36
  • Ma2ska
    Na igen, a végfelhasználói szerződés, és az eladó mennyi mindenben megsérti azt csak nekem nincs kedvem, pénzem, energiám pereskedni, igy müködik a korszerü demokrácia akinek pénze van ott a jog is.
  • lowdog
    nyilván nem is azokra vannak ráállva, akiknek azért van chip a gépükben mert homebrew-t futtatnak... ez a srác se az a fajta...
  • dez
    Az Xbox modchipet nem ismerem, de pl. a jobb ps2 modchipek eredeti játékok esetén is hasznosak: NTSC játék PAL-ban futtatása, igazított képpozicióval, stb., médiaplayer futtatása memóriakártyáról, macrovision kiiktatás (pl. itthon nem szabályos, mert készíthetsz magadnak másolatot pl. videokazettára), stb.
  • Dzson
    Én már azért megbüntetném, hogy igzbogzot tart otthon, ehez képest ez a bünti semmi.

• TH448
    Jah, sorry, most visszaolvastam, és már mindről volt szó, amit írtam :D
  • TH448
    Hát, nem értek egyet az itt megszólaltak többségével. Ugyanis a gyártó megteheti, hogy moddolt cuccra garancia meg minden ugrik. Eddig mindenki egyeért gondolom. Viszont ha belegondolunk, akkor nem kellene az említett gépeket piszkálni. A PC is ezért ennyire silány néha a MAC-ekhez képest, mert össze-vissza mindenféle alkatrészek vannak benne, és nem vesszük figyelembe az ajánlásokat meg egyebeket. Az már egy másik kérdés, hogy XBOX mod chip csak illegális játékok futtatására jó, semmi egyébkre, úgyhogy sztem logikus lépés volt.
    Az meg a harmadik dolog, hogy a winchiken ugye játékok voltak, ami ugye warezolás, sztem ez már nagyon nem jó dolog: fizetni lopott programokért...
    A büntetés meg nagyon enyhe. Én olyat hallottam, hogy 10 dvd-nként 1 évre leültethetnek itthon valakit... Nah ez a nevetséges...
  • cSuwwi
    Na igen, ha veszel mittudomén egy kocsit, akkor van 1 kocsid, veszel még hozzá 1-2 dolgot, és élsz mint hal a vízben. Jó esetben nem kell rá több pénzt költened (a benzinen kívűl)

Ha veszel egy box-ot, akkor van 1 box-od. És? Semmire sem tudod használni, ha nem veszel hozzá rendszeresen programokat (játékokat). Ha csippeltetsz, valószínűleg nem is szándékozol rá több pénzt költeni -> bevételkiesés a Sanyi® -nak, ezért nyílvánvaló hogy nem tetszik neki, ha moddolsz...
  • AtisH
    "Elkobozták a hallgató gépparkját, ami három PC-ből, három Xboxból, 38 merevlemezből és két nyomtatóból állt"

Én erre gondoltam nem pedig a sajátomra...
  • CarajoEsp
    szarrágó sony !!! Ha veszel egy hondát :fordot : mazdát, nem tehetsz bele fordulatszámmérőt, chip tuningot névre szóló sebváltó gombot ? Nevetséges szarrágóság a sonytól ! !
  • lowdog
    "Vagy pl a segédmotoros kerépkárt (kismotort) feltuningoljuk, h a gyári sebességnél gyorsabban menjen???
    Ezzel simán megsértjük a KRESZt.. Akkor is visznek bilincsben????"
    de legalábbis megbüntetnek... ha motorral vagy és ellenőriznek a rendőrök, megmérhetik a motorod hengerűrtartalmát, és ha nem vezetheted mert nincs rá jogsid vagy a forgalmiban más van, az már szabálysértés és bünti jár érte.

