63
  • babajaga
    #63
    Most esett le hogy egyes emberek mér viselkednek úgy mint a birkák.
  • babajaga
    #62
    "emberekben birkaagyat már eddig is "növesztettek"

    Itt vannak a tudósok mindjárt. Egy másik topicban durván letámadott valaki hogy mér mondok a tudósokra rosszat, de az illető azt nem tudja hogy a földön többszöröse az áltudós a valódi tudósnak.Itt van a példa.
  • babajaga
    #61
    "állítva, hogy nem szörnyeket, vagy valami félig emberit kreálnak"

    Hát mi az anyátok kínját.
  • Mumci
    #60
    Egy tányér birkagulyás még nem, de ha repetázol, akkor már igen.
  • Mumci
    #59
    A gáz az, hogy nem tudod, mikor válsz kannibállá. Lehet, hogy a 15% még nem az, de a 16% már igen?
  • Picador
    #58
    Majmok bolygója rulez :)).
  • Picador
    #57
    Lehet , hogy mi is így lettünk teremtve.... egy kisérlet eredményéként:

    A kisérletezők kiírtották egymást atombombával, így a évmilliók múlva kisérlet alanyai lettek a világ urai.... aztán a megfelelő fejletségi szint elérése után ezek is elkezdetek kisérletezni, de a nagy háború kiirtotta a lakosságot, teret hagyva a természetnek, amelynek már részét képezték a genetikailag módosított példányok is, akik idővel meghódították a világot...stb.

    Jó kis körforgás. Szerintem hihető.
  • Venom
    #56
    -Beszálsz?
    -Beeeee
  • Inquisitor
    #55
    Nekem erről a Galaxis Útikalauz jelenet ugrik be, mikor jön az étteremben a Tehén, és felajánlja élelmezési célra a felsálját, amit évekig edzett a konditeremben, hogy porhanyós legyen ;)
  • Black Penguin
    #54
    Szerintem ez már undorító...

    igen. Biztos hasznos ha desznyóvért nyomnak belénk mert gyógyít viszont állatokat használni fel ilyenekhez azár nekem sok... Amúgy mire mennek azzal hogy a nyúl oetesejtjébe emberi dns-t tesznek? Meglesz a nyúlember? akkormár inkább pókéba arról már legalább volt képregény
  • JZO
    #53
    Majd ha megszólal a bírka lesz csodálkozás
  • LizardX
    #52
    Hát, én nem vagyok agykutató, de ilyet marhaságot már rég olvastam. Bocs, birkaságot. Attól, hogy emberi agysejtek kerülnek egy birkába, az még nem lesz ember! Az SG szép lépést tett az áltudományok felé, gratulálok.
  • fonak
    #51
    Emberekben birkaagyat már eddig is "növesztettek"
  • Cat #50
    a másik irány, hogy egy speciálisan nemesített disznó (tönkretették az immunrendszerét hogy ne löködjön ki az emberből) alakítják olyanra, hogy a szerveit egy az egyben be lehessen rakni az emberbe. Már számtalan kisérlet volt szívátültetésre.
  • dez
    #49
    Szerintem megnyugodhatsz, ezt valószínűleg úgysem lehet megállítani. Szal lesz másik májad, ha elsz@rod a sajátodat. (Meg még egy tucat másik szervedet, mert minek vigyázni a meglévőre, lehet dőzsölni, inni, drogozni, és/vagy kit érdekel a környezetszennyezés ezután, stb.)

    Csak:
    1. Attól én még pl. arra törekszem, hogy ne legyen szükségem új szervekre. Mint írtam, az már rég rossz.
    2. Azért nem kell abszolút mindent megtenni, csak mert meg tudjuk csinálni. Pl. érdekes, hogy szinte már emberi agyakat is növeszgetnek a birkákban.
  • Majadi
    #48
    Miért éri meg birkát venni a XXI. században:
    1. A gyapjúbol pulcsit és zoknit és miegymást tudsz csinálni.
    2. Lelegelik a füvet így nem kell nyírnod.
    3. Ha kell új máj vagy vese csak kikapod és berakod magadba.
    4. Majd ezután pörköltkén v. sütve ízlésesen elfogyasztod.
  • HUmanEmber41st
    #47
    Bocsi..valamit akkor most nagyon elnéztem...
  • irkab1rka
    #46
    1,
    Ha gyermeked születik, jogai lesznek. És annyira mindegy, hogy "természetes" úton születik, vagy nem, a jogok meg fogják illetni.

