81
 • droland
  #81
  De ezt már elmondtam... ha ÉRDEMES lesz cserélnem (jelenleg ez a 3ghz nem tudom mennyi ideig elég - a 4ghz "seria" úgy is még irreálisan drágább), MINDENKÉPP dual magos procit veszek. Semmi kedvem nincs egy esetleg proci "ölő" program mellett kakilni vagy nézni a tv-t, közben mást is szeretnék csinálni.

  TISZTÁBAN vagyok vele, hogy többszálú OS esetén minden proc képes több szálat futtatni. DE NEKEM NE MONDJA SENKI, HOGY MINDEGY HOGY HOGYAN!

  Azt is leírtam már, hogy dualmagos procit majd ha veszek, akkor lehet hogy AMD lesz, lehet hogy INTEL. Nem tudom most még!

  Azt az egyet hiányolom az AMD-től, hogy egy HT "hasonló" dolgot...

  (nem a "hyper transfer", mert az amd ezzel DIREKT játszik a betűkkel -HT- és adott esetben egy "gyanútlan" felhasználót átvág. EZ TÉNY!!!!)

  ...és adott esetben jóval olcsóbb lesz hasonló teljesítmény mellett, akkor mindenképp AMD lesz.

  De ha lesz egyforma két magos proci, nagyjából egyáron, hasonló teljesítmény mellett, akkor ne mondja nekem senki, hogy NE a +2 virt. magos megoldást vegyem meg.
 • droland
  #80
  "Tudatlan szegény. Intelnek ilyenekre van szüksége."

  Tehát akkor az Intel proci az egy rakás szar. Az intel az csak lassú lehet. Teljesen inkompatibilis és teljesen instabill gyenge.

  Szólok ha észrevettem.

  UI: Az AMD is jó, de én pl. nem mondom a másikra, hogy szar! Pedig mondhatnám, hogy egy DVD shrink+4x dvd írás+skype mellett akad a source a ht hiánya miatt !OS! szinten, de hagyjuk mert úgy sem lehet meggyőzni, és most szerinted(tetek) úgy is hülyeséget mondtam, mert egy szar alak vagyok, mert van egy Intelem.

  Bocs...
 • Zsoldos
  #79
  2 gepet vettem az elmult fel evben, az egyikben az alaplap fustolt el, a masikban a processzor. (intel chipset, intel p4 3.2-es proci) Asusos elore szerelt cucc volt.
  A stabilitassal is gondok voltak az egyiknel.

