82
  • Caro
    Nem, de windowsé többet nem tud! :D
  • h4x0r
    A tűzfal elsődleges célja az alacsonyszintű szűrés. A többi az extra.
  • arschsg
    "jól" mondod.. a tűzfal NEM csak arra való...

istenem... már megint miért okoskodnak ilyenek akik nem tudnak!?
  • h4x0r
    Azé' X-szel a Linux is fogyaszt. :)
  • Caro
    A windowsnak az az előnye mindig meglesz, hogy integrált lesz az op'rendszer. Mert egy csapat fejleszti, nem pedig félmillió különálló programozó. De ez hátránya is! Sokkal nehezebb bővíteni. És persze optimalizálás sem a legjobb. Elég csak megnézni egy frissen telepített windows és egy linux memóriafelhasználását.
  • h4x0r
    Sajna vannak ilyenek is. Nincs olyan téma, és oldal, ahol ne lenne. Azért említettem a Wineseket, mert az számomra, mint Linux-hívőnek kicsit szembetűnőbb. De én sem szeretem a Windowsszáksz-ozást.

OFF: kiváncsi vagyok, kapok-e felkiáltójelet :)
  • Garfield
    Neked válaszoltam, de nem rólad beszéltem. Az elmúlt hetekben elég sok MS-tal és Windows-zal kapcsolatos hír került ki az SG-re és valami elképesztő mértékben vonzották ezek a hírek az idióta "M$ száksz" színvonalú embereket.
  • h4x0r
    Igen, hidd el, nagyon jó idebent. Nincs annyi parttalan vita :P
    Mellesleg nem veszem magam annyira komolyan, hogy az ilyeneken felhúzzam magam. De te is egy ritka kis ... vagy. Na, jó, segítek: f*ssz*p*. Veszel magánhangzót?

Garfield: Én már elég riktán szidom a Windowst, de olyat sosem mondtam, hogy fizetett propagátor. Mindkét oldalon vannak balfaszok.
  • Garfield
    Csak hogy a témánál maradjunk...
  • Caro
    Egy helyen lyukas az érvelésed. A tűzfal pont arra kell, hogy a backdoor progik ne kapjanak portot.
    Ha nem jön be semmi, akkor nem kell tűzfal... :D
  • archkoven
    Hagyd Garfield, a srác menthetetlen. El van a maga kis világában.
  • startmenu
    [Kicsit off ?] Szerintem, ha valaki nem ért géphez, használjon UHU-linuxot. Anyámnak is jól belöttem pár hónapja, és azóta is megy nettel, virus nélkül. De mivel elutaztam Xp-t nem mertem otthagyni neki...(Na jó, 2000-t se :(
  • startmenu
    Szerintem Winfosból legjobb a 2000. Nekem van laptopom, asztali gépem, néztem más gépén is, és IGENIS LASSABB AZ XP(persze nem beállítva föleg, de beállítva is, vagy 15-20perc míg mindent jól beállítok, de úgyis), nem érezhetö, de egy pár memóriasebességmérö kimutatta. Mindkét gépen.
    Ès ha benyomom a kikapcsológombot, a 2000 4mp alatt leáll. Az Xp meg annyi alatt, amig a 2000 indul. Ès ez laptopnál hátrány lehet :(
    (De a még jobb természetesen a Linux, de arról itt most nem volt szó) Ès egy darabig használtam angol Xp-t(legálist!), és angol Wordot, és rengetegszer fagyott, persze az Xp-t is magával rántotta.... Ja, nem szar a Windóz, csak nagy, meg lassú, söt egyes linuxok jobban támogatják már a hardvert is(én láttam pár hardvert). Játék ügyileg: haverok Xp-t használnak sokan, sok játék NEKIK nem megy, ami 2000 alatt igen... Ja, és véleményem szerint 2000 virusbiztosabb... Sp4-gyel. Ja, igen, használtam magyar Xpt is, meg németet is(nem saját gép), de nem tetszett. Megeszi a gépet, ha kicsi(értsd pl p3-450-en elszalad 2000, de Xp...). Majd jól lehet mindent amit írtam leugatni, de nem muszáj ;)
  • Garfield
    OFF:

És tessék mondani, mi lenne az az egészséges vita?
    Mert eddig aki nem volt hajlandó elsajátítani a sulinetes színvonaló "Vendóz száksz" dumát és esetleg meg merte jegyezni, hogy korántsem annyira szar, mint amennyire egyesek megpróbálják annak beállítani (esetleg csak érteni kéne hozzá), rögtön megkapták azt, hogy MS-propagandát folytatnak.
  • noss
    ilyenkor mit csinál bilgéc és sztivi barmel? :D
    ostorozza a marketingeseket, hogy csináljanak már valamit, vagy leveszik a fő csapásvonalról az op.rencer-részleget?? :)

új, költséghatékony megoldás: linux alapú windóz =)
  • h4x0r
    Nem, a flamelő kissebbség nem zavarná az egészséges vitát folytatókét.
  • BiroAndras
    Meglepődnék, ha csak az oprendszer ennyit számítana. Hacsak nem win alatt a 3.11-et érted...
  • mousee
    Akkor már írok megin' valami okosságot... Én azér szeressem pl a Linuxot, mert netre 1értelműen biztonságosabb, és pl 1 DVD-t linux alatt 20 perc alatt konvertálok át avi-ba, míg windóz alatt kbcirka 3 óra az egész...és akkor még keveset montam...szerintem...

