8545
Spore
-
#5857 Nálam ami pozitiv ill. nem csalódás:
sejt, lény, civ, űr.
Csalódás:
törzs.
Bár akkor már fáradt lehettem, lehet, hogy megnézem megint azt a törzsfázist.
Továbbá zavar, hogy van egy rendszerem, és abban nem kezdhetek új lényt. Mert ugye ezeket felfoghatjuk profiloknak is. Bár sok problémát felvet, úgyhogy megértem hogy nem, de azért jó lett volna. -
#5856 Hm úgy nem találtalak meg... Lehet én vagyok a béna:) -
#5855 Jaja amikor valaki hív hogy kalóztámadás van vagy ökokatasztrófa akkor miután végeztem lehelyezek 1-1-et és utánna már nem kell ilyen problémával foglalkoznom:) Tegnap úgy este 10-kor fejeztem be azt a játékomat ahol az űrben vagyok már és a naprendszereim száma 60-ra rúg:)
UI: Carlos nekem per pill 850 milliós a vagyonom:))) -
#5854 Elsőre ezért szenved az ember kegyetlenül az űrkorszakban! Egy csomó minden nem úgy működik mint ahogy azt a józan paraszti ész diktálná. Viszont ha már kiismerted a logikát akkor egészen kellemes kis játékrész ez. Nekem gyakorlatilag az egyetlen fázis ami inkább pozitív mint csalódás. -
#5853 Carlos esetleg? -
#5852 nekem kábé van 20 bolygóm. A szonda leszedi a kalózokat. Nameg ha mégse, akkor bukok 30 fűszert? Átmegyek egy másikra és begyüjtöm ott...
Amúgy nekem sem tetszik a egyre nagyobb a birodalmad, akkor többször támadunk elv. Szerintem pont forditottan logikus.
Nyilván nem kötök bele olyanba, akinek 20 rendszere van, mindegyik T3-as. (najó, az egyik még nem) -
#5851 Carlos te milyen néven vagy a spore-ban? Csakmert Hmuda lényeit meg kreálmányait már letöltöttem de téged nem találtalak meg:) -
#5850 Afene... :) Ezek príma cuccnak hangzanak pedig. Viszont a játékstílusomból adódóan én ezeket nem szereztem meg. -
#5849 Én voltam. Totál beálltam a kereskedelemre.
80-100 millió között vagyok, attól függ, kell-e költenem szondára, tárhelynövelőre meg kolóniákra.
Vannak olyan bolygóim melyek 90 fűszert termelnek.
Szóval pénzhiányom nincs... :)
Ja, és ne a főbolygótokon vásároljatok, mert ott minden kétszer olyan drága, mint máshol. :) -
#5848 Arra is megvan az ellenszer. Nekem van olyan technológiám amivel meg lehet akadályozni az ökológiai katasztrófákat. Ráadásúl ha meg megszerzed a planetáris védelmi technológiát akkor már a kalózokkal sem kell foglalkoznod. -
#5847 -
#5846 És ekkor kell arra oda figyelni, hogy melyik bolygóval kezdessz kereskedni. Én már így vagy 4 t3-as bolygót vettem meg amik ontják magukból a rengeteg fűszert! -
#5845 A fűszerraktár nagyon fontos cucc! Pont kétszer annyi fűszer tárolható azután a bolygón mint előtte. Így kevés kolóniával is rengeteg fűszert lehet kitermelni. Ráadásul a játékban NEM SZABAD túl sok kolóniát birtokolni! Ez kicsit nonszensz mondjuk. Mivel több kolónia egyenlő több kalóztámadás, több ökológiai katasztrófa... -
#5844 Pedig pofonegyszerű, csinálj néhány küldit ezekért kapcsiból súlyos tizezreket szoktak fizetni, a terraform hacukát az egyik szomszédos nép csak 90e-ért adja, egy T1 bolygó már szépen termel nem kell rögtön T3-at csinálni. A lényeg hogy amint lejött a burok a kolóniáról (tehát effektive tudnak dolgozni), akkor egyik oldalra néhány ház közéjük 2-3 gyár és szigorúan a másik oldalon 1-2 szórakoztató központ ami ellensúlyozza a gyár negativ értékeit. ezzel kb 36-42 cucc/óra lesz a termelés ami azt jelenti, hogy bármikor repülsz a bolygó felé lesz rajta frissen betermelt fűszer. Ezt utána elviszed egy olyan bolygóra (nekem a szomszéd rendszer saját kolóniája ahova viszem) ahol nincs mondjuk piros fűszer és ezért 6-7 v akár 15e sporedollárt adnak darabjáért. Az itt megtermelt sárga fűszert meg visszaviszem a piros helyre ahol szintén 8-10e-t adnak darabjáért. Természetesen még nincs két kolóniád addig más népnek vidd el eladni de olyan helyre ahol több ezret adnak darabdjáért. Ha vannak kereskedelmi utvonalaid akkor az anyabolygón is folyamatosan elérhető a fűszer ezeket is lehet vinni.
