Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
A lényfázis után csak dekorációkat adhatsz rá, módosítani nem tudod.
Addig maradsz a lény fázisban, amig akarsz. Ha feltöltõdött a csik alul, akkor ne kattints a fejlõdés gombra, és akkor addig vagy ott, amig akarsz.

Þór vígi þessi rúnar

Mike at home
nem ilyenre gondolok, hanem mondjuk csinálok vmilyen lényt, aminek nincs keze, no akkor hogy fogja meg a kõbaltát, meg a hangszert?

ja és még egy érdekelne, hogy lehet adott fázisban maradni?
az épp kimásztunk a szárazföldre fázis jópofa volt, de egy csomó alaktrészt nem találtam mág meg, nem lehet ott maradni, hogy megtaláljam az összeset

illetve, lesz-e még késõbb lehetõségem a lényeimet átalakítani?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

ALIENwoods
Valószínûleg mellette fog lebegni az eszköz :D, mint az ûrhajómnál amin nincs semmi fegyver mégis lövi a "laesert" :D

Mike at home
Ez a törzsközösségi szint lélekölõ
gyûjtögetem a kaját, a szárnyuk nem jól áll, de állítani már nem tudok rajta :( egyébként végig így fognak kinézni most már?

mi van az olyan lényekkel, amiknek nincs keze?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Carlos
ok. Akkor az lesz a gond, hogy semleges (sárga smiley) vagyok velük...bár ekkor sem jelenik meg, no mindegy...próbálkozom.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Majd lesz egy hologrammod, amivel visszamehetsz a bolygódra TPS nézetben.

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Épp ezt mondom hogy semleges ALATT kell lennie a kapcsolatnak, szóval narancs, vagy piros kapcsolatnak kell lenni. Csak ki kell választani 1-2 törzstagot és jobbklikk a kajatáljukra. Viszont ha már semlegesben vagy barátságban vagy velük fölösleges is lenne ajándékozni hisz zenélni is tudsz nekik már ingyen.
Nekem eddig csak szociális volt a lényfázis szóval az ha számít is valamit max segít :D

böröczk
Nem tudom, nálam lazán rázták a rumbatököket. -.-"

Azért nem vicces, hogy nagyjából minden törzslakóhoz odamentem, 3 fickóval meg a törzsfõnökkel megráztam elõttük a rumbatököket, és rögtön a haverjaiknak tekintettek engem?
Na mindegy, kb 20 perc alatt megvolt így a törzsi fázis, a civilizációs is elég gyorsan ment, minden városra ráküldtem a vallási repülõket, ha netalán az egyiket bojkottálták, már készült is az új.

Kumiho #2179

EnZsolt
Én egy "munkással" aki kaját cipelt a falumba vitettem ajándékot. Kijelölöd oldalt az egyiket, aztán rákattintasz a másik falu sátrára és ott van egy ajándékos fül, vagy valami hasonló, nekem azoknál is bejött, akivel nagyon rossz volt a viszonyom. Egy ajándék és rögtön semleges lett, aztán mehettem a "zenekarral" "koncertezni" és már haverok is lettünk. :)

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Már hova dolgoztak volna ezzel még 2 évet... Az igaz hogy az egyes fazisok talan nem olyan mélyek, de egyben nezve a jatek sztem megallja a helyet.

En szemely szerint nagyon remelem h a kesobbi patchek nem csak bugfixek lesznek, hanem uj dolgok kerulnek a jatekba, es a balansz is javulni fog.
tudjátok melyik játékra emlékeztet a spore? az evil geniusra... van 1 iszonyatosan jó ötlet de nem sikerült kihozni belõle a 100%-ot. mind a 2 játékon kellett volna még kb 2 évet dolgozni és akkor talán elérték volna a legjobbak szintjét.
ALIENwoods
Ûrfázisban vagyok, s a legrosszabb eddig a folytonos rohangálás a bolygó hódítás és a sajátod védése között.
A felfedezõs része, mikor más bolygókra száll az mókás, akárcsak a kolonizálás, viszont a felszíni harcok és az ellenséges fighterek targetolása valami rémálom tud lenni 3 hajó felett :).

Az ugrások a törzsi fázis után számomra hatalmasak. Ragadozó vagyok bevallom, de ettõl még nem kell civilizált emberként rögtön tankra meg autóra gondolniuk az embereimnek (lényeimnek) :P .

Hiányzik belõle (vagy csak én nem tartok ott) az ipari forradalom bemutatása :). Mert így idétlen, hogy akik elõbb még botokat meg dárdákat használtak azok hirtelen tankot, gépeket, fémet :).
A civilbõl az ûrbe lépés már nem annyira zavaró szerencsére :).

Tetszik a bolygóra zoomolás hatása ám hiányolom hogy nem tudok legalább TPS-be visszamenni a saját bolygómon, hogy egy lényem szemszögébõl is láthassam a várost :).

Összességében szórakoztató játék, ha az ember csak szórakozni akar. Kellemes a Timeline, ahol a lényem fejlõdését és "döntéseitõl" függõ eseményeket mutatja :)

Szeretem ezt a játékot, de jelenleg még túl drága a visszakapandó játékélményhez képest :).

