8545
Spore
-
#5494 És ha csak ez lenne az egyetlen probléma... :( A Grox -okkal mondjuk az a fő gondom, hogy marha messze vannak a kolóniáimtól. Viszont amikor háborúba kezdek velük akkor otthon megtámadja őket. Ekkor haza kellene ugrálnom a világ másik végre, hogy védekezzek. Na ezt hogy?!
Egyébként meg valóban engem is szétszed a Grox előbb-utóbb akármennyire katona vagyok. A szövetséges űrhajókat pillanatok alatt lövi le... :( -
#5493 -
gyuri00 #5492 én még most jöttem ki a vízből:D de nem tudok szövetséget szerezni tudom hogy utánozni kéne de én csak énekelni tudok valaki eszt elmagyarázná nekem?:S -
#5491 Nekem majdnem sikerült kiegyeznem velük, legalábbis semlegesbe. Csak egy idő után elfelejtettem használni a nyugi sugarat, bepánikoltak a lakosok, és megharagodtak rám groxék :S
De meg lehet oldani úgy néz ki. -
#5490 Akkor most én kérdezek, mert erre még nem jöttem rá!!!
Van ez az AGYSEBÉSZ medál:
Juttas el egy lényt törzsi szintre. No ezt hogy?
Mert még nem sikerült. Törzsiről civ-re és civ-ről űrbe az megvan (monolitkővel a város közepére). Ezt hogy kell? -
#5489 Most volt a hír TV-n Willel az interjú, csak a végén kapcsoltam oda:S. Valaki nem vette fel? Vagy nem lehet valahol megnézni? -
#5488 A GROX-os téma egy kicsit vicces. Nem vágom, hogy miért nem lehet velük kiegyezni, hamár békés vagyok és diplomata.
Mert az oké, hogy egy hadúr ne tuggyon vele megegyezni és egy diplomata ne tuggya szétlőni.
Nade se ez se az??? Nemértem én ezt a groxos izét... -
Cat 02 #5487 Én most kezdtem újat, ott növényevő vok még csak, de fasza az is. Letáncolok mindenkit :D -
#5486 Aza baly hogy én ilyen ehelyzetben nembírom megállni a cheatet XD
Következő fajom vagy kereskedő lessz vagy valami vallásőrült, kiváncsi leszek hogy ott hogyan fogok teljesítteni. -
#5485 Hát én széjjelszívtam az agyam, de megcsináltam csít nélkül! :) Amúgy megértelek mert néha már csak hajszálnyira voltam attól, hogy uninstallálom a francba az egészet! -
#5484 Azért az is elég elgondolkodtató, hogy a sejtfázistól kezdve ragadozó vagyok a többi fázisban mindenhol ultramilitarista voltam erre az űrfázisban egyetlen dologra vagyok képtelen a HÁBORÚRA. Na ha ez nem szarvashiba akkor semmi... :(
A kiegyensúlyozatlanságra jellemző, hogy kb. az érmek fele után kicsivel amikor már elég sok az energiád, életerőd van pajzsod, bombád úgy nyomhatod le a kolóniákat, hogy azt sem tudják mi történt velük! Egyedül a birodalmak anyabolygója húzós, de az is csak kicsit mert rengeteg rajta a teljes védelmű város és iszonyatos mennyiségű űrhajó védi. De már azokat is lenyomom két pajzsújratöltéssel.
Szóval a játék felét átszenveded, egyszer csak meg ők lesznek szinte esélytelenek. Rettenet rosszul vannak az erőviszonyok belőve! :(
Hozzáteszem ezt az űrhajót amivel már szinte senki nem ellenfél a Grox -ok úgy kapták szét mintha csak egy mikrosütő lett volna! De jó most szívhatok újra?! -
Cat 02 #5483 Hm, én full katonai vagyok, de annyi nem vészes. Pedig csak 1 szövetségesem van, a többiek csak támadnak néha, illetve bár beteg állat van, de pl én támadni meg se próbálok, mert felesleges :)
Van 2 kolóniám, meg a főfalu, ott termelődik piros szar amit a szomszéd megvesz, szal heppi vok :P -
#5482 Hát tényleg ennyire gáz ahogy Nagylaci mondja. Nálam annyira rossz volt a helyzet hogy muszályvolt cheateléssel megtolnom a pénztárcám tartalmát ahhoz hogy kitudjak mászni a s**rból :( -
#5481 Igazad lehet. Lehet, hogy majd irni kéne a fejlesztőknek, vagy valami, mert ha ez télleg ilyen gáz, akkor javítani kéne... -
#5480 Erre én is gondoltam. Viszont az elképesztő szemétség a játékossal szemben, hogy az ellenségeid egy csomó mindenre képesek amire te magad nem. A játék ezen része csak attól nehéz, hogy iszonyatos fölényben van veled szemben a többi birodalom! Szóval mivel egy militarista bunkó fajjal játszottam megérdemlem, hogy így állnak hozzám. De könyörgöm csak adhattak volna lehetőségeket, hogy megvédjem magamat!
