Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
<#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Pluskast
És ekkor kell arra oda figyelni, hogy melyik bolygóval kezdessz kereskedni. Én már így vagy 4 t3-as bolygót vettem meg amik ontják magukból a rengeteg fûszert!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nagylaci
A fûszerraktár nagyon fontos cucc! Pont kétszer annyi fûszer tárolható azután a bolygón mint elõtte. Így kevés kolóniával is rengeteg fûszert lehet kitermelni. Ráadásul a játékban NEM SZABAD túl sok kolóniát birtokolni! Ez kicsit nonszensz mondjuk. Mivel több kolónia egyenlõ több kalóztámadás, több ökológiai katasztrófa...

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

narumon
Pedig pofonegyszerû, csinálj néhány küldit ezekért kapcsiból súlyos tizezreket szoktak fizetni, a terraform hacukát az egyik szomszédos nép csak 90e-ért adja, egy T1 bolygó már szépen termel nem kell rögtön T3-at csinálni. A lényeg hogy amint lejött a burok a kolóniáról (tehát effektive tudnak dolgozni), akkor egyik oldalra néhány ház közéjük 2-3 gyár és szigorúan a másik oldalon 1-2 szórakoztató központ ami ellensúlyozza a gyár negativ értékeit. ezzel kb 36-42 cucc/óra lesz a termelés ami azt jelenti, hogy bármikor repülsz a bolygó felé lesz rajta frissen betermelt fûszer. Ezt utána elviszed egy olyan bolygóra (nekem a szomszéd rendszer saját kolóniája ahova viszem) ahol nincs mondjuk piros fûszer és ezért 6-7 v akár 15e sporedollárt adnak darabjáért. Az itt megtermelt sárga fûszert meg visszaviszem a piros helyre ahol szintén 8-10e-t adnak darabjáért. Természetesen még nincs két kolóniád addig más népnek vidd el eladni de olyan helyre ahol több ezret adnak darabdjáért. Ha vannak kereskedelmi utvonalaid akkor az anyabolygón is folyamatosan elérhetõ a fûszer ezeket is lehet vinni.
Gyakorlatilag mondom percek alatt össze lehet szedni 500e dollár körüli összegeket amivel már a kereskedett bolygókat is meg lehet venni.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Pluskast
😄

Pluskast
A lényeg ahogy itt valaki írta is a fûszer. Az anyabolygód alapból sokat tud kitermelni és ráadásúl az árak nem minden rendszerben egyformák. Van ahol nagyon sokat adnak darabjáért van ahol meg keveset. Próbálj minnél többet termelni. Ráadásúl van olyan technológia is ami képes a fûszert tárolni is a bolygkókon.

Nagylaci
Errõl mondjuk annyit, hogy a civilizáció amit én emeltem fel egy idõ után elkezdett pénzt követelni tõlem különben szörnyû haragjuk lesújt rám!!! 😄 😄 😄 Még kb. két percig rontották a levegõt a galaxisban... 😄

Sabertooth P67|Core i5 2500K|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600|ASUS GTX970 Strix 4GB|FSP Aurum Gold 700|SAMSUNG 850EVO SSD|CM Storm Enforcer|

Nagylaci
Amúgy ha kicsit szétnézel lehet találni néhány szabad T2 -es bolygót amire már csak ki kell építeni a kolóniádat! Ráadásul van olyan is amire csak a szükséges plusz lényeket kell ledobni és máris van egy T3 -as kolóniád. Eleinte ez a legjobb megoldás mert messze nem kerül annyi idõbe és pénzbe. Persze kutakodni kell hozzá egy kicsit.

Pluskast
Én állandóan terraformálok😊 Egyébként nem tudom, hogy valaki próbálta e de én azt vettem észre, hogy ha olyan bolygót próbálok terraformálni ami nagyon közel esik a rendszer napjához akkor hiába hûtöm le egy idõ után vissza áll a meleg éghajlathoz😊 A másik nagy kedvenc tevékenységem a rúnák és gabonakörök lerakása egy primitív társadalomnál. Mindíg visszatérek a bolygójukhoz és figyelem ahogy egymással hadakoznak. Sõt már csináltam olyat is hogy a "kiválasztott" népemet segítettem a harcban😊 Az meg különösen tetszik amikor elérik az ûrutazos fázist és felveszem velük a kapcsolatot mindíg megköszönik, hogy segítettem õket felemelni😊 Ez olyan Star Trek-es😊)