Gyakorlatilag mondom percek alatt össze lehet szedni 500e dollár körüli összegeket amivel már a kereskedett bolygókat is meg lehet venni. -
#5843 :D -
#5842 A lényeg ahogy itt valaki írta is a fűszer. Az anyabolygód alapból sokat tud kitermelni és ráadásúl az árak nem minden rendszerben egyformák. Van ahol nagyon sokat adnak darabjáért van ahol meg keveset. Próbálj minnél többet termelni. Ráadásúl van olyan technológia is ami képes a fűszert tárolni is a bolygkókon. -
#5841 Erről mondjuk annyit, hogy a civilizáció amit én emeltem fel egy idő után elkezdett pénzt követelni tőlem különben szörnyű haragjuk lesújt rám!!! :D :D :D Még kb. két percig rontották a levegőt a galaxisban... :D -
#5840 Amúgy ha kicsit szétnézel lehet találni néhány szabad T2 -es bolygót amire már csak ki kell építeni a kolóniádat! Ráadásul van olyan is amire csak a szükséges plusz lényeket kell ledobni és máris van egy T3 -as kolóniád. Eleinte ez a legjobb megoldás mert messze nem kerül annyi időbe és pénzbe. Persze kutakodni kell hozzá egy kicsit. -
#5839 Én állandóan terraformálok:) Egyébként nem tudom, hogy valaki próbálta e de én azt vettem észre, hogy ha olyan bolygót próbálok terraformálni ami nagyon közel esik a rendszer napjához akkor hiába hűtöm le egy idő után vissza áll a meleg éghajlathoz:) A másik nagy kedvenc tevékenységem a rúnák és gabonakörök lerakása egy primitív társadalomnál. Mindíg visszatérek a bolygójukhoz és figyelem ahogy egymással hadakoznak. Sőt már csináltam olyat is hogy a "kiválasztott" népemet segítettem a harcban:) Az meg különösen tetszik amikor elérik az űrutazos fázist és felveszem velük a kapcsolatot mindíg megköszönik, hogy segítettem őket felemelni:) Ez olyan Star Trek-es:)) -
#5838 Hát izé nem tudom, az első 98-ban jelent meg (vagy 97?) és mi még a mai napig játszunk vele, nagy SC partikat szoktunk tartani. A single részt nem is tudom hányszor játszottam végig, az egyik legjobb játék ami létezik. (Red Alert remélem jó lesz, mert a legutolsó C&C az megintcsak nagyon gyenge volt, de ez már egy másik topic :)
Sporeról annyit, hogy elkezdtem megint mert a legutóbb húsevő lettem, gondoltam most nyomok egy növényevőt, de a törzsi fejlődésnél már nagyon untam, úgyhogy nálam végül uninstall lett... -
#5837 Engem csak az zavar, hogy csak 1 save állás van.