Amúgymeg senki ne fikázzon senkit, mindenki használja azt, ami neki jólesik...nekem van mind2 a gépemen...win játékra, linux meg a többire...azt csókolom
  • archkoven
    hahahaha
    "ott szidhatnátok a Linuxot, és még a többieket sem zavarnátok"
    -jól értem? Tehát akkor a windowsos kisebbség nem zavarná a linuxhasználók óriási táborát??:))))))))))))
    Öreg te tényleg kész vagy:))))
  • ac3
    nem az az erdekes hogy a mac 4 uj kiadast megert amig a windows csak 1-et, hanem hogy mindegyik uj verzioban hatalmas ujitasok voltak. Az xpben sok nincs. Szo volt rola hogy ntfs titkositas, kevesebbet kell ujrainditani az xp-t, gyorsabb is mint a 2000. osx-ben csak a 10.4ben hatalmas ujdonsagok vannak: spotlight, automator, dashboard, coreimage. Elottlevo verziokban pl az expose, target disk mode, Bonjour stb...

A Longhornbol is minden erdekesnek tuno dolog kimarad, ki az a hulye aki longhornra valt? foleg 100-200-2000 gepes halot hasznalo ceg?
  • h4x0r
    Abrakadabra, eltűnt.

arschsg: Én is szoktam fikázni a Windowst, de nem veszem magam annyira komolyan, hogy ebből presztizskérdést csináljak :)
  • Macc
    Bocs, enis kicsivel irtam, itt van helyette egy masik: Linux:)
  • FTeR
    lol, erre eltünt :D
  • FTeR
    //off
    törlődött a büntető pontom, nem kéne eltünnie a felkiáltójelnek?
  • FTeR
    m$ a tech supportot állítja le és nem lesz több sp, de frissítések továbbra is lesznek (egy darabig).
    ha céges plussz fizetés a "garancia" kibővítésére vonatkozik.
    nem értem egyébként mért várják el az emberek ennyire, h végtelenségig legyen 1 régebbi verzió támogatása. ez egyáltalán nem természetes. az új verzió (elvben) a réginek egy hibajavítása is. x linuxnak kijön az n-edik verziója, mindenki csendben átáll n-1 -ről rá és kész el is felejtik. ugyan winnél pénzbe kerűl 1 ilyen váltás, de ettől még nem lesz más.
    pl 2000-ben megeshet, h javítani kell hibákat, ami xp-ben alapból nincs benne, ez rengeteg plusz munka, az meg pénzbe kerűl.
    ugyan átállás nem megy olyan simán mint pl mac-en, de azért winnél is vannak frissétéses kiadások, ami 1 már meglővő korábbi verzióra telepűl (általában a közvetlen előttelévőre ez gond nélkűl megy).
  • arschsg
    jo igaz, tudom.

Mások meg XP-t fikázzák...
  • h4x0r
    Nem most fikáztad, de te is szoktad, azért vettelek egy lapra vele.
    OFF: a Linux nagybetű, mert tulajdonnév, az operációs rendszer meg kicsi, mert sima főnév, de nem kötözködésnek szántam :)
  • arschsg
    "Az XP beépített tűzfaláról nemrég derült ki, hogy könnyen megkerülhető" eh? ... tudom ezt a hírt, DE! azt vedd észre hogy ez már ELEVE egy fertőzés UTÁN játszódik le, szóval akkor már olyan, mint "halottnak a csók"... tehát minimális "veszély"...

Mindig is OE-t használtam, persze Windows Update-et is rendszeresen látogattam, talán ezért nem volt baj. Meg persze ha jött mail, akkor nem estem neki, hogy "juj miez" és nyitogattam meg mindent. tehat nem kell hozzá nagy szakértelem, hogy elkerüljük a vírusfertőzéset. Legalábbis szerintem.

Volt egy haverom, akinek ME alatt OE-vel nézte mailjeit, és SOSe frissítette windowsát, hát ő be is kapott egy vírust...

