Óbudai Egyetem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandi 18
Igen

mumpic
Kérdés: Ha a neptunban a felvehetõ (szabvál) tárgynál azt látom hogy Számítógép technikai intézet, akkor tuti Fehérváron van?

mumpic
nna.
Szak: kandó
szakirány: mûszertechnika és automatizálás
modul: felügyeleti informatika és elektronikus vagyonvédelem

Erre voltál kíváncsi? Minket szivatnak folyton, látod, kicsit késve adtuk le a jól mûködõ eszközünket, és máris szarabb jegyet kaptunk, mint azok akiknek sikerült idõre befejezni.

A többi szakirányon (híradás, alkatrész, automatika, energetika) állítólag nagyon lazulós projektek vannak. Egy hipissel (pihi) beszélgettem, aki mondta hogy kétféleves projektje az volt, hogy szkenneljen be egy tankönyvet, és kicsit igazítson rajta. Ennyi. Nesze neked mérnöki munka. Az alkatrészesek csináltak egy 'online múzeumot', mindenki kb 1 órát dolgozott rajta összesen...
Szóval nem tudom hol marad az ekvivalencia, és csak sajnálkozom, hogy az (elvileg) utolsó évemet csak végigszívtam (igazolhatóan a mûszer a legnehezebb szakirány, és mégis mi kaptuk a legkisebb pénzösszeget ösztöndíjra fordítható keretként), aztán lehet hogy ugyanazt csinálom mint egy másik szakirányon végzett emberke.

a #652-t nem értem :o)

Kmarha
érdekelne ez melyik szak/modul?!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
kezdem elveszíteni a fonalat. elvileg még 3 félévem van hátra, szobatársamnak szintén. Õ szakirányon van, én nem. neki 140 kreditje van, nekem 97 (ezt a félévet még nem számítva bele, de akkor +37)

és ugyanannyi kreditet tudott felvenni mint én. Ez hogy jön ki?

Mindegy.. úgy néz ki ösztöndíj átlagom 4,4 lesz, tanulmányi 3,79. De már a fene se mer elõre számolni.

Most annak kéne jönni, hogy 20 tárgyat fel kell vennem? Vagy mi?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kõbunkó! 😊

mumpic
Hát én már megõrülök. 3 tanára van a szakcsoportnak, de egyik sincs sohasem bent a suliban. Fogadóórájuk nincs, telefonszámot pedig nem adnak ki a titkárságon. Most nekem kell rohangálni utánuk hogy az ötösömet írják át hármasra, meg hogy visszaadhatnák a pénzemet.
És még a kamerát sem tudom ellopni a laborból, mert az is folyton zárva van, így hogy sosincsenek bent. 😞

Bandee1987
Na, nekem jelenleg 5 vizsgám van hátra, és ha mindegyik legalább 2-esre sikerülne, már örülnék kurvára...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

mumpic
Na most aztán megint tényleg elegem van.

Integrált felügyeleti rendszerek projekt. Kurvára senki nem segített egész félévben, az egyik tanárunk leszarta, a másik meg csak pislogott bármi kérdésünk volt. Végül elkészült a nagy mû, viszont kicsit késve adtuk le, mivel az összes lehetséges problémába beleütköztünk, és mondom mégegyszer; nem segített senki.
Erre jön a tanár, és azt mondja, hogy az elõzõleg megígért 5-össel szemben ki tud osztani egy 3-ast meg egy 4-est!
MÉGIS MI ALAPJÁN??!! Ugyanannyit dolgoztunk vele mindketten, ugyanannyit szenvedtünk. Azt még megértem hogy nem ötös, merthát késve adtuk le -de még így is kibaszás- de miért nem kaphatunk mind a ketten négyest?? 6 kredit a projekt, nem mindegy hogy 30 pontot kapok az ösztöndíj átlagba vagy 18-at...

Emellett azt sem értem, hogy a többi modulon miért kap mindenki ötöst, még olyanra is hogy a mikrovezérlõnek bekötötte a tápfeszt, és ezen kívül semmit nem csinált??!!
Valamint a többi szakirányon szintén megkapják az ötöst, és mind a hat kreditet olyanra, hogy LEFÉNYMÁSOLNAK EGY KÖNYVET projekt címszó alatt...

Ja, és a projekthez május hatodikán vettem egy kamerát, még aznap leadtam minden számlát, jótállási jegyet, egyéb lófaszt, és AZÓTA nem láttam a pénzbõl semmit...

