8545
Spore
  • mikrofonhead
    Nagyon aranyos lett ez a játék és végülis érdekes is, csak egy idő után picit talán unalmas :/ valahogy nincs meg benne a kellő izgalom, vagy nem is tudom, hogy mondjam.Ami meg még zavar, az a grafika.Az első sejtfázisos rész iszonyat szépen meg volt csinálva.De ez a törzsi fázis, meg az előző ... hát nem akarok én senkit bántani de ez kicsi PSP grafika :/
  • mama2
    nekem csak crackel indult. Milyen serialt cseréltél ki? Amúgy olyan jól néz ki ez a GE!
  • Venom
    Hmm. Nade akkor mamár az én verzióm miért engedte kicsomagolni. Najó próbállok egy reinstallt hátha kinyög valamit :D
  • Lobsterman
    Egyébként én se értem, csak örömködök magamnak :D
  • Venom
    Hát én serialt kicseréltem. Különben nemis engedné elindíttani crack nélkül a játékot.
  • Lobsterman
    Carlosnak GE van, Venom EA-től töltötte, nekem sima mezei edition van. Lehet ez az oka? mezei edition már használható de a többi még nem? :S
  • Dansky
    Emberek, nem lehet, hogy a nem-egészen-legális verziótokra akarjátok az egyébként legális serialt használni? Lehet, hogy van külön amcsi meg europai verzió, már' hogy serialokban. Csak egy ötlet.
  • Venom
    Hát nemtudom, én aztsem értem hogy akkor Lobsternek hogyhogy működik? :S
  • mama2
    Én azt sem tudom hol van a bejelenkezés! De mondjuk regisztrálni sem enged.
  • Lobsterman
    "Carpse megbarátkozott Klotharian lénnyel a lényfázisban" LOL
    Ez tetszik hogy meg lehet nézni mi folyik a lényeddel mások játékában :D
  • ZsZso
    Testrészek adnak képességeket. Tégy fel olyan testrészeket a lényedre, amik adnak ilyen skilleket.
  • Pluskast
    Szerintem - ahogy írta Carlos - hétfőnél elöbb ne nagyon próbálkozz. Mondjuk szemétség, hogy az amcsikat meg kell várni. Akkor mi a fenének jelenik meg hamarabb Európában?
  • Timbo
    elsőnek sztem járj be mindent csontok után kutatva aztán ha van mindenből lvl 5ös akkor mehetsz hódítani :D én legalább is így csináltam
  • cenobite
    Próbálj meg olyan testrészeket szerezni, amikkel tudsz táncolni.
  • Sil3nt
    ha egy fajt szeretnek baratomnak fogadni, akkor ugye utanoznom kell amit csinal. namarmost en csak enekelni es illegetni tudom magam, de a masik faj pl. tancol meg csomo olyan dolgot csinal amit en nemtudok akkor mi a helyzet?szomszedos fajokkal is ez van, senkivel nemtudok baratsagot kotni emiatt
  • Lobsterman
    De akkor nálam miért működik? A weblapon sem ír karbantartást, fel is tudok lépni, fel is tudok tölteni, minden működik ahogyan kell. Ezt nem értem. Lehet Budapest bannolva van :D
  • Venom
    Na remek nekemis ezt írja ki :( próba később akkor :S
  • ZsZso
    Skype -os szlenggel élve (party) :) Köszi!
  • Venom
    Hát nemtudom mindenesetre a nekem a downloader végre engedi kicsomagolni a nem csúnya verziót. :)
    Nemsoká kicsomagolja aztánn rakom fel végre.
  • Carlos
    Direkt linket a képhez!!!
  • Carlos
    EA-s kolléga:
    "Sajnos ez normális, nekünk is ezt írja ki.
    Valami szerver gubanc lehet, most írunk egy mélt az amerikaiaknak, hogy mi a gond!
    Reméljük hétfőre menni fog, mert akkor van valami megjelenés"

Szóval megnyugodtam.
  • Carlos
    Ez egyre jobb:

Még mielőtt valaki elfelejtené:

Valaki tapasztalt hasonlót?
  • Carlos
    1: Bolygókon, kereskedelem.
    2: utolsó pöcök (raktér) felfelé nyilas eszköz (használni nem lehet a tárgyakat csak eladni)
    3: Gyarmatosítás bonyolultabb (de nem vészes), Spore helpjében minden le van írva
    4: fűszer is van a bolygókon, kereskedelem

GONDOLKOZZ, PRÓBÁLJ RÁJÖNNI!!! Amiket kérdeztél azok szörnyen primitív kérdések voltak, rájöhetsz magadtól is. Csak ahhoz gondolkozni kell(ene)...
  • Carlos
    Lehet!
    Lesz egy olyan tárgy ami 450K-ba kerül.
    Ez egy védelmi szonda. A telepeimre raktam ilyet (1 bolygón csak 1 lehet) és az elintézi a kalóz támadásokat!