narumon
Hát izé nem tudom, az elsõ 98-ban jelent meg (vagy 97?) és mi még a mai napig játszunk vele, nagy SC partikat szoktunk tartani. A single részt nem is tudom hányszor játszottam végig, az egyik legjobb játék ami létezik. (Red Alert remélem jó lesz, mert a legutolsó C&C az megintcsak nagyon gyenge volt, de ez már egy másik topic 😊
Sporeról annyit, hogy elkezdtem megint mert a legutóbb húsevõ lettem, gondoltam most nyomok egy növényevõt, de a törzsi fejlõdésnél már nagyon untam, úgyhogy nálam végül uninstall lett...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

ricsik
Engem csak az zavar, hogy csak 1 save állás van.
Harmadszor kezdem ma újra, mert az ûrbe lenyom az ellen, mert sosincs pénzem, mert a terraformálás drága.
Kell az alap csomag, T1,T2,T3 hoz külön-külön formázó gépek. Ez már fél misi, utánna 3-5 város / bolygó. Ez több millió pénz. Mire ez meglenne lenyomnak mint a szart, valamit elrontok 😊

narumon
A grafikával nem lenne bajom, egy játék nem attól lesz jó vagy nem jó. (Ráadásul a grafikája kifejezetten jó lett egyébként). Én egyszerûen a lehetõségeket hiányolom, illetve mint mondottam én teljesen másra számitottam, nem egy ilyen egyszerû játékra.
Mindegy a feladat adott hogy valaki csináljon egy jó kis evolúciós játékot ahol a lények maguktól oldanak meg dolgokat és nem nekem kell mindenhova irányitani õket. Kvázi én csak egy "isten" vagyok aki segiti a fejlõdését de hogy mihez kezd vele az már csak rajta múlik.

Pluskast
Na attól meg én nem várok semmit. Nagy újdonság nem lesz. Kb egy szinten lesz a Red Alert 3-al. Nem mintha az nem lenne rosz de egyszer végig tolom azt jónapot. Azokban a játékokban nincs meg az újrakezdés élménye. Szemben ezzel.

Rip
Én is ezt imádom benne 😊 Jó, hogy prioritást élveznek a user contentek.

Számomra ez az ûrfázis iszonyat addiktív.
9-kor elkezdtem, gondoltam, belekukkantok, milyen.
Aztán mikor kiléptem, azt hittem, elállítódott az óra (de nem): 1:27-et mutatott 😊
Csak még egy bolygó, csak még ezeket leölöm, csak még ezt megvédem, stb.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Pluskast
Mindenképpen újat kell kezdenem mert totál növényevõ lettem. Megpróbáltam húst enni de kihányta a lényem.

narumon
Csak sajnos a részletekig nem jutok el mert addigra meguntam. 😞
Nah mindegy ennyit errõl csak én ezt a játékot vártam ebben az évben a legjobban - hiába. Nagyon örülök hogy nem rendeltem elõ.
A reményem már csak a Starcraft 2-ben van, és blizzardot ismerve abban azért bizhatok.

Pluskast
Ahaa ok thx!

Lobsterman
Egy az hogy ez egy unikum a játékkínálatban. Nagyon ötletes játék. Még ha néhol a kivitelezés valóban nem az igazi, nagyon lehet élvezni. Az hogy te megcsinálhatsz mindent magadnak és olyanra amilyenre szeretnéd az már alapból alátámasztja a sok év fejlesztést. Vadi zsír, forradalmi technológia. Szerintem pár éven belül jönnek a hasonló személyre szabható játékok.
Igen, a játék egyszerû, de legalább szórakoztató. Mondjuk az ûrfázisban meg annyi lehetõség van hogy elõször csak kapkodtam a fejem hogy mi van. Azt sem tudom volt e még egy játékon belül ennyiféle stílus. Mondjuk ez már alapból hozza magával hogy mivel itt 5 játékot kapunk, nem lesznek annyira kidolgozottak (pl a civ fázist nem is szabad magában egy rendes RTShez hasonlítani)
Az meg hogy nem jön be vagy bejön az egyéni ízlék kérdése. Van aki alapból elhányja magát a sokszínû meseszerû grafikától, és kapásból rámondja hogy gyerekes(és ez igaz is), és dedósoknak való(nem). Nekem nagyon bejön ettõl még nem kell mindenkinek tetszenie.