Emellett nem mehetek kooperre mert van elmaradt tárgyam, viszont a kooperes tanterv vonatkozik rám szeptembertõl, így lesz hétfõtõl csütörtökig 3 órám max, pénteken pedig hajnaltól éjjelig órák....

A tököm televan.

mumpic
Na, õ volt a szobatársam tavaly Óbudán. Egy élmény volt 😛
2005-ben pedig a saját GT-nkben voltunk egy faházban, õ Durrogólya volt én meg Lógólya. 😄

Bandee1987
Ebbõl a társaságból én csak Ruffot ismertem fel látásból, nagyot alakított gólyatáborban is 😊

HAIL TO THE KING BABY!!!!!!!!!

mumpic
Kandósok nyerték a robotversenyt

Éééééés, ráadásul mûszeresek! 😄 Nemis automatikások! 😛P
ÉÉééés, ottvan az én nagy butafejû tavalyi szobatársam is 😄

és bunkó maradtál? 😄

11 éve végeztem. Megérte. 😊

mumpic
Beszarás, én ezt nem is láttam hogy a mi HQ-nkban ilyen történt! 😄 Mondjuk, nem nehéz hullafáradtan érdekesen aludni, valamit én is összehozhattam mert arra ébredtem egyszer szombat délelõtt hogy csippan egyet egy mobil (bekapcsolt a kamera mód :]) meg mindenki rajtam röhög. 😄

mumpic
Nem hiszem hogy menedzsmentre elfogadná a tanár 😛
Amúgy gondoltam rá hogy annyit adok be, hogy már semmilyen, elég jól vezetem az áramot. 😄

Gyadi
én villamosvezetõ szeretnék lenni, ez segített? 😊

\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

mumpic
Nincs véletlenül valamelyikõtöknek "Milyen vezetõ szeretnék lenni?" témában megírt dolgozata? Holnapra kéne menedzsmentre. 😄

Kmarha
hja, csak most vagyok ugy, hogy éppen beleférek az állami keretbe 😊 Ha az elsõ féléveket (könnyü lett volna) megcsinálom, most nem kéne az iránytechen és az inteligens rendszereken paráznom, hogy elsõre sikerüljön, hanem simán szakosodnék és ezeket az izéket meg csinálgatnám kényelmesen mellette 😛

mér nem? ha 40 kredit megvan akkor már nem baszhatnak ki. persze ha 3. tárgyfelvétel után se sikerül levizsgázni akkor igen.

Froopy
Köszi a felkészítést😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Kmarha
igaz.. csak jobb felkészülni elõre, hogy komolyan vegye. Én is beleestem, sok barátom beleesett a hibába, és bizony egy-két félévet keményen elpazaroltunk a suliba. És ezt igy vénebb fejjel belátom, hogy nagy hülyeség volt, mert azóta csak nehezebb tárgyak vannak, mellyekbõl igy már nem bukhatok.

mumpic
Kár ijesztgetni a frisshúst 😊
Én mindig azt vallottam hogy mindig az adott korhoz mérten fogod fel valaminek a nehézségét, most neki az érettségi a legnehezebb ami belátható távolságon belül van. Ha a felsõoktatás elsõ pár hetében nem jön rá magától hogy ez bizony nehezebb lesz mint a középsuli volt, akkor bizony gáz van. 😊

Kmarha
és készülj fel arra, hogy a nagyja csak most jön.. az éretségi, még ha nem is egy tárgy zhjával megegyezõ, de a vizsgaidõszak simán felül múlja. De egy zh idõszak is. Most 1 hét alatt 8 zht irok (féléves anyag egyenként), és 4 beadandót adok be, mint pl egy inteligens felvonó komplet szoftver környezete, terve. Persze ez müszaki informatika, de a többi szak sem leányállom.

Froopy
Köszi a segítséget!

mumpic
Ha a témát illetõen van elképzelésed (villamosmérnök), akkor nagy gáz nincs. Sok helyen tanítanak ilyesmit, nyílt napon tessék majd nézelõdni. Ha inkább elméleti gyerök vagy akkor BME jobban ajánlott, nálunk a gyakorlat jobban megy.

