8545
Spore
-
#4963 Talán azért mert ez egy fórum - azon belül is játékosok/spore fóruma - és pont arra való, hogy az emberek elmondják a véleményüket? -
#4962 Még nem.
Engem sem enged be a lénylaboros accal! -
evilscorpio #4961 egyébként tom ponnt a lényegre tapintott. sokan irták hogy unalmas a lényfázis.. könyörgöm, MÁSZKÁLJ, fedezde fel a világot egy teljesen ujj ismeretlen bolygó nem olyan kicsi az!!!!!!!!! kalamolj arrébb biztos lesznek ujdonságok, ne csak a fejlödésre figyelj...a játék lényege az lenne :FEDEZD FEL!!! -
#4960 Én csináltam jobb RTS-t, mint ami ebben van.
Mégsem azzal játszom... -
TomDantes #4959 Nekem az jutott eszembe, hogy minden játéknál mikor ez megy, hogy sokan csalódtak benne, nem tetszik ,meg szar lett...ööö miért játszik vele?
Nem is tudom...én olyannal ami nem tetszik nem szoktam, és szerinntem a SPORE-al sem kötelező, vagy talán van akit kényszerítenek, hogy márpedig játsz ezzel a szarral?
Szóval nem nagyon értem. -
#4958 Carlos te online-ba be tudtál jelentkezni? Csakmert nekem nem engedi. Se a lénylaborban készített acount-al és akkor sem ha újat csinálok. -
#4957 Én azt mondom nektek ez egy jó game, de nem 12k-s kategória. Egy induló 7990-ért tökéletes vétel lenne. Nagyok voltak az elvárások, nagy a puffanás, pedig abszolút nem rossz game ez, sőt. -
evilscorpio #4956 nem azt mondtam ne jáccon vele, olvasd el mégegyszer, arra probáltam utalni hogy ennyi leszólás melett nézze már a jó oldalát is a játéknak. lehet másoknak ponnt igy a király hogy nem egy agyonbonyolitott játék lett amit a HC játékosok 1% -a is csak sok ora után ért meg , pontt az egyszerüség a lényeg és nem hogy 100 órán át tanuld a játékot hanem hogy élvezd. én nem azt mondtam hogy akinek nem teccik kuss és hagyja ott nem érhet hozzá, hanem azt hogy vegyék észre egy tök jó játékot fikáznak le mert nem csupán a HC játékosoknak készült hanem olyanoknak akik leülnek és egy sratégiában nem szzeretnek ikapni 2 perc után, mert vagy beépited a mappot vagy elbuktál mert legyaláznak -
#4955 Ne röhögtesd ki magad... ha lefagy a géped, az szerinted a játék vagy a szoftver és hardverkörnyezet hibája? -
#4954 Azt a nézőpontot felejtsük már el, hogy ha nem tudsz jobbat csinálni akkor nem lehet negatív véleményed róla!!! Gondolom aki nem tud főzni egyen szart, aki nem ért az autókhoz járjon hikomat -al, aki nem tud legyártani egy számítógépet az játsszon a pöcsével?!
Arra szeretnék csak finoman célozni, hogy amit használsz arról lehet véleményed annak ellenére is, hogy nem vagy a készítésének szakértője! Egyébként szarevő, hikomatos, pöcsverő lenne az emberek 99% -a... :D -
#4953 Hát szinte mindenben egyetértek veled! Messze az általam legjobban várt játék volt ez az elmúlt időben. Az meg, hogy mekkorák az elvárások egy játékkal kapcsolatban múlik a kiadón és a fejlesztőkön is ugye... Elvégre ők ígérnek meg minden extraszuper dolgot amit aztán szinte soha nem tudnak betartani! (Pont mint a politika komolyan tízezredszerre is beszopjuk ugyanazt.) Szóval a játék most már ki merem jelenteni, hogy számomra (!) teljes csalódás... :( :( :( A különböző fázisok annyira lazán kapcsolódnak, hogy én jóformán nem is éreztem az egészet egy folytonos lénynevelgetésnek hanem csak mintha játszottam volna öt hasonló koncepcióra épülő minijátékkal. Ráadásul valóban annyira egyszerű a dolog mint a fagolyó! Sejtfázis egyszerűen túl rövid lett pedig ha ezt jobban kidolgozták volna szerintem is hatalmas móka lenne. Ismeritek a Feeding Frenzy játékot?! Na én olyasmit vártam volna ettől is nagyjából csak persze ilyen komoly megvalósításban. Lényfázis tényleg dögunalom annyira kevés a lehetőséged, hogy egyáltalán nem érzed úgy, hogy a döntéseiden egyáltalán múlik valami. Amúgy nem is nagyon múlik rajta semmi... Civilizációs fázis olyan mintha Michael Phelps -nek kellene egy óvoda úszóversenyén indulnia... Aki játszott már RTS játékkal az ezt minden nehézség nélkül kivégzi. Választási lehetőségeink megint csak nullához közelednek. Az egész játék csak azzal próbál lekötni, hogy mindent mi magunk tervezhetünk meg! Ez persze ettől még zseniális, de én azért nem bánnám ha egy játékot is készítettek volna hozzá. Az űrfázis eddig talán a legjobb mind közül, de egy idő után annyira monoton, unalmas lesz, hogy azt el sem lehet mondani! Az idegen fajokkal pár sablon mondatban lehet csak kommunikálni, a bolygók jóformán egyformák, a kereskedés hamar unalmas rutinműveletté válik, a küldetések dög unalmasak (menj oda, vedd fel, hozd vissza).