(Ha majd a leendõ kölkeim elérik benne az ûrfázist, akkor utána Imperium Galacticat adok a kezükbe :D)

Carlos
Se semlegesnél, se barátnál nem sikerült. :(

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Nálam nem.
Azt írja ki, hogy kattintsak jobb klikkel a törzstagra, hogy játszak neki. (hangszeren).
Elõtte barátnak kell lenni? (lehet hogy azért nem tudok ajándékozni, mert szociálisként végeztem a lény fázist?)

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Akkor lehet ajándékozni csak ha semleges alatt van a kapcsolatod velük azt hiszem.

Ugy emlekszem a masik torzs fõépuletere kell kattintani. At is valtozik az egermutato egy kis ajandekcsomag-szeruve.
Kornan
Közel kell menni elvileg,annyi az egész és mintha a bolygó körüli ütközetekben is használná.
Carlos
Köszi.
Szerintem próbáltam, de nem ment. Megpróbálom megint.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Nem neked ment!
Hanem azokra a kérdésekre, amiket töröltem!

Þór vígi þessi rúnar

sziasztok nekem ûrfázisban bedobja a kékhalált néha (gyakran) ha növelem a grafikai memóriát(beállítások) az segíthet vagy épp árthat? köszi

sith7
hi

Az ûrfázisban vagyok, és lenne egy kérdésem:

most tudtam tenni az ûrhajóra olyat, hogy automata ágyú (vagy mi), azt irja automatikusan támadja az ûrhajókat, ki-be lehet kapcsolni
Nálam ha sárga, ha piros akkor se tüzel...

Mit csinálok rosszul ?

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

Lobsterman
Elõször 4 dolgot adjanak ki patch vagy kieg formájában(persze utóbi esetben nem csak ezeket), és örülni fogok.
1, kommunikációs panel hogy ne kelljen végigcaplatni minden bolygót ha adni/venni akarok valamit, küldit akarok felvenni, spice-t begyûjteni. Fölöslegesen sokat kell mászkálni
2, lehessen rendes védelmet kiépíteni kalózok és megszállók ellen, szintén ne kelljen visszarohangászni minden egyes támadás során(tudom van automata ágyú, de ahogy néztem nem ér az se annyira sokat) vagy lehessen zsoldosokat felfogadni, és bolygóvédelmi, támadási feladatokra befogni
3, a törzsi fázisnak némi mélységet adni mert bár egyszerû az egész játék, de mégis ez durván kilóg a laposságával. mondjuk a zenéket imádom benne, fõleg amikor viszik az ajándékot másik törzseknek :D
4, civ fázisban lehessen több féle jármûvet gyártani és máris nagyobb stratégiai lehetõségek lennének. gondolok itt arra hogy lehetne 3 féle jármûvet építeni, akkor lehetne egy részük gyors reagálású haderõ, a másik sokhps tank városbevételre a harmadik meg nagy tûzerejû dög jármûvekre.

akyyy
ez nekem jött? én nem találtam meg benne a kérdésemre a választ!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

csak azért akartam megnézni, h akik felvettek, azokat én is felvegyem, de akkor így ez nem jött be.. azért felvettem hmudát, venomot, meg carlost :D

blackfire001
Ugye nem mondja senki, hogy az ûr fázisban 1 db ûrhajóval kell meghódítanom a galaxist. Tom, csatlakoznak a "falkához" a szövetségeseim, meg minden. De azért még is csak egyedül vok. :S
Zomil
sámánnal jobb klikk a másik kajásán :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Carlos
Lenne egy kérdésem.
Törzs fázisban, hogy lehet ajándékozni egy másik falunak? (se nem harcos, se nem vallásos véget akarok)?
Kézikönyv azt írja, hogy kattintsak a másik falu fõsátrára vagy kajalerakójára, de semmi se történik (van kaja, amit ajándékoznék!).

Þór vígi þessi rúnar

Venom
Ilyesmirõl nemtudok de annyit elárulok hogy én felvettelek :)

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

helyesbítés: mármint azt, akik engem vettek fel :D

DöflingR
Mikor megtámadják egy bolygómat akkor tudok erõsítést hívni vagy valami?:S

hol lehet megnézni a friendlistemet? még nem találtam meg :D

Carlos
Kibékülnék vele, ha adnák a vizes részt, a flora editort és egy kis upgrade-t a játéknak. (AI ballansz, hülye limitek kivétele: 99, 99.999.999, stb.)

