8545
Spore
  • kovecses
    Akkor ezek szerint ebből is a 2es verzió már használható. Kösz a tippet, akkor lehet mégis lenyomom a Groxot mint a bélyeget. Mindig tanul valamit az ember :D
  • kovecses
    11 250 a hajó hp-ja? Az szép! :D
  • kovecses
    Ja meg a meteorzápor meg a többi, van hangulata a játéknak, érdemes kiélvezni és nem rohanni a fejlődéssel, én már kicsit bánom is hogy siettem, szerintem újrakezdem.
  • kovecses
    Igen LOL zöldek, de nem minden vöröskeresztes ládán vörös a kereszt viszont a jel összetéveszthetetlenül az!
  • kovecses
    A hódító medálom per pill 42/50. Ezek szerint ha még legyűrök 8 naprendszert enyém a csodafegyver?! Ez a fegyver sem végtelen gondolom és nagyon drága, de azért szórakoztató. :D
  • Nagylaci
    Itt a javítócsomag! Bárhol rákattintasz és maximumra tölti az életerőt! Galaxis közepébe történő túrák során ne induljon el nélküle! :D

SPOILER!
  • Kicsikiraly
    azokat nem lehet lenyomni, legfeljebb civ fázisban (bár ott sem egyszerű) ezek azért vannak, hogy legyen mi elől menekülni :D
  • ZsZso
    "vöröskereszt"? Az fura, mert én úgy emléxem, hogy azok zöldek :)
  • kovecses
    Azt hívtam vöröskeresztnek, azok baromi lassan gyógyítanak és alig adnak valamit vissza. Én inkább a fuss taktikát és a pause gombot használtam. Gyorsabban haladtam a Groxnál, le is hagytam őket, amikor megakadtam egy pillanatra és nem tudtam rögtön tovább menni akkor pause és megnéztem az egérrel hogyan tovább és csak után inditottam vissza a játékot mert ha utolérnek halott ember vagyok.
  • kovecses
    Most csak a Grox az ellenség, de az túl messze van (hadiutánpótlás gond) és túl nagy kiterjedésű (hadtérképészeti gond). Nincs kedvem nekik ugranom, de mindjárt megnézem: Melyik is ez a medál?
  • kovecses
    Nálam volt hasonló az űrfázisban. Mikro egy népet kiirtottam. amikor meghalt az utolsó akkor lefagyott a játék valami hibával becrashelt. Én úgy oldottam meg a dolgot hogy a betöltés után valami mást tettem, nem én öltem le az utolsó bolygót, hanem szövetségeseimmel irtattam ki őket! Talán próbáld meg hogy a lényváltoztatásod során melyik az utolsó lépés a zöld gomb elött ami nem tetszi neki és azt a lépést hagyd ki.
  • ZsZso
    Nem csavarkulcs. + -ok vannak az ikonján. Meg van a csavarkulcs is, de az más.
  • Nagylaci
    Háborúzz! Ha elpusztítod az ellenség 50 kolóniáját (elfoglalni értelmetlen a pénzed nem csak a gondjaid szaporodnának vele...) akkor megkapod a bolygót hatalmas villódzások közepette elpusztító izét! :D
  • kovecses
    Igen, csavarkulcs, de azt csak bolygón lehet...
  • kovecses
    Jaja, na de hogy "topiclakó".
  • neo8892
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem a spore-al kapcsolatban.
    Amikor elérem a törzsi fázist akkor vhogy nem akarja betölteni és, ha sikerül is nagynehezen, akkor ugye első dolog az lenne, hogy ruhát adsz rájuk, ezt meg is teszem és miután a zöld pipára kattintok lefagy.
    Segítsetek pls., mi lehet a probléma oka?
  • ZsZso
    Van egyes, meg dupla gyógyítós cucc ... olyan mint a enerdzsi adó biszbasz.
  • kovecses
    Nem gáz, óvé van csak bolygókütyü nincs, segíthetnél megszerezni,. Kérek szépen leírást! :P
  • ZsZso
    Én asszem maradok a lénylabornál. Az számomra tökéletes.

