44
-
Kazak #44 "...a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses sugárzás akár maradandó és gyógyíthatatlan károkat okozhat az emberi szemben. A legnagyobb veszélye a szürkehályog kialakulásának van."
A szürkehályog gond nélkül műthető. -
tehen_m #43 Az annyiért vehető tft egy rakás sz@r... -
Smitiz #42 Igez, mondjuk hogy a tudósok és az ő támogatási rendszerük sem jó, mert publikációk száma után kap juttatást (és ezért van ennyi cikk), és ezért némelyek akkor is írnak ha nincs semmi témájuk, de ez már külön topic... -
Smitiz #41 úgy lehet, hogy a technikai fejlődésnek van pozitív és negatív hatása :) Tovább élünk, de lehet hogy a kromoszómák olyan mértékben károsodnak, hogy az utánunk következő generációk már jóval kevesebb ideig él, és akkor meg már csinálhatnak róla felmérést meg statisztikát, ha egyszer gáz van... -
Fenjoy #40 az a baj, hogy pár hét vagy honap telik el és megint jön egy tanulmány megint valami "hülyeségről"... egyik héten ez a rossz másik héten meg az, közben meg bármilyen furcsa is, egyre jobban nő az emberek átlag életkora...és egészségügyi állapota, 150 éve éltél 30 évet és csumi, most meg...és akkor nem voltak ezek a kütyük... hogy lehet ez?:)
Elnézést a sorokért:) -
Smitiz #39 Szerintem ezt egyszerűen meg lehet nézni :) nekem is van olyan barátom, aki cégvezető, és kb napi 6-7 órát ott van a fülén a mobil, kihangosítót meg nem igen használ... kellene még pár 100 ilyen embert szerezni, felmérni az egészségi állapotukat aztán 5 év múlva megint :) Ami globálissan jellemző lesz rájuk arra oda kell figyelni :):) -
#38 LCDt hasznalok mar jo 3 eve, de szemem ugyanugy romlik. Szal alapjaban megiscsak sokat szamit, h fix tavolsagra kell fokuszalni sokaig, es ez sem tesz jot, csak rosszat:) Volt elotte egy Belinea tipusu moncsim,crt, es arra is ra volt irva h tco 99, de sztem csak disznek. -
#37 Ezért kell venni LCD monitort... már 65-ért vehető...
-
Caro #36 Méghozzá elég keményen.
TCO '92, '99, 2003 -
#35 A monitoroknal a karos elektromagneses sugarzast is maximalizaljak ? -
motorolanokia #34 -
Norbi7 #33 Mindig a sok hülyeség. Mi nem káros ebben a világban? -
Cicero #32 Végülis én nem használok mobiltelefont, majd röhögök a többieken -
Cicero #31 "...mobiltelefon-gyártók figyelembe vennék az új készülékek tervezésekor az egészségügyi határértékeket, amelyeket gyakorlatilag az összes mobiltelefon-gyártó vállalat semmibe veszi."
Aham, szóval tudnak róla, de magasról le*arják... -
Anteris #30 egy újabb gagyihír izraelből : /
tényleg, mi van a beharangozott fényprocesszukkal ami ezerszer gyorsabb a mai CPU-knál és az igéret szerin tmég idén kapható lesz? :PP -
wmatyi #29 Rádióaktív sugárzás esetén is van egy határ amit x ideig elvisel az emberi szervezet. Ha tovább kap (be)sugárzást, akkor egyre inkább károsodik.
Szeritem itt is arról van szó, hogy 2 hét már bőven túl van az egészséges határon, és "kimutatható" a kimutatandó!
Érdekes lett volna megvizsgálni a marha másik szemét 2 hét folyamatos tv nézés után... -
Hege15 #28 nemtom mit paráznak
káros ezt már mi is tudtukű
régebben meg háborúk voltak , pestis , meg a sok szar ezt a "betegséget már mi is kibirjuk"
NA MEGINT VOLT EGY SEEMITMONDÓ KUTATÁS -
Mice #27 legyetek már problémamegoldók: ventit a monitor és magad közé. nem látsz semmit de a por visszamegy :D -
#26 na 18ezer van a telomon mai naptól a cikk elolvasása után:DDD -
tehen_m #25 Tudtam ám hogy mier célzol. :D
Szerintem ez is egy a sok urban legend közül 1 ami kialakult a crtvel kapcsolatosan. -
Caro #24 Bocsi, ez tényleg hülyeség volt így leírva
A lényeg, hogy a monitor felszíne feltöltődik az elektronbecsapódások miatt, így térerősség alakul ki. Akkor bejön az influencia, tehát mindent maga felé vonzz, ami semleges, vagy ellentétes töltésű. Amikor meg odaér a monitorhoz, ott felveszi a töltést a monitorról, ami által viszont taszítóerő lép fel és ez nyomja a port a szembe.