Rip
Akkor ne játssz vele, ennyire egyszerû.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Nagylaci
Én egy új játékban úgy csináltam mindenevõ lényt, hogy mindkét szájtípust feltettem a sejtemre! Ekkor szintén ehetsz húst is és gazokat is! Arra kell nagyon vigyázni, hogy a lényed történelménél figyeld melyik típusban vagy! Ugyanis hiába voltál mindenevõ ha gazból vagy húsból túl sokat kajáltál akkor átkerülsz növényevõ vagy húsevõ kategóriába és mindegy milyen száj van a lényeden. Tehát eszel növényt nézed a történelmedet. Ha nagyon elmozdult növényevõ felé akkor nekiállsz húst enni és így tovább... Még egyszer, nem a száj típusa határozza meg, hogy mindenevõ vagy -e hanem. Ha sok húst eszel ragadozó leszel, ha sok növényt akkor növényevõ, mindenevõséghez nagyon oda kell figyelni, hogy mibõl mennyit eszel.

Pluskast
Nem tudom én megrögzött stratégiás vagyok ráadásúl kifejezetten szeretem a komplex, összetett stratégiai játékokat mint pl: Victoria, HOI, Supreme Ruler 2010 vagy 2020, de számomra ez játék is tetszik. Nem mondom, hogy nem lehetne komplexebb - mert lehetne - de azt nem mondanám, hogy egy kezdetleges tamagocsi lenne. Egyrészt sokaknak túl nagy volt az elvárása a játékkal kapcsolatban. A készítõk egy szóval sem mondták, hogy ez egy forradalmi játék lesz max a sajtó. Másrészt meg ha csak végigfutsz a játékon (lásd törzsfejlõdés) persze, hogy egyszerûenek tûnik. Ahogy a mondás is teszi az ördög a részletekben van😊)

Carlos
Akkor ez nem a te játékod.
Amúgy amikor rossz pillanatomban vagyok énis úgy gondolom, hogy volt egy kúrva jó ötlet és technológia, amihez nem tudtak játékot csinálni.

Aztán mindez elillan, amikor Lobsterman vagy Hmuda esetleg Crippler civilizációja úgy gondolja, hogy fizessek sarcot nekik és békén hagynak.
Jó ez! Csak nem az amire számítottunk.
Nekem tetszik.

Þór vígi þessi rúnar

narumon
Az a bármilyen lényt csinálsz az erõs túlzás, a tudjon tapsolni táncolni meg leanimálás az jól sikerült csak szerintem éppen egy gyerekjátékba való, ez megmaradhatott volna a Creature Creator szintjén. Nekem magával a játékkal van bajom. Az elõzetes beharangozások szerint (nekem) egy forradalmi játéknak tünt ez helyett kaptunk egy elég kezdetleges tamagocsit (jah nem mert az legalább csinál magától dolgokat), itt még az sincs 😞 Szóval nekem az egész egy gyerekjátéknak tûnik nem túl sok lehetõséggel és nagyon rövid játszhatósággal.

Carlos
jaja...ok...

Þór vígi þessi rúnar

Pluskast
De már nem vagyok sejtfázisban.

Carlos
Párosodj megint és akkor visszateheted!

Þór vígi þessi rúnar

Pluskast
Hmm ezt jó tudni. Na akkor újra kezdem mert már eldobtam...

Carlos
Igy igaz!
Az a szívóka a mindenevõ száj. Tartsd fent, amig nem találsz egy fejlettebb mindenevõ szájat!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Mondjuk azt, hogy bármilyen lényt csinálsz az tudjon járni, tapsolni, meg táncolni?
"El sem bírom képzelni" - mert nem értesz hozzá...

Þór vígi þessi rúnar

Pluskast
Lenne egy kérdésem.

