475
Internet Explorer 7
-
cooldoc #155 Én is Rókát használok, de azért az IE7 szép, és szarintem jól sikerült darab. Gyorsabbnak sajnos a Róka nam gyorsabb. A cikk szubjektív, de azért vannak benne tények.
Firefox-mítoszok -
#154 Épp most olvastam, hogy augusztus környékén jön a IE7 beta 3... bár nekem eszem ágában sincs visszaváltani IE-re, Firefox gyorsabb és nagyobb tudású IE7-nél is...
-
#153 Firefoxnál, és IE -7-nál igen.. De 7+-nál más.. -
Cat 02 #152 beállítások / tartalom / javascript enegyedéjezése ? -
#151 Sziasztok! Az Istenért sem akarnak megnyílni a JavaScriptek, pl. ebbe a fórumba szmájlik beszúrása, galériában képek megnyitása, bejelentkezés, stb. Állandóan állíók valamit a beállításokon, de hiába. Pedig a Java-kat engedélyeztem. Mit tegyek?? -
#150 köszi sikerült -
FLeK0 #149 A programok eltavolitasa listaban talalod, ha nem latszik akkor X-eld be, hogy mutassa a frissiteseket. -
#148 ennek van olyanja?mert a windows összetevőknél megpróbáltam de ha rakom a 6.0-t akkor kiírja h már új verzió van nem lehet telepíteni -
FLeK0 #147 uninstall -
#146 ha nem akarom használni akkor a 6-ot milyen módon lehetne visszarakni? -
#145 control panel -
#144 Hurrá működik!! -
#143 Akkor mi az a CP??? -
FLeK0 #142 nincs magyar windowsom -
#141 Please magyarul -
FLeK0 #140 cp / folder options / file types / advanced / X confirm open after download -
#139 Nagy gondom van!!!!
Ha le akarok tölteni egy .rar formátomú fáljt a netről automatikusanegy Temp könyvtárba menti!!!!
Azt hol kell kikapcsolni hogy nem automatán töltse le?? -
#138 Rejtett fájlok megjelenítését bekapcsoltad? Regeditben jól írtad át a usernevet? Más tippem így elsőre nincs. -
#137 Na erről beszéltem. -
#136 Nem akar osszejonni ougyanazt irja ki egy message ablakban.
%MSG_IE7SameUserUninstall% -
cooldoc #135 Yakuza!
Ezt
olvasd el!
ha nincs meg a gyári uninstalláló, kalandos módon kell viszzacsalogatni az uninstalláló file-t. nekem bejött. Az volt a gond, hogy a Beta 2 preview-nak az uninstallálóját óvatlanul letöröltem (vagy aPucolóval, vagy a CCleanerrel). -
#134 Persze bármi megtörténhet mivel MS...
Egyébként én nem arról beszélek hogy telepíteni kell (telepítettem már ;P). A fájlokkal és a registryvel kell trükközni plusz a windows-al. Nem csak úgy lehet visszarakni az IE-t hogy telepíted, hanem úgyis hogy visszaállítod a fájlokat. Több progi is létezik erre, de kézzel is meg lehet oldani csak keresni kell hozzá leírást, erre pontosan én sem emlékszem. De sok progi megcsinálja hogy cache-ből visszamásol vagy 100 fájlt. Vagy nem cache-ből hanem a telepítő cd-ről. -
#133 Mar ne haragudj, de ha telepitettel IE-t akkor bizony tudnod illene, hogy verziot ellenoriz es az azonos vagy magasabb verziora nem enged feltelepiteni azonos vagy alacsonyabb verzioju IE-t.
Pontosan ezert kell a registryben trukkozni.
Szamtalanszor csinaltam mar, szoval nem en talaltam fel a spanyolviaszt.
Ilyen erovel tanacsolhattad volna a parancssori sfc /scannow parancsot is amivel az egesz XPn lecsereli a CDn levo eredeti fajlokkal, de azert en nem kockaztatom meg, hogy az egesz rendszert szetkurja az ilyen megoldas.
Mert jo hogy te azt mondod, nem omlik ossze a winfos, de azert en egy kicsit sem vagyok ilyen derulato az XP-vel kapcsolatban ismerve a rengeteg hibajat. -
#132 Az IE6 cache-ben is tárolódik és az XP cd-n is fentvan. Végső esetben manuálisan is vissza lehet állítani ezekből. Nem kell telepíteni hozzá csak kicsit trükközni. Semmilyen verziót nem ellenőriz.
A 2. pontod korrekt és valóban nem a FULL IE6-ot célszerű rátelepíteni hanem a cache-ből vagy az XP cd-ről visszaállítani. Talán még a p add/remove -ból is működik. Jópárszor szarakodtam már vele mert történtek hasonlók velem is, de a full ie6 rátelepítés miatt sem omlik össze semmi egyébként. -
#131 Neked leszedte, nekem nem, mivel lehalt eleve a telepites igy valoszinuleg a nem jegyezte le a telepitesi dolgait a win szamara.
