32
-
#32 Nemrég pont arról volt szó, ha jól emléxem, hogy az OpenSource dolgok többségével az a baj, hogy nincs mögöttük megfelelő support, ezért sok cég nem veheti igénybe, ugyanis nekik a felmerülő, belsőleg nem megoldható problémákra nem szabad sokat várniuk.
Mellesleg tökéletes, de még megközelítően tökéletes szoftver sincs. Egyik oldalon sem. :) -
#31 "A cégeknél pedig nincs idő arra, hogy mindenki maga olvasgassa a manualt"
Dolgoztál már te valamilyen cégnél? Pont, hogy van, aki olvassa a manualt és esetleg az alapján beszámol a többieknek. A support tökéletesen ki van zárva egy ilyen beszélgetésből. -
#30 mikor tiltatják be a mozihálozatok a parkokat, ahol sétálni lehet INGYEN ??? -
Luminas #29 a GnuPG tökéletesen működik, mégis hiába mondod el Mari néninek hogy ott van leírva a rídmí fájlban, olvassa el, elég furcsán nézne rád - inkább fizet azért, hogy ha van kérdése akkor valaki rögtön segít neki..
A cégeknél pedig nincs idő arra, hogy mindenki maga olvasgassa a manualt.. -
strogg #28 A tökéletes szoftver vs. support érdekes téma. Ugyanis minnél tökéletesebb, és bonyolultabb egy szoftver, annál több szupportott kíván. Ugyanis annál több embert kell megtanítani pl: a használatára, annál hosszab idő alatt.
Szerinted az m$-nek másként érdeke lenne egy lassan DVD méretű office széria gyártása? Nem. Nézd meg a win. 30 rugó körüli ár, és a alig van benne valami. Tényleg annyira a miniumum, hogy szerintem pofátlan is. (ha belegondolsz pl, hogy a suse-hoz alapból 2000 progi jár, minden területet lefedve.)
Szóval ez a véleményem.
Másik.
Megigyeltétek, hogy alig 12 óra telt el, az SW szabadalmai törekvések csúfos bukása után, de máris egy FUD -on beszélgetünk?
Lám-lám. A gépezet azért még működik emberek. Szemeteket redmondra vessétek, de folyamatosan, és alaposan, mert ott a boszorkánykonyhában máris biztosan egy újabb xart kevernek.... -
#27 Nem látok semmi ara utaló jelet <- arra 2 "r" -
BiroAndras #26 "Tehát szart kell eladni, hogy a felhasználók fizessenek a támogatásért, amiből a fejlesztő él. Érdekes koncepció, elvégre egy tökéletes programhoz nem kell támogatás."
A legtöbb júzernek kell a támogatás, akámilyen tökéletes és jól kezelhető szoftvert adsz nekik.
A céges ügyfél pedig igen szépen szokott tejelni a support-ért. -
quantum #25 Egyébként nem mindegy, hogy az updatet fizeted(Linux) vagy azt, hogy megveszed(Win).
Laci:
Az igaz, de a Szoftverrendőrségről beszéltem.
Frank99- VIP:
Egyéni felhasználókat nem szokott a MS támadni. Kivéve talán mikor ellopták a Win2k forráskódját. Vagyis kiszivárgott.
-
#24 A Unix free? Háááát persze! Hoooogyne -
#23 Amúgy meg nem vágom ezt az egész "megáll a fejlődés ha nincsenek óriáscégek" mentalitást. Unixokat, Linux stb stb milyen szépen fejlesztgetik, és az is free... -
#22 Az nem tartja magát egy utolsó féregnek aki egy nyílt forrású programból lop, majd a sajátjaként eladja? Gusztustalan... -
#21 "Ki mondta, hogy a szoftverfejlesztőknek licencek eladásából kell élni? Tudtommal az open-source filozófia szertint a szoftver ingyen van, de ha kell támogatás, akkor azért fizetni kell - ez így van a legtöbb Linux disztribúciónál is."
Tehát szart kell eladni, hogy a felhasználók fizessenek a támogatásért, amiből a fejlesztő él. Érdekes koncepció, elvégre egy tökéletes programhoz nem kell támogatás. -
whitehawk #20 "Redmondban kétségtelenül Hayward véleményét osztják.."
Szerintem is a Microsoft osztja a véleményüket. Jól kiosztja nekik a véleményüket, aztán hangoztatják. :D -
Luminas #19 ""Tíz-tizenöt évvel ezelőtt a nagy szoftvercégek összes bevételének 80-90 százaléka licenszjogok eladásából származott, mára azonban ez az arány 50 százalékra esett vissza."
Ki mondta, hogy a szoftverfejlesztőknek licencek eladásából kell élni? Tudtommal az open-source filozófia szertint a szoftver ingyen van, de ha kell támogatás, akkor azért fizetni kell - ez így van a legtöbb Linux disztribúciónál is.
"Előfordulhat ugyanis, hogy a fejlesztők éppen a nyílt forráskódú szoftverekben található komponensekre, ötletekre alapozzák munkájukat, és a végterméket később sajátjukként forgalmazzák."
Úgy gondolom erre tökéletesen ráillik az ötletlopás fogalma... -
#18 Keem1: A nyílt szoftverek mellett szükség lenne az olcsó (budget) kategória elterjedésére, és a nagy profit-orientált multik (lásd: MS) megszűnésére. Az általad említett teljes ingyenesség abszolút utópia: a programozóknak is élniük kell valamiből, és képesítésük nem a minimálbérre hajtja őket (én most tanulok programozónak, hidd el nem kis feladat VALÓDI programozóvá válni). A mások munkájából élőkkel van itt is a baj.