Olyan ez a játék mint egy rosszul befejezett film.
  • kovecses
    Állj, én az ürben semmi gyógyítót nem tudtam használni, a csavarkulcs csak bolygón, a vöröskereszt meg alig ad valamit. Az energiavisszatöltő meg hp-t nem ad...
  • Nagylaci
    Itt egy kép a bolygókütyü működéséről. Itt már a végeredmény látható... :) Mondjuk 4 millióba kerül úgyhogy kicsit költséges módja ez a hadviselésnek. :)

SPOILER!
  • kovecses
    Ő igazából nem tudom, nekem nem sikerült, csak törzsi fázisban. Egyedül szerintem nem bírsz el velül a lényfázisban, sőt ha összehívod a falkát akkor sem. Egyet majdnem leöltem a falkával 3x-ra, de aztán feladtam (mer tminden támadással ment le a hp-ja,de a végén Ő nyert).
  • ZsZso
    Énis írtó sokat küzdöttem Aragorn. Néha letettem egy bázist, hogyha megpusztulok legalább közel ébredjek fel. Vettem csomó gyógyítós cuccot. Ha az kifogyott amit az űrben tudtam használni, akkor berepültem egy bolygóra, aztán ott használtam az AOEsat.

Amikor elég közel volt egy bolygóm, lementettem a játékot. VOlt elég supportom (gyógyítós cuccok, tartalék delej) aztán megpróbáltam, ha nem sikerült (márpedig nem nagyon ment), akkor mentésből visszahoztam, aztán újra próbáltam. Persze nem lehet mindenki olyan kegyetlen ügyes mint topiklakó barátunk :). Remélem adtam pár tippet ;).

Jó utat a galaxis közepe felé! :)
  • kovecses
    Mondasz valamit. Én igazából csak az űrkorszak végével nem vagyok kiegyezzve. mindent elérsz a végére és mégsem érsz el vele semmit?!
    Érdekes egy játék. Az biztos hogy sokáig fogják még emlegetni és lesz még vele jópár eltöltött óránk a hideg téli napokon!
  • komonyi
    lényfázisba hogy lehet azokat a böszme nagy 1000 hp-s állatokat legyürni? már vannak egész jo testrészeim de eccer odamentem harmadmagammal 900-ig birtuk csak vinni a hp-ját és utána kampó
  • ZsZso
    Az egészet csak összedobták ilyen alapon. A motor tényleg nagyon kemény, de ami rajta van ... az hagy kivánnivalót maga után.

Mintha több éven keresztül dolgoztak volna az engine -en, aztán fél évvel a piacradobás előtt odadobták volna a többiek elé, mondván: "no, készen van, ebből csináljatok valamilyen játékot!". Aztán ők gyors összetettek volna valamit. (Persze tudjuk, hogy nem így volt, hiszen már 2 éve láttunk a játékból képeket)

Hátha más jobbat csinál.
  • kovecses
    Épp ezt is ecseteltem. Dehát én vagyok a hülye aki be tudott jutni.
  • kovecses
    Szegény gyerek. Biztosan egyirányú utca és nem tetszik neki hogy mások tolatni is tudnak. Figyel leirtam szépen részletesen hogy lehet megcsinálni. Ha te ezen megsértődsz hogy nem veszed figyelembe a 3D és 2D közötti különbséget...Ha meg ténylegesen nem tudsz továb menni akkor annak 2 oka van. A hajtómű még nem 5ös ezért semmi esélyed közeli naprendszert találni és nem tudsz tovább haladni, vagy olyan helyen próbálkoztál ahol nem lehet tovább jutni (pedig ilyen nincs, még senki nem taált ilyet, de tegyük fel hogy van) akkor emg keress egy feketelyukat és ugorj át a te nyulványodból egy másikba ahol majd be tudsz jutni a közepébe!!!
  • Nagylaci
    Esetleg próbáld megszerezni a "Féreglyuk Kulcsa" nevű eszközt! Ha ez megvan akkor a fekete lyukakba belerepülve kilyukadsz a galaxis egy tök másik pontján. Iszonyú nagy távolságokat lehet így megtenni és persze a fekete lyukak kétirányúak haza is mehetsz vele. Csak ne felejtsd el, hogy hol a hazavezető lyuk... :D Egyébként a legtöbb az a galaxis közepéhez közel "tesz ki".
  • Aragorn83
    A stílusod egészen komolyan kiveri a biztosítékot. Engedd meg, hogy térdre boruljak előtted ó felséges játékos isten! pff

Örülj neki, hogy te mindent tudsz... Kisebbségi komplexusaid vannak, hogy azon élvezkedsz, hogy osztod itt az észt és minket oltogatsz?