A pajzs valahol a megszerzett érmek felénél jelent meg, de sajna a bomba is nagyon kell ám a városok ellen! Az a szemétség, hogy nagyon hosszú ideig szinte esélyed sincs ellenük. Addig meg csak kínlódás a játék. -
#5479 Agressziv pofa jelenik meg a lény mellett (morcos szmájli).
Olyankor odamegyek az egyik bolygójához és elkezdek vele beszélgetni.
Nálam ilyenkor elsőre kiad egy olyan párbeszédet, hogy egyezzünk meg egy összegben és békét kötünk. (ez előtt mentek egyet, mert fokozatosan ajánlom az összeget (5 összeg van és vagy elfogadja vagy nem)).
Ha megvan az a minimum összeg amit elkér a békéért, akkor béke van. 1-2 küldi neki és máris szövetséges.
Nálam ennyi... -
Cat 02 #5478 H tudsz vele megegyezni ? Lefizeted ? :P -
#5477 Igazságod lehet.
Én/mi (kereskedők, békések) nem találkoztunk ilyen aggressziv fellépéssel.
Lehet, hogy agresszivebb az AI ha katona vagy.
Engem szurkáltak az elején, de megegyeztünk és kapásból volt 2 szövetségesem. -
Cat 02 #5476 És kb mekkora szint után, v mi kell hozzá ? (milyen érem) -
#5474 Nálam az egyik szövetségesem kiirtotta a másikat.
Úgyhogy most béke van, mert állandóan egymást lőtték és mindig sipitoztak, hogy mennyek segiteni. Az egyik elfogyott... :) -
#5473 Én most találtam egy rózsaszint...eddig még nem láttam olyat. Oda is települtem gyorsan, mielőtt betelepszik oda valaki. :D -
#5472 Az automata ágyú príma cucc! Egy hibája van ennek is, hogy a harcrendszer borzalmas lett. Egyszerűen a fura perspektíva miatt nem lehet jól felbecsülni, hogy egyforma magasságban vagy e az ellenséges hajókkal. Ezért egy csomószor ez az automata lövegtorony nem kezd működni mert csak nagyon közelről működik te meg túl magasan vagy ezért lőtávolon kívül.
A pajzs csak egy bizonyos szint után elérhető. Amíg az nincs komoly harcban alig van esélyed... -
Cat 02 #5471 Azt a pajzs cuccot h lehet előhívni ? Illetve az automata fegyver amit fel lehet szerelni megéri ? -
#5470 Velem ugyanez történt! Viszonylag az elején mivel nem fizettem két birodalom is megtámadott. Eleinte nem is értettem, hogy ez most komoly, hogy egyfolytában támadnak?! Elképesztő egyensúlyi aránytalanságok vannak itt az űrkorszakban... Azonban kő keményen védekezve és kereskedve felfejlődtem komoly szintre és most már percek alatt letarolok egy átlagos kolóniát. Elpusztítottam mindkét ellenséges birodalom legtöbb kolóniáját, de amikor csak kettő van neki akkor megadja magát. Játszok tovább, hogy végre nyugi van erre mindkét birodalom újra beszól, hogy fizessek mert különben hű, de megbánom! ?????!!!!! Miva'?! Persze legyalultam őket elég gyorsan, de azért ez elég lehetetlen egy viselkedés forma...
Az ellenséges kolóniák elleni harcban szerzett tapasztalataim:
Ne törődj az űrhajóival! Csaló köcsög soha nem fogynak el. Legfeljebb egy kis időre tudod kiirtani őket.
Használd a pajzsot! Ez elég tűrhető ideig sérthetetlenné tesz úgyhogy ezen idő alatt támadd a várost és ne törődj semmivel. Amikor lekapcsol akkor pedig menekülj a hajói elől és várd meg a pajzs újratöltődését. Aztán kezdheted újra.
Igazán hatékony csak bomba fegyver birtoklásakor tudsz városok ellen harcolni! Ez kapja szét leghamarabb a városokat!