"Azért nem túlzás ez ?????"
    ez szerintem pont nem túlzás, hanem így van jól.

szerintem olyan ember ne vezessen pl. felfúrt robogót akinek nincs megfelelő jogsija (és még hitelesíttetni is kellene a robogót)
  • lowdog
    "Miért ne tehetnék a gépemmel azt amit,és ahogyan akarok ha már ----megvettem---?"
    ha tényleg nem érted, szivesen elmagyarázom :)

nem hivatalosan természetesen azért, hogy ne tudj kalózkodni, csak olyat tudj a gépedbe rakni amit az eredeti gyártó megenged stb.

hivatalosan pedig azért, mert pl a vásárlással elfogadod a végfelhasználói szerződést, amiben benne lehet, hogy nem módosíthatod a gépet (akár még saját felelősségedre sem). persze arról lehet csevegni, hogy milyen helyi jogszabályoknak nem felel meg egy termékhez esetlegen tartozó ilyen szerződés, meg hogy hol és hogyan lehet azt érvényesíteni, nem vitaként dobtam be csak azért mert ez van.

tehát azért nem tehetsz amit akarsz, mert egy szerződés köt téged. és ha szerződést szeg az ember akkor annak bizony lehetnek következményei :)
  • HUmanEmber41st
    Lassan már oda jutunk, h pl az autóba egy másik gyártótól teszünk be egy csapágyat (mint ami volt eredetiben) máris jön a rendőrség és bilincsben viszi el a gonosz moddolót...
    Most akkor kié ez a szr xbox?
    A júzeré vagy a mikroszofté???

Vagy pl a segédmotoros kerépkárt (kismotort) feltuningoljuk, h a gyári sebességnél gyorsabban menjen???
    Ezzel simán megsértjük a KRESZt.. Akkor is visznek bilincsben????

Azért nem túlzás ez ?????

Mert jó, ítéljék el a kalózszoftwer árusítása miatt..
  • Derapo
    Ezek buzik.Miért ne tehetnék a gépemmel azt amit,és ahogyan akarok ha már ----megvettem---?
    Miért ne készíthetnék mondjuk xbox kenyérpirítót?A moddolás,nem csak azt jelenti,hogy "megcsippeltetem" a gépet az enyim is csak szoftosan van átalakítva + vincsi.De miért hiszik aztat,hogy én játékokat tárolok a vincsin?Miért ne futtathatnék rajta linuxot,vagy emulátorokat,mediaplayert?Kapják be!Ide jöhetnének elvinni a gépparkomat:-)
  • kigyi
    Nem vihetik el a gépedet, csak a winyót meg az esetleges másolt lemezeket, de a gépet nem!!!!!
  • NEXUS6
    Vagy tegyék fel a netre, sokkal könnyebbé tennék a dolgot!;)

Asszem a Phantom nevű konzol készült eleve úgy, hogy csak netről gyüvő anyagokat tudott volna fogadni, szerintem a XXI. szd-ban ez egy elfogadható megoldás lenne.

Lenne olcsó/ingyenes sw szolgáltató tele reklámokkal, meg max közepes progikkal, meg lennéneka fizetősek, minőségi cuccokkal, meg reklám nélkül.
  • sokoo
    Az olaszoknál ezzel ellentétes döntés született idén, vagy tavaly valamikor. Ott a bíróság kimondta, hogy a gyártóknak nulla köze van ahhoz, hogy a vásárló mit csinál a kifizetett készülékkel. Önmagában a mod szerintem nem ítélhető el, már csak azért sem, mert mindenkinek joga van egy biztonsági másolathoz. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mikor vezetik be azt a rendszert, hogy eleve adnak egy biztonsági másolatot, vagy ingyen kicserélik a sérült hordozót. Mert szerintem ez így lenne igazságos. A cikkre visszatérve, a 80 gamáért szerintem megérdemelte a srác, még keveset is kapott.
  • AtisH
    Ez olyan szánalmas, mikor valakit úgy büntetnek, hogy elkobozzák pl. a nyomtatóját. Röhej... Vigyék a bizonyítékokat (vinyó, lemezek, esetleg a kinyomtatott doksik, stb.) a többit meg hagyják ott, szabjanak ki nagyobb pénzbüntetést, vagy mást. Ha belegondolunk, akkor a gépeket előbb-utóbb pótolni fogja, tehát adtak a szarnak egy pofont. De ha így folytatódik ez az egész, akkor kalózkodásért lassan a saját kocsiját is el fogják kobozni???
  • PLaci #19
    Gondolom az a 38 vinyó az eredeti 10 GB-os XboX vinyók lehettek, Seagtate vagy WD. :)
  • MaSzKa
    a 38 vinyó + 40MB-os volt szerintem, mert így kijön talán a 273e FT
    1 modolt xbox ára kb. 60000FT
    80 játék= 1500x80 =120000Ft csak ennyiért adják általában, de nem a boltban ott 6-10e FT eredetiben
  • Runo
    Asszem többen nem olvasták el rendesen a cikket! ]