    2,
    Volt erről egy egész jó scifi 15 éve. Egy embernek minden szervét behelyettesítették (sok baleset, miazmás), hogy nem volt már egy saját szerve sem. Mivel azonban nem fizetett, a cég beperelte, és visszaperelte az összes "alkatrészt" :) A faszit szétszedték.

    3,
    HUN TIck: ne hogy már azt hidd, hogy ez zavarja ezeket az embereket. Volt olyan, hogy a boncolást is tiltották, mert isten ellen való, és bizony halálra ítéltek érte... Nem az a baj, hogy ezek a bunkók meghalnak, ha majd új máj kell nekik, hanem az, hogyha minimális többségbe kerülnek, megszavazzák, hogy NEKED ne lehessen új májad :)))

    Na ne hogy már azt hidd, hogy a demokrácia jó dolog: a birkák mindíg többen lesznek, mint a pásztorok.
  • HUN Tick
    #45
    "A biotechnika ellenes aktivisták azonban úgy vélik, sok tudós nem tudja hol a határ, és ha valami egyszer elindul a lejtőn, azt nem biztos, hogy sikerül megállítani." ÉSS?? Majd ha nekik kell új máj, akkor már menjenek a kísérletek,mi ? Valakinek mindíg tiltakozni kell minden ellen !!
  • dez
    #44
    És biztos vagy benne, hogy máshonnan nem lehet szerezni? (Szülők, testvér, rokon, stb.) De ugye egyszerűbb (és jövedelmezőbb) lesz majd ráállni a vég nélkül, nagyüzemben végzett átültetésekre, csontvelő-transzplantációkra, stb., mint kideríteni az okokat...

    Van egy olyan érzésem, hogy ha rutinná válik majd az átültetősdi, az emberek (többsége) még kevésbé fog törődni a saját és gyerekei egészségével. Hiszen, ha "elromlik" majd valami, legfeljebb kicseréljük. Tehát összességében betegesebbek lesznek.
  • Fityfirity
    #43
    Mond ezt egy 2 éves leukémiás gyereknek, aki nem tehet róla, hogy így született, de a csontvelő-transzplantációval megmenthető az élete.
  • Speth
    #42
    najovan. engem a rák ellenszere jobban érdekel
  • dez
    #41
    Megjegyzem, olyan - korábban (hivatalosan) kizárólag emberre jellemzőnek tekintett - érzelmeik természetesen eleve van az állatok jó részének, mint pl. szomorúság, magány, aggódás, vagy épp különféle örömök, stb. stb.
  • dez
    #40
    Akkor esetleg olvasd el még1x a cikket. Emberi SZERVEKET akarnak így termeszteni. Plusz azzal kísérleteznek, milyen egy ember-állat keresztezett szerv, ill. egyed, mert ugye a szerv nem csak úgy magában nő.

    Az őssejtek elsődleges beszerzési forrása az (abortált) magzat. Kevés a magzat? Van elég, nézz csak utána, mennyi az abortusz. Vagy hogy honnan akarják még nagyobb tételben beszerezni ezt az "alapanyagot" - és hogy miért akarják kiharcolni, hogy (legalább) őssejteket termelhessenek magzatok klónozásával.
  • dez
    #39
    Szerinted az állatoknak nincs öntudata??? És még én lennék materialista???

    Az emberi agysejtektől nem tudatuk lesz, mert az már van, sőt, magukhoz való eszük, értelmük, intelligenciájuk is van (állatfajtól függő mértékű). Láttál te közelről állatot az utóbbi 10 évben?