S miutan ez nem tortent meg ezekutan nem tudom hasznalni a regi IE6-t sem, mivel az uninstallal, nem allitja vissza az eredeti allapotot. Capise ?
Ilyen egyszeru.
Tehat csak trukkozessel lehetne rabirnom, az ujratelepitesre az Explorert, ennek ket lehetosege lenne.
1. Megprobalni megegyszer feltenni az IE7-et es ujra uninstallalni, de ezt nem tudom elerni, mert a telepites elott ellenorzi, hogy fel van e mar teve es nem tudom a registryben sem atirni a verzioszamot, mert nem ugy mukodik mint a regi verzioknal, hogyha kezzel kisebb verzioszamura atirta az ember, akkor ismet lehetett telepiteni.
2.
Meglehet probalni a registryben atirni azt, hogy nincs az IE telepitve es ratelepiteni egy full IE6-ot, de ez szinten kilove, mert SP2 a win es nincsen SP2es IE es nem akarom, hogy kovetkezo inditasnal akar a win se induljon el.
De, azert aki nem ert hozza elegge, az ne adjon ilyen tanacsokat. :P -
#130 Ezt nem igazán értem. Amikor kijött ez a béta én feltettem és a cleaner később szépen le is szedte (a windows-os uninstall nem!) és vissza is pakolta a régi IE6-ot. Semmit nem kellett letölteni. Nekem is SP2-es windows-om van. -
#129 Ez szep es jo de honnan szerzek IE6 SP2-t ?
Mivel nekem Sp2es windowsom van de a MS oldalan nincs csak SP1es IE. -
#128 Easy cleanerrel IE6 visszaállítása sem működik? MisterXp-ben vagy az oldalán is van 1-2 tipp IE6 újratelepítésére. -
#127 Nekem bejön a 2-es BETA. Szerintem a full veri a többi böngészőt!! -
#126 Bocsi, de sem azzal sem mas modszerrel nem jon le, mert hibauzenettel leall az uninstall.
Kezzel sem tudom eltavolitani, sot registry buheralassal sem, ugyanis ez nem irja bele a verzioszamat. -
#125 Nem tökéletes, mivel béta. Aki nem ért hozzá eléggé az ne próbálkozzon tesztekkel, mert fúrcsa dolgok is történhetnek hisz csak teszt. Ha visszaolvasol a topicban le van írva valahol, hogy kézzel és mindenféle jópofa remover vagy cleaner progival is ki lehet takarítani és a 6-ost is visszaállíthatod. Elsőnek próbálkozz az #50. hsz-el. -
#124 Ha ugy akarsz jarni ahogy en akkor feltesze, meg szerencse, hogy FF-et hasznalok, mert most mar a IE6ot sem tudom hasznalni, mivel a szarul telepitett IE7 beta2t sem tudom leszedni. -
#123 Érdemes feltenni a Beta 2-őt vagy nem?
Stabilabb mint a Beta 1? -
#122 Meg szerencse hogy a telepites megszakadt valami hibara hivatkozva, utana meg nem lehet se leszedni se ujratelepiteni, mert kiirja, hogy mar fent van a IE7.
MS ismet alkotott. -
#121 "Mellesleg véleményem szerint nem is igazán az ő feladatuk hanem talán a Firefoxnak, az Operanak, stb-nek kellene olyan programot alkotni, hogy versenyképesek legyenek minden tekintetben és nekik kellene megfelelniük a létező weblapok kódjaihoz igazodva nem pedig fordítva hisz ők akarják átvenni a piacot."
Ne aggódj ezt megteszi helyettük a W3C (World Wide Web Consorcium).
Ez a szervezet felelős a weben használt nyelvekért a HTML-ért és társaiért.
Ezek a "szabványok"/"ajánlások" egyre inkább szigorúbbak lesznek, egyre inkább fejlődnek (a felhasználók, és a komolyan webfejlesztéssel foglalkozók érdekéből). Sajnos az Internet Explorernek kellettek az "alternatív böngészők rohama", hogy a fejlesztők rájöjjenek: nekik is kéne frissíteniük (nem csak biztonsági szempontból) a böngészőt.
Ha keményen ragaszkodsz a szabványokhoz (és lehetőleg a modern megoldásokat használod), akkor az IE-ben jelennek meg leginkább a problémák (:hover, PNG átlátszóság, dobozméretek, stb, stb, stb).