Froopy
Kösz szépen😊 Hát elég nagy gázban vagyok, mert jövõre érettségizem, de full nem tudom, hogy hova akarok menni. Ezért gondoltam, hogy itt talán valami megtetszik általatok😊

mumpic
A híradástechnika a józsefvárosban van, a mûszerrel és az alktarésszel (na meg a keletivel) együtt. Ha elsõben nem józsefvárosba kerülsz nincs gáz, úgyis szakirányválasztásnál dõl el minden. Szakirányválasztásnál egy sorrendet kell állítanod, és a végén oda kerülsz amit elsõnek tettél 😄 (nem láttam még olyat hogy valaki nem oda került ahova akart)

Ebben az excel táblázatban meg tudod nézni hogy milyen tantárgyak és milyen modulok vannak. A modulválasztás a második év végén zajlik a szakirányválasztás mintájára, de ott már nagyon számít a tanulmányi átlagod. Én sem oda kerültem ahova akartam.

Amúgy sztem ne dönts ilyen gyorsan, lesznek modulos nyílt napok, be lehet menni laborokba körülnézni, idõsebbekkel beszélgetni, és aztán gyere a mûszerre. 😄

Froopy
Híradás, villamosmérnöki.

Gyadi
Melyik szakról kérnél véleményt nagyjából?

\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

Froopy
Õszintén én csak ismerõssel mentem KIN-re. Még középiskolában tanulok, de érdekelne a BMF, így kérlek írjatok róla véleményeket, hogy megérte-e, hogy ide jöttetek, vagy nem tudom, bármit😄 Most állok a döntés elõtt😊

mumpic
Volt egy feladat, amelyikben az összes duna-híd mindkét hídfõjénél le kellett fényképezni a csapatot. Ennél a srácok is komolyan vették és az összes pesti hídhoz elmentek, meg visszaértek 50 perc alatt, és késés nélkül adták be, de nemtom hogy csinálták 😄. A többirõl meg szereztek képet és montázsoltak.

Kmarha
hát róluk én is lemaradtam. Azidõtájt tértem vissza Fehérvárra, hogy ma készülhessek a hétfõi zh-kra és a heti beadandóra :S

Kmarha
😄D a szobatársam.. kin kupa óta õt sem láttam még remélem életben van 😄

én alkohol tilalom idejére leköltöztem a HQ2-be (sörsátor mögötti padok és pléd), azt sikeresen ott is ragadtam szinte kin végéig 😄 De sebaj, úgysem hiányzott a színpadi szereplés. Az a kevés is bõven sok volt.

A kinti feladatok hiányoznak nagyon.. amilyenek 3 és 4 éve voltak.

mumpic

😊

mumpic
Nem maradtam bulizni, nagyon fáradt voltam. Nem aludtam semmit, a legelsõ kört kivéve mindben csináltam átlagosan 2 feladatot. <#sniffles>

Froopy
Kienek melyik zenekar tetszett a legjobban?😄

mumpic
JA! Most visszaolvasva jutott eszembe! A szesztilalom alatt amikor már nagyon elegem volt mindenkibõl, KINFO-s pólóban söröztem, megfogadtam a tanácsodat! 😄DD

mumpic
Próbáltam benyomulni hozzátok a kupa után, de épp valami nagymegbeszélés volt tartva. 😊

Kmarha
Székesfehérvár sálálálálá.. <#integet2>

Na szépen eltelt az idei KIN is. 😊 Hogy hány agysejtet hagytam el, abba bele gondolni sem merek. Most meg jöhet a tanulás a holnapi ZHra 😛

mumpic
Ja, Zeuszék behozták a kukát nekünk is, hát valami irgalmatlan szar bor volt benne 😄

mumpic
1. Energetika (milyen meglepõ)
2. HIPI
3. Keleti
4. Mûszer
5. SZGTI
6. KINFO - kukanyertes
7. Alkatrész

Bandee1987
És ki nyert? Milyen helyezések lettek?

mumpic
A kupa meg amúgy nem volt rossz, csak a szesztilalmat be nem tartó balfékek miatt voltam pipa, meg azok miatt voltam kicsit letört akikre számított mindenki hogy jön, és nem is szólt hogy nem jön.
Valamint az olyanok miatt, akik kupa közben nagyban lószaramûszereztek válaszul a szimpatikus csapat közeledésünkre, aztán meg a kupa után jöttek jópofizni...

mumpic
A 'melyik' talán jobban passzolna ide.
Kandó.

és ez milyen kar?

mumpic
Hát, mi is úgy könyörögtük ki. Némelyik elsõs csak azért jön hogy késõbb írhasson zh-t.

Kmarha
És az SZGTI fél óra múlva elindul.. emberek nagyon készek vagyunk, két napja nem szálltunk le az alkoholról.. szerintem mi leszünk az alvó csapat KIN kupán! 😄DDD

Bandee1987
Nálunk ilyen kedvezmény nincs...