Vigyél magaddal egy csomó energia és életerő töltő bigyót! Mivel nagyon nagy a túlerő csak ezekkel lesz esélyed. -
Cat 02 #5469 Jó neked, nekem max 13k-ért veszik a pirosat :S (de azt is olyan nemzet aki felkínálta magát megvételre :D)
-
#5468 Igaz, már én is erre gondolok mit ok. -
#5467 Én kereskedő vagyok, igy szerencsére engem nem nagyon piszkálnak :D
lehet h ha vki agressziv nemzetet csinál akkor arra jobban ugranak más fajok -
#5466 Kis Help kéne a másik fórumban!Pleezz! -
#5465 Ami a legnagyabb baromság, h a játékosnak csak egy hajója lehet, amíg a gép 10x vagy még annál is nagyobb túlerővel támad -
#5464 Én végig katonai/harcos módba voltam, normál szinten, de már most törlöm is mentést, mert semmi értelme h tovább folytassam, egész bolygót szétlőtték, pénz nincs, épületek nincsenek. A szöveség meg semmire nem jó. -
#5463 Hát remélem sok mindent javíttanak majd :) Nálam most kicsit nyugivan és nem támadnak olyan sűrűn főleg hogy az egyik ellenségem anyabolygóját már kiírtottam :D legalábbis gondolom azaz anyabolygó amin 3nál több város van :) -
#5462 Ellenem az elején összeesküdött 2 idegen faj, pedig próbáltam barátságos lenni, és rengetegszer támadták a bolygóimat. De mégis túléltem, és nem is kellett visszatöltenem. Szóval nem olyan nehéz csak ügyesnek kell lenni. Viszont az igaz hogy a támadások gyakorisága kicsit nagy így is. MAjd patchel finomítanak rajta. -
#5461 Én azt vettem észre hogy a piros-sárga spicet gyengén veszik többnyire, a kéket-zöldet egész jó áron, a rózsaszínért meg rengetegszer durva összegeket ígérnek. Lilával még nem találkoztam :) Legjobb egységár amit kaptam az 45k volt. Most csinálok egy kereskedő nemzetet, kíváncsi vagyok mennyire hatásosak a speckók.
Egyébként elég jól megcsinálták hogy ahogy végzed egyes fázisokat azért mindig kapsz a további fázisokra képességet. Magyarul a sejtfázis is befolyásolja az űrfázis bónuszait. -
#5460 Ez az Űrkorszak egy baromi nagy szar! Olyan mértékben csal a gép, esélyem nincs, egész eddigi játék el van cseszve... Baromi jó h nekem csak egy hajóm lehet, fegyverzet, meg minden nélkül. Van egy vacak gyenge lézerem meg vmi rakéta féle, persze semmit nem érnek. Rohadt igazságos, h állandóan támadja a gép a fő bolygóm, 10-20 hajóval egyszerre, míg nekem csak egy van. Mindig 2 nagy hajó ami 1pillanat alatt szétrombol mindent egy városban, a többi meg kis vacak vadászgép, persze fullos ágyúval, 1 lövése vagy 100 sebez. Normál szinten!!! városi védelem 8 v mennyi semmit nem ér, azonnal kilövik. Meg sem támadtam azt a hülye fajt, nem is talákoztam vele, de már támad. A szövetséges meg ad egy kis gyagyi hajót, ami megint semmit nem ér. Baromira sok eszélyem van. -
#5459 KERESKEDELEM!
Mindig csak a kereskedelem!
Mint láthatod itt a nemtommilyenszinű fűszerből 70K/db áron vesz. Ezt felirtam kis jegyzetfüzetbe, hogy ott ennyi. Ha összegyülik sok, akkor odaviszem... :)
És keresek olyan bolygót, ahol ilyet tudok termelni és kolonizálom. :) -
#5458 Helyesbíttek úgyértem tud e valaki egy jó és ingyenes gifszerkesztőt ajánlani nekem. -
#5457 Juteszembe tudna adni valaki nekem egy gif szerkesztőt? Lényem evolúcióját össze akarom rakni egy gifre :) -
#5456 Biztos jó bolygón próbálkozol? Nézdmeg neme más bolygóra adta ki a feladatot. -
#5455 AZ a feladatom, hogy be kell festeni az égboltot bíborra, má vagy 10szer festettem, de még mindig ez a feladat. mi a gond? meddig kell befesteni?miért nem elég egyszer? -
rumkola #5454 minél magasabb értéken legyen, és többen legyetek