Hátráltatja a szoftverpiacot a nyílt forráskód?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

h4x0r
Nemrég pont arról volt szó, ha jól emléxem, hogy az OpenSource dolgok többségével az a baj, hogy nincs mögöttük megfelelõ support, ezért sok cég nem veheti igénybe, ugyanis nekik a felmerülõ, belsõleg nem megoldható problémákra nem szabad sokat várniuk.
Mellesleg tökéletes, de még megközelítõen tökéletes szoftver sincs. Egyik oldalon sem. 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Pheel
"A cégeknél pedig nincs idõ arra, hogy mindenki maga olvasgassa a manualt"

Dolgoztál már te valamilyen cégnél? Pont, hogy van, aki olvassa a manualt és esetleg az alapján beszámol a többieknek. A support tökéletesen ki van zárva egy ilyen beszélgetésbõl.
arty
mikor tiltatják be a mozihálozatok a parkokat, ahol sétálni lehet INGYEN ???

Forza.

a GnuPG tökéletesen mûködik, mégis hiába mondod el Mari néninek hogy ott van leírva a rídmí fájlban, olvassa el, elég furcsán nézne rád - inkább fizet azért, hogy ha van kérdése akkor valaki rögtön segít neki..
A cégeknél pedig nincs idõ arra, hogy mindenki maga olvasgassa a manualt..
A tökéletes szoftver vs. support érdekes téma. Ugyanis minnél tökéletesebb, és bonyolultabb egy szoftver, annál több szupportott kíván. Ugyanis annál több embert kell megtanítani pl: a használatára, annál hosszab idõ alatt.
Szerinted az m$-nek másként érdeke lenne egy lassan DVD méretû office széria gyártása? Nem. Nézd meg a win. 30 rugó körüli ár, és a alig van benne valami. Tényleg annyira a miniumum, hogy szerintem pofátlan is. (ha belegondolsz pl, hogy a suse-hoz alapból 2000 progi jár, minden területet lefedve.)

Szóval ez a véleményem.

Másik.

Megigyeltétek, hogy alig 12 óra telt el, az SW szabadalmai törekvések csúfos bukása után, de máris egy FUD -on beszélgetünk?

Lám-lám. A gépezet azért még mûködik emberek. Szemeteket redmondra vessétek, de folyamatosan, és alaposan, mert ott a boszorkánykonyhában máris biztosan egy újabb xart kevernek....
Apokrif
Nem látok semmi ara utaló jelet <- arra 2 "r"

"Tehát szart kell eladni, hogy a felhasználók fizessenek a támogatásért, amibõl a fejlesztõ él. Érdekes koncepció, elvégre egy tökéletes programhoz nem kell támogatás."

A legtöbb júzernek kell a támogatás, akámilyen tökéletes és jól kezelhetõ szoftvert adsz nekik.
A céges ügyfél pedig igen szépen szokott tejelni a support-ért.

Egyébként nem mindegy, hogy az updatet fizeted(Linux) vagy azt, hogy megveszed(Win).

Laci:
Az igaz, de a Szoftverrendõrségrõl beszéltem.

Frank99- VIP:
Egyéni felhasználókat nem szokott a MS támadni. Kivéve talán mikor ellopták a Win2k forráskódját. Vagyis kiszivárgott.

Pheel
A Unix free? Háááát persze! Hoooogyne <#nezze><#taps>
smv
Amúgy meg nem vágom ezt az egész "megáll a fejlõdés ha nincsenek óriáscégek" mentalitást. Unixokat, Linux stb stb milyen szépen fejlesztgetik, és az is free...

Starcraft + Diablo III - esemve

smv
Az nem tartja magát egy utolsó féregnek aki egy nyílt forrású programból lop, majd a sajátjaként eladja? Gusztustalan...

Starcraft + Diablo III - esemve

Pheel
"Ki mondta, hogy a szoftverfejlesztõknek licencek eladásából kell élni? Tudtommal az open-source filozófia szertint a szoftver ingyen van, de ha kell támogatás, akkor azért fizetni kell - ez így van a legtöbb Linux disztribúciónál is."

Tehát szart kell eladni, hogy a felhasználók fizessenek a támogatásért, amibõl a fejlesztõ él. Érdekes koncepció, elvégre egy tökéletes programhoz nem kell támogatás.
"Redmondban kétségtelenül Hayward véleményét osztják.."

Szerintem is a Microsoft osztja a véleményüket. Jól kiosztja nekik a véleményüket, aztán hangoztatják. 😄
""Tíz-tizenöt évvel ezelõtt a nagy szoftvercégek összes bevételének 80-90 százaléka licenszjogok eladásából származott, mára azonban ez az arány 50 százalékra esett vissza."
Ki mondta, hogy a szoftverfejlesztõknek licencek eladásából kell élni? Tudtommal az open-source filozófia szertint a szoftver ingyen van, de ha kell támogatás, akkor azért fizetni kell - ez így van a legtöbb Linux disztribúciónál is.

"Elõfordulhat ugyanis, hogy a fejlesztõk éppen a nyílt forráskódú szoftverekben található komponensekre, ötletekre alapozzák munkájukat, és a végterméket késõbb sajátjukként forgalmazzák."
Úgy gondolom erre tökéletesen ráillik az ötletlopás fogalma...
Laci73
Keem1: A nyílt szoftverek mellett szükség lenne az olcsó (budget) kategória elterjedésére, és a nagy profit-orientált multik (lásd: MS) megszûnésére. Az általad említett teljes ingyenesség abszolút utópia: a programozóknak is élniük kell valamibõl, és képesítésük nem a minimálbérre hajtja õket (én most tanulok programozónak, hidd el nem kis feladat VALÓDI programozóvá válni). A mások munkájából élõkkel van itt is a baj.

