75
  • pmarcii
    47
  • spk202
    XBOX Kódok:

Fegyver-, páncél-, pénz- és életkódok

Gengszter fegyverek (az összes fegyver kód első fajtája): R, fekete, L, fekete, balra, le, jobbra, fel, balra, le, jobbra, fel
    Profi fegyverek (az összes fegyver kód második fajtája): R, fekete, L, fekete, balra, le, jobbra, fel, balra, le, le, balra
    Poén fegyverek (az összes fegyver kód harmadik fajtája): R, fekete, L, fekete, balra, le, jobbra, fel, balra, le, le, le
    Egy jetpack-et kapunk: fel, le, balra, jobbra, L, fehér, R, fekete, fel, le, balra, jobbra
    Egy ejtőernyővel leszünk gazdagabbak: balra, jobbra, L, jobbra, fehér, R, fekete, fekete, fel, le, jobbra, L
    Végtelen töltényt kapunk és még a fegyvert sem kell újratölteni: L, R, X, R, balra, fekete, R, balra, X, le, L, L
    Maximumon az élet és a páncélunk, mellé 250 ezer dolcsi: R, fekete, L, A, balra, le, jobbra, fel, balra, le, jobbra, fel
    Örök élet: le, A, jobbra, balra, jobbra, R, jobbra, le, fel, Y

Rendőr-, bandakódok és a tulajdonságokkal kapcsolatos csalások

Két fokkal nő a körözési szint: R, R, B, fekete, balra, jobbra, balra, jobbra, balra, jobbra
    Két fokkal csökken a körözési szint: R, R, B, fekete, fel, le, fel, le, fel, le
    A legmagasabb körözési szint (hat csillag): R, R, B, jobbra, B, jobbra, balra, X, A, le
    Soha nem üldöznek a rendőrök: B, jobbra, B, jobbra, balra, X, Y, fel
    Adrenalin mód: A, A, X, R, L, A, le, balra, A
    Nagyon nagy ugrás: fel, fel, Y, Y, fel, fel, balra, jobbra, X, fekete, fekete
    Nagyon nagy ütés: fel, balra, A, Y, R, B, B, B, fehér
    CJ soha nem lesz éhes: X, fehér, R, Y, fel, X, fehér, fel, A
    Ha úszunk, nem fogy el az oxigén: le, balra, L, le, le, fekete, le, fehér, le
    Dagadtak leszünk: Y, fel, fel, balra, jobbra, X, B, le
    Soványak leszünk: Y, fel, fel, balra, jobbra, X, B, jobbra
    A Muscle (Izomzat) mutató maximumon van: Y, fel, fel, balra, jobbra, X, B, balra
    A Respect (Tisztelet) mutató maximumon van: L, R, Y, le, fekete, A, L, fel, fehér, fehér, L, L
    A Sex Appeal (Vonzerő :)) mutató maximumon van: B, Y, Y, fel, B, R, fehér, fel, Y, L, L, L
    Bandánk tagjai vannak mindenütt: balra, jobbra, jobbra, jobbra, balra, A, le, fel, X, jobbra, le

Járművek előhozása

Rhino (tank): B, B, B, B, L, fehér, R, Y, B, Y
    Bloodring Banger: le, R, B, fehér, fehér, A, R, L, balra, balra
    Racecar: R, B, fekete, jobbra, L, fehér, A, A, X, R
    Racecar 2#: fekete, balra, B, jobbra, L, R, jobbra, fel, B, fekete
    Romero: le, fekete, le, R, fehér, balra, R, L, balra, jobbra
    Stretch: fekete, fel, fehér, balra, balra, R, L, B, jobbra
    Trashmaster: B, R, B, R, balra, balra, R, L, B, jobbra
    Caddy: B, L, fel, R, fehér, A, R, L, B, A
    Hydra: Y, Y, X, B, A, L, L, le, fel
    Vortex Hovercraft: Y, Y, X, B, A, L, fehér, le, fel
    Hunter: B, A, L, B, B, L, B, R, fekete, fehér, L, L
    Quad: balra, balra, le, le, fel, fel, X, B, Y, R, fekete
    Tanker Truck: R, fel, balra, jobbra, fekete, fel, jobbra, X, jobbra, fehér, L, fehér, L,
    Dozer: fekete, L, L, jobbra, jobbra, fel, fel, A, L, balra
    Stunt Plane: B, fel, L, fehér, le, R, L, L, balra, balra, A, Y
    Monster: jobbra, fel, R, R, R, le, Y, Y, A, B, L, L

