136
  • quantum
    Szerintem egy olcso szerver Windows lesz, otthonra ha csak az otthoni gepeket akarod osszekotni.
  • h4x0r
    Van amikor az alapértelmezett nem jó. Konkrét (megoldott) probléma az alapja. Csak egy kis ártatlan fricska akart lenni, mellesleg tudom, hogy registrybányászat kell hozzá.
    arschsg: Imádom a lekezelő stílusodat. :-/
  • [HUN]PAStheLoD
    MTU-t felesleges állítani, első router megfogja :S vagy fragmentálódik a csomag annak meg megint semmi értelme

IPv6-ot kezeli a Windóz , drivert kell "feltenni", de mondjuk IE kezeli-e ? Meg amíg a net nagyrésze IPv4es , addig mind1
  • Jinx McHale
    Regedit (több sorba tördeltem):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\
    Tcpip\Parameters\Interfaces\Adaptered ID-je\

Hozzáadsz egy ilyet:
    --------------------
    név: MTU
    értéktípus: REG_DWORD (azaz bináris érték)
    helyes értékintervallum: 68 (asszem :D)
    alap: 0xFFFFFFFF

Remélem, hogy nem volt off
  • [HUN]PAStheLoD
    Tényleg a legjobb windows, de azért van még hova fejlődni :))
  • arschsg
    Évek tapasztalata, jobbak lettek. Stabilabbak... Aki nem ért hozzá az úgyse ért hozzá. mind1

Amúgy MTU-t lehett több módon is állítani... Mellesleg IPv6 érdekel?... KERESS :) google.com, de csak azért ,mert olyan szimpatikus HAXOR vagy:DDDDDD
  • [HUN]PAStheLoD
    Nekem ez is jó lenne, akkor lenne benne ilyen spéci DHCP kliens & szerver, összedugod a gépeket , egyik gépen benyomod ezt a gombot és szépen összehangolja akár a 254 gépet is a LAN-on .. végülis nem nagy ördöngősség :)

Amúgy arra gondoltam, hogy ha "tallózom" a hálózatot, akkor ne kelljen mindig napokat várni mire kiderül h. kiket is látok, meg egyátalán mért nem látok mást?! Pedig IP alajpán simán megy..
  • Treon
    Small Business Server otthonra?????? Úristen... Ha ilyet tennék, akkor szóljatok rám plííz, mert akkor már biztos nagyon beteg leszek...
  • h4x0r
    Nem unjátok?
    arschsg: valamivel alátámasztanád is? Például hogyan lehet MTU-t állítani?
  • Hege15
    Nem értem
    Otthoni felhasználásra sokat már nem lehet fejleszteni.
    A munkahelyire csak ugy hogy kicsit kényelmesebb lesz.
    Nem tom innen hova tovább lehet menni ?
    Ha majd kaját meg piát le lehet tölteni a netről akkor szóljanak
  • Kensin
    Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön
  • arschsg
    azaz

Microsoft

Windows XP

Codname Longhorn
    :)
  • arschsg
    Mit is mondhatnék? :)

Én ismerem a Windows-t 3.11 óta. A Microsoft mindig is tudott újat alkotni. Ma, az XP (SP2), valóban a jelenlegi LEGJOBB Windows. Stabil, gyors, megbízható, sokoldalú, "egyszerű" (már akinek, persze vannak akik ezzel is szenvednek... de pl. nem az autó hibás, ha valaki nem tudja vezetni, nemde? :) )

Meglátásom szerint az XP most anynira jó, és még mindig anynira sok minden új dolgot beletesznek SP-k során, hogy ne migazán tudom elképzelni, mit fog tudni a Longhorn... Na persze azért olvastam sokat róla:) Jó lesz majd a Longhorn! Biztos vagyok benne!

Microsoft
  • concrete
    például egyklikkes hálózatbeállítás:

lesz majd egy 'legyen háló a gépek között' ikon :)

najó, gondolom nem erre gondoltál :)
  • [HUN]PAStheLoD
    Hát .. hát , van mit csiszolni ez eseménynaplón. Jó lenne, ha lehetne állítani mondjuk a timeoutokat a hálózatnál, meg egyátalán, egy kicsit fejlesztett windows hálózati szolgáltatás is elférne..
  • Garfield
    Ezzel egy időben megemlítette annak lehetőségét is, hogy a hivatalosan szerverekre szánt operációs rendszerből kifejezetten otthoni felhasználásra szánt verziót is elkészítenek (lásd Windows XP Home Edition).

He?

A Home Edition egy workstation rendszer házi, némileg butított változata (bár egy kis hekkerkedéssel tuningolható, ugyebár).
    Most akkó' mi van? A Longhorn kliensnek lesz házi változata vagy a Longhorn servernek? (Bár ez utóbbi létjogosultsága nem igazán világos nekem...)