Szakszerűen így van :) -
tehen_m #23 Fotonokon kívől már port is kibocsált a monitor...lol -
Luminas #22 Nem lehet, hogy a kísérlet már átlépi ezt a rugalmassági határt, de a valóság még nem? -
#21 én valahogy úgy hallottam hogy a szemre tényleg káros a sok mobilozás több óra folyamatosan (fanatikusoknál elképzelhető) mert melegíti a fej bizonyos részét az agy mivel van benne vérkeringés el tudja szállítani a keletkező hőt (tized fokok), a szem meg annyira nem. 1,1Ghz=1100Mhz szóval közel voltak a mobil frekihez ha nagyon durván akarom fogalmazni mikro-sütőzöd a fejedet amikor telefonálsz, szerintem -
Caro #20 A monitorok miatt nem kell aggódni, már a TCO99 is nagyon szigorú, a 2003 pedig überbrutál.
Inkább a porkibocsátással van a gond. -
#19 Engem inkabb a moncsik sugarzasa aggaszt... Ki kellene probalni, hogy hozok be valami fenyerzekeny anyagot es odateszem a monitorok melle. -
Caro #18 A kozmikus háttérsugárzás nagy részét a föld ionosz és magnetoszférája kiszűri.
A radar meg lehet hogy több kilowattos, de az nagyon nagy területen oszlik el. Nyilván nem 2 m-re tőle álltak a katonák.
Ehhez a tesztsugárzáshoz képest a mobil legalább százszor erősebb, de inkább többször. -
irkab1rka #17 Téves. Az csak olyan esetekre igazak, amelyek a rugalmassági határon belül vannak, és így elhanyagolható a maradandó elváltozás.
ncswork: hülyeség. Ami nem abszolut nullán van, az hőt sugároz. Te is. -
#16 ezért írtam a mértéket a radarról :) -
#15 sőt a sugárzástól se tudod magad mentesíteni, max egy atombunkerba bezárva.. -
Luminas #14 Csak ez olyan, mint hogy naponta egyszer elhúzod a kezed a dörzspapíron attól nem lesz semmi bajod - soha. De ha 10 percig folyamatosan csinálod akkor az már teljesen más.
A szem is regenerálja magát, csak időt kell neki adni. -
jefferson83 #13 Mobiltelefon: agytumor, szürkehályog és még zsebben se lehet tartani "ott". Telefonálást azért még tudjuk korlátozni,hogy ne éjjel nappal használjuk. Manapság azonban egyre több tanulmány jelenik meg,hogy ezt ne együk + azt ne együk. Ha az ember oda akar figyelni arra mit eszik, akkor nagyon nehéz dolga van. Enni ugyebár meg kell. -
#12 nagyobb dózisnál nyilván gyorsabban következnek be az elváltozások, nem fognak a normál ember telefonálási szokásainak megfelelően sugározni, mert az valószínűleg csak hosszabb távon érezhető hatású.
azaz jópár hétig kéne folytatniuk a kísérletet.
ez ugyan olyan, mint más, élettartam vizsgálatoknál is melegítik az adott tárgyat, hogy gyorsabban öregedjen, és abból következtetnek a normál üzemen a tartósságára.
Egyértelmű hogy káros, már csak az a kérdés hogy mennyire, és milyen hatása van a szervezetünkre. Az űrből is érkezik háttérsugárzás, valamilyen szinten az is hat ránk. Ez sajnos jövőben civilizációs betegség.
A radaros példa szerintem nem vág ide, az pár kwatt (?), teljesen más nagyságrend..
-
#11 Nekem meg egy éve van elég csilivili telóm, és még mindig ér valamit, szal nem iga amit mondtá -
#10 van simán hogy valaki ennyit telefonál...!!!
ÉN is szoktam valamikro 120 percet...igaz nagoyn lecsapolja a kártyámat....:D
-
#9 Sztem mindenki higgyen amit akar, en szerencsere nagyon keveset hasznalom, es utalom is! Amugy persze hogy 60 perces ciklusokat csinalnak, de ott rogton lathato volt az elvaltozas. Az emberek meg evtizedeken keresztul folyamatosan mobiloznak. Es a gaz az, hogy mar a gyerekek is. Mert ha en megvakulok 60 evesen az szar, de ha egy gyerek 15 eves korara vakul meg az egy kicsit mas teszta. (Es itt nem is csak vaksagrol van szo, hanem barmifele rak meg anyamkinja) -
Zozo76 #8 Meg jo hogy nem vagyok egy mobiltelefon-buzi, kb egy 10 eves panasonic g450-esem van, azt is orokoltem a csaladtol az idok folyaman, utalom az egesz mobiltelefon-mizeriat. Csak akkor veszem elo a taskabol ha muszaj, es akkor kapcsolom csak be. Mindig nevetek ha valamelyik munkatarsam buszken mutatja az uj 70000 forintos telefonjat, amibe kamera meg teafozo meg minden van. Ilyenkor hogy ne vegyem el a kedvet azt szoktam mondani hogy hasznald ki egeszseggel, elvezd, mert holnap mar a felet sem eri ez a szutyok :). -
Caro #7 Nekem is mondták már, van akinek megfájdul tőle a feje.
A bluetoothos headset 2,5 mw teljesítményű, szóval nagyobb, mint ez a próbasugárzás.
A mobil pedig nem ritkán eléri az 1 w-ot, vagy meg is haladhatja azt! -
Riddick #6 Tuti hogy káros! Én is érzem ha bezsélek ,hogy elkezd zsbdani tőlle a fejem,remélem megoldják! -
#5 És ha a zsebében van? Én azt a szervemet ott nem akarom károsítani, inkább száradjon le a karom :D