  Tudom nem eleg nagyszamu a minta, nemis azt mondom, hogy szarok, de semmivel nem jobbak mint a konkurencia. Ha peched van ugyanugy lehalnak. Ugy viselkedik egyket fanatikus, mintha vmi isteni torhetetlen adomany lenne az intel.. Pedig azon kivul hogy lassabbak es forrobbak semmivel nem megbizhatobbak.
 • dez
  #78
  Nahh, azoknak, akik azt állítják, a "fair-play" elvárása (pl. a tröszt-ellenes törvények betartása és betartatása) idealista álmodozás: kénytelen kormányával együtt lemondani a román kormányfő, mert meghiúsult az EU által követelt igazságügyi reform, ami (többek között, de kiemelt fontossággal) az illegális versenyellenes magatartás hatékonyabb szankcionálását célozná. Ezzel valószínű a 2007-es EU-csatlakozást is bukják.
 • dez
  #77
  De még mindíg nem tudjuk, miféle problémákról van szó a mai napig. Bár én csak 5 AMD-s gépet raktam össze magamnak az elmúlt években, de nem volt velük semmi gondom. Na jó, egy korábbi VIA-ssal volt valami bibi, de megszűnt a 4in1 nevezetű (akkor még így hívták) driverük telepítésével.
 • DJTomy
  #76
  Az AMD-s problémákat a mai napig tapasztalom, kivéve a hővédelmet amit ügyesen megoldottak!Az Intelről annyit hogy 64 bites 3,8GHz/800Fsb/2Mb Cache a gyári hűtővel frankón megdolgoztatva 48-54 fokos volt maximum!(szerintem ez elég király):)A héten tesztelek egy Intel955-ös alaplapot amire nagyon kíváncsi vagyok mit fog kihozni!De az előző írásomban írtam hohy kinem a pap kinek a papné tehát ha valakinek bejön az amd akkor áldásom rá, de eddig engem nem tudott meggyőzni!(pedig már vagy 1000-1200 asztali gépet összeraktam legalább)Napá, legyetek jók!:)
 • dez
  #75
  De hány évvel ezelőtti tapasztalat ez? Mert az igaz, hogy néhány évvel ezelőtt előfordultak még stabilitási gondok (de ez nem a proci hibája volt, hanem az olcsó chipseteké), meg a hővédelem is hiányos volt. De ez már a multé! Sőt, most pl. az Intel Prescottjai gyengélkednek.
 • BiroAndras
  #74
  Nálunk a hardveres srác meg nem hajlandó Intel-t venni. Pedig ő az a fajta, aki csak minőségi cuccokat vesz. És a gépek nem kis vacak irodai cuccok, mivel játékokat fejlesztünk rajtuk.
  Egyébként a procitól függ a legkevésbbé, hogy mennyi baj van egy géppel, a többi alkatrész meg kb. ugyanaz. A teljesítmény és ár szempontjából meg az AMD jobb valamivel.
 • DJTomy
  #73
  Hali!Ezeket nem csak előadom hanaem ez több éves tapasztalat!Az egyszer igaz hogy kinek a pap kinek a papné, engem eddig nem győzött meg az AMD az egyszer biztos!
 • dez
  #72
  Pedig - mint a mellékelt ábra mutatja - nagyon úgy adja elő, mintha nagyon jól informált lenne. Vajon igazat ír?
 • DJTomy
  #71
  Az szóljon be aki hetente rak össze 15-20 PC-t!Ennyi gépből tisztán lejön az hogy az intellel törédék annyi probléma sincs mint az amd-vel.Az meg egy nagy tévhit hogy az inteles driverek bennevannak a windowsban!!Az nForce-os lapokról ne is beszéljünk mert pl a régebben közkedvelt Asus a7n8x-x és az Abit NF7 szériában több mint 50% gyári hibás volt!A budapesti nagykerekben is utálják az amd!Ennyi.
 • Sityi
  #70
  Érdekelne, milyen módszerrel tesztelted ezt a stabilitást és megbízhatóságot, mert nekem hetek óta megy kikapcsolás nélkül a gépem, és bizony jónéhány prociizzasztó dolgot is végzek vele (játék, grafikai munkák, DVD-kódolás, ilyesmi) és semmi gond vele. Ja, hogy az Inteles alaplapdriverek benne vannak a Windowsban, míg mondjuk egy nForce-os deszkához igencsak ajánlott letölteni a legfrissebbeket?
 • RpPRO
  #69
  Hagyjatok mar, nezzetek, 2 hozzaszolasa van. Ez az ostoba gyerek szandekosan csak oltani akar.
 • dez
  #68
  Bár ez a "konstrukció" inkább illene ide:
 • SPQR3
  #67
  AMD nemhogy nem rosszabb, hanem mostanában kisebb technológiai előnye is van, főleg a kétmagos CPU-k és a szerverprocesszorok terén. Ezene kívűl sokkal olcsóbb. És a fogyasztásuk is kisebb( sőt meg merem kockáztatni hogy ebből kifolyólag hűvösebbek is.
 • arty
  #66
  azt is illene figyelembe venni, hogy AMD nem győz eleget gyártani :(

  ha 20k lenne egy dual magos AMD, nem tudná kielégiteni az igényeket. igy sem tudja, ezért kerül ennyibe: h ne is legyen igény, de presztizsből jelen legyenek :)