Sajnos az van, hogy egy HC gamer -nek ez nem élvezhető! De szerintem a többieket sem fogja tudni megnyerni magának a játék mert nincs meg az a folytonossága mint a The Sims -nek.
Amúgy el nem tudom mondani mennyire sajnálom, hogy ezt kel írnom róla! :( -
evilscorpio #4952 Hy all! elöre bocsájtom, nem játszottam még vele, várom a fizit, és irány a bolt megvenni, de sokat olvastam a a hsz-okat és láttam hogy játszanak vele. nem tudom, én régi motoros vagyok a jkátékoknál, sok játék kiadását megéltem már, de csak mostanában hallok ien negativ kritikákat. tényleg ennyire el....ik a készitök? vafy a játékosok várnak tulontul sokat, mert szerintem a játékosokban a bibi, látam a játékot futás közben, kérem szépen szerintem nagyszerü h. ennyit belezsufoltak a készitök, aki esetleg többet tudott volna mért nem állt be a MAXIS csapatába ötletgazdána? mert sokat halottam hu de sz.r a lényfázis meg az ürfázis is trágya, meg primitiv tps hez és rts hez hasonlitgatások. szerintem egy ien mesés játéknak, egy mesés fraf naccerü, aki ennyire fikázza a játékot, hajrá állj fel a gép mellöl, menj ki, mikroszkópon át probálj meg amöbát irányítani, megoditani a villágot, vagy ürhajót építeni és felfedezni egy galaxist. kérem a játék nem arrol szol mi a szar meg mi nincs benne, vegyék észre ezek az emberek mi az, ami benne van!!! sokan vártuk, még ha kiege is lessz számtalan, nem pont ez a lényeg vársz egy játékot, nagynehezen kiadják, jáccol vele, nem pont olyan amiennek elképzelted, mert nem te csináltad... de majd a a játékosok most beindulnak és az a millio lény elölti ezt a jjátékot, nem tudom ki tud hasonlot mutatni... nem fikázni kell hogy hu de szar, mindenki vegye ki ai tetszik belöle neki, és hajrá, mert hogy ujrajátszási lehetöség van benne az tuti. nem kel elvenni egy nagyszerü áték örömét. hogy hu fél óra alatt végigtoltam mindenkit leirtok király vagyok, és inhüvelygyulladás. meg kellene probálni lazitani elötte. kikapcsolni és végiggondolni: ez is egy olyan játék amien még nem volt. akinek meg nem teccik ne fikázza 3 oldalon át, csak hagyja ott és csá.
bocs ha hossz lett de nagyon betett hogy ennyien fikázzák, és leszolják. pocsák szar, trágya.... sorolhatom.szerintem itt a +élményeket kellene megosztani, oldalakon át, és ha valaki elakad, segiteni neki. a negativ kritika is oké, de de nem ennyi... kis optimizmus kis jobb szemlélet, és hajrá azok a játékosok akik nem a én leszek a legobb legrövidebb idö altt, hozzáálást nézik, mert az már nem játékélmény, pont itt van a kezünkben az hogy szemügyre vegyünk egy teljes világot!!! Hajrá élvezzétek -
halas34 #4951 Lenne egy kérdésem, ma reggel mikor elindítottam a játékot lefagyott, és azóta már 3-szor lefagyott 5 perecen belül. Tegnap még simán ment 8 órán keresztül. Az érdekelne, hogy ez a probléma másnál is előfordult? A GE-van nekem a CD galaxisból, ahová vissza is viszem ha ezt így folytatja. -
#4950 Eszembe jutott még valami a mentéssel kapcsolatban.