"Az Xboxhoz és a Playstation 2-höz hasonló konzolok módosítása azért fontos, hogy egy chipet a gép főáramköréhez forrasztva már másolt játékok is lejátszhatók legyenek - olvasható a Spong oldalán. A konzolok módosítása 2003-ban vált illegálissá Nagy Britanniában, a szerzői jogok védelméről szóló EU irányelv elfogadását követően. A Sonynak tavaly júliusban sikerült a PS2-t módosító chipek letiltását elérnie."

Nem csak a szoftverrel volt a gond...
  • artschiatwork
    hja, ennyit ér a forint :D
  • hopp
    ejj, jó régen néztem már árfolyamot.. én még 400-nál tartottam, most meg csak 360 körül van a font :P

amúgy tényleg elég simán megúszta. azokat, akik pénzért árulják a warezcuccot jobban meg szokták húzni
  • alma2
    Meg is erdemli a hulyegyerek, minden olyan szarjankot, aki penzert arulja a lopott jatekokat, nem erdemel mast...
    Valoszinu nem a modositott xbox volt a baj.
  • smv
    Azért durva. 750 font = 273 000 forint. :)
  • wbtist
    Szerintem azzal volt az igazi baj, hogy 80 játékot is rárakott. Ha csak a hardvert adja az még OK.
  • Gábor
    Itt az volt a gáz, hogy forgalmazta a módosított gépeket! Ha még csak a sajátjával találják meg, akkor megbüntetik egy jelképes összegre, de így...
    És még nem is volt durva tétel, amit kiszabtak rá szvsz.
  • ncswork
    teljes gépparkját lefoglalták. nyomtatóval is hamistítot
  • pemga
    Hmm, nálunk kit ítéltek el ilyesmi alapján? A játékíró Philos-os főnökről jutottak el hírek, ő 1 évet kapott. (Igazából ő is úgy, hogy egy személyben magára vállalta az egész ügyet ami a cégénél volt.) A többiekről tud valaki valamit?

• Caro
    Ja, ja másolásvédelem, mi?
    Még senki sem hallott a Blindwrite-ról, a CloneCD-ről....
    Érdekes, hogy ezek a szoftverek nem illegálisak.
  • AL7
    Elírtam... Természetesen NEM összevarni, hanem
    ...összeverni...
  • AL7
    Jah, az nem magyarország!
    Itt 3-tól 5 évig kapott volna, és nem hiszem, h felfüggesztettet! Mert ez már erősebb bűncselekmény, mint mondjuk kicsalni az alberekből pár milliárdot. Vagy összevarni valakit poénból az utcán. Sajnos a magyar jogrendszer ezeket a bűncselekményeket kissebb szigorral bünteti, mont mondjuk a szoftver-hardver kalózkodást (de persze ez is bűn, csak nem mindegy, hogy milyen erős megítélés alá esik a bíróságon egy gyilkossághoz képest mondjuk)
  • FTeR
    értelmesebb ítélet, mintha 20 év börtönt kapott volna....
  • onimusha
    boxnál egyébként software-esen is meg lehet oldani azt ,hogy a biztonsági okokból lemásolt játékokat/filmeket lejátsza
  • Riddick
    Nemtudom hogy sikerült elérniük,hogy a chipezést illegálissá tették,de azért nem hisze mhogy kapott volna bármi extrát,itt max az volt a gáz ,hogy a vinyó teli volt játékokkal! Gondolom ezt boncolgatták a biróságon! Mocsadék banda,még jo hogy nem adtak neki valmi komolyabbat!
  • Dr4gonlord
    Na jah, de lőttek a gépparkjának is, bár lehet, azt is simán pótolja.
  • Yv@n
    Tulajdonképpen elég olcsón megúszta. Két ilyen eladott konzol árából kifizeti a bírságot, majd ledolgozza azt a pár órát.