136
-
quantum #16 Szerintem egy olcso szerver Windows lesz, otthonra ha csak az otthoni gepeket akarod osszekotni. -
#15 Van amikor az alapértelmezett nem jó. Konkrét (megoldott) probléma az alapja. Csak egy kis ártatlan fricska akart lenni, mellesleg tudom, hogy registrybányászat kell hozzá.
arschsg: Imádom a lekezelő stílusodat. :-/ -
#14 MTU-t felesleges állítani, első router megfogja :S vagy fragmentálódik a csomag annak meg megint semmi értelme
IPv6-ot kezeli a Windóz , drivert kell "feltenni", de mondjuk IE kezeli-e ? Meg amíg a net nagyrésze IPv4es , addig mind1 -
#13 Regedit (több sorba tördeltem):
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\
Tcpip\Parameters\Interfaces\Adaptered ID-je\
Hozzáadsz egy ilyet:
--------------------
név: MTU
értéktípus: REG_DWORD (azaz bináris érték)
helyes értékintervallum: 68 (asszem :D)
alap: 0xFFFFFFFF
Remélem, hogy nem volt off -
#12 Tényleg a legjobb windows, de azért van még hova fejlődni :)) -
#11 Évek tapasztalata, jobbak lettek. Stabilabbak... Aki nem ért hozzá az úgyse ért hozzá. mind1
Amúgy MTU-t lehett több módon is állítani... Mellesleg IPv6 érdekel?... KERESS :) google.com, de csak azért ,mert olyan szimpatikus HAXOR vagy:DDDDDD -
#10 Nekem ez is jó lenne, akkor lenne benne ilyen spéci DHCP kliens & szerver, összedugod a gépeket , egyik gépen benyomod ezt a gombot és szépen összehangolja akár a 254 gépet is a LAN-on .. végülis nem nagy ördöngősség :)
Amúgy arra gondoltam, hogy ha "tallózom" a hálózatot, akkor ne kelljen mindig napokat várni mire kiderül h. kiket is látok, meg egyátalán mért nem látok mást?! Pedig IP alajpán simán megy.. -
Treon #9 Small Business Server otthonra?????? Úristen... Ha ilyet tennék, akkor szóljatok rám plííz, mert akkor már biztos nagyon beteg leszek... -
#8 Nem unjátok?
arschsg: valamivel alátámasztanád is? Például hogyan lehet MTU-t állítani? -
Hege15 #7 Nem értem
Otthoni felhasználásra sokat már nem lehet fejleszteni.
A munkahelyire csak ugy hogy kicsit kényelmesebb lesz.
Nem tom innen hova tovább lehet menni ?
Ha majd kaját meg piát le lehet tölteni a netről akkor szóljanak -
#6 Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön -
#5 azaz
Microsoft
Windows XP
Codname Longhorn
:) -
#4 Mit is mondhatnék? :)
Én ismerem a Windows-t 3.11 óta. A Microsoft mindig is tudott újat alkotni. Ma, az XP (SP2), valóban a jelenlegi LEGJOBB Windows. Stabil, gyors, megbízható, sokoldalú, "egyszerű" (már akinek, persze vannak akik ezzel is szenvednek... de pl. nem az autó hibás, ha valaki nem tudja vezetni, nemde? :) )
Meglátásom szerint az XP most anynira jó, és még mindig anynira sok minden új dolgot beletesznek SP-k során, hogy ne migazán tudom elképzelni, mit fog tudni a Longhorn... Na persze azért olvastam sokat róla:) Jó lesz majd a Longhorn! Biztos vagyok benne!
Microsoft -
#3 például egyklikkes hálózatbeállítás:
lesz majd egy 'legyen háló a gépek között' ikon :)
najó, gondolom nem erre gondoltál :) -
#2 Hát .. hát , van mit csiszolni ez eseménynaplón. Jó lenne, ha lehetne állítani mondjuk a timeoutokat a hálózatnál, meg egyátalán, egy kicsit fejlesztett windows hálózati szolgáltatás is elférne.. -
Garfield #1 Ezzel egy időben megemlítette annak lehetőségét is, hogy a hivatalosan szerverekre szánt operációs rendszerből kifejezetten otthoni felhasználásra szánt verziót is elkészítenek (lásd Windows XP Home Edition).
He?
A Home Edition egy workstation rendszer házi, némileg butított változata (bár egy kis hekkerkedéssel tuningolható, ugyebár).
Most akkó' mi van? A Longhorn kliensnek lesz házi változata vagy a Longhorn servernek? (Bár ez utóbbi létjogosultsága nem igazán világos nekem...)