Szia Quantum!
" A MS meg csak azt mondta, hogy magánügyed OTTHON mit használsz, és őket nem érdekli, lehet kalóz."
Honnét van ez az infód? Mert én úgy tudom, hogy pár éven belül a win-upgrade oldalak már szűrni fogják a kalózverziókat, felhasználótól függetlenül...
-
#17 aha, persze.
amikor meg egy ügyben elmarasztaló ítélet van, azonnal polgári pert indít a BSA, akinek a vitorláját legjobban az MS szele dagasztja..... -
quantum #16 Mit szarozzátok a MS-t? Szerintetek a Novell vagy a Red Hat nem uszítaná rá magánemberekre a Szoftverrendőrséget? A MS meg csak azt mondta, hogy magánügyed OTTHON mit használsz, és őket nem érdekli, lehet kalóz.
Az már más, hogy vállalatoknak pofáznák. És ez rendben is van, mert a vállalat ki birja fizetni, magánember meg nem fix. És ezt Bill is tudja... -
Benoke #15 "Elemzők egy része szerint a nyílt forráskódú szoftverek egyáltalán nem segítenek a szoftverpiac helyzetén, sőt, inkább hátrányos hatást gyakorolnak, mivel az ingyenes programok elveszik a céges fejlesztők kedvét."
Én csak azt nem értem, hogy az ingyenes progiknak mért kéne segítenie bármiben is a fizetős társaikat? Mert a fizetősek bármiben is jótékonykodnak a szegényebb felhasználók javára? Mert ilyenre még nem volt példa, de fordítva meg elvárják? -
#14 Gontolom ezért volt a Microsoft mediaplyaeres per is.. Sztem egy baromság ez a cikk, mindjárt betiltatják az internetet meg a CD-ket mert azokon kereszül lehet "lopni" a softwareket. Bár mostanában nem is nagyon láttam olyan játékot pölö ami elérte volna azt a minőséget amit megvennék egyáltalán... Ami jó volt az a NWN, anno volt az imperium g. 2 ezeket ugye meg is vetem... -
#13 Mellesleg pont a Gartner csinalta a felmerest. Majd keresek hasonlokat :-) -
Caro #12 Így van!
Vagy legalább nyílt szabványokat! -
#11 Végre kezdünk jó irányban haladni. A végén még elérjük, hogy a szoftver nem lesz kereskedelem tárgya, de legalábbis nem lesz olyan drága. Már épp itt az ideje. Valahogy mindig is rühelltem a hülye pénzéhes szoftverkereskedelemmel foglalkozókat. A Bill Gates is csak 1 évig lenne a helyünkben, és kényszerülne megvenni minden szoftvert havi 80ezres fizuból.
Akkor leszek igazán boldog, ha a cikkben említett 50% majd 0% lesz. :)
SZABAD SZOFTVEREKET! -
Hierogli #10 Kedvelem az onironiara hajlamos embereket :) -
#9 >Ez inkább szerintem az EU-s parlament által megbízott cég 'eredménye'
Miért is? -
#8 miből gondolod hogy ez most a M$-t műve? Tök mindegy hogy milyen cikk, de egyből szarozni kell a M$-t? Én se szeretem bill gécéket, meg a M$-ot, de ok nélkül most spec miért kell szidni? Ez inkább szerintem az EU-s parlament által megbízott cég 'eredménye'... -
rBalage #7 Nem értem, szerintem a felhasznalok érdekeit szokás nézni ebben a rendszerben, és ha ők találnak ingyen egy jobb cuccot, mint amiért fizetni kell, akkor mi a gond?
Szerintem inkább divat programot lopni, mintsemhogy megvegyük azt. A windowshoz adott programoknak az a lényege, hogy az ms technológiai monopóliumra tegyen szert, aztan bevasalhatja a licensz díjakat. És egyáltalán mi az, hogy elveszik a céges fejlesztők kedvét? Azok jókedvükben irogatnak programokat, vagy mi? -
blackeagle #6 Tetves szemét banda , rohadna már el az m$ meg a seggnyaló társasága a primitivségeivel együtt. Csak egy dolog szab határt a fejlődésnek és azt m$ -nek hívják. -
#5 >Elemzők egy része szerint a nyílt forráskódú szoftverek egyáltalán nem segítenek a szoftverpiac helyzetén, sőt, inkább hátrányos hatást gyakorolnak, mivel az ingyenes programok elveszik a céges fejlesztők kedvét.
Vajon melyik cég szakértői mondhatták?
MIÉRT NINCS FŐCIKKBEN AZ EU PARLAMENT SOFTPAT DÖNTÉSE?? -
Gabest #4 A windowshoz adott programokat is lehet ingyen programnak felfogni, ugyanúgy értelmetlenné teszik a hasonló programok fejlesztését. Az fúj, ez meg nem? -
#3 Uh ismét valami baromság. A BSA/Microsoft/egyéb szar fizeti ezeket a cikkeket? -
Valandil #2 Sőt, az ingyenlevegő is káros a versenyre nézve... -
irkab1rka #1 Már a kérdésfeltevés is hibás és provokatív.
Minek megírni valamit, ami már open source-ban meg van írva és jobban, mint ahogy egy csomó kétbalkezes az X cégnél mg tudja írni....