Én már nem járok vissza, hogy megtámadtak. A szonda leszedi őket!
  • rumkola
    inkább szánalmas
  • rumkola
    Egyetértek.
  • mama2
    Lenne egy kérdésem. Ürfázisban vagyok, és mindig kapok ilyen medálokat és kiírja hogy ez meg ez a felszerelés lett elérhető. Na most azokat a felszereléseket hol tuidom megvenni? Még egy: néha a radarom ugye befog ilyen jeleket különböző tárgyaktól(pölö valamilyen szobor amivel terraformázhatom a bolygót).
    Azokat hogy veszem fel, és hogy használom? Ha kiírtok egy bolygón egy fajt, akkor 10 perc múlva miért lesz élet megint azon a bolygón?:O Gondolom nekem kellene gyarmatosítani, de már kettő olyan gyarmatósító faszt megvettem, elhasználtam őket, többet nem lehet vennem.
    Ja meg volt olyan kül,detés hogy fűszert kellene eladni egy értelmes lénynek, de hogy veszek fűszert? Mert a bolygómon rákattintok a kereskedelemre, és nincs semmi. Ötlet?
  • cenobite
    Én az előbb néztem netről a sporepedia-t, de ott még karbantartás van.
  • Pluskast
    Valaki megnézte, hogy fel lehet kapcsolódni a szerverre már? Csakmert ma ötödike van...
  • Lobsterman
    Hát igen. A balance-on van még mit javítani, de biztos megoldják 1-2 patch vagy kieg formájában szóval én nem aggódok :)
  • Lobsterman
    Hehe. Én meg pont arra gondoltam tegnap hogy a B&W óta nem volt igazából játék ami ennyire elvarázsolt volna.
  • cenobite
    Tegnap este ismét játszottam olyan 4 órahosszat, és még mindig a 2. fázisban vagyok! Nem kapkodom el. :) Nekem nagyon tetszik továbbra is. Felfedezek minden kis zeg-zug-ot, megkeresek minden egyéb lényt. Van akit kiirtok, van akit elbűvölök. :)
    Nagyon jó, hogy találkozom az sg-s lényekkel, illetve a sajátaimmal. A hangulat szerintem nagyon ott van a szeren. Ja, és levezetésképpen mondom megnézem már az épülettervezőt. Még csak karcolgatom a felszínét, de így is +1 óra elment rá, míg két épülettel elbűvészkedtem.

Ma végre péntek, tartok tőle, hogy ma belecsúszok egy hajnalig tartó spórulásba. :D
  • ZsZso
    Vélemény #2

Az űrfázis nem olyan rossz! Végre tetszik a játékmenet, de a balance egy trágya. Szinte semmit se tudok csinálni, mert rohangásznom kell vissza a bolygóimhoz, hogy megmentsem őket. 1 támadás, 2 védekezés ... ez így erősen szopó. Mind1 ... 1 faj kiírtottam, még 1 van hátra, aztán kicsit foglalkozhatok a többiekkel is (akikkel a barátságot mélyíthetem el végre). Mért nem lehet bebiztosítani a bolygóimat, mért nem lehet nekem több UFOm? Ez akkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkora köcsögség, hogy az leírhatatlan. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :)
  • böröczk
    No tegnap este mi is kipróbáltuk barátommal, illetve ő játszott, én pedig hol a röhejes kreálmányain röhögtem, hol előzetes (nem túl magas) elvárásaim beigazolódását vártam, kerestem.
    Ahogy itt kevesen, én sem égtem spore-lázban, bár már tavaly óta hallok róla, ha kijött valami videó, arra rákattintottam, valamint kipróbáltam a demo lénykreátort, de semmi több.
    Úhogy nekem TETSZIK az eddig látottak alapján. Nem az a nyálcsorgatós, éjjel-nappal véreres szemekkel ébren lévős érzés, hanem csak egészséges tetszés, persze aki nem ennyit várt el a játéktól, hanem az először említett szindrómát, az most csalódhatott valóban. Sőt az is, aki olyan játékot várt, amivel évekig játszadozhat, mert egyszerűen nem unja meg.
    Szomorú vagyok viszont, hogy a Maxis ebben is rengeteg kiaknázatlan, megvalósítatlan, de már létező ötletet hagyott a leendő kiegészítőknek.
  • Venom
    Na eastoren mégse vágtak átt. Mamár engedi kicsomagolni :D
    Csak kárhogy sporepédia nemmegy még :(
  • bigfoot
    nah tnap délután elkezdtem vele játszani Én is!
    vártam ,de annyira nem olvastam utánna szóval nem voltak nagy elvárásaim!
    7kor kezdtem a játékot és hát mit mondjak fél2kor eszméltem fel hogy holnap meló menni kéne aludni:)
    sejt-lény fázis nekem nagyon bejött!törzs fázis sem volt rossz,de az első kettő jött be legjobban,átléptem a civilizációs vmilyen fáziba még megépítettem a harckocsim és mentem aludni:)
    szóval rég volt már hogy egy játék ennyire lekössön! nem ütött akkorát mint akkor a black and white de sztem igen jó kis játékot raktak össze!
  • Nightwish006
    Jah, konfigom -> xp, 7300gt, a64 3000+, 512 ddr400
  • Nightwish006
    Hello! Nekem olyan problémám van, hogy miután felrakom a játékot, és elinditom bejön 1 fekete képernyő, rajta a sima winfosos kurzos, majd kidob asztalra!! Az asztal széthullva, start menü, meg tálca a képernyő közepén meg ilyenek! Driver csere, dxfrissítés megvolt, és baromira idegesít!:S
  • Aragorn83
    Egyébként valaki nem akar csinálni egy hungarian nevezetű Sporecast-ot? :)
  • Hmuda
    Nekem nagyon nem volt más választásom. Nagyon akartam jobb kapcsolatot velük, de mivel nem reagálnak az üzenetekre így maradt a rohanás.

Mert hogy én nem fogok nekiállni egyenként elfoglalgatni a bolygóikat az már hétszentség. :D

Más megoldást meg nem látok. Nincsenek fekete lyukak a középpont környékén (az utolsót a Grox határ előtt láttam, az is az egyik spirálkar közepére vitt volna), a Grox elég agresszív és nem lehet velük túlságosan jóban lenni. Megfelelő hajtómű nélkül már a határig is egy kész Odüsszeia eljutni, gondolom a Grox amolyan végső próbatétel gyanánt van bent.

Mondjuk a sok nehezítés miatt van olyan durva a bejutás, hogy pont akkora sikerélményt nyújtson mint bármilyen másik játék végigjátszása.