8545
Spore
  • Carlos
    EPIC TAKE!

Amúgy a képen jól látható valami!
    Az alsó morcostól megveszed a kéket (vagymilyet) occsóér (5000/db), majd elviszed a másikhoz és eladod (17.5/db).
  • Nagylaci
    Az igen! Te aztán jól rágyógyultál annyi biztos! :D De nem bánt, hogy ilyen rövid idő alatt már túl is vagy a játék kb. 95% -án?! Azért a következő újrajátszások már nem ugyanazt az élményt nyújtják mint elsőre... :(
  • Carlos
    Namost.
    Igy vélekedik aki nem mélyült el benne.
    Tribal phase-ben a háborús rész elkerülhető azzal, hogy ajándékokat viszel az ellenségednek! (ahogy neked is hozzák, márha hozzák).
    Civ fázisban pedig ugyanúgy le lehet fizetni a városokat, csak te nem láttad!
    Ennyi, köszönjük, ülj a helyedre, egyes!
  • Carlos
    Énsem bántam meg, hogy megvettem.
    Egy kis kufárkodás:

• Nagylaci
    "Mondjuk elég nagy hülyeség hogy vallásos népséggel is ugyanúgy kell "lőni" az ellenséges városokat..."

Szerintem tulajdonképpen rá is tapintottál a fő problémára! Hiába a fene nagy szabadság ha a játék erőszakkal jóformán csak egyetlen pofonegyszerű irányba hajlandó vezetni a játékost. Egyébként én egy ultrabrutál katonai népséggel játszom (énekelgetés, táncikálás wattafakk?!) és a civilizációs szakaszban "menetből" lenyomtam a többi népet! Azonnal támadtam és három falut úgy intéztem el, hogy nem volt idejük várossá fejlődni! :D Innentől pedig a nyers túlerő bevetésével ment a henger.
    Amúgy itt nem azon kell nyilván vitatkozni, hogy kinek tetszik és kinek nem! Szubjektív dolgokon lehetetlen vitázni! Nekem azt indokoljátok, hogy a játék nem is egyszerű mint a faék :) és miért is nem. Azt viszont tökéletesen el tudom fogadni, hogy egyszerű, de nektek tetszik. Ti jártatok jobban!!! Viszont egyesek mintha kissé ingerültek lennének velünk negatív kritikát írókkal szemben...
  • Nagylaci
    Most mér'?! Én legjobban jakuzziban szeretek vízilabdázni... :D :D :D
  • Lobsterman
    Ja és igen, ez nem HC játékosoknak készült. Akik stratégiai mélységet akarnak azok ne ezzel játsszanak. Sekélyes de szórakoztató. Mondhatnám úgy is hogy: térdig érő vízben minek akartok vizilabdázni? :D
  • Lobsterman
    Civ fázis is kész. NA ez már tetszett. A tribal rosszsága után nem vártam sokat a civ fázistól sem, de bejött. Mondjuk elég nagy hülyeség hogy vallásos népséggel is ugyanúgy kell "lőni" az ellenséges városokat, de az vices hogy kivetíti az egyik jármű vezérünk propagandáját :D
    Először nagyon szarul álltam, 4 népből 3 megmorcosult rám, a 4. jóban volt velem, de szerencsémre az n-1 városom elfoglalása után inkább a szövetségesemet kezdték el ketten irtani szóval volt időm szusszanni, és kemény megvesztegetések, és propaganda támadások után meg is volt az egységes nemzet.