Aki lusta megnyomni a CTRL+S -t az ne csodálkozzon, hogyha újre kell kezdenie egy fázist. Ettől nem a játék a hülye!
Tessék rászokni a mentésre, ez nem konzol!
Inkább itt szokj rá, mint majd a melóhelyeden amikor egy áramszünet miatt elszáll a fél napos munkád. (ilyet is ismerek, ki is röhögtük, hogy mekkora f***sz) -
#4949 Persze, én is. De tényleg tudta azt amit mondtak, nem ennyire felületes, casualos sz*rt dobtak elénk ... játékmenet alatt erre gondoltam.
Egy 5éves gyereket se köt le szvsz a Spore 2., 3., 4. fázis hosszú időre. De kétségtelen tény, hogy pillanatok alatt megérti. -
#4948 Ezzel nem értek egyet!
Én szénné untam!
Most így állok:
A kalmár medál mingyárt kimaxolva...szeretek kereskedni no... :) -
#4947 De legalább a játékmenet ott rendben volt. -
#4946 Hát igen.
Én mondjuk mindenkinél benyaltam, megkentem és most mindenki a barátom. Az meg, hogy a haverok irtják egymást, kit érdekel... -
#4945 Hát igen.
Valamilyen szinten énis csalódtam a SPORE-ban.
Persze kreativ meg minden, meg a mélységét sem látjuk még, de továbbra sem értem, hogy mivan akkor, ha megszerzem az összes medált? Akkor vége? Vagy fedezzem fel az egész univerzumot? Minek, ha semmit sem kapok.
Amúgy nekem az űr fázis tetszik, csak azt a sok egérgörgetést utálom, amivel bezoomolok a bolygóra, majd ki a "csillagtérképre".
Szóval vegyes nálam is!
Továbbra is megérte számomra megvenni, mert sokat fogok vele játszani, de többre számítottam magam is! -
csabesz1987 #4944 azé tegyük hozzá hogy a sims is 1 idő után qrva unalmas tudott lenni ezé dobtak ki hozzá milió kieget bár én szeretem a simset szal nem ugy irom ezt h világ életembe utáltam -
#4943 Szeretném, de mivel a megmaradt kolóniám semmi pénzt nem hoz, így elég nehéz beruházni a kulcsra. Még a hármas szintű hajtóműre sincs pénzem és a küldetések eléggé nehezek lettek mióta minden szövetségesemet millió-egy ellenség veszi körbe.
De kitartok. :P -
#4942 Ejha, most perpillanat nincs még pénzem a játékra (vagyis másra jobban kell, mint erre :D ), de a vélemények alapján jobban járok, ha nem most veszem meg :( Inkább várok egy kicsit, hátha kidobnak egy kiegészítő + eredeti játék kombót. De így elég durva lenne kiadni 10k-t, vagy nézni mást, amire kiadok ennyit. -
#4941 Kiegészítők, mi? :) Megint be fogják etetni a népet, hogy "naaa ezzzzzel, már téélllllllleg olyan überfasza lesz a játék - majdnem annyira amennyire először mondtuk!". Szerintem kiegészítők sem segíthetnek rajta. Nem kis hibák vannak a játékban, amik orvoslásra várnak. Az egészet újra kellene gondolni.
Hangulat szerintem szuper, a játékmenet pocsék, a grafika is megkérdőjelezhető, de hogy őszinte legyek nekem megfelel. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!gettobuxa
még nem tettem fel, várom a tévét, 10-14-ig hozzák :)
-
#4939 Van egy gondom, ami ezzel a hsz-el kapcsolatos.
Sajna van igazságtartama annak amit írtál.
Az a gáz, hogy lehet, hogy jobb lesz a játék a kiegekkel, amit megint súlyos összegekért kell/lehet majd megvenni.
A kérdés az, megveszik-e az emberek. -
#4938 Hmmm... Emlékszem valamelyik topicban megemlítettem kb. fél éve, hogy mennyire várom a játékot. Egy srác pedig mondta, hogy ők kint voltak valemelyik játékexpon, ahol bemutatták a Spore-t is, és szerinte az év csalódása lesz a játék... Akkor nem vettem túl komolyan, de sajnos több negatív kritikát olvasok, mint pozitívat.