Windows XP
  • Magnetic
    "A Microsoft
    fenntartja magának a jogot a Termék használatán keresztül
    Önnek nyújtott vagy az Ön részére elérhetővé tett Internet-
    alapú szolgáltatások leállítására. "

Épp ezért fogok linuxot használni internetre.
  • Macc
    Enis XP hasznaltam otthon, nem is dontotte le virus soha, de attol fuggetlenul a hajam hullatt tole! Az hogy otthoni hasznalatra mi jobb, az meg eleg szubjektiv: neked WinXP (meg nyilvan meg nagyon sokaknak) masnak linux, nekem a Tiger.
  • Caro
    Ahogy látom megint volt egy kis off-topic, ott a 36-os és 38-as beszólások környékén.
    Nem baj, hogy kiszedik a moderátorok, csak az baj, hogy a választ így nem nagyon lehet értelmezni.
    Azért azt nem tartjátok különösnek, hogy a microsoft mindig újabb hiper-szuper másolásvédelmet ígér, aztán a végén sohasem törődik a másolt windowsokkal?
    És okkal! Ha keményen fellépne ezek ellen könnyen elveszthetné piacvezető pozícióját. Inkább follyon be fele annyi bevétel, de így ő diktálhat.
    Ja és arschsg!
    Az XP beépített tűzfaláról nemrég derült ki, hogy könnyen megkerülhető, mindössze át kell írnia egy vírusnak a registryt. Pont most vannak kifejlődőben az ilyen "szupervírusok", amik több csatornán is terjednek, és kikapcsolják a vírusellenőrző frissítéseit, letiltják a tűzfalat, meg a windows automatikus frissítéseit is kikapcsolják, meg ilyenek.
    Ha nem a saját gépeden kapcsolódsz a netre, akkor gyak. nem vagy kitéve veszélynek mert a NAT elrejti a gépedet, csak a NAT látszik kívülről. Nálam mikor még szoftveres router volt, és néha, hogy pl tudjak messengeren beszélni azt kiiktatva felkapcsolódtam a netre egyből bejött a blast.
    Még valami: lehet, hogy explorert használsz, de arra kíváncsi vagyok, hogy vajon a mailjeidet mivel olvasod. Outlook nélkül ugyanis eléggé lecsökken a vírusveszély... :)
  • arschsg
    "A Microsoft
    fenntartja magának a jogot a Termék használatán keresztül
    Önnek nyújtott vagy az Ön részére elérhetővé tett Internet-
    alapú szolgáltatások leállítására. "

igaz ez csak XPSP2-es EULA részlet, de sztem win2k-s sem sokkal másabb...
  • arschsg
    mi durva ezen? EULA-ban le volt írva egyértelműen minden. vagy ti nem olvastok EULA-t telepítés során? Ez attol még nem ok reklamációra... :)
  • Macc
    Igen az autos peldarol sokszor kiderult hogy hulyeseg:) Abban is igazad van hogy minosegre a regebbi dolgok jobbak... De ezesetben arra gondoltam, hogy az ujabb Win verziok nem nyujtanak erdemben tobbet egy win2000-nel, sot stabilitas teren kevesebbet. Es erre ertettem a mondandomat, hogy mit csodalkoznak, ha nem kepesek ezt uberelni, minek valtananak. Azert az mondjuk durva, hogy szinte a vilag fele altal hasznalt OS tamogatasat csak ugy megszuntetik (fizetosse teszik egy ideig)
  • arschsg
    Ki fikázta a linuxot most? Szarom le a linuxot engem nem érdekel, annyira nincs rá szükség(em).

mégegyszer hangsúlyozom:

Windows XP az eddigi legjobb Windows,
    otthoni használatra meg legjobb Operációs rendszer!

Windows XP
  • arschsg
    Amúgy Xp-t hasznalok, igaz, csak 2002 január 4-e óta, és eddig vírus engem egyszer sem kapott el. (legyen az Blaster sasser doom stb...) nekem anynira közömbösek ezek. Csak vigyorgok sok lámán, hogyan kapják be, én meg nem, holott "XP"-t használok én is.

netem meg 2000 julius 25 óta van. És kezdetektől fogva IE-t használok, pedig még akkor ME-volt nekem:) Lehet Isten megáldott, hogy nálam sose történjen semmi baj. :) Még XP-s tűzfal is elegendő:)

Most mások ilyen lámák vagy engem Isten tényleg megáldott?
  • arschsg
    2000 óta nem volt (új) vírus?... :)
  • blackeagle
    Majd a köv. virusdömpingnél jusson eszedbe ez a mondat. Tényleg olyan rég mondtak már hiradóba komolyabb virusveszélyt ,meg a reggeli rádióadásokba oly ritkán fagy a rendszer mikor is a bemondok szidják mint a bokrot.
    Tök jó flame lehetőség minden olyan hír ,miben az m$ ,vagy a linux neve szerepel.
  • blackeagle
    "Bill Gates megvesz a linuxoddal együtt kilóra" ritka komolytalan mondat volt.
  • Hegyikecske
    reklám rulz... és akko mi van munkahelyre? Professionalról hallottál már? Mind1 inkább ne ragozzuk...