8545
Spore
  • Carlos
    Én nem akarom így végigjátszani. Ez igy eléggé gáz, fapad vagy bármi...
    Ez igy sux lenne. Biztos van valami más megoldás is.
    Nekem eddig egy neutral-t sikerült kihozni a kapcsoladtból (citromsárga egyenes vonal szájú szmájli)

A javító csomagot csak bolygón lehet használni nem? Ürben nem, oder?
  • Hmuda
    A Grox határ előtt ments és ha kilőnek akkor csak főmenü mentés nélkül és onnan folytatod. Így egy idő után nagyjából be lehet lőni az irányt a legközelebbi folyosóhoz, csak ne felejts el néha ránézni a környékre egy kicsit kizoomolva is.

Ha megvan az egyik folyosó akkor onnan már gyerekjáték.

Persze minimális követelmény a legjobb HP/energy upgrade, egy kisebb kazal javító/töltő csomag (én csak energia töltőket vittem, szóval elvileg a szerelő csomag sokat segíthet) és nem árt ha megvan a legjobb hajtómű, mert az sokat segít az első pár ugrásnál (mélyebben már az is minimálisra csökken).
  • Carlos
    Hát ez katasztrófa...ilyen gyökér dolgot...
    Asse tom merre kell menni, sehova se tudok menni, mert körbevesznek és szénné lőnek. Ez igy fos.
    Alszom rá egyet!
    Csákány.
  • Aragorn83
    Rendben! Mostmár tényleg kíváncsi vagyok :)

Én asszem újra kezdem az Űrfázist, mert kissé belezavarodtam, nem sokáig jutottam el, de már baromira zavar a sokféle vonalka, amik küldetésekt meg a különféle birodalmak bolygóit jelölik és többször előfordult, hogy egy küldetés amely időre volt kiadva, hamarabb letelt semmint, hogy adott rendszer adott bolygóját megtaláltam volna... :)

Egyébként nagyon bejön az ürfázis, bár a ki be zoomolásnál kicsit belassul a játék, de ez még elviselhető :) Én is ráállok majd a kereskedelemre, mert az űrfázisban már elég drága minden úgy láttam.
  • Rip
    Ah, csak most vettem észre!
    Néztétek a Animált Avatárok mappába, miket csinál a Spore?
    Haha, tök jó!
  • Carlos
    hmmm...megpróbálom az ugraálgatást akkor. De ez elég gagyi dolog lenne, ha csak igy lehetne megcsinálni...
  • Hmuda
    Nekem mióta pirosba ment a smiley, azóta nem is állnak velem szóba. Ha kommunikálni akarok akkor csak valami random választ ad be (a kedvencem a "Whatyousayinguglylookingaleinthing?" (vagy valami ilyesmi :-) ).
  • Hmuda
    Nem olyan egyszerű összefoglalni. Kicsit elvont, kicsit poénos, van egy-két sci-fi írótól átvett utalás. Azt mondom, hoy juss el oda önerőből és nézd meg. Megéri. :-)
  • Carlos
    No. Én a Grox-okkal próbálok kiegyezni, de nem nagyon lehet.
    Küldiket náluk kimaxoltam: +50, Barátságos üdvözlés meg mindennel együtt 0 körül mozgok. Ugyanis a kis pöcsök nem bízom az idegenekben -70.
    Nemtom hogy lehet őket rábirni arra, hogy ne legyek ellenség. Atombombázzam szét az összeset? Lehetetlenség szerintem...
    No mindegy.
  • Aragorn83
    Hm... Ez érdekes.

Átküldenéd PÜ-be a lényeget, mert baromi kíváncsi vagyok rá! :)
  • Hmuda
    Nos megcsináltam...eljutottam a galaxis közepéig.

Nem fogom leírni, hogy mi van ott, legyen meglepetés (le is tépnétek a fejem ha leírnám :P). :-)

Viszont az út oda baromi nehéz volt. Ahogy eléred a mag határát, két dolog is nehezíti a haladást.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az egyik a Grox faj, akik baromi erősek és baromi sokat bírnak. Az egész mag az ő felségterületük és amint belépsz, azonnal neked esik jó néhány hajójuk és csak úgy lehet túlélni, ha folyamatosan ugrálsz a rendszerek között.

