Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

offkorz
ez kellemetlen:-|

ZsZso
De hosszú lett ... igazán megformázhattam volna ... na mind1 :S Bocsesz.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ZsZso
No, én is kipróbáltam ... már nem bírtam magammal, és a teljes játék beszerzéséig (mivel 576ban még nem volt GE), úgy gondoltam kipróbálom a "demót".

Vélemény:
Finoman szólva sem erre számítottam. Az ûrfázis elején járok, tehát eddig errõl tudok nyilatkozni.
Elsõ fázis ... a játék elején még nem gondoltam volna, hogy ez lesz számomra a LEGSZIMPATIKUSABB fázis. Aranyos, jó móka, összetenni a lényem.
Második fázis ... lényként élni nem olyan mókás mint az gondoltam. Nekem k*rva unalmas volt már a 4. új fajjal való kapcsolatkialakítás is. Kétszer játszottam végig a fázist, mert elõször mikor átléptem a következõ fázisba a lényem keze és lába között valami ínszerûség lifegett, amit nem vettem észre (tudjátok, amikor összeér a szerkesztõbe két végtag) s nem akartam így folytatni, mentés meg csak a fázisom elején volt. Na lényeg ami lényeg, a másodszorra 10bõl 3szor barátkoztam, 7szer inkább a kiírtásra váró lényekkel foglalkoztam, mert HALÁL unalmas volt az ének, tánc, stb. Hozzátartozik, hogy megpróbáltam visszaállítani a mentés elõtti lényemet, de mire összekeresgettem az "alkatrészeket" megõszültem. Alig vártam, hogy túllegyek rajta.
Harmadik fázis ... a törzsként sem szerettem annyira élni. Stratégia? Nanemár ... ugyanaz mint az elõbb csak más bõr. Mintha kaptam volna a Simshez egy kiegészítõt ... áhhh. Alig vártam, hogy túllegyek rajta.
Negyedik fázis ... mit csinálunk civilizációként? Ismét kapunk 4 funckiót, és azokat variáljuk. Elõször nem is értettem, hogy hogy a túróba foglalom el "barátságosan" a városokat úgy, hogy megtámadom õket ... aztán rájöttem ... megtérítem õket. Azért ez mekkora szopó? Támadni kell ugyanúgy, csak más jármûvekkel. Apropó, jármûvek ...a jójó ... de ez még mindig nem stratégia ... 1 funkciója van az összes gépnek, és hogy csupán 1féle vallási földi jármû lehet, az szintén kritikán aluli. UUUUUUUUncsi ... Alig vártam hogy túl legyek rajta.
Ötödik fázis ... eddig ez se kötött le. Irányítás nem gyere be, kicsit eröltetett. Meglátjuk.

Összegezve. Nekem az az érzésem, hogy rágyúrtak a casual játékosokra, vagy hogy pontosítsak a casual idióta amcsi játékosokra. Ha a fázisokat részenként fent látnám a reflexive.net -en, azt mondanám, hogy remek játékok. De egy ilyen kaliberû játéktól ez édes kevés. Õszintén szólva nem értem, hogy annak hogy tetszhet a játék aki már valaha játszott RPG, RTS játékokkal ... hacsaknem egy elvakult fanatikus sporefan.

Túl sokat vártam tõle? Hmmm hmmmm ... sokkal többet is várhattam volna tõle a videók alapján, és vigyáztam arra, hogy ne legyenek túl nagyok az elvárások. Egy játszható játékot vártam, nem egy olyat, aminek a 80-90%án csak túl akarok lenni.
Isten látja lelkem, meg akartam venni a játékot (tegnap itt figyelt a lénylabor a táskámban, hogyha hívnak a GEvel kapcsolatban, akkor egybõl mehessek a boltba). Nagy rajongója voltam, amint azt a topikban való ténykedésem is mutatja, ennek ellenére (vagy épp ezért) a hatalmas nagy csalódás volt a játék. Valahogy nem bírom magam meggyõzni, hogy ez a játék jó... a lénykreátor az szuper ... ez szar. Nem adom vissza lénylaborom, és nem veszem meg a játékot. Bele se merek gondolni, hogy mit csináltam volna magammal, ha erre kidobok 14k pénzt.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Véleményem:

Én egy kicsit csalódtam benne..., jópofa, még talán szép is, az ötlet jó lenne, de...
..például mikor új alkatrészeket szereztem, párosodok, létrejön az új egyed.., és ekkor egy teljesen új, merõben más, az eddigiektõl 180 fokosan eltérõ lényt is csinálhatok. Akkor most hogy is van ez? És ez az a része, ami annyira megöli számomra az alapötletet. Ekkora szabadságot nem adtam volna a fejlõdésben..., na mindegy, ez csak az én véleményem, számomra kudarc.
Titan
Nekem nagyon bejött a játék..😄
Apropó, sikerült már valakinek mindenevõ szájat szerezni?
Nekem csak úgy sikerült, hogy növesztettem növényevõ és húsevõ szájat...de ez elég hülyén néz ki.. 😞

Rip
Cenobite:
Hogy tetszik a játék? 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Carlos
Harcolj/barátkozz Alfa egyedekkel. Azok adnak testrészeket. Nézegess bele a fészkek körüli csontvázakba.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Vélemény az ûrfázisról:
Jópofa dolog a kolonizálgatás, de kiba drága dolog!
legolcsóbb helyeken is 75K-kba kerülnek a légkörkütyük, ezeket az ásványokkal nehéz kigazdálkodni.

Én mindenkivel barátságban vagyok azon a részen, ahol vagyok, szóval az a gondom, hogy sipol egyszerre 4 bolygó, hogy megtámadták. És kiderül, hogy a szövetségeseim irtják egymást. Ha segitek az egyiknek, akkor megharagszik a másik és vica-verza. SZóval azokkal nem foglalkozom, ezt azért végiggondolhatták volna.
A kereskedelmi útvonalak kiépítése fun, de szintén kiba drága megvenni a kolóniát. 1.5, 3, 5, 10 millió. Ezt hogyan harácsoljam össze?
Szerintem egy kicsit elszálltak az árakkal a fejlesztõk...

Amit sajnálok, hogy a galaxisba ahol kezdtem, nem kezdhetek egy másik fajjal. Ahhoz új játékot kell kezdeni. (Vagy csak nem jöttem rá). Vicces lenne, ha csinálnék egy fajt ugyanabban a galaxisban. Eljutnék vele a lényfázisig, majd a másik fajom ûrhajójával odamennék vizsgálódni, nézelõdni, hogy mit csinálnak amikor nem játszom velük...

Þór vígi þessi rúnar

nemtom pl h a WH-nak jobb grafja lesz mint a wownak
zeus89
Én most kerültem ki a vizbõl és most lettem szárazföldi lény, már el is költöztem az elsõ fészekbõl, a másodikba vagyok, de azok a lények ott körbe majdnem mind erõsebbek nálam, hogy fejlõdjek, erõsödjek jobban?

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

mama2
dél és egy óra között jön a futárszolgálat😄!! Remélem nem fogok a játékban csalódni.

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

mama2
Most a Warhammer hogy jött ide?O_o

Carlos
Használd a féregjáratokat!
Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés...
(kell hozzá valami felszerelés, 1.5-3 millióba kerül (attól függ hol veszed))

Þór vígi þessi rúnar

OFF
de azé má várom a warhammer online-t szeptember 18
ON
Sephi
OFF

Nem akarok belemenni de a WOW-nak majig csodalatos grafikája van. Rosz példát hoztál fel. (nem, nem wowozok!)

ON

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

jah bocs,igaz, maxis 😊
mama2
Lehet. Mindent Te tervezel meg😊.

JethroHUN
Lehet benne ûrhajót tervezni? <#nyes>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

mama2
"szóval ha az agyonhypolt sim3-ban is ekkorát fogok csalódni, akkor elvesztem a hitem az EA-ben." Nem a Maxisban veszted el a hited? Azok csinálták a Sporet is és a Sims3-at is õk csinálják.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

hát én is elmondom a véleményem lányként, nem tudom vannak -e itt csajok:
az elsõ fázis nagyon tetszett, az izgi volt, de utána lévõ két fázis már unalmas volt ,(2 óra énekelgetés) végig vittem kb 3-4 óra alatt és már a civilizációsnál járok asszem,ahol az autó van, nah itt sóhajtottam fel... nem gondoltam hogy nekem végig háborúznom kell, utálok háborúzni de itt másképp meg nem lehet játszani, hiába prbálnék barátkozni , úgy nem megy, meg hát támadnak is. A grafika csúnya, ilyen wow-os sz@r (bocs), én sokkal szebbre gondoltam, pedig maxon vaan nekem is állítva.
még jó hogy nem vettem meg, peg akartam. szóval ha az agyonhypolt sim3-ban is ekkorát fogok csalódni, akkor elvesztem a hitem az EA-ben.
Tegnap nyomultam én is a Spore-val!Most épp a civilizácios fázisnál vagyok!Nekem eddig az összes fázis tetszett szerintem a törzsi fázis is tök jó!<#nyes>

-Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy ha a hülye okoskodik.

poppe
amúgy zsír a háttér, le ne cseréljétek ezért!

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Hmuda
Mindegy. Még mindig ki kell jelölni, hogy kényelmesen lehessen olvasni, szóval különösebb probléma nem származik belõle. 😛

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

5c0rp330n
jaja, a háttér miatt, erre nem készült fel a rendszer 😊

poppe
átlátszik a spoiler 😄D

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Hmuda
Úgy 5-6 óra környékén sikeresen el is jutottam az ûr fázisig, ahol irtózatosan rossz helyzetbõl indultam, mert egy-két barátságos faj mellett elárasztottak ellenséges lényekkel és a játékidõ java arra megy el, hogy próbálom visszaverni a támadásokat.

Itt jön képbe az egyik legnagyobb hibája a játéknak. Amíg nem kötsz szövetségeket és nem fejleszted a rangodat, addig egyetlen hajóval kell szenvedni aminek elég siralmas a felszerelése. Ellenben ha az ellenség támad akkor mindig van minimum két olyan hajója, amiknek 4-5x több a HP-je mint neked, durvább a fegyverzete és minimum 5-6 kisebb gép kíséri mindkettõt. Persze a városi ágyúkat pillanatok alatt kilövik anélkül, hogy azok bármit is kezdtek volna az ellenséggel.

A szülõbolygóm kezdeti nyolc városát alig pár óra alatt háromra amortizálták és minden külsõ kolóniámat szétverték.

Ezek után nagyon ráfeküdtem arra, hogy a normálisabb fajokat magam mellé édesgessem, de semmit nem érnek. Õk nagy bõszen visítoznak ha megtámadják õket, de a kisujjukat se mozdítanák ha engem támadnak.

Félúton elegem lett a helyi politikából és elindultam a galaxis közepe felé. Na ez már poénabb elfoglaltság volt. :-)

Természetesen a spirálkarok közti terület majdnem teljesen üres holttér, így végig kell haladni rajtuk és nem egyszer kellett megfordulnom, mikor egy-két jónak tûnõ út zsákutcának bizonyult. Túl nagy terek voltak és nem tudtam átugrani õket, így kénytelen voltam egy szomszédos csillaghalmazon átvágni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A középpont felé közeledve viszont belebotlottam a Borg helyi megfelelõjébe, akik bár nem ellenségesek (csak narancssárga a simely, nem vörös), de nem láttak szívesen. Elõször nem engedtek tankolni, végül valószínûleg túl sokat tartózkodtam a területükön és kilõttek. Respawn a fõbolygón, az egész út hiába volt (illetve mégsem, mert nagyon nagy élmény volt átutazni a fél (negyed) galaxist :-) ).

Ezek után csak még jobban érdekel, hogy mit rejtettek el középen. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

magus
azért nem mindegy, hogy hogy csinálják meg azt a grafikát. csilloghat a legutolsó molylepke falra trancsírozott levének cseppje is a lemenõ napfény sugarában megtörve a szivárványban, ha ettõl még otromba az egész. lásd pl wow, a grafika quake 2 felturbozva, megis a grafikusok csodát mûveltek.

meg az sem mindegy, hogy ki mennyi pénzt tol a reviewk manipulálásába, az EA kurva sokat

Pluskast
Hát ami nekem rohadtul nem tetszik az a mentés. Katasztrófa. Végig játszottam mostanáig a civ fázisig és mindenki nekem rohant. Persze kinyírtak mentés nuku csak amikor már tök szarúl állok 😞(( Azért ezt megoldhadták volna jobban. Most kezdhetem az egészet elörõl. Fasz kivan!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

rage
Továbbá kicsit érdekes, hogy a különbözõ médiákban hány játék kapja meg a gúnyos kritikát a grafikájáért, hogy nem szégyellnek ilyennel kijönni 2008-ban, mindez egy-két screenshot-tal alátámasztva.

S csak új jönnek a 20-30 %-os pontszámok emiatt.

Ugyanakkor, más játék meg hasonló grafikára megkapja, hogy "meseszerû, hangulatos, stílusos, pont ez benne a jó, hogy ilyen"

Nem tûnik túl igazságosnak 😊

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

poppe
volt zsé marketingre bõven, az biztos... nálam se ütött akkorát...

rage
Elég meglepõ a hozzászólásokat olvasni.
Pl, hogy milyen sok embernek tetszik az elsõ fázis.

Kíváncsi lennék, ha valami noname cég kiadta volna külön shareware játéknak ugyanazt, akkor mi lenne róla az általános vélemény...

Aztán ugye lényünk kijut a szárazföldre, ahol mászkálunk, keresgélünk, fejlõdünk...s közben azon gondolkodunk, hogy voltaképp egész pontosan mi is az a játékban, ami miatt ezt úgy várták mint a messiást, korszakalkotónak nevezve már elõre is.

Attól mert több játékstílust ötvöz egybe, még nem válik azzá, fõleg, hogy az adott játékstílusok külön-külön enyhén szólva nem váltják meg a világot. Magam részérõl nagyon vártam ezt a játékot, gondoltam, ez lesz majd az új Black & White, hát nem. Néha-néha elkap az a hangulat, de össze sem lehet a kettõt hasonlítani. A B&W elsõ része minden téren kenterbe veri különösebb megerõltetés nélkül.
Pedig azért abban is voltak hibák, nem is kevés.

Érdekes, hogy a Maxis és az EA akkora sikert vár tõle, mint a Sims sorozattól, hát nem tudom. Erre szerintem esélye sincs.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Sephi
Aludni kéne... de nem lehet! 😄DD

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

de ha megpiszkálod,oké,hogy nem a lemezt forgatja,viszont online se fog engedni szerintem...
ha táncol,táncolj,ha énekel,énekelj,ha pózol,pózolj...majmolni kell és kész,általában 3 taggal kell csinálni,aztán létrejön a szövetség,utána még eggyel pajtizni kell újra és követni fog...
tök mind1 kinek a csikja megy, a lényeg hogy összeérjenek
amugy elvileg midnig azt kell csinálnod amit a másik csinál, tehát ha õ énekel akkor te is azt tedd, stb...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

akyyy
nem értem ezt az elbûvölés dolgot:S odamegyek, tánncol fügüyl meg a seggét rázza, de megy egy kis csikot, az "ellenségnek" vagy minek hivjam, szal amásik lénynek, meg full középre megy már.:S

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Voltan
Lehet, hogy picit túl vannak terhelve 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Carlos
Én belépni nem tudok az accountommal. Marad az offline játék...
Van lény bõven amúgyis!

Þór vígi þessi rúnar

Voltan
Regisztrációnál "unknown error"-ral kidob, nem a játékból, hanem a reg menübõl. Erre tudtok valamit? Origi GE cucc, csak nem enged regisztrálni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

indítsd újra a játékot,akkor fogja "akkceptálni"a felbomtást amit beállítottál,leokéztál.
sztem nagyon élvezetes a játék,kimondottan szórakoztató.
LOL Sam a Sam&Max böl 😄😄

magus
tényleg nehezebb, meg is untam, leöltem õket a francba.

amúgy tényleg az elsõ fázis a legjobb

davidka003
Kurvára felbasztam magam ezen a játékon. Már az ûrhajós résznél voltam erre jött egy áramszünet és most kezdenék újra játszani és a törzs rész legelejére rak le. Kárba ment 3 óra játékom. Azt hittem, hogy gyakran csinál auto mentést, de úgy látszik, hogy nem.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Venom
Hmm most nézem a Sporepédián már mûködik a buddie list is 😊 Na elkezdem begyûjteni az emberkéket.

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

R0zs0máK
VÁÁ VÁÁ VÁÁ VÉGRE VÉGRE!!! MOST INDÍTOM EEEEL!!!

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Rip
Download Manager. (EAStore zsenialitása)

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Rip
Én a múltkor a "kompatibilitási" szón agyaltam, meg guvadt a szemem, hogy jól írtam-e 😊

Lobsterman
Kicsit kihalt a Sporepedia ahogy nézem. LEdobott és nem tudok fellépni. Kár :S

Firerock
DM?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

cenobite
Szerintem legkésõbb pénteken megjön a GE, de azért holnap DU egy telefont engedj meg!
(Aztán ha megjött, vegyél ki 2 nap szabit! 😊 )

gamertag: kenobita