További járművekkel kapcsolatos csalások

Az össze kocsi felrobban: fekete, fehér, R, L, fehér, fekete, X, Y, B, Y, fehér, L
    Láthatatlan lesz az autónk: Y, L, Y, fekete, X, L, L
    Tökéletes kezelés: Y, R, R, balra, R, L, fekete, L
    Minden lámpa zöld: jobbra, R, fel, fehér, fehér, balra, R, L, R, R
    Agresszív sofőrök: fekete, B, R, fehér, balra, R, L, fekete, fehér
    Rózsaszín forgalom: B, L, le, fehér, fehér, balra, A, R, L, R, R
    Fekete forgalom: B, fehér, fel, R, balra, A, R, L, balra, B
    A hajók repülnek: fekete, B, fel, L, jobbra, R, jobbra, fel, X, Y
    Csak olcsó kocsik járkálnak: fehér, jobbra, L, fel, A, L, fehér, fekete, R, L, L, L
    Csak gyors kocsik járkálnak: fel, L, R, fel, jobbra, fel, A, fehér, A, L
    Az autók repülnek: X, le, fehér, fel, L, B, fel, A, balra
    Nagyon nagy bunny hop (BMX-szel való ugratás): Y, X, B, B, X, B, B, L, fehér, fehér, R, fekete
    Smash n Boom: L, fehér, fehér, fel, le, le, fel, R, fekete, fekete
    Minden kocsiban van nitró: balra, Y, R, L, fel, X, Y, le, B, fehér, L, L
    Csökkentett forgalom: A, le, fel, fekete, le, Y, L, Y, balra
    Csak vidéki járgányok (traktor, stb.) járkálnak mindenfelé: Y, balra, X, fekete, fel, fehér, le, L, A, L, L, L, fel
    A taxiban van nitró: fel, A, Y, A, Y, A, X, fekete, jobbra

Játékmenet

Minden ember fel van fegyverezve: fekete, R, A, Y, A, Y, fel, le
    Öngyilkosság: jobbra, fehér, le, R, balra, balra, R, L, fehér, L
    Elvis élt, él és élni fog: L, B, Y, L, L, X, fehér, fel, le, balra
    Tengerparti buli: fel, fel, le, le, X, B, L, R, Y, le
    Ninja kinézet: A, A, le, fekete, fehér, B, R, B, X
    CJ vonzza a nőket: X, jobbra, X, X, fehér, A, Y, A, Y

Időjárás- és időcsalások

Napos idő: fekete, A, L, L, fehér, fehér, fehér, Y
    Nagyon napos idő: fekete, A, L, L, fehér, fehér, fehér, le
    Borult idő: fekete, A, L, L, fehér, fehér, fehér, X
    Ködös idő: fekete, A, L, L, fehér, fehér, fehér, A
    Vihar: fekete, A, L, L, fehér, fehér, fehér, B
    Homokvihar: fel, le, L, L, fehér, fehér, L, fehér, R, fekete
    Gyorsabban pereg az idő: B, B, L, X, L, X, X, X, L, Y, B, Y
    Mindig éjfél van: X, L, R, jobbra, A, fel, L, balra, balra
  • DunaLuxoria
    csőzet!
    fasza
  • H4rdstyl3
    Én nem tudom hogy lehet ennyit a grafikát szidni, hogy tudtok ennyire ne mondjam mik lenni. Akinek nem tetszik menjen Doom3-at játszani. De nem veszitek észre, hogy mekkora egy kibaszott nagy pálya van ebben a játékban. Még hol láttatok ekkorát? Szerintem sehol.
  • Wixe
    ez egy rakás szemét játék a grafika is tiszta hányás a játékélvezet sincs meg bennne a vice city 100000000000000000000000 x jobb volt ennél amugy nekem maximum felbontásban vagyis 1280x1024 ben max beállításokkal egy szálat nem akadt meg ezen( 1009 processzr ATI Radeon 9600 series 512mb ram) de ezér a játékért 2000 ft-nél többet nemérdemes kiadni inkább adok a vice cityér 20 ezret:D
  • BiroAndras
    Lehet driver hiba. A radeon driverekkel tudtommal nincs gond, úgyhogy avlszeg alaplap.
    Lehet hardver hiba is. Alaplap, GPU, RAM, HDD. Nem könnyű megtalálni a hibát.
  • isM
    Hi! Volna egy olyan problemam, hogy van egy 2.5-os AMD-m, 1gb memory-m, es egy ATI Radeon 9800se... Ezek mellett miert fagy ki nekem folyamatosan a San Andreas??? A másik, hogy most azt csinalja a legutobbi fagyas ota, hogy raklikkelek bejon egy fekete kep, utana visszadob az asztalra... :\ valaki segitsen mert kockulni akarok :D Koszi!
  • vilmoska
    Királyság
  • Hege15
    -----SUPER MARIO FOREVER------
  • zoli_x
    Sound Accelerationt kell lejjebb venni? azmiaz és hol lehet állítani rajta? - a gameben nekem nincs ilyen menüpont de akkor hol van?
  • LEO 13
  • BiroAndras
    "azt hogy hány százalékban terheli a CPUt hülyeség nézni szerintem..."

