Hátráltatja a szoftverpiacot a nyílt forráskód?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mellesleg tökéletes, de még megközelítõen tökéletes szoftver sincs. Egyik oldalon sem. 😊
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Dolgoztál már te valamilyen cégnél? Pont, hogy van, aki olvassa a manualt és esetleg az alapján beszámol a többieknek. A support tökéletesen ki van zárva egy ilyen beszélgetésbõl.
A cégeknél pedig nincs idõ arra, hogy mindenki maga olvasgassa a manualt..
Szerinted az m$-nek másként érdeke lenne egy lassan DVD méretû office széria gyártása? Nem. Nézd meg a win. 30 rugó körüli ár, és a alig van benne valami. Tényleg annyira a miniumum, hogy szerintem pofátlan is. (ha belegondolsz pl, hogy a suse-hoz alapból 2000 progi jár, minden területet lefedve.)
Szóval ez a véleményem.
Másik.
Megigyeltétek, hogy alig 12 óra telt el, az SW szabadalmai törekvések csúfos bukása után, de máris egy FUD -on beszélgetünk?
Lám-lám. A gépezet azért még mûködik emberek. Szemeteket redmondra vessétek, de folyamatosan, és alaposan, mert ott a boszorkánykonyhában máris biztosan egy újabb xart kevernek....
A legtöbb júzernek kell a támogatás, akámilyen tökéletes és jól kezelhetõ szoftvert adsz nekik.
A céges ügyfél pedig igen szépen szokott tejelni a support-ért.
Laci:
Az igaz, de a Szoftverrendõrségrõl beszéltem.
Frank99- VIP:
Egyéni felhasználókat nem szokott a MS támadni. Kivéve talán mikor ellopták a Win2k forráskódját. Vagyis kiszivárgott.
Starcraft + Diablo III - esemve
Starcraft + Diablo III - esemve
Tehát szart kell eladni, hogy a felhasználók fizessenek a támogatásért, amibõl a fejlesztõ él. Érdekes koncepció, elvégre egy tökéletes programhoz nem kell támogatás.
Szerintem is a Microsoft osztja a véleményüket. Jól kiosztja nekik a véleményüket, aztán hangoztatják. 😄
Ki mondta, hogy a szoftverfejlesztõknek licencek eladásából kell élni? Tudtommal az open-source filozófia szertint a szoftver ingyen van, de ha kell támogatás, akkor azért fizetni kell - ez így van a legtöbb Linux disztribúciónál is.
"Elõfordulhat ugyanis, hogy a fejlesztõk éppen a nyílt forráskódú szoftverekben található komponensekre, ötletekre alapozzák munkájukat, és a végterméket késõbb sajátjukként forgalmazzák."
Úgy gondolom erre tökéletesen ráillik az ötletlopás fogalma...
Szia Quantum!
" A MS meg csak azt mondta, hogy magánügyed OTTHON mit használsz, és õket nem érdekli, lehet kalóz."
Honnét van ez az infód? Mert én úgy tudom, hogy pár éven belül a win-upgrade oldalak már szûrni fogják a kalózverziókat, felhasználótól függetlenül...
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
amikor meg egy ügyben elmarasztaló ítélet van, azonnal polgári pert indít a BSA, akinek a vitorláját legjobban az MS szele dagasztja.....
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Az már más, hogy vállalatoknak pofáznák. És ez rendben is van, mert a vállalat ki birja fizetni, magánember meg nem fix. És ezt Bill is tudja...
Én csak azt nem értem, hogy az ingyenes progiknak mért kéne segítenie bármiben is a fizetõs társaikat? Mert a fizetõsek bármiben is jótékonykodnak a szegényebb felhasználók javára? Mert ilyenre még nem volt példa, de fordítva meg elvárják?
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Vagy legalább nyílt szabványokat!
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Akkor leszek igazán boldog, ha a cikkben említett 50% majd 0% lesz. 😊
SZABAD SZOFTVEREKET!
Régen nagyképű voltam. De már tökéletes vagyok :)
Miért is?
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Szerintem inkább divat programot lopni, mintsemhogy megvegyük azt. A windowshoz adott programoknak az a lényege, hogy az ms technológiai monopóliumra tegyen szert, aztan bevasalhatja a licensz díjakat. És egyáltalán mi az, hogy elveszik a céges fejlesztõk kedvét? Azok jókedvükben irogatnak programokat, vagy mi?
Vajon melyik cég szakértõi mondhatták?
MIÉRT NINCS FÕCIKKBEN AZ EU PARLAMENT SOFTPAT DÖNTÉSE??
AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!
Minek megírni valamit, ami már open source-ban meg van írva és jobban, mint ahogy egy csomó kétbalkezes az X cégnél mg tudja írni....
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.