Turistaosztály szindróma okozta Jézus halálát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vallási kérdésekbe nem szólok bele, de óva mindenkit a szelídségre. Csak azért írok, mert a cikk fordításában egy õsi "lejterjakab" van: Jézus nem a "kaukázusi embercsoporthoz" tartozott. Mint önök közül bizonyára sokan tudják, az amerikai köz és hivatalos beszédben a fehérbõrû embereket udvariasságból a négerek iránt azzal a kifejezéssel különböztetik meg, hogy "caucasian".
Sok sikert a további megvilágosodásokhoz.
Katona László
azért néha elgondolkozom, hogy micsoda emberi selejteket termel ez a mai világ (igen, rád célzok), akiknek semmi életcéljuk, állatnak nézik a többi embert, és ott használják ki, ahol csak érik. és hogy hogyan várhatják ezek (nem õk) el, hogy az anyjuk szeresse õket.
(egyébként csak hogy tudd, nem szervezkedett az állam ellen, bár mindenki ezt várta tõle. Õ mondta, hogy "add meg a császárnak, ami a császáré", és jelenleg nem utal semmi a Bibliában arra, hogy ironikus kijelentésnek szánta volna.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!
LOL ez meg a majomemberek tarsadalmaban sem mukodott nem hogy a mai vilagban 😊
(Csao.)
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Elnézést a nem hívõktõl.
mágLYÁra <#csodalk>#csodalk>
on
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Hát ez azért nem éppen a toleranciát hirdeti, és a többi már csak értelmezés kérdése: mit tegyünk az elkárhozottakkal.
Nem tudom mit csodálkozol ezen, mikor az ókori ember, bármilyen valláshoz is tartozzon, áldozatot mutatott be az istenének. Lehetett ez a virágtól, a különféle ételeken, italokon, elégetett állatokon keresztül az emberáldozatig bármi. A keresztények számára Jézus halála volt az utolsó ilyen áldozat.
Aki pedig azon csodálkozik, hogy miért vitte Jézus a kersztet ahelyett, hogy beintett volna, annak javaslom, hogy gondolkozzon el Jézus küldetés tudatán! Vajon képes lenne-e bárkiért önként végicsinálni mindazt, amit Jézus tett érte. Nem vagyok vallásos, de ezen szerintem érdemes gondolkodni...
Nieleen
A jövõben a többi kitalált fantasyhõs halálát is tudományos alapossággal vizsgálják majd..?
További kellemest.
Valaki szerint ettõl most többen klikkeltek a cikkre, mintha a tüdõembólia lett volna odaírva?
Vagy esetleg azt akarta sugallni a cím, hogy Jézus rossz járatra szállt, amikor ezt az életutat válaszotta? (Fekete humor a négyzeten...)
A Biblia meg egy csapnivalóan rossz könyv, tele ellentmondásokkal. Csak nagyon jó a marketingje. (Senki nem számít a spanyol inkvizícióra.)
A kereszténység szép starttal indult a Jézus-történettel, csak aztán teljesen más irányt vett, feudális intézmény lett a javából. Kár érte.
A cikk címével meg csak annyi a baj, hogy kábé mintha az izraeli orvos adta volna: nulla benne a tisztelet.
Egyébként aki a legautentikusabb megfilmesítésre kíváncsi, nézze meg a Passiót...
Ja, és egy ateistát is érdekelhet a dolog, mert akár Isten fia volt, akár nem (és akár szó szerint, akár átvitt értelemben), mondott 1-2 érdekes dolgot, és befolyásolta történelem alakulását.
nem az lenne a logikus hogy középsö ujj felemel és szembenézni az ellenségel ?
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
na meg igaza van annak is h amit elotte kaphatott magában is leég lehetett volna talán a halálhoz,tehát pontosan miben is halt szerintem nem tudjuk meg,csak elméleteket lehetnek,mint ennek az izraeli úriembernek : o )
Újtestamentum
Márk(15:25) "Vala pedig 3 óra, mikor megfeszíték õt."