Szia Quantum!

" A MS meg csak azt mondta, hogy magánügyed OTTHON mit használsz, és õket nem érdekli, lehet kalóz."

Honnét van ez az infód? Mert én úgy tudom, hogy pár éven belül a win-upgrade oldalak már szûrni fogják a kalózverziókat, felhasználótól függetlenül...

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Frank99
aha, persze.
amikor meg egy ügyben elmarasztaló ítélet van, azonnal polgári pert indít a BSA, akinek a vitorláját legjobban az MS szele dagasztja.....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Mit szarozzátok a MS-t? Szerintetek a Novell vagy a Red Hat nem uszítaná rá magánemberekre a Szoftverrendõrséget? A MS meg csak azt mondta, hogy magánügyed OTTHON mit használsz, és õket nem érdekli, lehet kalóz.
Az már más, hogy vállalatoknak pofáznák. És ez rendben is van, mert a vállalat ki birja fizetni, magánember meg nem fix. És ezt Bill is tudja...

"Elemzõk egy része szerint a nyílt forráskódú szoftverek egyáltalán nem segítenek a szoftverpiac helyzetén, sõt, inkább hátrányos hatást gyakorolnak, mivel az ingyenes programok elveszik a céges fejlesztõk kedvét."

Én csak azt nem értem, hogy az ingyenes progiknak mért kéne segítenie bármiben is a fizetõs társaikat? Mert a fizetõsek bármiben is jótékonykodnak a szegényebb felhasználók javára? Mert ilyenre még nem volt példa, de fordítva meg elvárják?
Aaron Hallam
Gontolom ezért volt a Microsoft mediaplyaeres per is.. Sztem egy baromság ez a cikk, mindjárt betiltatják az internetet meg a CD-ket mert azokon kereszül lehet "lopni" a softwareket. Bár mostanában nem is nagyon láttam olyan játékot pölö ami elérte volna azt a minõséget amit megvennék egyáltalán... Ami jó volt az a NWN, anno volt az imperium g. 2 ezeket ugye meg is vetem...

h4x0r
Mellesleg pont a Gartner csinalta a felmerest. Majd keresek hasonlokat :-)

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Így van!
Vagy legalább nyílt szabványokat!

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Keem1
Végre kezdünk jó irányban haladni. A végén még elérjük, hogy a szoftver nem lesz kereskedelem tárgya, de legalábbis nem lesz olyan drága. Már épp itt az ideje. Valahogy mindig is rühelltem a hülye pénzéhes szoftverkereskedelemmel foglalkozókat. A Bill Gates is csak 1 évig lenne a helyünkben, és kényszerülne megvenni minden szoftvert havi 80ezres fizuból.
Akkor leszek igazán boldog, ha a cikkben említett 50% majd 0% lesz. 😊
SZABAD SZOFTVEREKET!

Régen nagyképű voltam. De már tökéletes vagyok :)

Kedvelem az onironiara hajlamos embereket 😊
testerlnx
>Ez inkább szerintem az EU-s parlament által megbízott cég 'eredménye'
Miért is?

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

Darth Sith
mibõl gondolod hogy ez most a M$-t mûve? Tök mindegy hogy milyen cikk, de egybõl szarozni kell a M$-t? Én se szeretem bill gécéket, meg a M$-ot, de ok nélkül most spec miért kell szidni? Ez inkább szerintem az EU-s parlament által megbízott cég 'eredménye'...

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Nem értem, szerintem a felhasznalok érdekeit szokás nézni ebben a rendszerben, és ha õk találnak ingyen egy jobb cuccot, mint amiért fizetni kell, akkor mi a gond?
Szerintem inkább divat programot lopni, mintsemhogy megvegyük azt. A windowshoz adott programoknak az a lényege, hogy az ms technológiai monopóliumra tegyen szert, aztan bevasalhatja a licensz díjakat. És egyáltalán mi az, hogy elveszik a céges fejlesztõk kedvét? Azok jókedvükben irogatnak programokat, vagy mi?
Tetves szemét banda , rohadna már el az m$ meg a seggnyaló társasága a primitivségeivel együtt. Csak egy dolog szab határt a fejlõdésnek és azt m$ -nek hívják.
testerlnx
>Elemzõk egy része szerint a nyílt forráskódú szoftverek egyáltalán nem segítenek a szoftverpiac helyzetén, sõt, inkább hátrányos hatást gyakorolnak, mivel az ingyenes programok elveszik a céges fejlesztõk kedvét.

Vajon melyik cég szakértõi mondhatták?

MIÉRT NINCS FÕCIKKBEN AZ EU PARLAMENT SOFTPAT DÖNTÉSE??

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

A windowshoz adott programokat is lehet ingyen programnak felfogni, ugyanúgy értelmetlenné teszik a hasonló programok fejlesztését. Az fúj, ez meg nem?

Dikkma
Uh ismét valami baromság. A BSA/Microsoft/egyéb szar fizeti ezeket a cikkeket?
Sõt, az ingyenlevegõ is káros a versenyre nézve...

Már a kérdésfeltevés is hibás és provokatív.

Minek megírni valamit, ami már open source-ban meg van írva és jobban, mint ahogy egy csomó kétbalkezes az X cégnél mg tudja írni....

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.