Nem hülyeség. Nem csak a videókártyán múlik a sebesség.

"csak 1 példa az én gépemet a PS1 emulátor is 100%ban terheli (meg szerintem a legtöbb más userét)csak hát kb 200fps-el megy, szal az hogy 100%ban terheli nem = azzol hogy nem elég neki a CPU-d"

Mivel ott nincs hardveres gyorsítás, a grafikát is a proci számolja. És ha az FPS-t nem korlátozzák le, akkor ez automatikusan 100% proci terhelés. Viszont normál PCs játék esetén leginkább GPU dolgozik, a CPU csak annyi munkát végez, amennyit kell. Ha a GPU a szűk keresztmetszet, akkor a CPU nem megy 100%-on. Hacsak nincs egy másik nagyon számításigényes feladat, ami megeszi a maradék teljesítményt. De mivel a GTA PS2-re van belőve, ami sokkal gyengébb hardver, ez nem valószínű.

"ha megy fullosan akkor semmi gond, ha meg akad akkor az a video kártyád miatt lehet..."

Ha menne fullon, eszembe se jutott volna megnézni a proci terhelést...
    Épp az volt a kérdésem lényege, hogy a CPU vagy a GPU miatt szaggat. Persze én is ki tudom tesztelni, de azért megkérdeztem, hátha valaki tudja.
  • patrik
    azt hogy hány százalékban terheli a CPUt hülyeség nézni szerintem... csak 1 példa az én gépemet a PS1 emulátor is 100%ban terheli (meg szerintem a legtöbb más userét)csak hát kb 200fps-el megy, szal az hogy 100%ban terheli nem = azzol hogy nem elég neki a CPU-d

ha megy fullosan akkor semmi gond, ha meg akad akkor az a video kártyád miatt lehet...
  • BiroAndras
    Nekem is 9700 van, és szépen megy (1280x1024, high detail, max. draw distance, AA nélkül). Bár most hirtelen nem tudom, hogy mennyi RAM van rajta.
    Ha az a P4 celeron, akkor inkább az a baj. Az előbb említett trükk segíthet.

A 9500 már gázosabb, de azzal is mennie kéne. Az öcsémnél GeF3 Ti200-on is elmegy (1.4 Athlon(TBird), 1GB RAM).

Az is elképzelhető, hogy a vinyód lassú. Ha csak néha szaggat, akkor ez is lehet a gond. Egy töredezettségmentesítés nem árthat.
  • speedcop
    Sziasztok! Azt veszem kia a fórumból, hogy az Atisoknak gyengébben megy a dolog...Nekem van ATI9500Pro/9700 128 Mb RAM, P4 2 Ghz, 1 Gb RAM és amikor autóba ülök, akkor a játékélmény nincs meg, mert szaggat rendesen..Letöltöttem az ATI weblapjáról a friss catalyst drivert de nem változott semmi... 800x600 /32 mit vegyek le, hogy ne szaggasson??? légyszi ha valaki tud valami jó ötletet akkor írjon THNX
  • BiroAndras
    "a procik 100%-mennek még szép, mert ki van használva a proci, azért jó tisztába lenni az informatika alapjaival :)"

Ezt nem egészen vágom. Én arra gondoltam, hogy a Task manager által kijelzett proci kihasználtság felmegy 100%-ra, ha fut a GTA. Ez azt jelenti, hogy nem elég neki a proci teljesítménye (vagy épp csak elég).