Itt jön képbe a másik probléma. Minél közelebb vagy a középponthoz, annál kisebb lesz az ugrótávod. Nem kell sokat haladni, hogy olyan kicsire csökkenjen, hogy csak egy-két nagyon közeli csillag közül lehet választani az ugrásoknál.

Erre még rátesz egy lapáttal, hogy alig vezet befelé egy-két "csillag-ösvény" és jópárszor meghaltam mire végre találtam egyet. Mire végre ráugrottam a központi fekete lyukra, az életerőm alig volt 1-200 és ha abban a pillanatban nem fordul vissza az összes Grox hajó akkor nem tudom megnézni mit rejt.
    Mostmár jöhetne a Sporepedia. :P
  • Voltan
    Ó, OK. Akkor meg vagyok nyugodva.
  • Aragorn83
    Csak egy ember tudott eddig regisztrálni... Általános hiba, várni kell...
  • Voltan
    Tudja valaki, mi baj van az EA regisztrációval? Az istennek nem akarja, valami marhaságot mindig kiír. Most épp azt írja ki, hogy nem egezik az E-mailem a rendszerben lévőkkel. Naná hogy nem b. meg, most akarok regisztrálni!!!

Van megoldás?
  • R0zs0máK
    A magyar nyelv bizony számos nehézséget okozhat egyeseknek...XDDD
  • Aragorn83
    Képeket, hogy lehet a játéban készíteni? Arra valahogy nem jöttem rá! Előre is köszi! :)
  • Énvagyokazapád
    sejtem :D
  • Carlos
    FAQ!
    kthxbye
  • Énvagyokazapád
    :]

• Carlos
    De ne a folyamatos fizessél dumánál fizess, hanem menny oda egy olyan bolygóra ahol ők laknak és ott!
  • moralosan
    Mi lenne vajh ha még ennyire casual-barát se lenne jaj ?
  • Plata
    Valaki elmondaná mitkell csinálni a törzsfázisban?Nemtudom a szomszédos törzset baráttá tenni.Nemtudom hogykell lenyügözni öket,aztsem tudom hogy kell használni az épületeket.
  • Firerock
    siketült köszi
  • Aragorn83
    Hálás köszönet, a képekért és, hogy gondoltál ránk Venom :)
  • Firerock
    Sürgős segítségre lenne szükségem
    Űr módban hogy lehet menteni?kapcsolnám ki a gépet és nemtudom,vagyis nem akarom mert elveszik minden
  • Nagylaci
    Egyrészt köszi a segítséget akkor megpróbálom lefizetni őket! :( Azonban ez az iszonyatos aránytalanság ami a haderejük és a mienk között van az akkor is elég szemétség volt a készítők részéről. Annál is inkább megpróbálok fizetni nekik mert egyáltalán nem tudom legyőzni őket!!!
  • Carlos
    Hol látom az achievmenteket?
    (spore-pedia részben az eredményeknél nem, mert ahhoz be kéne lépni, de nem tudok csatlakozni)
  • Lobsterman
    Egyébként így az űrfázis közepén járva örömmel mindhatom hogy egyetlen igazi problémám akadt a játékkal. Mégpedig ez az elért achievement elég jól megmutatja:
    "Ergonómiailag klafa!
    Teljesítsd a Törzsi fázist kevesebb mint egy óra alatt!
    Sze szeptember 3, 2008" :D

Ha a törzsi fázisba is annyi ötletet raktak volna mint a többibe, akkor úgy érzem, egy tökéletes játékkal állnék szemben.
  • Lobsterman
    Hát, nagyjából így működik a világ(egyetem). Békésen elvagy, de mindig van pár egyén aki beléd köt és kihasználja a békés nyugodt természeted. Néha én is elgondolkozom azon hogy átmegyek pszihóba, de előbb utóbb mindig van megoldás. Az a pár űrkacsa aki meg zaklat mindig porrámegy a lézerem alatt szóval nincs itt gond :D
  • Carlos
    A pénz a válasz mindenre.

