104
  • daveofgod
    Az a baj az emberekkel ,hogy ne mgondolkodnak ,és eszetlenek. Minden nagy vallás tudja, és hiszi, még az Iszlám is, hogy volt Jézus, csa egy kicsit másképpen gondolják az ő szolgálatát. Megaztán, rengeteg tudós, és esemény is bizonyította már, hogy azok a dolgok megtörténtek, szóval akkor már itt nem is az a kérdés, hogy látezett e, mert létezett, hanem az, hogy végülis ,orvosilag miben halt meg, az hoygan zajlott. Más. A keresztényekenek tényleg nem az a fontos, hogy miben halt meg, hanem az ,amiért meghalt, amiért ezt az áldozatot hoztam. -mindenki, aki egy kicsit is műveltnek érzi magát, tudhatná ezeket a dolgokat, hiszen a világ egyik vezető vallása, és a Biblia is ,amire sokan a cikkben hivatkoznak egy, jhamár mást nem is nézünk egy nagyon értékes, alkotás, ami a legfontosabb könyvek között tartja magát, talán közel az élen. Szóval becsmérelni ezt a témát, nagyonis primitívség. Jah. ÉS a kereszt. hmm. Ki mondta, hogy értelemes dolog a ilyeneket hordani, vagy elhelyezni itt ott, hogy aztán a Jézust ábrázoló szobor, ahhol egyébként még mindig megfeszített, tiszteljék vagy imádják. Bár,sajnos ezt ma már amúgy is nehéz elhinni. Ha nekik a vallási alapuk a Biblia, ahogyan a Muzulmán hitnek a Korán, akkor tudniuk kellene ,és vallaniuk, mitöbb éliük, hogy Jézus feltámadott, azaza nincs többé a kereszten! Szóval ,ezt nézve -ami egyébként Biblikus- semmi értelme nincs annak, hogy Jézust a kereszten ábrázolják. Ha ők tényleg hisznek, akkor tudják, hogy Jézus nincs ott.(múltidőben) ennyit erről. Amúgy meg tényleg úgy van megírva, hogy Jézus lábszárcsontját nem törték el, így ha már vki a Bibliára alapozva akar egy tudományos cikket írni, akkor bénává teszi saját magát,ha a végén azzal jön, hogy valószínű eltörték, mikro azt sok helyen írott, hogy nem.....
  • echo
    Az a hozzászólásom semmiféle tartalmi elemet nem foglalt magában, pusztán az ahogyra vonatkozott. Megfelelő stílusban is le lehetett volna írni, hogy ha baja van a címmel, de szerintem neki épp nem azzal volt baja, hanem, hogy egyáltalán miért is foglalkozik valaki ilyesmivel, amit megint csak le lehetett volna írni elfogadható stílusban. Pont.

Az ateizmus meg nem tom, hogy jön ide egyáltalán. Amennyire én tudom ez a kérdés elsősorban a keresztényeknek érdekes, az ateistákból kifolyólag bizos nem lenne hír... Egyébként meg szintén amennyire én tudom, a keresztények azt gondolják, hogy jézus is ugyan halállal végezte mint minden földi halandó, így hát miért ne lehetne vita tárgya, hogy melyik is volt az. És ha éppen a turistaosztály szindróma(ez egy hivatalos elnevezés)jutott neki akkor akkor nem olyan meglepő, hogy ez az erről szóló cikk címe(vagy tüdőembólia lehetett volna még). Még az lehetne, hogy esetleg az a baj, hogy nem kizárólag a blikk foglalkozik Jézussal halálával, hanem az sg is, de nem hiszem, hogy ez lehet a bántó. Ami még lehet, hogy a hír valódi tudományos realitásával lenne a baj, ami talán szerintem a legvalódibb probléma lehetne, de általába hasonlóan megalapozott dolgokat előfordul, hogy lehoznak, és végülis egy cikknek talán elmegy.
  • Laci73
    "...ami arra enged következtetni, hogy a rómaiak eltörték a lábszárát, tudván, hogy trombózis következtében így perceken belül beállhat a halál."

Nem.