  de amugy igazad van, amd=intel
 • tehen_m
  #65
  Ne bántsátok : Üzenetek száma:2
  Tudatlan szegény. Intelnek ilyenekre van szüksége.
 • Zsoltika 007
  #64
  Hát figyelj én most váltottam P4-ről Amd Athlon 64-re és ugyanolyan stabil mint az Intel. Úgyhogy nem kéne ilyen baromságokat összehordani. Bizony volt még mikor az Amd nem volt a legstabilabb platform de annak már több éve! Hol élsz te?? Sőt mindíg a melegedéssel jönnek 29 fokos stabilan max terhelés mellett a 3000+os procim! Ja és az Intel tud az asztali procijaival Cool 'n' Quiet-hez hasonló megoldást? Ja és persze mindezt jóval a P4 ára alatt. Ezek tények mondjál valamit akkor a P4 érdemei közül. Miben jobb? Max a nevével. Sokan még mindíg a jól bevált névben hisznek. Bevallom 1-2 hónapja közéjük tartoztam én is. De már egy ideje nem az Intel az élvonal. Jobb ha észreveszed te is.
 • asysoft
  #63
  Remélem győz az AMD, s ezzel tovább csökkennek az árak.
 • SPQR3
  #62
  Ja ez egy flamebait. Most találkozom ezzel a kifejezéssel elöször, de nagyon jó és nagyon nagyon találó. :D
 • Munch
  #61
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Ne röhögtess már te láááááááááááma! :DDDDDD
 • Munch
  #60
  MÁR MEGINT EGY AMD VS. INTEL FÓRUM!!!!!!!!!!!!!!
  :((((((((((
 • Picivizipaci
  #59
  Hát nem tudom ezt a [email protected]ágot meg honnan veszed!!?
  Csak AMD-ket rakom össze több mint 7-8éve ( szigorúan ár-érték arány miatt ) soha nem volt bajom a sebességgel, sem pedig a stabilitással.
 • BiroAndras
  #58
  A doktor bácsi megengedte, hogy netezzél?
 • dez
  #57
  Ez egy akkora baromság, hogy nem más, mint szándékos flamebait...
 • DJTomy
  #56
  AZ Amd-ről annyit hogy egy kalap sz.., aki ezt nem vallja be annak még nem volt király PC-je, azaz Inteles gépe.A szuperszámítógépek piacát is azért uralja mert egyszerüen jó és kész, itt nincs mellébeszéd. Volt már Amd-s gépem is de nem tudott meggyőzni.Az össze ismerősöm akik grafikusok vagy épülettervezők, mindannyiuknak stabil gép kell és ők is az Intel mellett voksolnak mert megölhetetlen szemben az Amd-vel!Naponta próbálom az újabbnál újabb technikákat és nem győzött meg az Amd az elmult 7 évben a stabilitásával, megbízhatóságával!Ennnyi!
 • Hedgehunter #55
  A technikai fejlodes sebessege mar nem csak a gyartoktol fugg.....
 • SPQR3
  #54
  Szerintem azért elég komoly piaci verseny van kettejük között. Mára szerintem az AMD-nek van egy pici technikai fölénye, 2magos processzorok fejlesztéséban sokkal előrébb járnak. Elöbb-útóbb a piaci verseny miatt amugy is kiegyenlítődtek volna az erőviszonyok. Az AMD-nek viszont sokkal jobban kell pedáloznia mint az Intelnek, mert nincs tele ilyen szerződésekkel. Ami talán annyira nem baj a fejlődés szempontjából :). Ha pedig elmarasztalnák az Intelt akkor az még-sokkal nagyobb versenyt szülne, és szerintem nagyon felgyorsulna a fejlődés.
 • dez
  #53
  Ja tényleg, K5. Hogy örültem, amikor a 100MHz-es K5-ösömet le tudtam cserélni egy P200MMX-re... :P
 • blackeagle
  #52
  Csak lassú volt a k6.
 • GABOR16
  #51
  Az a porci a K5-ös volt, de ki tett voltan olyan lapot bele a gyorsabb Pentium helyett (igaz az ár az AMD melett szolt), a K6 már sokkal jobb volt minden szempontból.
 • dez
  #50
  "Már akkor is teljesen külön chipsettel szaladgáltak az amd procik"

  Hát én nem így emlékszem! A "P1"-es alaplapba szó nélkül bele lehetett tenni a K1-et. (Persze BIOS-nak ismernie kellett.)
 • dez
  #49
  Ezzel most újat mondtál? Éppen azért említettük a 25, ill. 33/50%-os "sávokat", hogy O.K., hogy van "türelmi zóna", de utána már elérjük a "végső" határokat. Az üzleti életben is így van. Azaz, igenis vannak ésszerű határok. Az Intel átlépte ezeket (mint ahogy a MS is). Felesleges ezt túlmagyarázni.
 • [email protected]
  #48
  "mert alaplapgyártók nem akartak külön foglakozni vele"