Új játékot kezdtem és a sejtfázisban sikerült megszereznem azt a képességet, hogy mindenevõ legyek. Kijutottam a szárazföldre azonban az itteni fejlõdés során nem tudom miért de már nem vagyok mindenevõ hanem csak növényevõ. A kérdésem az lenne, hogy miért? Nem úgy van hogy ha egyszer megszereztem ezt a képességemet akkor ez megmarad? Vagy esetleg a sejtfázisban megszerzett szívókát nem szabadott volna lecserélnem?

narumon
Szerintem az egész játék röhej. Mit fejlesztettek ezen évekig? El sem birom képzelni 😞

narumon
ÉS mi nehezedik benne?

narumon
a bolygót terraformálod és az ott termelt fûszereket eladod másik bolygón. (én pl két saját kolóniám között szállitom oda vissza) pillanatok alatt milliókat lehet csinálni.

mama2
Az én lényemet is elrabolja az UFO egyszer, vagy csal a számítógép álltal vezérelteket? Mert már volt olyan hogy jött egy UFO a többi lény szétszaladt, én ott maradtam, megállt fölöttem az idegen, várt egy kicsit majd tovább ment.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

Ti nálatak a magyar Spore oldal jó??mert ha én rá kattintok a Sporopédiára vagy a Bejelentkezésre ezt irja ki:
This section of the Spore website is currently down for maintenance.

Please check back soon, it shouldn't take us very long to restart the universe.

Thank you for your patience

The Spore Team

-Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy ha a hülye okoskodik.

ûrfázisban küldetések kivételével hogy tok pénzt szerezni, van 2 kolóniám, csak az anyabolygót lehet olcsón kiépíteni de az is kurva kevés lét hoz, a másik bolygó geci drága, 2 szövetségesemmel van kereskedelmi kapcsolatom de az se nagyon hozza a lét

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

tarti19
Sziasztok
Törzsfejlõdés részben mire érdemes gyúrni?
Igazából itt már nehezedik a játék számomra... eddig nagyon élvezetes ^^

Venom
Hát reinstall sem segített, nemértem milehet a baj :S

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

ZsZso
nincs még. próbálj meg videó kari drivert frissíteni ... hátha.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

a Spore-hoz van patch már?
de nem a lénylaborhoz, arról már tudok.
Kicsikiraly
akkor fogalmam sincs. 😄

(ellenkezõ esetben mondtam volna hogy vedd meg, de így 😄)

DFTBA &#3232;_&#3232;

Igen!
Kicsikiraly
eredeti a játék?

DFTBA &#3232;_&#3232;

Sziasztok!
Van 1 kis problémám a spore-al.
Amikor végigcsinálom a lényfázist, és tölten be a törzsi fázisba, akkor 1x csak töltés közben lefagy, de volt már olyan, hogy nagynehezen betöltött, mert máskébb cselekedtem a végén vagy mi, de utánaviszont fellépett 1 állandó probléma, mégpedig az, hogy ugye a törzsi fázisba az lenne az elsõ dolguk hogy ruhát adunk lényünkre, mikor ezt megtettem és már rá is kattintok a zöld pipára, akkor fogja magát és lefagy mindíg. Segítsetek pls. Mi lehet a megoldás?
Venom
Az lehet. Majd próbállok egy újratelepíttést.

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Kicsikiraly
alul van a csík, az szakaszokra bontva. egy szakasz egy falu, vagy leigázva vagy szövetségessé téve. ha a csík végig ér, akkor továbblépsz. RTFM

DFTBA &#3232;_&#3232;

Lobsterman
Fura. Én rányomok akármelyik bolygóra, és elsõre kidobja nekem az 5 fázist miben akarom kezdeni. De már akkor is amikor még csak civ fázisban voltam elõször

ZsZso
Az én kicsikém <#puszi>

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Egyébként már én is megtaláltam. Mint kiderült a Naprendszer pont abban a spirálkarban van, ahol én is indultam, tõlem picit hátrébb, de könnyen ráakkadtam. Most épp az öszes lehetséges bolygót feljavítom az élet pálcájával, (amit ugye a Galaxis közepébõl szereztem) T3-as szintre 😄 Ott lesz a régiúj otthonom! 😄

Valami hiba lehet a játékodban, mert amint eléred az adott fázis, az onnantól bármikor megnyitható.

Ahaaaa...
Na de akkor hogyan jutok tovább errõl a pályáról?
Egy falut kinyírtam, kettõt meg szövetségessé tettem...