De még egyszer leírom a gyengébbek kedvéért: Ahol én vagyok zsákutca van és egyszerűen nem lehet átmenni, túl messze van 3,33 pc-re van a legközelebbi csillag, szóval keresek másik utat...
  • Nagylaci
    Hát azt a "Planetbuster" -t a magyar fordításban "Bolygókütyü" -nek nevezték el... Én úgy szereztem meg, hogy a "Hódító" medált maximális ötödik szintűre fejlesztettem. Ehhez 50 (!) bolygót le kell nyomnod.
  • kovecses
    Hurrá, majd lesz belőle levetkőztethető Tomb Raider, vagy öltöztethető Barbie-s játék, vagy a fene tudja. Inkább ezt a játékot fejezték volna be normálisan, mert az látszik hogy az űrkorszakot csak összedobták!
  • ZsZso
    Ha igaz a hír, akkor van a játékban potenciál, az más kérdés, hogy Will és csapata nem használta ki ...

"Kihasználatlan a Spore alkotásba épített forradalmi technológia. Bármikor profi FPS-é bővíthető. Hardcore real-time stratégiai mélységekbe lehet bonyolítani és könnyedén pakolhatóak bele szerepjátékelemek. Emiatt az EA tervezi, hogy licenszelhető játékplatformként fejlesztő stúdiók rendelkezésére bocsájtja a Spore környezetet. Flash alapú, PS3, X360 és Wii játékok készíthetőek belőle könnyedén és teljesen egyedi megközelítésben.

80-90%-os Spore értékeléseket adtak ki a nagy játékszájtok."

by HardWired.hu
  • kovecses
    Teljesen egyetértek veled és minden gondolatomat leírtad. Azt azért még megjegyezném, hogy nevetségesnek tartom hogy a galaxis urává nőtted ki magad de még gagyi küldetésekket kell megcsinálnom bizonyos dolgokért?! Már elnézést de hányszor mentettem meg a köcsögöket a kihalástól?! UFO-k, öko-katasztrófa,stb...
    Nagyon sokat lehetne még ezen a játékon javítani.
  • kovecses
    Pontosan!
  • kovecses
    Nem azért de olvasd el mire irtam ezt. Hogy lehet ekkora baromságot kérdezni? Melyik játékban tudsz a főellenséggel kiegyezni és leülni vele sörözgetni egy meleg nyári délutánon?
  • Nagylaci
    Igazából a Groxok nyilván csak azért vannak, hogy csak nagyon nagy fejlettségi szintnél tudj bejutni a galaxis közepébe. A legjobb hajtómű nélkül elindulni sem érdemes mert befelé haladva eljön az a pont ahonnan nem, tudsz továbbutazni! Viszont ha a hajó minden rendszere maximum közelébe van fejlesztve (Energia, életerő, fegyverzet) akkor már a Groxok sem tudnak megállítani. Tulajdonképpen le is lehetne győzni őket, de olyan pokoli sokan vannak, hogy egyszerűen annak a háborúnak szinte soha nem lenne vége.
    Még így miután befejeztem a játékot (Vagy mi...) is azt kell mondjam jobbat is vártam, komplexebbet és szórakoztatóbbat is. Egyedül a lény és jármű szerkesztő amiről csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni, de a többi felejthető. :(
  • ZsZso
    Mázli, hogy legalább egy valaki májer köztünk a Sporral kapcsolatban xD.
  • kovecses
    Mindenkit megkérek eki rendelkezik Planet Busterral kérem mondja el hogyan lehet megszerezni, mert éna középpontból is csak egy vacak 42 darabos terraformálási hülyeséget kaptam!
  • kovecses
    2 dolog. Megfelelő terraformálási szint hogy ki tudjanak menni a pajzs alól a lényeid, hogy megéljenek a bolygón. A másik pedig hogy építs gyárat a kolóniádra.