Külföldön (szerencsére lassan itthon is) elterjedőben vannak a modern webes szabványok rendes használata. Remélhetőleg az IE is sikeresen abszolválja ezeket a szabványokat - és a fejlesztők dolga is könnyebb lesz egy kicsit ezáltal. -
#120 Úgy van ahogy mondod. Én se 'sz*r'oztam csak a példa kedvéért írtam hogy gondolkodna a átlagos felhasználó. -
#119 Nézd, én nem akarok olyanféle vitákba bocsátkozni, hogy ez sz.r, meg az sz.r. Igazad van abban, hogy egy mezei usernek bőven elég annyi, hogy megjelenjenek dolgok az oldalon. A fejlesztőknek és akik komoly munkára használják gépüket viszont komolyabb alternatívára van szükségük.
Ami pedig ezt a kis vitaindítót illeti, az IE7 beta-t teszteltem ugyanabban a környezetben, mint amiben FF-al dolgozom és rosszabb eredményeket adott, mint pl. 5.5 és 6.029 verziókban. Mellesleg a Mozilla összes funkcióját egyszerűen átmásolták. Ami nem is úgy működik. De mivel ez csak béta, így még jó esély van arra, hogy jobb lesz. S ha felülmúlja a Firefox-ot, arra én is átváltok.
Egyelőre maradok a számomra leginkább használhatónál. -
#118 Ezzel egyetértek (kivétel hogy csak 50% használ IE-t, szerintem még több), de mégis csak az IE-ben jelenik meg jól a weblap. Én semmit nem tudok tenni azért hogy a weblapszerkesztő korrigálja a figyelmetlen vagy hanyag hibáit és optimizálja a weblapját a többi böngésző alá is. Mellesleg véleményem szerint nem is igazán az ő feladatuk hanem talán a Firefoxnak, az Operanak, stb-nek kellene olyan programot alkotni, hogy versenyképesek legyenek minden tekintetben és nekik kellene megfelelniük a létező weblapok kódjaihoz igazodva nem pedig fordítva hisz ők akarják átvenni a piacot. Tehát ha pl egy mezei user lennék akkor nekem aztán hót mindegy hogy a Firefox ilyen vagy olyan jó ha az általam megnézni kívánt weblap IE-ben jól, Firefox-ban pedig nem jól jelenik meg és leszarnám, hogy ez most annak a hibája aki az oldalt csinálta vagy nem. Ha az IE megjeleníti akkor azt használnám, szintén leszarom hogy azért mert átsiklik egy szintaktikai hiba felett. Ennyi a lényeg. Abban a példában amit mondtál akkor a programozó hibáját kikerülve is képes jól megjeleníteni az oldalt az IE :) akkor ez most mégiscsak jó nem? :D persze természetesen nem mindig. Ez a véleményem. Ezért is lehet sok embernek fentartása az alternatív böngészőkkel szemben. -
#117 Ezek a hibák nem a böngészők hibája. A webszerkesztők egy része sajnos nem optimalizálja a honlapját megfelelően. Sem méretre (800x600), sem browser-re, így fordul elő, hogy egy site tökéletesnek tűnik IE alatt, Mozillában meg szétesik darabjaira. A felhasználók kb.50%-a InternetExplorert-t használ, de a másik része Firefox-ot, Opera-t, Netscape-et, stb. Ezért az ún. webmesterek felelőssége, hogy alkotásuk szinte mindegyiken közel azonosan nézzen ki és működjön.
Egyébként az IE sokszor olyanokat is helyesen jelenít meg, ami eleve rosszul van megszerkesztve, szintaktikai hibák felett egyszerűen átsiklik. A Mozilla viszont nem, tehát egy sz..ul megszerkesztett oldal persze hogy hibásan jelenik meg.
-
#116 Én áttértem és mind a kettőt használtam több hónapig, de visszatértem :) Sajnos mindkettőben találtam olyan hibákat, ami nekem létfontosságú lett volna akkor, ezért mindig vissza kellett nyúlnom az IE-hez. Végül meguntam. Ilyen hibák pl hogy rosszul vagy ékezet nélkül töltött ki FORM-okat SUBMIT után PHP-s vagy CGI-s oldalakon, rosszul nyomtatta ki a kijelölt anyagot és volt hogy pl a firefox teljesen mást nyomtatott. Volt hogy from leadásoknál a firefox néhány betűt érthetelnen módon más karakterkészletből használt fel és társaik. A legtöbb gondom azonban az oldal megjelenítéseknél volt. A portálok sztécsúsztak, egymásra másztak a keretek, valami eltakart valamit stb. Ilyen esetekben mindig vissza kellett nyúlnom az IE-hez. Persze ezek a hibák ritkán fordultak elő a pár hónapos használat alatt, de nekem elég volt ahhoz hogy inkább IE-t válasszam. Mezei usereknek persze tökéletesen működhetnek akik nem használják a fentebb említett dolgokat.