Harmadszor kezdem ma újra, mert az űrbe lenyom az ellen, mert sosincs pénzem, mert a terraformálás drága.
Kell az alap csomag, T1,T2,T3 hoz külön-külön formázó gépek. Ez már fél misi, utánna 3-5 város / bolygó. Ez több millió pénz. Mire ez meglenne lenyomnak mint a szart, valamit elrontok :) -
#5836 A grafikával nem lenne bajom, egy játék nem attól lesz jó vagy nem jó. (Ráadásul a grafikája kifejezetten jó lett egyébként). Én egyszerűen a lehetőségeket hiányolom, illetve mint mondottam én teljesen másra számitottam, nem egy ilyen egyszerű játékra.
Mindegy a feladat adott hogy valaki csináljon egy jó kis evolúciós játékot ahol a lények maguktól oldanak meg dolgokat és nem nekem kell mindenhova irányitani őket. Kvázi én csak egy "isten" vagyok aki segiti a fejlődését de hogy mihez kezd vele az már csak rajta múlik. -
#5835 Na attól meg én nem várok semmit. Nagy újdonság nem lesz. Kb egy szinten lesz a Red Alert 3-al. Nem mintha az nem lenne rosz de egyszer végig tolom azt jónapot. Azokban a játékokban nincs meg az újrakezdés élménye. Szemben ezzel. -
#5834 Én is ezt imádom benne :) Jó, hogy prioritást élveznek a user contentek.
Számomra ez az űrfázis iszonyat addiktív.
9-kor elkezdtem, gondoltam, belekukkantok, milyen.
Aztán mikor kiléptem, azt hittem, elállítódott az óra (de nem): 1:27-et mutatott :)
Csak még egy bolygó, csak még ezeket leölöm, csak még ezt megvédem, stb. -
#5833 Mindenképpen újat kell kezdenem mert totál növényevő lettem. Megpróbáltam húst enni de kihányta a lényem. -
#5832 Csak sajnos a részletekig nem jutok el mert addigra meguntam. :(
Nah mindegy ennyit erről csak én ezt a játékot vártam ebben az évben a legjobban - hiába. Nagyon örülök hogy nem rendeltem elő.
A reményem már csak a Starcraft 2-ben van, és blizzardot ismerve abban azért bizhatok. -
#5831 Ahaa ok thx! -
#5830 Egy az hogy ez egy unikum a játékkínálatban. Nagyon ötletes játék. Még ha néhol a kivitelezés valóban nem az igazi, nagyon lehet élvezni. Az hogy te megcsinálhatsz mindent magadnak és olyanra amilyenre szeretnéd az már alapból alátámasztja a sok év fejlesztést. Vadi zsír, forradalmi technológia. Szerintem pár éven belül jönnek a hasonló személyre szabható játékok.
Igen, a játék egyszerű, de legalább szórakoztató. Mondjuk az űrfázisban meg annyi lehetőség van hogy először csak kapkodtam a fejem hogy mi van. Azt sem tudom volt e még egy játékon belül ennyiféle stílus. Mondjuk ez már alapból hozza magával hogy mivel itt 5 játékot kapunk, nem lesznek annyira kidolgozottak (pl a civ fázist nem is szabad magában egy rendes RTShez hasonlítani)
Az meg hogy nem jön be vagy bejön az egyéni ízlék kérdése. Van aki alapból elhányja magát a sokszínű meseszerű grafikától, és kapásból rámondja hogy gyerekes(és ez igaz is), és dedósoknak való(nem). Nekem nagyon bejön ettől még nem kell mindenkinek tetszenie. -
#5829 Akkor ne játssz vele, ennyire egyszerű.