  Ezt nem vágom. Már akkor is teljesen külön chipsettel szaladgáltak az amd procik, ettől kezdve egy foglalat már kb halálmindegy, mert totál más huzalozással kell tervezni a komplett alaplapot. Az intel köv generációs dual core procija, meg tudtommal dobja a p4 netburst vonalat, mert rájöttek, hogy nem az a járható út, és a p3 alapokra épül. Hogy emiatt hasonlít amd-re, vagy szétkaptak egy amd procit, és nyomtak rá egy másolatot, azt nem tudom, igazából nem is érdekell.
 • dez
  #47
  Slot-1, Slot-A: erről nemrég beszéltünk itt. Ez nem majmolás volt (bár szeretik így beállítani ezt is az Intel-pártiak), hanem kényszerhelyzet. Intel 2 okból vezette be a Slot-1-et: 1. ideje volt méretes L2 cache-t tenni a proci mellé, ami a proci sebességén megy, de a procimagra túl drága lett volna ráintegrálni (Pentium Pro-nál megtették már korábban is). 2. A korábbi foglalat nem volt elzárva a konkurencia elől, de a Slot-1-et nem hagyta az Intel másnak is felhasználni. Így elérte, hogy külön alaplap kelljen az AMD-hez. Ezzel az AMD hátrányosabb helyzetbe került, állhatott neki rábeszélni az alaplapgyártókat, hogy AMD procik számára is gyártsanak alaplapokat. A Slot-A is törvényszerű volt a részükről, a L2 cache miatt. Később, a vonalszélesség csökkenésével olcsóbbá vált a L2 integrálása a magra, nem volt többé szükség ilyen slotos megoldásra (ahol egy külön kis nyákon csücsül a proci, rendszerint mellette a cache-chipekkel).
 • FTeR
  #46
  1-2 ha intel felzárkózik, akkor amd is lejebb megy, ettől verseny. más területen meg azért olcsóbb az amd, mert intellel szemben csak így van esélye.
  3. a majmolást nem erre értettem. a slot követésére amd-nek azé volt szüksége, mert alaplapgyártók nem akartak külön foglakozni vele. én arra próbáltam utalni, h elemzők szerint az intel új üdvöskéje kísértetisen hasonlít az amd, hason kategóriájú procijára. nem abban, h az is 64bites, hanem fizikai felépítésében szinte teljesen ugyan az. márpedig eddig csak logikai szinten volt hasonlóság a két gyártó között (ha ezen a szinten nincs hasonlóság, akkor nem kompatibilis).
 • FTeR
  #45
  tudtam, h meg kell magyarázni.
  fárasztó vagy nagyon :)
  mondtam, h van a szélsőséges szabályozás, de mindenki (még a szabály hozója is) tudja, h nem maga a szabály, hanem annak visszatartó ereje számít.
  tehát ha én azt szeretném, h valahol 40nél többel ne menjenek, akkor azt a szabályt hozom, h 30 a megengedett max. Ettől lesz szélsőséges.
  erre ti jöttetek a büntetésekkel. a büntetés nem magyarázza a szabályt, hanem a visszatartó erőt növeli. ha szabályszegésért nyalókát osztogatnának, akkor sz*rt se érnének.
  ha 30as táblánál 40nel megyek, akkor válalom azt a kockázatot, amit a szabály kiszab büntetésenk. a büntetés is skálázott és nem jár rögtön halál 1km/h-s túllépésért. sőt bizonyos határig nem is büntet.

  arra ment ki az egész, h ha a törvény aszongya 10 és én 11, attól még nem leszek elveteműlt aljas bünöző. ellentétben azzal, amit te hiszel.
  tehát a törvényhozók nem utópisztikusak. csak a közepes eredmény eléréséhez, szélsőséges szabályt hoznak. te viszont szó szerint veszed a szélsőséget.
 • [email protected]
  #44
  1-2. Jelenleg. Ezt akarhattad írni. Ugyanis most indul csak be még, később viszont kizárólag ez lesz. Kizárólag arra akartam kilyukadni, hogy az AMD-t sokan szeretik teréz anya-ként beállítani, a gonosz Intellel szemben. Egyik sem jobb a másiknál, és amint az AMD került egyértelmű teljesítménybeli fölénybe, egyből megengedheti magának, hogy ő legyen a legdrágább.
  3. Ez a majmolás téma egy kicsit marhaság. Elgondolkozhatunk ugye pár dolgon, pl. intel vonalon megjelent a slot 1 foglalat, érdekes módon rá hamar amd-nél jött a slot-a, eztán intel dobta a foglalatot, meglepő módon amd is...szóval nem feltétlenül a büdös intel majmolja az amd-t, sokkal inkább kölcsönösen majmolják egymást, felhasználják egymás fejlesztéseit, amit meg is tehetnek a pár éve létező keresztlicensz szerződésük miatt.
 • dez
  #43
  Inkább azt lehetne mondani, az árverseny nem az igazi. Inkább csak saját magukkal versenyeznek ilyen téren.

  De egyéb tekintetben is lehetne nagyobb verseny... Most csak araszolgatnak előrefelé. (A róka és az ő bőrének esete...)
 • dez
  #42
  Na ne mond... Sohasem ismered be, ha nincs igazad, igaz? (Vagy csak nem értetted meg a választ?)