Én eddig csak a tribal fázisban csalódtam mint részegységben, de egészében a játékban nem kellett csalódnom. Lehet hogy a sok ember túlzott elvárásokkal ült neki és ezért van most a nagy elkeseredés, én azt kaptam amit vártam(többé kevésbé). Egy élvezetes, mókás játékot. Nem ez lesz az utolsó civilizáció amivel leigázom a világot az biztos. És persze rájön a community, aminek köszönhetően mindig új dolgokat dob elém a játék. A warezosokat meg sajnálom, mert a játék egy hatalmas előnyétől szabadítják meg magukat.
  • ZsZso
    - Első versenyző, mutatkozz be kérlek!
    - Zso, a Zso klánból
    - Szerinted mi a helyes válasz?
    - Öööö ... a játékos biztos nem olvasta el az előbb említett szövegrészt!
    - Hmmm... kap még egy esélyt, de ezt ne puskázza el!
    - Jó, jó ... hát akkor ...... .... mondjuk ..... lehet csehül próbálja meg végigvinni a játékot, hogy ha már úgyis olyan egyszerű normálon, akkor így növeli a difficulty -t kb. extreme szintre? Nyertem? Enyém a lila a hangszóró? :)
  • Nagylaci
    Most komolyan! Hogy lehet egy ennyire egyszerű játékban elakadni ami ráadásul tökéletes hivatalos magyarítással került forgalomba??!! Lényfázis, falka: Most komolyan! A játék egy agyi fejlődés után KIÍRJA, hogy már felvehetsz egy új tagot és azt is elmagyarázza hogyan kell.
    Kövezzetek meg, de ebben lehetetlen elakadni.
  • Pluskast
    Mint mondtam nekem tetszik játék. Mégsem mérgelődöm azon, hogy mások azt írják be, hogy nekik nem tetszik. Akinek meg csak és kizárólag azért megy el a kedve egy játéktól mert mások azt írják, hogy vacak az eléggé befolyásolható. Amúgy meg voltak pozitív hozzászolások is.
  • evilscorpio
    maradjon meg a topik inkább azoknak akik segitséget kérnek, elakadtak, mert hogy jó vagy nem fölösleges vitázni
  • Pluskast
    A fészkedben van rajtad kívűl még pár felnőtt egyed. Kezdj el velük is kommunikálni ugyanúgy mint az idegen fajokkal. Az egyed valamit csinálni fog (táncolni, pózolni, elbűvölni vagy énekelni) te is csináld ugyan azt mint ős. A két rózsaszín görbe össze ér és lám máris van egy társad. Amúgy ez agyméret függő. Minél nagyobb az agyad mérete annál több társad tudsz magad mellé állítani. Egyébként ez nem csak saját fajtársaidra vonatkozik. Ha szereztél szövetséges fajt ők is ugyanígy melléd állhatnak.
  • evilscorpio
    a hiszti az lenne hogy méééé ééé éé nem teee eee eee ciiiiiiikkk tecceeeeeeeedjeeeeeen mnáááááááá! nem nem akarom a világot se megváltani, nem is igazán érdekel már ez a dolog, és igen az ien emberek veszik el máok kedvét a játéktol, mégha teccik is.... el kéne gondolkozni mire is van egy játék, és hogy miért ien nagyok az elvárások... nem minen a profi stratégáké... bocs ha valakinek nem tecett amit irtam, ez meg az én véleményem, de már sajnálom hogy kifejtettem, nem is olvasgatok itt többet, inkább jáccok, akinek meg nem teccik, tudlak titeket sajnálni várjátok a c&c 15 öt hátha meg fog felelni....
  • Elessar
    Nekem ma hozzák a játékot,én az 576-tól rendeltem meg, és tűkön ülök:)
    Olvasva a kritikákat bennem is egy félsz érzés alakult ki, mostanában minden várt játékon szívtam, legyen az Age of Empires 3,Tiberium Wars,Heroes 5.
  • mama2
    Most már tényleg félek hogy csalódok:S.
  • Pluskast
    Szerintem jó. Én nem bántam meg, hogy megvettem és le fog kötni egy jó darabig. Nem tökéletes és vannak idegesítő hibái de szerintem mint tegnap írtam a saját tapasztalataid alapján döntsd el, hogy jó vagy rossz.
  • ZsZso
    Lényfázisba lehet egy gang -ed (max 4 fő)
  • akyyy
    és azt hogy?
  • ZsZso
    én nem haraxom
  • mama2
    Hát ahogy itt olvasom a hozzászólásokat, egyre jobban elmegy a kedvem a játéktól:S. Eddig kábé 4 ember írta hogy jó,tetszik, és 15 azt hogy nem jó...
  • Pluskast
    A "nekem nem tetszik mert szar" vélemény is egy vélemény. Ha meg ezt többen mondják akkor biztos van oka. Elég abszurd ilyet egy fórumon számon kérni és emiatt már bocsi hisztizni...
  • ZsZso
    Gyerekek, igaza an evilscorpionak, aki HC gamer és mostantól rosszat ír a játékról azt bannoljuk . Mindjárt készítem a topiknak a rózsaszín hátteret is :).
  • evilscorpio
    igaz énekelhetném, bocs hogy kiállok a kisebb nem olyan profi gamerek melett is... igazán ne haragudj érte
  • evilscorpio
    MINDEGY, a baj az hogy "hardcore qake 3as játékosok, kritizálják a simset mert nincs benne kezdésnek 3 féle rakétavetö) nem teccik hagyjátok ott de ne azzal szorjatok tele mindent hogy mien szar lett
  • evilscorpio
    és talán nem azért hogy ne csak a hardcore játékosok élvezhessék? HA valaki olyan helyzetbe van meg se tud nyikkanni ugy szivatja gép olvasd csak viszább ürkorszak...
  • Pluskast
    Nekem nincs semmi bajom a lényfázissal. Sőt tetszik is. Amúgy meg amit hibaként lehetne felhozni, hogy lehetett volna a játék a lényfázis után kicsit komplexebb mélyebb. Több féle jármű. Úgy értem nem csak egy fajta repzi, tank és hajó. Lehetne esetleg diplomáciai úton "elfoglalni" egy várost nem csak harc árán. Az épületekből is lehetne több. Azzal viszont nem értek egyet, hogy játék darabos lenne és nem folytatólagos. Én legalábbis ezt nem éreztem. Ez egy evolúciós játék. Nem nagyon tudom máshogy elképzelni azt, hogy hogyan lehetne más módon lemodellezni a fejlődést. Egyébként ha jobban megfigyelitek a játék lényeg az egyre nagyobb perspektíva. Más dolgok lesznek fontosak egysejtűként (maga a lényed) És még a civ fázisban mert ott a bolygó elfoglalása a cél nem pedig a lényed tápolása. Amúgy van jelentősége annak hogy a lényed milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Nekem pl a lényem rendelkezett köpőcsővel. A törzsi fázisban használták is mint fegyvert ha támadtam vagy védekeztem. Egy dolgot viszont nagy sajnálok - és talán ettől érzik sokan úgy hogy szét van darabolva a játék - mégpedig, hogy elkövették azt a kapitális baklövést, hogy engedték az egyes fázisokat külö-külön játszani. Ez szerintem a lehető legrosszabb döntés volt. Tegnap az első játékomban a civ fázisnál mindenkit le támadtam el is buktam mert mindenki engem utált. Az uccsó mentésem szar volt ott már buktam a játékot. Új gamet kezdtem és mehettem volna az űrfázisba de nem tettem. Nekem hiányozna az, hogy a T betű lenyomásánál nem látom a fajom fejlődési vonalát. Elveszi a játék ízét ami pont arról szólna, hogy fejlődj.

