105
  • h4x0r
    #105
    Ha erdekel egy erdekes cikk, akkor olvasd el ezt az osszehasonlitast: Windows vs. Linux.
    Habar nem reprezentativ, de erdekes, es kapcsolodik a hozzaszolasodhoz.
  • bmagyarkuti
    #104
    Szerintem András mindannyiunk kedvenc monopóliumának szóvivőjétől várja a választ...

    És ha már itt tartunk: a Firefox valóban ellenállóbb a spywarek ellen addíg, amig kevesen ismerik, de ez nem változtat semmit azon, hogy az IE-ben jelenleg 20 biztonsági rés tátong, köztük 5 magasan vagy kiemelten veszélyes, a Firefoxban pedig 3, melyek közül az egyik csak Apple gépeket érint, a másik pettő pedig a kevésbé veszélyes minősítést kapta. (http://www.secunia.org)

    Aki előtt nem világos: a biztonsági réseken keresztül jutnak fel a spyware-ek a gépekre. Ezek után - bár még nem tanultam valószínűségszámítást - nyilvánvalónak tűnik, hogy melyik böngésző biztonságosabb.

    És akkor az ActiveX támogatásról, és a windows-ba beágyazottságról (bizony, az ie a kernel része: fagyaszd le, amit nem nehéz, és magával viszi a startmenüt) még nem is beszéltünk...
  • BiroAndras
    #103
    Miben tud többet az IE az FF-nél ?
  • h4x0r
    #102
    Igen, tudom, pont itt volt ez is tema. Csak az arrogancia... Mellesleg van kismillio profi es amator kiegeszites, ezeket akartam "az egekbe magasztalni". :)
  • FTeR
    #101
    sztem arschsg arra gondolt, h a tabbed meg adbloc van IE alá is.
  • h4x0r
    #100
    Te inkabb maradj csendben. Mar eppen eleget bemutattal magadbol. Vagy mondjam, hogy ujregnek kuss? :)
    AdBlockkal mi a bajod, kis Majkremszoft szakertom? Vagy a CSS Editorral?
    // Most reagaltam rad utoljara...

    FTeR: A HUP annak ellenere, hogy foleg OSS orientaltsagu, meglepoen nyilt az MS fele, bar nem tulzas, ha azt mondom, hogy az MS hibak hallatan nincs karorom a cikkek hangveteleben. :)
    Mellesleg erdekes, hogy mostanaban mennyit ideznek a HUP-rol. Linus for prezident!!! >:-)

    cye: Nagyjabol egyetertek, de az IE attol meg bongeszo. Nem repulnie kell, csak megjelenitenie egy adott oldalt, esetleg frissiteni a Wint. Itt nem azt kene sztem nyomatni, hogy mit tud futtatni, hanem pl. hogy mennyire jol jeleniti meg a weblapokat, mennyire biztonsagos es hogy mennyire kenyelmes.
    Ennyi erovel lehetne Linkset is hasznalni, elvileg az is birja a JS-t, HTML-t, szuperbiztonsagos. :)
    Az egyetlen terulet szamomra, ahol a kenyelemre haklis vagyok, az a bongeszok vilaga.
  • FTeR
    #99
    wmp akart lenni
  • FTeR
    #98
    hup.hu-ról m$-sel kapcsolatban csak érdekes cikk lehet...
  • FTeR
    #97
    wmv is kihagytad...
    és igen, használják őket.
  • arschsg
    #96
    Kedves FGL...