    Itt arról van szó, hogy az emberi agysejtek, fajtájukból fakadóan, emberi agyhoz hasonlóan állnak össze máshol is, és így emberi szintű intelligencia és/vagy érzelmek is megjelenhetnek. Ez itt nem fantasztikum, hanem nagyon is valós veszély.
  • HUmanEmber41st
    #38
    De szerintem itt azt kutatják, hogyan lehet emberi őssejteket termeltetni az állatokban.
    A emberi magzatokból valszeg nincs akkora felhozatal....
  • HUmanEmber41st
    #37
    Tudod Dez, én nem tartok attól, h bármelyik állat öntudatra ébredjen, bármennyi emberi agysejtet is ültetünk a szerencsételenbe. Mert a tudat nem ott lakozik..
    Az értelem meg mégugyse.. ehh materialisták..
  • dez
    #36
    Ez nem is olyan biztos. Az sem mindegy, hogy a saját szervezetével együtt "nőtt fel", vagy egy másikban (állat esetén kissé sokkal másabban, mint amikor pl. egypetéjű ikertestvérből ültetik át).

    Mellesleg, ez nem teszi semmissé, amit a #32-ben írtam. Max. talán nem kell élete végéig immunszuppresszánst szednie.
  • dez
    #35
    Ez nem is olyan biztos. Az sem mindegy, hogy a saját szervezetével együtt "nőtt fel", vagy egy másikban (állat esetén kissé sokkal másabban, mint amikor pl. egypetéjű ikertestvérből ültetik át).

    Mellesleg, ez nem teszi semmissé, amit a #32-ben írtam. Max. talán nem kell élete végéig immunszuppresszánst szednie. De akinek egy szerve ennyire tönkremegy, általában a többi sincs túl jó állapotban. (Legtöbbször az életmódja miatt.)
  • maozedong
    #34
    beee
  • stinkydiver73
    #33
    ha a "saját" szervét ültetik az emberbe, akkor nem sok baja lesz belőle. Márpedig itt erről van szó.
  • dez
    #32
    Aha - egy fokkal... Csakhogy, az már rég rossz, ha már csak szervátültetéssel lehet rajta segíteni, másrészt a szervátültetés nem old meg minden bajt, lesz még neki elég - részben épp a szervátültetés miatt is. Szal, ez csak egy szükségmegoldás. Az igazi megoldásokra (megelőzés, problémák kialakulásának idejekorán való felismerése, és visszafordítása, stb.) sokkal kevésbé figyelnek - abban nincs túl nagy üzlet.
  • Fityfirity
    #31
    Szerintem ha egy egyénnek nem kell éveket várnia egy donorra, akkor kevesebb problémája lesz az életben. Márpedig itt erről van szó.
  • dez
    #30
    Sőt, ez az igazán, és drágán eladható.
  • nenad
    #29
    nem vagom miert nem azzal foglalkoznak inkabb hogy kevesebb problemaja legyen az egyennek az eletben, miert jo ez az abszolut kifacsarodott megkozelites. Persze ez is egy eladhato termek.
  • smv
    #28
    Emberi aggyal? Akkor ezek inteligenciája előbb utóbb akkora lesz, mint a miénk? Vagyis majd öntudatra ébrednek, hogy mi miért esszük meg őket, és elfoglalják a világot!
  • dez
    #27
    Mi abban a hiperfejlett, hogy pár őssejtet kiszívuk pl. egy abortált magzatból, és beinjekciózzuk pl. egy juhba? (Aztán lessük, hogy mi történik.) Max. az, hogy már meg merjük csinálni.
  • dez
    #26
    Hm, tőled nem egy ilyen rendkívül bugyuta hozzászólást vártam volna...
  • dez
    #25
    Ne magadból indulj ki...
  • Kornan
    #24
    Birkák bolygója

    Különben úgyis van egy határ amit nem lépnek át,legalábbis nyilvánosan nem.Mondjuk nehéz a média elől bármit is eltitkolni,de megoldható.Amíg arról van szó hogy segítheti az orvostudományt kapnak pénzt rendesen.És hogy segíthetné jobban?Természetesen ha minél közelebb állnak az emberhez az állatok.A csimpánz áll a legközelebb az emberhez,de a birka olcsóbb ugye,meg a csimpánz miatt több szervezet is tiltakozna.Tehát a nyilvánosság előtt olyan állatot kell átalakítani amit ugyis megeszünk,abba nem köthetnek bele annyira.De ha létezik titkos kutatóintézet akkor ott szerintem csimpánzokkal kísérleteznek.