72
  • Piscator
    Na archoven visszatért.
    MegLOL!
    a cracks.am is jó spy gyűjtőgetésre, persze aki ilyen oldalakat látogat :)
  • dez
    LOL :)
  • FTeR
    ezt most vagy teljesen irónikusan értetted, vagy nem deznek szántad :)
  • Caro
    Ahelyett, hogy annyit dícséred az MS-t, meg a szoftvereit, mondd meg, ahelyett, hogy nálad milyen megbízható, meg stabil, hogy miben _jobb_ mint a konkurencia?
  • FTeR
    nem, egyáltalán nem erről beszéltem, csak a legvégén mellékesen jegyeztem meg.
    arról beszéltem, h a hiba gyakorlatilag kihasználhatatlan, ha egyáltalán hibának lehet nevezni. Ugyanis nem bug, hanem a koncepcióból adódó lehetőség. Ennyi erővel lehetne azt mondani, h kapcsoljuk ki a számítógépet, mert akkor biztos nem kapunk vírust.
    Látom a több soros szövegből sikerűlt megragadni azt a kevesebb mint másfél soros megjegyzést, amit mellékesen írtam oda, mint 1 pluszként ("Arról nem is beszélve, h [...]").
  • NEXUS6
    Újra a régi téma.

Hol húzod meg az értelmes júzer határvonalát?
    Ha te fejlesztenél böngészőt, akkor beírnád a readmebe: Figyelem, a program csak értelmes júzer kezében megbízható!?

A windózok IE többségét NEM értelmes júzerek használják!
    Akkor kérdezem, nem kéne akkor még is csak valamit lépnie a M$-nek a problémára?

A NEM értelmes júzer ráadásul nem csak önmagára veszélyes, mert mint virusgazda, meg zombigéptulaj az értelmes júzereket is veszélyeztetik, mivel az értelmes júzer gépének biztonsága sem 100%, csak sokkal magasabb.
  • FTeR
    // az előttem elhangzott minden 60iksz posttól teljesen elhatárolom magam és csak a hírre szeretnék reagálni.
    //--

Ha jól értem, ahhoz, h ez a "hiba" kihasználható legyen, ahhoz az kell, h előbb elmenjek egy olyan oldalra, ami valamlyien spyware vagy egyéb módon adatot(okat) ki akar belőlem szedni. Majd ezek után el kell hogy menjek egy olyan általam megbízott oldalra amiről feltételezem, h kérhet tőlem/rólam adatokat és miközben ezt az oldalt böngészem a másik csúnya oldal feldob egy popupot (ami pont olyan mint amilyen oldalt nézegetek) így átverve engem. Jól értem ügye?
    Azért nem irigylem azt az adathalászt, aki ilyen megoldásra alapozik :)

Ráadásúl ebből a logikából kiindúlva, ha elsőnek a bankhoz megyek és utána egy spyware oldalra és ez a spyware oldal dob fel egy ablakot, mintha az a bank (háttérből indított) popupja lenne, akkor ugyan ott vagyunk. Tehát más nem maradt, mint úgy ahogy van szanálni mindenféle popupot.

Arról nem is beszélve, h értelmes júzer minden olyan popupot ami nem kattintást követően jelenik meg reflexből szanál, vagy legalább valamilyen popup killere végez vele.
  • arty
    LOL :DDDDD
  • arty
    volt, mert nem volt energiám átszokni másra ... aztán kaptam egy adag (30-70db) spywaret és win reinstall után alapbol firfox, többet IE nálam nem indul el ... s azota bárkinek összerakok gépet, első dolog az IE ikon DEL, FF install, ikon asztalra :))
  • NEXUS6
    Szerintem csak mi vagyunk az ismerősei.
  • intrex
    Leégne a pofámról a bőr ha olyan avatarom lenne mint neked, mr. windows xp. Szégyen. Nagyon gáz, még nem szóltak az ismerőseid?
  • testerlnx
    >"Érdekes hogy valakit (engem) azért piszkálnak, mert nála (nálam) tökéletesen tud működni MS-es szoftver. :)"
    Hidd el, Téged senki sem azért piszkál...

ui.: Bár gondolom feltünt, hogy Te kapod a legtöbb negatív választ...
  • Garfield
    És tessék mondani, azzal a sok sulinetes színvonalú lúzerrel mi van, akik a "microsoft" szóra ugranak és gerincvelőből nyomják a buta fikázásukat?
  • dez
    + magát. :)
  • dez
    "ha a Pop-up Blokkolás BE van kapcsolva és "magas fokon", akkor ez a "hiba" nem jelentkezik."

Gondolom, ezt egy másik éned írta... (3 fokozat közül ez a max. beállítás. [Az adatvédelem is a biztonsági beállításokhoz tartozik.])
  • Zoldalma
    Csodalom h ennyi reakcio utan meg mindig nem jutott el az agyadig h nem azert "piszkalnak" mert IEt hasznalsz, hanem mert mindennel jobban istenited...
  • Zrasf
    A Föld már pedig lapos, az ms meg tökéletes.
  • Ratty
    Neked volt IE-s korszakod? :D Szerintem nagyon ritkán használtam, de már az ősidőkben átálltam operára:)
  • arschsg
    Nos, tévedsz megint csak. Semmit se álíltok maximra IE biztonsági beállításokban.
  • dez
    Jaj, de nehezen fogod fel, hogy attól, hogy nálad tökéletesen fut (miután minden biztonsági beállítást maximumra állítasz, ami egyben korlátozásokat is jelent), még egy elavult browser lesz.
  • arschsg
    Érdekes hogy valakit (engem) azért piszkálnak, mert nála (nálam) tökéletesen tud működni MS-es szoftver. :)
  • dez
    (Bár még kinőheted.)
  • [HUN]PAStheLoD
    Bolond vagy, igen.