    IE-ben van lehetőség tabbed browsing-ra: http://toolbar.msn.com/

    IE6.0SP2-től pedig AdBlock lehetőség is van.
  • fflx
    #95
    kedves forumozo. orvos latott mar? tudod, olyan pszichologus fele?

    vagy nagyon remelem valamilyen ellentetelezest kapsz az itteni forumozasodert.
  • fflx
    #94
    foleg az elso felevel nem ertenek egyet, de nagyon.

    csak hat meddonek tartok barmilyen vitat is forumokon.
  • cye
    #93
    Iegn... en is gondolkodtam meg a VAX vagy IBM MainFrame emlitesen.
  • arschsg
    #92
    Szerintem meg az ENIAC A LEGJOBB ÉS LEGBIZTONSÁGOSABB gép, mivel erre ABSZOLÚT nincs vírus! ne mis terjed, és aki jót akar, az ENIAC-ot használ, mert a hackerek azt meg sem merik támadni (talán mert túl nagy? :D )
  • arschsg
    #91
    nincs IEben alapból "CSS Editor"..

    "Nem. Es?" :D
  • arschsg
    #90
    "Tabbed browsing, AdBlock" hol élsz te? Látom mennyire nem vagy képben. Legalább ne hazudj, vagy ha tényleg ilyen butuska vagy, akkor ne szólalj meg.
  • cye
    #89
    hmmmm... pontosan melyik reszevel nem ertesz egyet, miben latod tudasombeli hianyomat?
  • cye
    #88
    Nyilvan ket teljesen kulonbozo dolgot akarunk osszehasonlitani, ami nem igazan megy. Egyik es masik mellett is vannak ervek. Roviden egy hasonlattal elnek:

    Az IE egy fapadosnak mondhato maganrepulegep, a FF pedig egy luxus Volvo. Mind a 2 a kozlekes celjat szolgalja. Nyilvanvalo, hogy a magangep is tud gurulni, akar az auto, de megis sok szempontbol sokkal tobbet tud. Pl tud repulni!! Ugyanakkor a luxus Volvoban bor ules van, a repulon pedig csak vaszon huzat.

    Miutan sokkal tobben utaznak ezzel a magangeppel, a "terroristak" inkabb fold-levego raketakba oltek a penzuket. Ez nyilvan a Volvora hatastalan... De majd hogyha elegen hasznaljak az autot is, akkor lesz fold-fold raketajuk is, es kiderul, hogy azzal sokkal konyebben talalnak majd celba... Merthogy mar sok IE repulot lelottek raketaval, emiatt MS elkezdte rendesen pancelozni a repuloit, es egyre agyafurtabb raketa kell ahoz, hogy a "terroristak" celba talaljanak. Ugyanakkor az FF miutan nem kapott meg gyakorlatilag egyetlen tamadast sem, valoszinusitheto, hogy sokkal butabb raketak is elegendoek lesznek.

    Vagyis tovabbra is fenntartom azon velemenyemet, hogy megfelelo hasznalat mellett az IE az egyik legbiztonsagosabb es legnagyobb tudasu bongeszo (ha nem is fullkonfortos).

    Mint ebbol is lathato, a ket dolog nem igazan osszehasonlithato, de a helyzetet szerintem nagyban tukrozi. Vagyis van, aki tudasban megelegszik egy autoval, de van, aki a tudasert hajlando felaldozni a viszonylag nagyobb kenyelmet.

    Meg egy kis raadas: hogyha valaki BeOS-t hasznal, akkor szinte tutira veheti, hogy sohasem lesz virusos!! :)) Nyilvan, hiszen kevesen hasznaljak, es emiatt nem is eri meg virust irni ala, ezert nincs virus BeOS-re. Csakhat szegeny BeOS eltunt a sujjesztoben (ez azert igy nem teljesen igaz) mert nem volt megfelelo software tamogatasa.

    Ez felvet egy ujabb erdekes kerdest (ez mar aztan teljesen filozofikus):
    Egy futtato kornyezetre minel tobb artalmas program jelenik meg, annal elterjettebb az a futtato kornyezet (eljen Darvin!!).
  • fflx
    #87
    cye, ez alapjan a kommented alapjan ugy tunik, hogy nagyon nem ertesz dolgokhoz es ezert en kerek elnezest helyeted.
  • h4x0r
    #86
    "Ez azt jelenti, hogy a netrol letoltott programokat futtat (persze izolaltan). Nomost hogyha figyelembe vesszuk, hogy hanyan hasznalnak IE-t, es hogy a tobbi browser nem programozasi platform, es hogy CSAK IE-re irnak mindenfele gonosz kodot, akkor azt lehet mondani, hogy az IE a manapsag elerheto legbiztonsagosabb, es legnagyobb tudasu web bongeszo."