"amúgy nagyon is kihasználja a procit, emberek mozgása, reagálása, autók realtime dolgok, azok a procira terhelődnek ;)"

Elvileg a textúra méreteket meg egy-két más apróságot leszámítva ugyanez megy PS2-n is, márpedig annak a teljesítménye messze elmarad egy A64-től.

Egyébként azóta megtudtam, hogy a Sound acceleration-t kell lejjebb venni egy kicsit, az fogja a procit. Még nem próbáltam ki, de állítólag jelentős gyorsulást lehet elérni vele. Lehet, hogy megúszom a kártya cserét.
  • M@TriX
    a procik 100%-mennek még szép, mert ki van használva a proci, azért jó tisztába lenni az informatika alapjaival :)

amúgy nagyon is kihasználja a procit, emberek mozgása, reagálása, autók realtime dolgok, azok a procira terhelődnek ;)
  • BiroAndras
    Este megnéztem a proci terhelést is a biztonság kedvéért, nehogy az legyen, hogy 60K-ért fejlesztek, és nem lesz gyorsabb. Az eredmény elbizonytalanított. Az A64 3000+ 100%-on megy. Ahhoz képest, hogy a PS2-nél fényévekkel izmosabb, ez meglepő. De mivel egyébként nem akad, én arra tippelek, hogy ez egy programhiba, és valójában nem használja ki a procit.
    Szóval asszem veszek ideiglenesre egy X800-at, azzal kihúzom az X950 megjelenéséig.
  • M@TriX
    szerintem egy sima x800(nonpro) sztem elég, nekem egy alapon járatott 6800-al simán megy very high-ba 3x élsimítás, galériámba megnézheted a képeket.
  • BiroAndras
    Milyen kártya kell ahhoz, hogy 1280x1024-en max. grafikával, és max. élsimítással akadásmentesen menjen? X700 vagy X800 elég lehet?
    Valaki próbálta már?
  • mousee
    Hát, nemtoom, olvastam sok oat, hogy nem prüntyög a cucc MX440-en...hát, lehet, hogy csak én wok a szerencsés kivétel, de az én konfigomon elmegy a cucc, méghozzá egész szépen...csak nagyon ritkán fagy be a dolog, pedig alig van RAM-om...

Konfig:
    Celeron 2,4es Proci
    256 DDR memórí
    GForceMX440 Videjókari a maga kemény 64 megájával...

SZal ezen is elfut, bár minimum grafikán...de haveromtól szerzek még 256 vagy 512 ramot, aztán akkor sztem gond nélkül megy majd a dolog...na többieknek is soxerencsét... ja és
    +respect

:DDD
  • H4rdstyl3
    Mindenki úgy elvan a gépigénnyel, pedig úgy figyeltem jo gépeitek vannak, nem tom minek kell pofázzon az a gépigényről akinek tökéletesen megy a játék, másrészről meg szerintem sokkal izgalmasabb mint a vice city, rengeteg újítás megtalalható, ha nem tetszik menjetek mariozni...
  • Metadrone
    Nagyon fasza lenne de Ti4200-vel számomra élvezhetetlen. Választhatok vagy szaggat vagy nem látok semmit mert olyan lófasz felbontáson van. A Vice City legalább jól ment ezen a konfigon. Hát sajna fejleszteni kéne.
  • greekboy
    Azért abban nincs igazad, hogyha "túlprogramozták" a játékot, akkor azt mondod, hogy: "akkor sem a grafika számít, meg különben is, ha az számít, akkor menj el doomozni, meg unrealozni" Ezzel az erővel, még mindig a Stunts a király. Amúgy nem kell, ahhoz szeretned a mafiát, hogy belásd, SZEBB!!!
  • waze
    waze
  • waze

A sanandersban minden házba belehet menni
  • patrik
    aki meg azt mondja hogy ocsmány a grafika az meg játszon Doom3 satobbi sz*r okkal. Ha valakinek alapból nemtetszik a GTA játék az ne jöjjön ide a graf-ot meg a gépigényt fikázni...
  • patrik
    a Maffia nekem alapból nem tetszett :)

A nagy akciót meg lövöldözést letesztelem, ha majd elérek oda... eddig még elfogadhatóan ment
  • greekboy
    Nézd meg a mafiát lécci, hogy négyszeres élmosáshoz milyen grafika társul és ehhez milyen gép kell, na nézd meg lécci san andreast, nézd meg hogy néz ki és nézd meg lécci, hogy néz ki a grafika. Összegezve: Javult a grafika, de még így is valami ocsmány és nagy a gépigénye. Ja és megnézném az athlon 2000-edet, ha nagy akció van, meg lövöldözés, akkor hogy megy neked az szaggatásmentesen.
  • patrik
    Szerintem a grafika nagyon is helyén van...