-
#5828 Én egy új játékban úgy csináltam mindenevő lényt, hogy mindkét szájtípust feltettem a sejtemre! Ekkor szintén ehetsz húst is és gazokat is! Arra kell nagyon vigyázni, hogy a lényed történelménél figyeld melyik típusban vagy! Ugyanis hiába voltál mindenevő ha gazból vagy húsból túl sokat kajáltál akkor átkerülsz növényevő vagy húsevő kategóriába és mindegy milyen száj van a lényeden. Tehát eszel növényt nézed a történelmedet. Ha nagyon elmozdult növényevő felé akkor nekiállsz húst enni és így tovább... Még egyszer, nem a száj típusa határozza meg, hogy mindenevő vagy -e hanem. Ha sok húst eszel ragadozó leszel, ha sok növényt akkor növényevő, mindenevőséghez nagyon oda kell figyelni, hogy miből mennyit eszel. -
#5827 Nem tudom én megrögzött stratégiás vagyok ráadásúl kifejezetten szeretem a komplex, összetett stratégiai játékokat mint pl: Victoria, HOI, Supreme Ruler 2010 vagy 2020, de számomra ez játék is tetszik. Nem mondom, hogy nem lehetne komplexebb - mert lehetne - de azt nem mondanám, hogy egy kezdetleges tamagocsi lenne. Egyrészt sokaknak túl nagy volt az elvárása a játékkal kapcsolatban. A készítők egy szóval sem mondták, hogy ez egy forradalmi játék lesz max a sajtó. Másrészt meg ha csak végigfutsz a játékon (lásd törzsfejlődés) persze, hogy egyszerűenek tűnik. Ahogy a mondás is teszi az ördög a részletekben van:)) -
#5826 Akkor ez nem a te játékod.
Amúgy amikor rossz pillanatomban vagyok énis úgy gondolom, hogy volt egy kúrva jó ötlet és technológia, amihez nem tudtak játékot csinálni.
Aztán mindez elillan, amikor Lobsterman vagy Hmuda esetleg Crippler civilizációja úgy gondolja, hogy fizessek sarcot nekik és békén hagynak.
Jó ez! Csak nem az amire számítottunk.
Nekem tetszik. -
#5825 Az a bármilyen lényt csinálsz az erős túlzás, a tudjon tapsolni táncolni meg leanimálás az jól sikerült csak szerintem éppen egy gyerekjátékba való, ez megmaradhatott volna a Creature Creator szintjén. Nekem magával a játékkal van bajom. Az előzetes beharangozások szerint (nekem) egy forradalmi játéknak tünt ez helyett kaptunk egy elég kezdetleges tamagocsit (jah nem mert az legalább csinál magától dolgokat), itt még az sincs :( Szóval nekem az egész egy gyerekjátéknak tűnik nem túl sok lehetőséggel és nagyon rövid játszhatósággal. -
#5824 jaja...ok... -
#5823 De már nem vagyok sejtfázisban. -
#5822 Párosodj megint és akkor visszateheted! -
#5821 Hmm ezt jó tudni. Na akkor újra kezdem mert már eldobtam... -
#5820 Igy igaz!
Az a szívóka a mindenevő száj. Tartsd fent, amig nem találsz egy fejlettebb mindenevő szájat! -
#5819 Mondjuk azt, hogy bármilyen lényt csinálsz az tudjon járni, tapsolni, meg táncolni?
"El sem bírom képzelni" - mert nem értesz hozzá... -
#5818 Lenne egy kérdésem.
Új játékot kezdtem és a sejtfázisban sikerült megszereznem azt a képességet, hogy mindenevő legyek. Kijutottam a szárazföldre azonban az itteni fejlődés során nem tudom miért de már nem vagyok mindenevő hanem csak növényevő. A kérdésem az lenne, hogy miért? Nem úgy van hogy ha egyszer megszereztem ezt a képességemet akkor ez megmarad? Vagy esetleg a sejtfázisban megszerzett szívókát nem szabadott volna lecserélnem?