Igen, talán az volt a baj, hogy túl sokat várt a Spore-tól a játékos társadalom. (Én legalábbis nagyon sokat.)
Mivel még nagyon az elején vagyok, nem tudok érdemben nyilatkozni a játékról, de már nagyon várom, hogy ma végre jobban beleássam magam. -
#4937 Tegnap este még melóm volt, úgyhogy még mindig csak ott vagyok, hogy kijöttem a vízből és ott randalíroztam egy kicsit. De nekem tetszett az első fázis is - ha valaki ismeri a Flow című játékot, akkor ahhoz hasonlítanám.
Terveztem még űrhajót, autót, ezek nagyon jók! Ezzel a szerkesztgetős dologgal el lehet tölteni órákat.
Ma este vetem bele magam komolyabban a játékba. -
#4936 Hehe, ez legyen a legnagyobb problémám :).
Olvasgatom a hozzászólásokat amikre eddig sajnos nem volt időm ... úgy látom nem vagyok egyedül a véleményemmel. Kérdés már csak az, hogy megnyeri -e a játék "2008 legnagyobb csalódása" címet (nákam tuti). -
#4935 azért kellemetlen ekkorát csalódni a játékban,ha már ennyire és ilyen régóta várod,nekem nincsgáz mivel alig 1-2 hónapja olvastam róla először,napjaim is nagyon elfoglaltak,és észre sem vettem de már ki is jött:o
mondom okés,megnézem,hát az első fázis még valóban aranyos volt és vitszes,nemtudom hogy lesz tovább,sokat nemfogok vele játszani,csak így hétvégére tervezem igazából,mert nagyon uncsye hétvégém lesz,valami kell ami lefoglal. -
#4934 Hogy mondjam ... arra a szintre még nem jutottam el, hogy sajnálom azt a pár órát az életemből, bár szerintem ez csak annak köszönhető, hogy túl régóta várom :). Ha megvettem volna, na akkor lett volna kellemtlen. -
#4933 ez kellemetlen:-| -
#4932 De hosszú lett ... igazán megformázhattam volna ... na mind1 :S Bocsesz. -
#4931 No, én is kipróbáltam ... már nem bírtam magammal, és a teljes játék beszerzéséig (mivel 576ban még nem volt GE), úgy gondoltam kipróbálom a "demót".
Vélemény:
Finoman szólva sem erre számítottam. Az űrfázis elején járok, tehát eddig erről tudok nyilatkozni.
Első fázis ... a játék elején még nem gondoltam volna, hogy ez lesz számomra a LEGSZIMPATIKUSABB fázis. Aranyos, jó móka, összetenni a lényem.
Második fázis ... lényként élni nem olyan mókás mint az gondoltam. Nekem k*rva unalmas volt már a 4. új fajjal való kapcsolatkialakítás is. Kétszer játszottam végig a fázist, mert először mikor átléptem a következő fázisba a lényem keze és lába között valami ínszerűség lifegett, amit nem vettem észre (tudjátok, amikor összeér a szerkesztőbe két végtag) s nem akartam így folytatni, mentés meg csak a fázisom elején volt. Na lényeg ami lényeg, a másodszorra 10ből 3szor barátkoztam, 7szer inkább a kiírtásra váró lényekkel foglalkoztam, mert HALÁL unalmas volt az ének, tánc, stb. Hozzátartozik, hogy megpróbáltam visszaállítani a mentés előtti lényemet, de mire összekeresgettem az "alkatrészeket" megőszültem. Alig vártam, hogy túllegyek rajta.
Harmadik fázis ... a törzsként sem szerettem annyira élni. Stratégia? Nanemár ... ugyanaz mint az előbb csak más bőr. Mintha kaptam volna a Simshez egy kiegészítőt ... áhhh. Alig vártam, hogy túllegyek rajta.
Negyedik fázis ... mit csinálunk civilizációként? Ismét kapunk 4 funckiót, és azokat variáljuk. Először nem is értettem, hogy hogy a túróba foglalom el "barátságosan" a városokat úgy, hogy megtámadom őket ... aztán rájöttem ... megtérítem őket. Azért ez mekkora szopó? Támadni kell ugyanúgy, csak más járművekkel. Apropó, járművek ...a jójó ... de ez még mindig nem stratégia ... 1 funkciója van az összes gépnek, és hogy csupán 1féle vallási földi jármű lehet, az szintén kritikán aluli. UUUUUUUUncsi ... Alig vártam hogy túl legyek rajta.