:DDD
  • [HUN]PAStheLoD
    Most van 2005, 2000-ben má vót ÁDÉESEL vagy mi a franc ide bedrótozva, azóta biztos h. Aria van az astalavistán :]
  • dez
    Ez már az elvakultság és szűklátókörűség klinikai esete. 13 évesen szép teljesítmény.
  • [HUN]PAStheLoD
    Ez hogy függ össze? Amúgy egy próbát megér ;]
  • FTeR
    több ablaknál nem segít a sessionsaver, vagy csak az utcsónak kifagyó ablakot jegyzi meg...
    linket majd megnézem, thx
  • Sil78
    Jó, de ilyenkor ott a SessionSaver (vagy ha van valami olyanod, amivel összeakadna, pl MiniT vagy TabMix vagy valami ilyesmi, akkor meg a "light" verzió, a Crash Recovery). Próbáld meg IE-ben újranyitogatni a lefagyás előtti oldalakat.

Firefoxot szerintem direkt nem lehet megnyitni külön processként a 0.9 óta, védve van ellene (lásd pl parent.lock fájl). Még ha külön profillal próbálod, vagy egy másik mappába installálsz még egy példányt, akkor se lehet párhuzamosan futtatni. (Viszont elvileg van rá egy módszer, ha nagyon akarod, de ahhoz be kell állítani egy MOZ_NO_REMOTE nevű változót a Windowsban. katt ide)
  • Sil78
    :-) Akkor ne csodálkozz...
  • FTeR
    egyébként épp azér jöttem sg-re, mert ff kifagyása után nem volt kedvem újrakezdeni a cuccost.
    3-4 külön ablakban 7-8 tab volt, mert így próbáltam csoportosítani, mire kifagyott az egyik (valószinűen vami Java hiba miatt (nem javascript) a terkepbank.hu-n), erre az összes többi is vele halt.
    Ha IE-t külön processként indítom legalább nem hal ki az összes. (mondjuk érdekes lett volna ez a kb 30 oldal a tálcán :P 2-3 sorban biztos kifér :))

ui: gepboltot a mindenhol megjelenő reklámjuk miatt szűröm.
  • FTeR
    http://www.gepbolt.hu/* -on akad fent :)
  • arschsg
    Be lehet jelentkezni, Ctrl+Klikk és nyilik a pop up.

Ha csak a java scriptet tíltottam le, attól még működött a "bug". Elég volt csak ezt a pop up dolgot beállítnai magas fokra (Ctrl+Klikk feloldja).
  • Sil78
    Valóban, ha mindent, még a "kért" popupokat is blokkolod, akkor ez nem jelentkezik. (És akkor mondjuk ide a fórumra be tudsz vajon jelentkezni pl?) Vagy ha letiltod az egész javascriptet. És az megoldás? Nem megoldás, mert elég komolyan korlátozza a normál netezést.

A maximum tényleg az, amit az Opera csinált, hogy a dialógablak kiírja az eredetét. És persze aki annyira láma, hogy ilyen spoofingnak bedől, az még így is be fog (ez tényleg user error, nem véletlenül csak "less critical"), de attól még a böngészőknek meg kell tenniük mindent, ami rajtuk múlik. Ha csak ennyit tudnak tenni, akkor is.
  • Sil78
    A Letöltéskezelő tud néhány olyan alap dolgot, mint pl a letöltések szüneteltetése és újraindítása. Persze egy igazi letöltésvezérlőtől messze van, de ezek elég hasznos funkciók tudnak lenni, nem véletlenül tudja ezeket minden modern böngésző. Vannak kiterjesztések, amikkel még tovább lehet javítani az alap Letöltéskezelőt, és ha valaki külső letöltésvezérlőt akar használni, azt is megteheti (gyakorlatilag bármilyet, a FlashGot segítségével).
    A többi hiányzó funkcióba meg nem mennék bele, mindenkinek máshogy nézne ki a lista. Tulképp kis apróságok, kényelmi elemek is tudnak nagyon hiányozni. Emlékszem pl, amikor kb 2 napig nem volt az 1.0.3-mal kompatibilis verzió a Text/Plain-ből - amivel pl sima szövegként beírt linkeket meg lehet nyitni -, az nagyon hiányzott. (Jó, ez mondjuk pont egy olyan dolog, amit akár IE-ben is meg lehet csinálni, csak példának írtam, hogy milyen apróságok tudnak hiányozni.) Meg pl most pár napja, amikor a Gmail megváltoztatta a linkjeit, és nem működött a Gmail Notifier kiterjesztés... IE-t mondjuk szerencsére nem használok annyit, hogy emiatt fel kelljen raknom meg beállítgatni egy IE-alapú böngészőt, de ha használnám - mint ahogy pl a Maxthont kipróbáltam -, még úgy is hiányozna sok minden.
  • blackeagle
    Nincs ezzel semmi baj ,az ff tökéletes.
  • Sil78
    Biztos, hogy az AdBlock? Nálam semmi baja. Hogy néz ki nálad, milyen szűrőn akadt fenn?
  • FTeR
    ah, közben rájöttem, h az adblock szedi szét :DDD
  • FTeR
    gepbolt.hu <- elég érdekes ff-ben (tudom, h nem csak a böngészőn múlik)
  • arschsg
    Root vagyok, igen.
  • arschsg
    pl? Letöltés vezérlő? Ne mondd már nekem hogy FF-nek van letöltés VEZÉRLŐje, mert az nevetséges. Mi más hiányozhatna még? Tabbed browsing? van plugin hozzá. De nem használom. Van erőforrás külön IE processnek:) Meg én egyszerre amugyis csak 1 oldalt olvasok általában.