János(19:14-15) "Vala pedig a husvét péntekje; és mintegy hat óra. És (Pilátus) monda a zsidóknak: Ímhol a ti királyotok! Azok pedig kiáltoznak vala: Vidd el, vidd el, feszítsd meg õt!"
Máté(27:34) "Méreggel megelegyített eczetet adának néki inni."
Márk(15:23) "És mirhás bort adnak vala néki inni."
Máté(27:46, 50) "Kilencz óra körül pedig nagy fenszóval kiálta Jézus, mondván: ELI, ELI! LAMA SABAKTÁNI? azaz: Én Istenem, én Istenem! miért hagyál el engemet? (…😉 Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét."
Lukács(23:46) "És kiáltván Jézus nagy szóval, monda: Atyám, a te kezeidbe teszem le az én lelkemet. És ezeket mondván, meghala."
János(19:30) "Mikor azért elvette Jézus az eczetet, monda: Elvégeztetett! És lehajtván fejét, kibocsátá lelkét."
Szal ezt lehet kutatni évtizedekig, de az 1etlen 'bizonyíték' is ellentmondásos..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az ateizmus meg nem tom, hogy jön ide egyáltalán. Amennyire én tudom ez a kérdés elsõsorban a keresztényeknek érdekes, az ateistákból kifolyólag bizos nem lenne hír... Egyébként meg szintén amennyire én tudom, a keresztények azt gondolják, hogy jézus is ugyan halállal végezte mint minden földi halandó, így hát miért ne lehetne vita tárgya, hogy melyik is volt az. És ha éppen a turistaosztály szindróma(ez egy hivatalos elnevezés)jutott neki akkor akkor nem olyan meglepõ, hogy ez az errõl szóló cikk címe(vagy tüdõembólia lehetett volna még). Még az lehetne, hogy esetleg az a baj, hogy nem kizárólag a blikk foglalkozik Jézussal halálával, hanem az sg is, de nem hiszem, hogy ez lehet a bántó. Ami még lehet, hogy a hír valódi tudományos realitásával lenne a baj, ami talán szerintem a legvalódibb probléma lehetne, de általába hasonlóan megalapozott dolgokat elõfordul, hogy lehoznak, és végülis egy cikknek talán elmegy.
Nem.
Ilyenkor úgynevezett decompensatio cordis lép fel, folyadék gyûlik össze a tüdõkben (tüdõödéma), a lélegzés hörgéssé válik, a szív össze-vissza ver, s ez közvetlenül a halálhoz vezet. Elfelejthetjük a legtöbb evangélium-film mozdulatlan Krisztusát is. A keresztre feszítettek szinte állandóan mozogtak, újra meg újra felnyomták magukat, majd visszazuhantak, és így tovább. Minden mozdulat, levegõvétel és még a legkisebb szellõ érintése is borzalmas fájdalommal járt számukra. Az áldozat pokoli fájdalom árán lábával felnyomhatta magát, csökkentve a mellkasára és karjaira nehezedõ súlyt, és kifújhatta jobban a levegõt. Ugyanis a levegõ kifújásával van a probléma. A felfüggesztett test mellkasa a kezeken lógó teljes testsúly miatt annyira kifeszült, hogy az elítélt csak belélegezni tudott, a levegõt nem tudta kifújni. Ez erõteljes asztmás rohamhoz hasonló állapot, mivel ott is a kilégzés válik rendkívül nehézzé, emiatt kezd fuldokolni a beteg. Mintegy tíz perc után a megfeszítettnél is fulladozás lép fel, miközben a súlyosan megterhelt mell-, váll- és karizmok begörcsölnek.
(idézet: Dr. Galántai, Ruff)
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Hát ez eléggé bulváros cím, remélem egyetértenek ezzel az ateisták is.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
És persze ha ezen cím olvasása után egy keresztény ember nem keresztényhez méltó dolgokat mond, akkor mindenki csodálkozik.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Van aki már a korbácsolásnál meghalt volna.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce