Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mama2
Hát ahogy itt olvasom a hozzászólásokat, egyre jobban elmegy a kedvem a játéktól:S. Eddig kábé 4 ember írta hogy jó,tetszik, és 15 azt hogy nem jó...

Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Pluskast
A "nekem nem tetszik mert szar" vélemény is egy vélemény. Ha meg ezt többen mondják akkor biztos van oka. Elég abszurd ilyet egy fórumon számon kérni és emiatt már bocsi hisztizni...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

ZsZso
Gyerekek, igaza an evilscorpionak, aki HC gamer és mostantól rosszat ír a játékról azt bannoljuk <#idiota>. Mindjárt készítem a topiknak a rózsaszín hátteret is 😊.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

igaz énekelhetném, bocs hogy kiállok a kisebb nem olyan profi gamerek melett is... igazán ne haragudj érte
MINDEGY, a baj az hogy "hardcore qake 3as játékosok, kritizálják a simset mert nincs benne kezdésnek 3 féle rakétavetö) nem teccik hagyjátok ott de ne azzal szorjatok tele mindent hogy mien szar lett
és talán nem azért hogy ne csak a hardcore játékosok élvezhessék? HA valaki olyan helyzetbe van meg se tud nyikkanni ugy szivatja gép olvasd csak viszább ürkorszak...
Pluskast
Nekem nincs semmi bajom a lényfázissal. Sõt tetszik is. Amúgy meg amit hibaként lehetne felhozni, hogy lehetett volna a játék a lényfázis után kicsit komplexebb mélyebb. Több féle jármû. Úgy értem nem csak egy fajta repzi, tank és hajó. Lehetne esetleg diplomáciai úton "elfoglalni" egy várost nem csak harc árán. Az épületekbõl is lehetne több. Azzal viszont nem értek egyet, hogy játék darabos lenne és nem folytatólagos. Én legalábbis ezt nem éreztem. Ez egy evolúciós játék. Nem nagyon tudom máshogy elképzelni azt, hogy hogyan lehetne más módon lemodellezni a fejlõdést. Egyébként ha jobban megfigyelitek a játék lényeg az egyre nagyobb perspektíva. Más dolgok lesznek fontosak egysejtûként (maga a lényed) És még a civ fázisban mert ott a bolygó elfoglalása a cél nem pedig a lényed tápolása. Amúgy van jelentõsége annak hogy a lényed milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Nekem pl a lényem rendelkezett köpõcsõvel. A törzsi fázisban használták is mint fegyvert ha támadtam vagy védekeztem. Egy dolgot viszont nagy sajnálok - és talán ettõl érzik sokan úgy hogy szét van darabolva a játék - mégpedig, hogy elkövették azt a kapitális baklövést, hogy engedték az egyes fázisokat külö-külön játszani. Ez szerintem a lehetõ legrosszabb döntés volt. Tegnap az elsõ játékomban a civ fázisnál mindenkit le támadtam el is buktam mert mindenki engem utált. Az uccsó mentésem szar volt ott már buktam a játékot. Új gamet kezdtem és mehettem volna az ûrfázisba de nem tettem. Nekem hiányozna az, hogy a T betû lenyomásánál nem látom a fajom fejlõdési vonalát. Elveszi a játék ízét ami pont arról szólna, hogy fejlõdj.

Na kb ennyi a tapasztalatom sorry ha hosszú lett😊)

ZsZso
Amúgy ... ha késztessz valamit a budin, és azt elédteszik és azt mondják, hogy edd meg, akkor nem kezded el enni, csak azért mert olyan szép a formája 😊. Alapból kaka, tény, hogy vannak benne jó 5letek - kukoricadarabok pl. ami alapból finom, de így nem az igazi (a játék esetében pedig a lénylabor pl.).

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Nagylaci
Egyrészt a hétköznapi beszéd nagyságrendekkel trágyább mint ahogyan én írtam szóval finomkodni képmutatás. Ettõl viszont még igazad van... 😊

evilscorpio:
Éppen az a baj, hogy ebben a játékban aztán majdhogynem végtelen számú termolézerágyú van viszont tök mindegy mert mindegyik pont ugyanazt fogja csinálni...

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

ZsZso
Dehát mért érzed magad rosszul helyettünk? 😊 Nekünk nem tetszik, neked igen (úgy hogy még nem játszottál vele, és TUTI, hogy azután is ugyanennyire - ha nem jobban -fog). Nekem ez így megfelel 😊.

Carlos
Részben igazad van, részben nem!
Neki az a véleménye, neked nem. Tartsd kérlek tiszteletben!

Þór vígi þessi rúnar

ZsZso
Énekelhetnéd az Inu Yasha címdalát is ... "I want to change the world ... "

Nem igazán érted, nem a ROSSZ vélemények a bajom ZsZso. hanem az hogy megveszel egy játékot, kiadsz érte pénzt. vagyy nem mindegy. és nem aazt nézed hogy mi a jo benne, ott van elötted egy szuper játék és mert nem 40 féle termolézerágyu van benne amit 47 gomb kombojával hozhatsz elö hogy te legyél 1 mp alatt a világ ura az már szar mert eccerü.
Carlos
Óvatosan a szavakkal!
Ne személyeskedjünk!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Vagy sokkal fejlettebb lénnyel akadtál össze, vagy egyedül mész. Szerezz be egy kollégát a fészkednél, aki segít neked!

Þór vígi þessi rúnar

Nagylaci
Mi a pélót fedezzek fel??!! Tíz nyavajás perc után gyakorlatilag semmi újdonságot nem lehet találni!!! Hacsak valaki nem õrül meg a boldogságtól a 640. ugyanolyan fától...

TomDantes. Jóvan' B+ te meg már egyenesen azt akarod mondani, hogy csak akkor próbáljak ki egy játékot ha már elõre tudom, hogy tetszeni fog?! Anyám...

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

akyyy
ugyanazt csinálom, mondjuk õ énekel én is elkezdek, és alig megy fel nekem a csík, neki meg akkorát ugrik hogy pff:S

pedig azért akarom hogy barátom legyen, hogy kapjak dns-t,amibõl tudok venni magamra minden féle szirszart, hogy könyebb legyen a bájolás, stb.😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Carlos
Üdv CoolFire! <#ravasz1>

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Ez igaz!
Egyre több kolóniám van. Nekem tetszik az ûrfázis.
Csak azon agyalok, hogy mivan akkor, ha elfogynak az összeszedhetõ tárgyak, fegyverek, medálok...
De az még odébb van!

Þór vígi þessi rúnar

ZsZso
Ja BOCCCS. Akkor tetszik a játék! 😊 Ha 2en elõttem azt írták a játékól, hogy szar, akkor nekem kötelezõ jót írnom? Ezt te se gondolod komolyan, ugye? ha jól megfizetsz érte, jókat is írok.

Pluskast
Talán azért mert ez egy fórum - azon belül is játékosok/spore fóruma - és pont arra való, hogy az emberek elmondják a véleményüket?

Carlos
Még nem.
Engem sem enged be a lénylaboros accal!

Þór vígi þessi rúnar

egyébként tom ponnt a lényegre tapintott. sokan irták hogy unalmas a lényfázis.. könyörgöm, MÁSZKÁLJ, fedezde fel a világot egy teljesen ujj ismeretlen bolygó nem olyan kicsi az!!!!!!!!! kalamolj arrébb biztos lesznek ujdonságok, ne csak a fejlödésre figyelj...a játék lényege az lenne :FEDEZD FEL!!!
Carlos
Én csináltam jobb RTS-t, mint ami ebben van.
Mégsem azzal játszom... <#vigyor>

Þór vígi þessi rúnar

Nekem az jutott eszembe, hogy minden játéknál mikor ez megy, hogy sokan csalódtak benne, nem tetszik ,meg szar lett...ööö miért játszik vele?

Nem is tudom...én olyannal ami nem tetszik nem szoktam, és szerinntem a SPORE-al sem kötelezõ, vagy talán van akit kényszerítenek, hogy márpedig játsz ezzel a szarral?

Szóval nem nagyon értem.

Pluskast
Carlos te online-ba be tudtál jelentkezni? Csakmert nekem nem engedi. Se a lénylaborban készített acount-al és akkor sem ha újat csinálok.

zorrobomber
Én azt mondom nektek ez egy jó game, de nem 12k-s kategória. Egy induló 7990-ért tökéletes vétel lenne. Nagyok voltak az elvárások, nagy a puffanás, pedig abszolút nem rossz game ez, sõt.

nem azt mondtam ne jáccon vele, olvasd el mégegyszer, arra probáltam utalni hogy ennyi leszólás melett nézze már a jó oldalát is a játéknak. lehet másoknak ponnt igy a király hogy nem egy agyonbonyolitott játék lett amit a HC játékosok 1% -a is csak sok ora után ért meg , pontt az egyszerüség a lényeg és nem hogy 100 órán át tanuld a játékot hanem hogy élvezd. én nem azt mondtam hogy akinek nem teccik kuss és hagyja ott nem érhet hozzá, hanem azt hogy vegyék észre egy tök jó játékot fikáznak le mert nem csupán a HC játékosoknak készült hanem olyanoknak akik leülnek és egy sratégiában nem szzeretnek ikapni 2 perc után, mert vagy beépited a mappot vagy elbuktál mert legyaláznak
Tinman
Ne röhögtesd ki magad... ha lefagy a géped, az szerinted a játék vagy a szoftver és hardverkörnyezet hibája?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nagylaci
Azt a nézõpontot felejtsük már el, hogy ha nem tudsz jobbat csinálni akkor nem lehet negatív véleményed róla!!! Gondolom aki nem tud fõzni egyen szart, aki nem ért az autókhoz járjon hikomat -al, aki nem tud legyártani egy számítógépet az játsszon a pöcsével?!
Arra szeretnék csak finoman célozni, hogy amit használsz arról lehet véleményed annak ellenére is, hogy nem vagy a készítésének szakértõje! Egyébként szarevõ, hikomatos, pöcsverõ lenne az emberek 99% -a... 😄

Nagylaci
Hát szinte mindenben egyetértek veled! Messze az általam legjobban várt játék volt ez az elmúlt idõben. Az meg, hogy mekkorák az elvárások egy játékkal kapcsolatban múlik a kiadón és a fejlesztõkön is ugye... Elvégre õk ígérnek meg minden extraszuper dolgot amit aztán szinte soha nem tudnak betartani! (Pont mint a politika komolyan tízezredszerre is beszopjuk ugyanazt.) Szóval a játék most már ki merem jelenteni, hogy számomra (!) teljes csalódás... 😞 😞 😞 A különbözõ fázisok annyira lazán kapcsolódnak, hogy én jóformán nem is éreztem az egészet egy folytonos lénynevelgetésnek hanem csak mintha játszottam volna öt hasonló koncepcióra épülõ minijátékkal. Ráadásul valóban annyira egyszerû a dolog mint a fagolyó! Sejtfázis egyszerûen túl rövid lett pedig ha ezt jobban kidolgozták volna szerintem is hatalmas móka lenne. Ismeritek a Feeding Frenzy játékot?! Na én olyasmit vártam volna ettõl is nagyjából csak persze ilyen komoly megvalósításban. Lényfázis tényleg dögunalom annyira kevés a lehetõséged, hogy egyáltalán nem érzed úgy, hogy a döntéseiden egyáltalán múlik valami. Amúgy nem is nagyon múlik rajta semmi... Civilizációs fázis olyan mintha Michael Phelps -nek kellene egy óvoda úszóversenyén indulnia... Aki játszott már RTS játékkal az ezt minden nehézség nélkül kivégzi. Választási lehetõségeink megint csak nullához közelednek. Az egész játék csak azzal próbál lekötni, hogy mindent mi magunk tervezhetünk meg! Ez persze ettõl még zseniális, de én azért nem bánnám ha egy játékot is készítettek volna hozzá. Az ûrfázis eddig talán a legjobb mind közül, de egy idõ után annyira monoton, unalmas lesz, hogy azt el sem lehet mondani! Az idegen fajokkal pár sablon mondatban lehet csak kommunikálni, a bolygók jóformán egyformák, a kereskedés hamar unalmas rutinmûveletté válik, a küldetések dög unalmasak (menj oda, vedd fel, hozd vissza).
Sajnos az van, hogy egy HC gamer -nek ez nem élvezhetõ! De szerintem a többieket sem fogja tudni megnyerni magának a játék mert nincs meg az a folytonossága mint a The Sims -nek.
Amúgy el nem tudom mondani mennyire sajnálom, hogy ezt kel írnom róla! 😞

Hy all! elöre bocsájtom, nem játszottam még vele, várom a fizit, és irány a bolt megvenni, de sokat olvastam a a hsz-okat és láttam hogy játszanak vele. nem tudom, én régi motoros vagyok a jkátékoknál, sok játék kiadását megéltem már, de csak mostanában hallok ien negativ kritikákat. tényleg ennyire el....ik a készitök? vafy a játékosok várnak tulontul sokat, mert szerintem a játékosokban a bibi, látam a játékot futás közben, kérem szépen szerintem nagyszerü h. ennyit belezsufoltak a készitök, aki esetleg többet tudott volna mért nem állt be a MAXIS csapatába ötletgazdána? mert sokat halottam hu de sz.r a lényfázis meg az ürfázis is trágya, meg primitiv tps hez és rts hez hasonlitgatások. szerintem egy ien mesés játéknak, egy mesés fraf naccerü, aki ennyire fikázza a játékot, hajrá állj fel a gép mellöl, menj ki, mikroszkópon át probálj meg amöbát irányítani, megoditani a villágot, vagy ürhajót építeni és felfedezni egy galaxist. kérem a játék nem arrol szol mi a szar meg mi nincs benne, vegyék észre ezek az emberek mi az, ami benne van!!! sokan vártuk, még ha kiege is lessz számtalan, nem pont ez a lényeg vársz egy játékot, nagynehezen kiadják, jáccol vele, nem pont olyan amiennek elképzelted, mert nem te csináltad... de majd a a játékosok most beindulnak és az a millio lény elölti ezt a jjátékot, nem tudom ki tud hasonlot mutatni... nem fikázni kell hogy hu de szar, mindenki vegye ki ai tetszik belöle neki, és hajrá, mert hogy ujrajátszási lehetöség van benne az tuti. nem kel elvenni egy nagyszerü áték örömét. hogy hu fél óra alatt végigtoltam mindenkit leirtok király vagyok, és inhüvelygyulladás. meg kellene probálni lazitani elötte. kikapcsolni és végiggondolni: ez is egy olyan játék amien még nem volt. akinek meg nem teccik ne fikázza 3 oldalon át, csak hagyja ott és csá.

bocs ha hossz lett de nagyon betett hogy ennyien fikázzák, és leszolják. pocsák szar, trágya.... sorolhatom.szerintem itt a +élményeket kellene megosztani, oldalakon át, és ha valaki elakad, segiteni neki. a negativ kritika is oké, de de nem ennyi... kis optimizmus kis jobb szemlélet, és hajrá azok a játékosok akik nem a én leszek a legobb legrövidebb idö altt, hozzáálást nézik, mert az már nem játékélmény, pont itt van a kezünkben az hogy szemügyre vegyünk egy teljes világot!!! Hajrá élvezzétek
Lenne egy kérdésem, ma reggel mikor elindítottam a játékot lefagyott, és azóta már 3-szor lefagyott 5 perecen belül. Tegnap még simán ment 8 órán keresztül. Az érdekelne, hogy ez a probléma másnál is elõfordult? A GE-van nekem a CD galaxisból, ahová vissza is viszem ha ezt így folytatja.

Carlos
Eszembe jutott még valami a mentéssel kapcsolatban.
Aki lusta megnyomni a CTRL+S -t az ne csodálkozzon, hogyha újre kell kezdenie egy fázist. Ettõl nem a játék a hülye!
Tessék rászokni a mentésre, ez nem konzol!
Inkább itt szokj rá, mint majd a melóhelyeden amikor egy áramszünet miatt elszáll a fél napos munkád. (ilyet is ismerek, ki is röhögtük, hogy mekkora f***sz)

Þór vígi þessi rúnar

ZsZso
Persze, én is. De tényleg tudta azt amit mondtak, nem ennyire felületes, casualos sz*rt dobtak elénk ... játékmenet alatt erre gondoltam.

Egy 5éves gyereket se köt le szvsz a Spore 2., 3., 4. fázis hosszú idõre. De kétségtelen tény, hogy pillanatok alatt megérti.

Carlos
Ezzel nem értek egyet!
Én szénné untam!

Most így állok:

A kalmár medál mingyárt kimaxolva...szeretek kereskedni no... 😊

Þór vígi þessi rúnar

ZsZso
De legalább a játékmenet ott rendben volt.

Carlos
Hát igen.
Én mondjuk mindenkinél benyaltam, megkentem és most mindenki a barátom. Az meg, hogy a haverok irtják egymást, kit érdekel... <#ravasz1>

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Hát igen.
Valamilyen szinten énis csalódtam a SPORE-ban.
Persze kreativ meg minden, meg a mélységét sem látjuk még, de továbbra sem értem, hogy mivan akkor, ha megszerzem az összes medált? Akkor vége? Vagy fedezzem fel az egész univerzumot? Minek, ha semmit sem kapok.
Amúgy nekem az ûr fázis tetszik, csak azt a sok egérgörgetést utálom, amivel bezoomolok a bolygóra, majd ki a "csillagtérképre".
Szóval vegyes nálam is!
Továbbra is megérte számomra megvenni, mert sokat fogok vele játszani, de többre számítottam magam is!

Þór vígi þessi rúnar

azé tegyük hozzá hogy a sims is 1 idõ után qrva unalmas tudott lenni ezé dobtak ki hozzá milió kieget bár én szeretem a simset szal nem ugy irom ezt h világ életembe utáltam
Hmuda
Szeretném, de mivel a megmaradt kolóniám semmi pénzt nem hoz, így elég nehéz beruházni a kulcsra. Még a hármas szintû hajtómûre sincs pénzem és a küldetések eléggé nehezek lettek mióta minden szövetségesemet millió-egy ellenség veszi körbe.

De kitartok. 😛

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

EnZsolt
Ejha, most perpillanat nincs még pénzem a játékra (vagyis másra jobban kell, mint erre 😄 ), de a vélemények alapján jobban járok, ha nem most veszem meg 😞 Inkább várok egy kicsit, hátha kidobnak egy kiegészítõ + eredeti játék kombót. De így elég durva lenne kiadni 10k-t, vagy nézni mást, amire kiadok ennyit.

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

ZsZso
Kiegészítõk, mi? 😊 Megint be fogják etetni a népet, hogy "naaa ezzzzzel, már téélllllllleg olyan überfasza lesz a játék - majdnem annyira amennyire elõször mondtuk!". Szerintem kiegészítõk sem segíthetnek rajta. Nem kis hibák vannak a játékban, amik orvoslásra várnak. Az egészet újra kellene gondolni.

Hangulat szerintem szuper, a játékmenet pocsék, a grafika is megkérdõjelezhetõ, de hogy õszinte legyek nekem megfelel.

poppe
<#wave>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
gettobuxa

még nem tettem fel, várom a tévét, 10-14-ig hozzák 😊
<#pias><#puszis><#pias>

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Carlos
Van egy gondom, ami ezzel a hsz-el kapcsolatos.
Sajna van igazságtartama annak amit írtál.
Az a gáz, hogy lehet, hogy jobb lesz a játék a kiegekkel, amit megint súlyos összegekért kell/lehet majd megvenni.
A kérdés az, megveszik-e az emberek.

Þór vígi þessi rúnar

cenobite
Hmmm... Emlékszem valamelyik topicban megemlítettem kb. fél éve, hogy mennyire várom a játékot. Egy srác pedig mondta, hogy õk kint voltak valemelyik játékexpon, ahol bemutatták a Spore-t is, és szerinte az év csalódása lesz a játék... Akkor nem vettem túl komolyan, de sajnos több negatív kritikát olvasok, mint pozitívat.

Igen, talán az volt a baj, hogy túl sokat várt a Spore-tól a játékos társadalom. (Én legalábbis nagyon sokat.)
Mivel még nagyon az elején vagyok, nem tudok érdemben nyilatkozni a játékról, de már nagyon várom, hogy ma végre jobban beleássam magam.

gamertag: kenobita

cenobite
Tegnap este még melóm volt, úgyhogy még mindig csak ott vagyok, hogy kijöttem a vízbõl és ott randalíroztam egy kicsit. De nekem tetszett az elsõ fázis is - ha valaki ismeri a Flow címû játékot, akkor ahhoz hasonlítanám.
Terveztem még ûrhajót, autót, ezek nagyon jók! Ezzel a szerkesztgetõs dologgal el lehet tölteni órákat.
Ma este vetem bele magam komolyabban a játékba.

gamertag: kenobita

ZsZso
Hehe, ez legyen a legnagyobb problémám 😊.

Olvasgatom a hozzászólásokat amikre eddig sajnos nem volt idõm ... úgy látom nem vagyok egyedül a véleményemmel. Kérdés már csak az, hogy megnyeri -e a játék "2008 legnagyobb csalódása" címet (nákam tuti).

offkorz
azért kellemetlen ekkorát csalódni a játékban,ha már ennyire és ilyen régóta várod,nekem nincsgáz mivel alig 1-2 hónapja olvastam róla elõször,napjaim is nagyon elfoglaltak,és észre sem vettem de már ki is jött:o
mondom okés,megnézem,hát az elsõ fázis még valóban aranyos volt és vitszes,nemtudom hogy lesz tovább,sokat nemfogok vele játszani,csak így hétvégére tervezem igazából,mert nagyon uncsye hétvégém lesz,valami kell ami lefoglal.

ZsZso
Hogy mondjam ... arra a szintre még nem jutottam el, hogy sajnálom azt a pár órát az életembõl, bár szerintem ez csak annak köszönhetõ, hogy túl régóta várom 😊. Ha megvettem volna, na akkor lett volna kellemtlen.