Ilyenkor úgynevezett decompensatio cordis lép fel, folyadék gyűlik össze a tüdőkben (tüdőödéma), a lélegzés hörgéssé válik, a szív össze-vissza ver, s ez közvetlenül a halálhoz vezet. Elfelejthetjük a legtöbb evangélium-film mozdulatlan Krisztusát is. A keresztre feszítettek szinte állandóan mozogtak, újra meg újra felnyomták magukat, majd visszazuhantak, és így tovább. Minden mozdulat, levegővétel és még a legkisebb szellő érintése is borzalmas fájdalommal járt számukra. Az áldozat pokoli fájdalom árán lábával felnyomhatta magát, csökkentve a mellkasára és karjaira nehezedő súlyt, és kifújhatta jobban a levegőt. Ugyanis a levegő kifújásával van a probléma. A felfüggesztett test mellkasa a kezeken lógó teljes testsúly miatt annyira kifeszült, hogy az elítélt csak belélegezni tudott, a levegőt nem tudta kifújni. Ez erőteljes asztmás rohamhoz hasonló állapot, mivel ott is a kilégzés válik rendkívül nehézzé, emiatt kezd fuldokolni a beteg. Mintegy tíz perc után a megfeszítettnél is fulladozás lép fel, miközben a súlyosan megterhelt mell-, váll- és karizmok begörcsölnek.
    (idézet: Dr. Galántai, Ruff)
  • Emmegki
    Turistaosztály-szindróma okozta Jézus halálát

Hát ez eléggé bulváros cím, remélem egyetértenek ezzel az ateisták is.
  • HUNIgor
    "Turistaosztály-szindróma okozta Jézus halálát"

És persze ha ezen cím olvasása után egy keresztény ember nem keresztényhez méltó dolgokat mond, akkor mindenki csodálkozik.
  • echo
    Hát igen, a stílus maga az ember...
  • ttbela
    Szar hülye bulvár van tele ez az oldal, micsoda mocskos ateista lehet az, aki ilyenekkel foglalkozik!!!
  • awender
    Akkor most ezentúl nem kereszt lesz a fő szimbólum, hanem egy tüdő?
  • Sub
    ez a mai Blikkben volt.
    kb. oda is való hír...
  • HuHa
    Különben sem halt meg, csak hazament.
  • _Vegeta_
    Ez naonduurva. Olyan vki utan kutatnak aki sosem letezett. :D
  • nenad
    nem tudom ki az a jozan, legyen akar hivo ember aki elhiszi azt hogy valaki, egy ember, legyen az szent, felaldozhatja magat barki buneiert. Sztem ez az egyik legnagyobb megtevesztes a keresztenyesegben a sok kozul. Mindezek mellet nagy tiszteloje vagyok Jezusnak, csak ez a elferdites, felremagyarazas, befolyasolas, egyszeruen nevetsegesse azt az egyszeru es tiszta tanitast amit Jezus at probalt adni. A szervezetrol amit moge alitottak nem is beszelve. Intezmenyesitettek a hitet.
  • Esrohnoil
    Ennek a Brennernek sztem csak feltűnési viszketegsége van, semmi több.
  • Esrohnoil
    Azt senki nem nézi h. előtte pl. szinte halálra korbácsolták, töviskoszorút raktak a fejére, és még a keresztet is cipelnie kellett, majd ezután lett megfeszítve.
    Van aki már a korbácsolásnál meghalt volna.
  • Davidka
    azért, mert az az áldozat jele.
  • valamit
    akkor a halála gyorsasága egy további csoda volt az életében... vagy mi :)
  • John Wayne #6
    Hát, érdekes teória...:)))) És alig több mint 2000 év múltán! Brilliáns. Viszont ez a csonttörés nekem eléggé bűzlik. Nem az van a Bibliában, "csontja meg ne töressék"?
  • HUmanEmber41st
    Akkor mit kellene kutatni???
  • p00h
    mi értelme ilyeneken gondolkodni...
  • Lacc
    Uramatyám, ilyen marhaságokat kutatni...
  • kancsal456
    ez van
  • Nyiri
    Az utolso mondat erdekes. Ha nem erdekli oket, hogyan halt meg, akkor miert a keresztrefeszitett Jezus a jelkep? :)

Amugy jobban bejonne a vallas, ha Jezus haver lenne a jelkep :)