    Van egy csomo funkcio, ami miatt nem tudnam ugyanolyan hatasosan hasznalni az IE-t, mint az FF-et. Tabbed browsing, AdBlock, CSS Editor, es meg van egy kismillio funkcio. (csak osszehasonlitas, mondhatna barki barmi mas alt. bongeszot)
    Es nyilvan azert irnak meg csak IE-re "mindenfele gonosz kodot", mert, mint te mondtad, programozasi platform (bar nem tudom, mi szukseg erre, jocskan tulmegy a celjan, de ebbe inkabb nem kotok bele :)).

    "- Latott mar valaki WYSIWYG (what you see is what you get) szerkesztot teszem azt firefox alatt, vagy mas alatt, ami nem Java-s volt?"

    Nem. Es?

    "- Latott mar valaki rendes kliens oldali XML, XSLT, XHTML technologiakra epulo webes alkalmazast nem IE alatt (Flash es Java nelkul)?"

    Nem ertem, mit akarsz ezzel. XHTML-t birja az FF, XML-rol meg annyit, hogy a XUL is XML alapu.

    "- Latott mar valaki firefox alol javascriptbol inditott SOAP alkalmazast?"

    Nem.

    "- Latott mar valaki pl "linux update"-et firefoxon keresztul?"

    Erre vannak kulon, nem webes programok (csomagkezelok) pont azert, hogy ssh-n keresztul, szoveges feluleten is frissitheto legyen egy gep.
    Pl.: Debian alatt apt/dselect/stb., ArchLinux alatt pacman, stb.

    "Csak azert, mert ezek IE alatt mind alapkiszerelesben mukodnek, es megfelelo korultekintessel jarnak el biztonsag teren..."

    Haaaat.
  • cye
    #85
    "ember, hát benne van az os-ban. akkor mi nem benne non-inteegrated". Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy szerintem nincs igazad. Mar csak azert sem, mert a legtobb linux disztribucioban is benne van a firefox, sot most mar a Mono is, meg a Java is... megsem mondanad ra, hogy integrated igaz?

    Namarmost a .NET ugyebar csak a winXP,2003 es a felett jon eleve a windowssal, de pl 2000 ala is le lehet tolteni, stb...

    A .NET a COM objectektre epul ra, amire a windows legtobb funkcioja is. Hogyha maga a Windows epulne a .NET-re (amire meg a Vista sem lesz pelda!!!), akkor lenne integrated.

    Addig az tovabbra is egy, a programozast megkonnyito platform marad (ami egyebkent a hordozhatosagaban hasonlit a Javara, ugyanakkor a sebessege osszemerheto a C++ -ban megirt programokkal!!!), amit lehet telepiteni (es egyebkent ajanlatos is, mert egyre tobb progi keszul ala).
  • fflx
    #84
    remelem az ikonjan valtoztatnak, annyira nem szimpatikus.


    meg ugye amikor oldalt tolt be, akkor a jobb felso sarokban az a kis forgo vilag ott a windows logo korul, hat az valami uberbroaf

    nehogyma a windoz korul forogjon a vilag!
  • strogg
    #83
    http://hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9374&mode=nested

    kis adalék
  • Fenjoy
    #82
    Szerintem nem a MicroSoft miatt "sziv az egész világ" ahogy írtad, hanem a hackerek,crackerek miatt... Óriási különbség megint egy win-fóbiás... áéáéáéáéáéáéáé

    Elnézést a Sorokért:)
  • testerlnx
    #81
    Légyszi nézd már meg a Bugzilla-t és utána nézd meg a picipuhának mivan az ie mellé...
    Joey biztos vagyok benne, hogy nem a pici puhához képest marasztalta el a bugzilla-t...
    Tudod van rossz még rosszabb, és még annál is rosszabbbbbb............
  • arschsg
    #80
    Nem is tudom ki javasolta itt, hogy olvassak más portálokat is (Linuxosokat), hát megtettem. Milyen jó ötlet volt... :) Ott olvasni a "Bugzilláról" (idéztem onann) is , hogy mennyre "jó"... meglepő:)

    http://www.hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9353&mode=nested

    Firefox és Thunderbird Debian frissítesek - vége?
    beküldte: duracell Ideje: 2005. Augusztus 01, Hétfő, 16:51:38

    Mint köztudott, a Debian a stabil kiadásához csak biztonsági frissitéseket ad közre, új funkciók nem kerülnek bele a disztribúcióban lévő csomagokba. Egy debian fejlesztő (Joey) blogjában arról számol be, hogy a Mozilla csapata ezt a fajta munkát nagyon megnehezíti, és ezért a közeljövőben az is lehetséges, hogy a Firefox és Thunderbird csomagok frissitések nélkül maradnak.

    Egy másik blog konkrétan annak próbált utána járni, hogy mennyire átlátható a Mozilla Bugzilla rendszere. Az eredmény eléggé meglepő...


  • smv
    #79
    Igazad van.
  • immovable
    #78
    "idézet:
    "Ezért Thurrott azt írta, hogy az IE a web rákja, amit meg kell állítani. " "
    LÁL, van benne vmi...
  • Caro
    #77
    Jó lenne, ha végre fejlesztenének a webes szabványokon egy kicsit, mert én csak azt látom, hogy mindent elfoglal az a roh*dt flash!
  • testerlnx
    #76
    Egy érdekes cikk az ie-ről :
    http://hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9374&mode=nested

    idézet:
    "Ezért Thurrott azt írta, hogy az IE a web rákja, amit meg kell állítani. "
    ...
  • yvorl
    #75
    Gondolom szívesebben beszélne mindenki egy olyan ei7-ről ami megjelentmár, de sajna ez még nem jött el, talán ha több erőforrást dobnának a fejlesztésébe...nemtudom megoldás e ha nem beszélünk róla mert még nem jelent meg a végleges...főleg hogy tele van a róla szóló hírekkel minden.
  • avman
    #74
    bocs, kiment a fejemből ez a kettő. (ie, msn m for mac). talán azért mert a kutya sem használja őket mac-en. van egyáltalán ie6 mac-re.
  • hungi
    #73
    "A bejegyzés azonban mindössze távlati célként jelöli meg a CSS 2.1 teljes támogatását, amely csak a végleges verzió megjelenése után válhat valósággá."

    Észrevette valaki, hogy végig egy béta szoftvert fikáztok? Várjátok meg már azt a k*rva 7-es IE-t, és ha kijött NEM BÉTA formában, akkor lehet róla vitázni.
  • avman
    #72
    ember, hát benne van az os-ban. akkor mi nem benne non-inteegrated. gondókoggyá már ielőtt állandóan osztad az észt és belekötsz mindenhol még az élő fáába is.
  • avman
    #71
    mi lenne megtanulnál olvasni?
    2 mondat egymás mellett. he?
  • FTeR
    #70
    ejj, de hát msn messenger is van :)
    sőt wmp is.

    lásd be, ez most nem jött be.

    (sry, h így külön-külön írtam)
  • FTeR
    #69
    most így átgondolva, mintha office lenne macre...
  • FTeR
    #68
    mac-re is ingyenes volt...
  • FTeR
    #67
    nem kell fizetni érte. ennyi.
  • FTeR
    #66
    a .net-es cuccoknak van támogatása más os-re is.
    és ne légy hülye, attól még nem integrált, mert más os-re nincs. minek legyen más os-re ha wint használ mindenki? :)