Na kb ennyi a tapasztalatom sorry ha hosszú lett:))
  • ZsZso
    Amúgy ... ha késztessz valamit a budin, és azt elédteszik és azt mondják, hogy edd meg, akkor nem kezded el enni, csak azért mert olyan szép a formája :). Alapból kaka, tény, hogy vannak benne jó 5letek - kukoricadarabok pl. ami alapból finom, de így nem az igazi (a játék esetében pedig a lénylabor pl.).
  • Nagylaci
    Egyrészt a hétköznapi beszéd nagyságrendekkel trágyább mint ahogyan én írtam szóval finomkodni képmutatás. Ettől viszont még igazad van... :)

evilscorpio:
    Éppen az a baj, hogy ebben a játékban aztán majdhogynem végtelen számú termolézerágyú van viszont tök mindegy mert mindegyik pont ugyanazt fogja csinálni...
  • ZsZso
    Dehát mért érzed magad rosszul helyettünk? :) Nekünk nem tetszik, neked igen (úgy hogy még nem játszottál vele, és TUTI, hogy azután is ugyanennyire - ha nem jobban -fog). Nekem ez így megfelel :).
  • Carlos
    Részben igazad van, részben nem!
    Neki az a véleménye, neked nem. Tartsd kérlek tiszteletben!
  • ZsZso
    Énekelhetnéd az Inu Yasha címdalát is ... "I want to change the world ... "
  • evilscorpio
    Nem igazán érted, nem a ROSSZ vélemények a bajom ZsZso. hanem az hogy megveszel egy játékot, kiadsz érte pénzt. vagyy nem mindegy. és nem aazt nézed hogy mi a jo benne, ott van elötted egy szuper játék és mert nem 40 féle termolézerágyu van benne amit 47 gomb kombojával hozhatsz elö hogy te legyél 1 mp alatt a világ ura az már szar mert eccerü.
  • Carlos
    Óvatosan a szavakkal!
    Ne személyeskedjünk!
  • Carlos
    Vagy sokkal fejlettebb lénnyel akadtál össze, vagy egyedül mész. Szerezz be egy kollégát a fészkednél, aki segít neked!
  • Nagylaci
    Mi a pélót fedezzek fel??!! Tíz nyavajás perc után gyakorlatilag semmi újdonságot nem lehet találni!!! Hacsak valaki nem őrül meg a boldogságtól a 640. ugyanolyan fától...

TomDantes. Jóvan' B+ te meg már egyenesen azt akarod mondani, hogy csak akkor próbáljak ki egy játékot ha már előre tudom, hogy tetszeni fog?! Anyám...
  • akyyy
    ugyanazt csinálom, mondjuk ő énekel én is elkezdek, és alig megy fel nekem a csík, neki meg akkorát ugrik hogy pff:S

pedig azért akarom hogy barátom legyen, hogy kapjak dns-t,amiből tudok venni magamra minden féle szirszart, hogy könyebb legyen a bájolás, stb.:D
  • Carlos
    Üdv CoolFire!
  • Carlos
    Ez igaz!
    Egyre több kolóniám van. Nekem tetszik az űrfázis.
    Csak azon agyalok, hogy mivan akkor, ha elfogynak az összeszedhető tárgyak, fegyverek, medálok...
    De az még odébb van!
  • ZsZso
    Ja BOCCCS. Akkor tetszik a játék! :) Ha 2en előttem azt írták a játékól, hogy szar, akkor nekem kötelező jót írnom? Ezt te se gondolod komolyan, ugye? ha jól megfizetsz érte, jókat is írok.