Ötödik fázis ... eddig ez se kötött le. Irányítás nem gyere be, kicsit eröltetett. Meglátjuk.
Összegezve. Nekem az az érzésem, hogy rágyúrtak a casual játékosokra, vagy hogy pontosítsak a casual idióta amcsi játékosokra. Ha a fázisokat részenként fent látnám a reflexive.net -en, azt mondanám, hogy remek játékok. De egy ilyen kaliberű játéktól ez édes kevés. Őszintén szólva nem értem, hogy annak hogy tetszhet a játék aki már valaha játszott RPG, RTS játékokkal ... hacsaknem egy elvakult fanatikus sporefan.
Túl sokat vártam tőle? Hmmm hmmmm ... sokkal többet is várhattam volna tőle a videók alapján, és vigyáztam arra, hogy ne legyenek túl nagyok az elvárások. Egy játszható játékot vártam, nem egy olyat, aminek a 80-90%án csak túl akarok lenni.
Isten látja lelkem, meg akartam venni a játékot (tegnap itt figyelt a lénylabor a táskámban, hogyha hívnak a GEvel kapcsolatban, akkor egyből mehessek a boltba). Nagy rajongója voltam, amint azt a topikban való ténykedésem is mutatja, ennek ellenére (vagy épp ezért) a hatalmas nagy csalódás volt a játék. Valahogy nem bírom magam meggyőzni, hogy ez a játék jó... a lénykreátor az szuper ... ez szar. Nem adom vissza lénylaborom, és nem veszem meg a játékot. Bele se merek gondolni, hogy mit csináltam volna magammal, ha erre kidobok 14k pénzt. -
Jim79 #4930 Véleményem:
Én egy kicsit csalódtam benne..., jópofa, még talán szép is, az ötlet jó lenne, de...
..például mikor új alkatrészeket szereztem, párosodok, létrejön az új egyed.., és ekkor egy teljesen új, merőben más, az eddigiektől 180 fokosan eltérő lényt is csinálhatok. Akkor most hogy is van ez? És ez az a része, ami annyira megöli számomra az alapötletet. Ekkora szabadságot nem adtam volna a fejlődésben..., na mindegy, ez csak az én véleményem, számomra kudarc. -
#4929 Nekem nagyon bejött a játék..:D
Apropó, sikerült már valakinek mindenevő szájat szerezni?
Nekem csak úgy sikerült, hogy növesztettem növényevő és húsevő szájat...de ez elég hülyén néz ki.. :( -
#4928 Cenobite:
Hogy tetszik a játék? :) -
#4927 Harcolj/barátkozz Alfa egyedekkel. Azok adnak testrészeket. Nézegess bele a fészkek körüli csontvázakba. -
#4926 Vélemény az űrfázisról:
Jópofa dolog a kolonizálgatás, de kiba drága dolog!
legolcsóbb helyeken is 75K-kba kerülnek a légkörkütyük, ezeket az ásványokkal nehéz kigazdálkodni.
Én mindenkivel barátságban vagyok azon a részen, ahol vagyok, szóval az a gondom, hogy sipol egyszerre 4 bolygó, hogy megtámadták. És kiderül, hogy a szövetségeseim irtják egymást. Ha segitek az egyiknek, akkor megharagszik a másik és vica-verza. SZóval azokkal nem foglalkozom, ezt azért végiggondolhatták volna.
A kereskedelmi útvonalak kiépítése fun, de szintén kiba drága megvenni a kolóniát. 1.5, 3, 5, 10 millió. Ezt hogyan harácsoljam össze?
Szerintem egy kicsit elszálltak az árakkal a fejlesztők...
Amit sajnálok, hogy a galaxisba ahol kezdtem, nem kezdhetek egy másik fajjal. Ahhoz új játékot kell kezdeni. (Vagy csak nem jöttem rá). Vicces lenne, ha csinálnék egy fajt ugyanabban a galaxisban. Eljutnék vele a lényfázisig, majd a másik fajom űrhajójával odamennék vizsgálódni, nézelődni, hogy mit csinálnak amikor nem játszom velük... -
csabesz1987 #4925 nemtom pl h a WH-nak jobb grafja lesz mint a wownak -
#4924 Én most kerültem ki a vizből és most lettem szárazföldi lény, már el is költöztem az első fészekből, a másodikba vagyok, de azok a lények ott körbe majdnem mind erősebbek nálam, hogy fejlődjek, erősödjek jobban?