Mesélek:
    Békésen deritgetem az űrt, találkozok lényekkel. Békét kötünk, kereskedünk, 2-3 faj-jal.
    Jön az üzenet: fizessé 100K-t, 200-at, stb... Anyád. Nem.
    Hadat üzentek. Betámadott egyszer kétszer, nem volt vészes, leszedtem. A szövetségesek adtak hajókat.
    Egyre jobban idegesített, hogy basztat a kis gyopár. Mondom odamegyek, aztán szétütöm. (előtte mentettem) :)
    Odaértem a bolygóhoz, mondom hátha lehet ezzel értelmesen beszélni, csitcset...Mennyit ér meg a béke? 500K. Nesze!
    És lőn béke. Megcsináltam még két küldit nekik és szövetségesek lettünk. Nem baszogat senki.

Ennyit arról, hogy csak háborúskodás van.
    Továbbra is azt mondom, hogy aki nem látta ezt a részét, ne mondja, hogy csak ágyúszóval lehet megoldani a dolgokat. Nekem sikerült diplomáciával és pénzzel. Másnak is sikerülhet.
  • Carlos
    Spore-pedia:

This section of the Spore website is currently down for maintenance.
    Please check back soon, it shouldn't take us very long to restart the universe.
    Thank you for your patience
    The Spore Team
  • magus
    már a törzsi fázisban kiderül, hogy itt bizony nincs békés út. elkezdtek élelmet lopni tőlem, leütöttem a kis tolvaját, erre esküdt ellenségek lettünk.
  • Nagylaci
    Ez a játék itt az űrfázisban nem normális! Gondoltam itt nem piszkálok senkit szép nyugodtan, békésen megcsinálom az egészet innen. Erre egy idő után két birodalom akivel nem volt nekem az ég világon semmi bajom elkezdett pénzt követelni tőlem. Naná, hogy nem adtam, kellett az nekem is. Emiatt egy idő után mindkét birodalom hadat üzent nekem. Ez abban merül ki, hogy szinte folyamatosan (!) támadják a kolóniáimat nonszensz méretű erőkkel. Nyilvánvaló lehetetlenség, hogy egyfolytában küldeni tudjon ekkora flottákat. Aztán ha én próbálom meg megtámadni az ő kolóniáit akkor ott is valami iszonyat erőkkel védekezik. Nekem meg van egy szem valamirevaló hajóm és azzal ugrálva amúgy simán visszaverem őket, de a folyamatos támadások miatt szinte semmire nincs időm. Ráadásul ami kárt okoztak a városaimnak azt szépen egyesével nekem kellene visszaépítenem... Ennek egyszerűen semmi értelme nincsen. Egyedül vagyok valami iszonyatos túlerő ellen. Kérdem én itt miért nincs a kezünkben egy olyan infrastruktúra amivel megvédhetném a kolóniáimat??!!
  • Kicsikiraly
    na elértem törzsfázist, hát ez az átlépésnél az űrodüsszeia spoof az haláli volt :D
  • Venom
    Na űrfázisba lépésről és magából űrfázisból pár kép:
    Űrfázis
    Valamint civlizációs fázishoz adtam pár új képet.
  • Rip
    Ah, na, sejtfázis kész, imádtam! A hatalmas lények a háttérben iszonyat jól néznek ki! :)
    Lényfázis elején járok, és számomra az élmény, a hangulat csillagos ötös.
    Egyszerű a játékmenet? Engem szerencsére nem zavar, legalábbis eddig.
    Pont ennyire számítottam, remélem később sem hagy alább a lelkesedés :)
  • JethroHUN
    Amikor tovább akarok lépni a "lény" fázisba,. szárazföldre, a betöltés után, kattan a gép és újra indul. Ez most miért van? Valaki tapasztalt hasonlót? Minimum és max grafon is ez van :S
  • Kicsikiraly
    én még mindíg nem tudok se bejelentkezni, se újat csinálni :S
  • teddymac
    leirná valaki,hogy kell utanozni egy masik lényt?
    Mire kell nyomni vagy mit kell csinalni :( lehet ennek az nfo részét elnyomtam
  • olcsy11
    vírusírtóm nincs fönt, a windows tűzfalat is letiltottam.. még mit leehtne? :S