Ez szerintetek high end gép: AthlonXP 2000+ 640mega SDRAM, ATI Radeon9600 (normál)??? mert szerintem ez már manapság majdhogynem minimum és ezen mint ahogy írtam már 1024x768 32 biten elég jól megy.

Nem tudom mit sírtok a gépigény miatt
  • BiroAndras
    Szerintem az a baj, hogy a grafikában nincs meg a megszokott minőségi ugrás. Igez, a Vice City-ben sem volt, de ott a dizájn ezt feledtette.
    Én kifejezetten örülök, hogy maradt a grafikus motor. Emiatt rengeteg szabadidejük lett a programozóknak, ami nagyon meglátszik a játékon. A régi bugokat szépen javítgatták, optimalizálták a cuccost, és rengeteg új fícsört raktak bele.
  • Zozika
    Nem tudom igaz hogy meg csak belekostoltam a jatekba de nekem elso ranezesre nem tetszett.(de ha vegigjatszom lehet valtozik a velemenyem, ha egyaltalan vegigjatszom)
    Azt nem tudom pontosan mi nem tetszett de mar valahogy nem elveztem a jatekot.
    A grafika meg k....a nem erdekel hogy milyen szeritnem ebbe a jatekba roh@dtul nem fontos.
    Ki nem sz@rja le hogy tukrozik e a padlo, hullamzik e a levego,stb. De az se a legfontosabb hogyha bemegyek egy barba biliardozhatok meg jatszhatok valani videojatekot.
    en a vice cyti-be aztis elveztem hogy csak korozok a varosba es ugralgatok, gyartom a jobbnal jobb replay-eket, ja es persze szepen csokkentem a varos lakossaganak a szamat, de a SA-be ket perc utan elegem volt.
  • Adi18
    dehogy vagyok klu klux klános, csak poénból mondtam. tök vicces ahogy beszélnek
  • BiroAndras
    Ennyi embernek van GF4 MX ? Már a megjelenésekor ultra low-end cucc volt. 15K-ért már lehet kapni használható kártyát.
  • greekboy
    Csak nem Klu Klux klán tag vagy???
  • Adi18
    nekem bejön a játék!
    A graf. első ránézésre télleg nem sokat javult... de ha jobban megnézitek, vannak benne faja újitások, pl. "mosódik" a táj ha nagyon gyorsan mész, vagy ha kiszállsz az autóból amit régóta használsz, a felszálló hő gyönyörüen megvan csinálva. néha köd lesz a városban, az is jól megvan oldva, mert nem akad be tőle a játék.
    Sztem összességében jó, hatalmas térkép, nagyon sok vezethető jármű, nagyon sok küldetés, csak ne nigger lenne minden főszereplő....
  • pepe003
    Ma hozza a postás, de sajnos várnom kell vele két hetet mire meg lesz az új gépem :'(
    A mostanin még a DVD-t se pörgetné fel
    (PIII 800Mhz, GF4 MX 440, 256Mb ram, CD író, 80Gb HDD)
  • greekboy
    Ja és a 2000-ben kiadott Mafiának mérföldekkel jobb volt a grafikája. Az autók és a város is kidolgozattabb volt. Akkor azt hittem/tük, hogy baromi nagy a gépigénye, de ha San Andreas gépigényére gondolok, akkor rájövök, hogy marhára nem volt.
  • greekboy
    1 DVD a játék. nVIDIA-ra optimalizálták, szóval inkább olyat vegyél sem mint Atit. Az 512 mb RAM ok, talán még a proci is (2100+?), de gf4 mx 440 az édes kevés.
  • greekboy
    p4-es cerka 2800, ati 9600, 512 mega ram és nem high-on nem egyszer beszaggat és néha a zene is, ami nagyon idegesítő. Miért??? Javult a grafika, de azért ennyit nem.