Þór vígi þessi rúnar

Kornan
negyvenkettõ <#nevetes1>

Néhány észrevételem a játékkal kapcsban:

Jó kis kezdeményezés, ahhoz lépest ,hogy mennyire komplex játék, fõleg a vége, elég kevés bug van benne. PL egyszer csak átszínezte a birodalmam színet rózsaszínre,aztán néha egy két akármi exception.Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni azért belõle,nekem a civilizációs fázis tetszett a legjobban, kár hogy az ûrfázisban csak egy hajót irányíthatsz.Jó oké lehet veled még másik 5 hajó,amik többnyire csak láb alatt vannak,volt hogy a kolóniakészítõ csomag sugarába belementek és kb 5 perc után ért földet,addig ki sem engedett a bolygóról + hasonlók.Szóval kár,hogy nem ténylegesen egy birodalmat irányítasz,mondjuk ha sok medálod összejön.Az tetszik még az ûrfázisban ,hogy több 10000 csillag van(valaki tudja mennyi?) , és ,hogy általad vagy más által készített civilizációval is kapcsolatba kerülhetsz,befolyásolhatod.Talán így lehet is csinálni egy fából-vaskarika multiplayert.Ismerõseitekkel cserélgetitek a mentett állásokat és így szép lassan meghódíthatjátok az univerzumot.Biztos lesz olyan vérpisti aki elfoglalja az összes bolygót,közben meg kihullik a haja és skizo lesz. :DDD Már várom a shotokat/videokat errõl :DDD

A végén már igyekeztem gyorsan összecsapni,volt kb 20 rendszerem,de sokat csak ledobáltam gyorsan.Tényleg mivan,ha mondjuk kinyírják az összes bolygódat? Még hardon sem sikerült összehoznom ,pedig elvesztettem jónéhány várost, mert sokan támadtak amiért nem fizettem védelmi pénzt :)

Szerintem úgy lehet a leggyorsabban végigvinni,ha befoglalsz minden fûszerbõl mondjuk 2, vagy max 3 bolygót.Az 6-féle fûszer esetén 12-18 bolygó.Ha jól tudom 6 féle van:sárga,narancssárga,kék,zöld,rózsaszín,bíbor.Ha megvásárlod egy szövetséges fõbolygóját onnan is sok fûszert össze lehet hozni,még ha nem is a tiéd érdemes odamenni vásárolni.Néha egy ilyen sokvárosos kolónia felér 3 másikkal.Szal kereskedelmi útvonalad mindig a sokvárosos rendszerekhez érdemes rakni elõször.Fõbolygóddal ne nagyon törõdj,ott hibáztam,hogy egy csomót költöttem az ottani városokra és nem is hozott szinte fûszert.Még akár el is lehet adni az épületeket.
Kolóniákat a ritka fûszeres rendszerekre kell rakni elõször,hiába van a kolóniás küldetésbe más.Persze az elején érdemes t1-esre rakni ,mert nehéz t0-ásat általában terraformálni.

Nagyjából ennyi amit mondani akartam,asszem egy jó ideig elég volt ebbõl a gameból,átlagosnál tovább bírta nálam. :)

Zomil
eleve még a könytára is ottvan a sporalkotások között, remélem nem csak ennyiböl fog állni a kieg :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Carlos
Egy kis érdekesség
(kimaradt flore editor-ról szól (azért pofátlanság lenne egy editort kiadni expansion pack-ként.))

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Kérdezés elõtt olvasd el a FAQ-ot, ugyanis ha olyasmit kérdezel ami szerepel benne, az az üzenet automatikusan törölve lesz.

Þór vígi þessi rúnar

böröczk
Ha elfoglalsz egy katonai várost (már, ha ezeket a primitív csoffatagságokat annak lehet nevezni), akkor választhatsz, hogy megtartod katonainak, vagy vallásossá teszed. Illetve nálam vallási város révén ez az opció jött ki.

Kumiho #2179

Carlos
<#vigyor>

Þór vígi þessi rúnar

Kicsikiraly
megölt a pálca pál lényed epic formában :S

DFTBA &#3232;_&#3232;

hihetõ

Hmuda
"Badger". :P

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Carlos
badge hunter... <#vigyor>

Þór vígi þessi rúnar

akyyy

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Hmuda
Sikerült már valakinek megszereznie a gyors-civ-fázis achievementet? Már minimum háromszor játszottam végig bõven egy óra alatt (fél óra is alig volt), mégse adja meg.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Sziasztok!

Valaki elárulná hogy és milyen módon lehet plusz fegyvereket szerezni a hajóra? Eddig minden fázisban csúcsragadozó voltam, erre ûrfázisba ilyen feladatot kapok, hogy építsek ki kereskedelmi útvonalat <#szomoru1> Valahogy nem lehetne leigázni pl az olyan bolygókat ahol még csak civilizációban vannak?
Kicsikiraly
ha vallásos, vagy kereskedõ vagy, akkor nem enged rápakolni fegyvert, csak katonaiban.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Venom
Na ezt már nemérte. Újrainstalláltam a játékot és még mindíg csak sejtfázisban enged új játékot indíttani. Valamint eredményeket sem jegyzi fel pl ha eljutok sejtfázisból lényfázisba :(

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Carlos
Köszönjük emese!
Eddig két embernél volt rossz, a másiknak egy driverfrissités megoldotta.
Télleg a játék hibája!
Menny át a wareztopikba akkor!
kthxbye!

Þór vígi þessi rúnar

Gando
megis oldottad.... a game hibája....

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

nem eredeti...
dehogy melegszik, ennél 10x jobb grafikáju játékot elvisz...
ez csak a game hibája lehet...
legujabb ati catalyst van fennt...
+ van 40giga hely a c: n.