8545
Spore
  • Hmuda
    Igazából még nem próbáltam, de nekem ez tűnik logikusnak. :-)
  • Aragorn83
    Köszi Hmuda, ez nekem nem jutott volna eszembe! :D
  • Hmuda
    Pedig pofon egyszerű. Eljutsz mondjuk sejttől törzsig, a lényed ott van a pédiában és új bolygót kezdesz vele egyenesen az űr fázisban. Paff, civ fázis ki van hagyva.
  • Aragorn83
    Oks, mert most ezek alapján csinálom meg a másik 9 alaptulajdonságot :)

Akkor megnyugodtam :D Azt hittem csak nekem nem akar leesni. :)
  • Carlos
    Keress másikat!
    Van másik 20 amiben minden részben kell csinálni valamit.
    Amúgy ezt énsem értettem... :)
  • Aragorn83
    Lobster, ha már ennyire ügyesen megfejtetted a sémáját az ábrának, segíts kérlek kicsit. Megvan ugye nekem a Prima Guide, aminek a vége felé fel van sorolva a 10 beállítottság (bárd, vándor stb.)

Leírom előljáróban mi lenne a kérdéses dolog számomra:

Omnivore (Cell ph.), Neutral (Creature ph.), unplayed (Tribe ph.) unplayed (Civilistaion ph.), Trader (Space ph.)

Szóval engem az érdekelne, hogy ez csak egy mód arra, hogy lehetsz kereskedő, de ezt az unplayed dolgot nem vágom. Hogy lehetsz úgy Kereskedő az űrfázisban, ha nem játszol a törzsi és civilizációs fázissal?
  • Carlos
    Végre:

Véletlenül meglett:
  • Carlos
    Hittérítő: 11.250
    Kereskedő: 7.500
    Diplomata: 7.500
    Sámán: 7.500
    Harcos: 2.250
    Tudós: 11.250
    Lovag: 7.500
    Ökológus: 7.500
    Bárd: 11.250
    Vándor: 1.500
  • HErBY30y
    Én ezt a videót láttam róla pár éve és azóta várom. Utolag megnézve tényleg olyasmit kaptunk....kivéve, hogy ebben a halfázist is mutatja....de ezek alapján nemnagyoncsalódtam, csak félreértelmeztem a videót:D...meg angolul se tudok, és angolul kommentálja..:(
  • HErBY30y
    Nem olyan lett sajna. Én is aszittem lényfázis lesz túlbonyolítva. Nem tudsz földalatti meg vizi élőlényt csinálni, ugyanis több fázison megy keresztül a játék és az űrbe nehezen jutott volna el egy koportyúval lélegző hal egy akváriumhajóval.:)...de jó, próbáld ki...Lényszerkesztés, jármúszerkesztés, ufo szerkesztés rulez!!!
  • Daffit
    Nagyon csalódtam a játékban, pedig még nem is játszottam vele.

Azt szeretném megtudni, hogy minden lény ugyan az? Ez alatt azt értem, hogy lehet-e olyan fajt létrehozni, ami csak a vízben él? vagy azt szereti ha a bolygó kéntartalma nagy, vagy tud repülni, vagy föld alatt él?

Ha ilyen nincs, akkor nekem az nem számít, hogy nincs keze vagy hat van, húst eszik vagy növényt, stb...

Nekem úgy tűnik, hogy nagyon jó volt az ötlet, de a megvalósítás évezredekkel van tőle.

Győzzetek meg, hogy érdemes kipróbálni!
  • Carlos
    Űrfázisban, ha lényszintről hozol fel monolittal valakit, akkor eléri a törzsfázist (törzs), majd eléri a törzsfázist (civ), majd eléri az űrfázist (űr).
    Nálam legalábbis ezt irogatja. Még nem láttam olyat, hogy valaki a civ fázist érné el...
  • Lobsterman
    Mi írja ezt? :S
  • Lobsterman
    Mondjuk annyi elég hogy minimum 3 fázis egyik irányba és harcos(P)-sámán(Z) kereskedő(K) leszel, 2-2 és tudós(KP)-zealot(ZP)-diplomata(ZK), 1-1-1 mind a 3 fajtából, és 1 valamilyen szín lovag(P)-bárd(K)-ökológus(Z).
  • Carlos
    És az amikor egy lény kétszer éri el a törzsfázist?
    Ugyanis a civ fázisra is törzsfázist ir!
  • Lobsterman
    Nekem ez. Kevesebbet kell keresgélni, és kisebb :D
  • Lobsterman
    Ez így van.
    Viszont van egy hatalmas magyarítási hiba a sejtfázis-ragadozó űrképességével kapcsolatban. Magyarban azt írja hogy megnöveli a fegyverek sebzését v valami ilyesmi. Viszont ez nem igaz. Az a képesség az energiatartalékát növeli meg a hajónak
  • Carlos
    Én a hosszú listát szoktam amiben le van irva, hogy mikor mi legyél és akkor az leszel.
    Nekem az jött be... :D
  • Lobsterman
    Nekem is időbe telt míg megfejtettem hogy működik, de biztos így van, mert ez alapján fejlesztgettem az utóbbi 3-4 lényemet, és az jött ki a végén mindig amit akartam :D
  • bigapó
    Közben megtaláltam Én is, gyengébbek közé tartozom, mivel nem néztem ezeket a dolgokat első játék során:((

Köszönöm Hmuda, hogy mire rájöttem Te is belinkelted a megfelelő képeket, de legalább megcsináltad:))

Megvan amit kerestem, lényfázisban kell Ragadozónak lenni, mert ott ad Elsődleges egyed nevű tulajdonságot űrfázisnál, ezzel lehet növelni az életerőt.

Kösz mindenkinek, egy rövid táblázat-szerű dologként mehetne a FAQ-ba Carlos.

Ui: Ha jól sejtem erről beszélt Hmuda, hogy ezt kellene keresnem a kézikönyvben, nos a pdf-es verzióban nincs benne, sorry:)
  • Carlos
    Hmmm...
  • Lobsterman
    De vándor vagy akkor is ha kapásból az űrfázisban kezded, pont azért mert nem mozdulsz el egyik irányban sem.
  • Lobsterman
    Nemnem. Ez pont azt mutatja h a 4 fázis alatt merre mozdulsz akkor mi lesz. 4 fázis van, mindig a kék-zöld-piros csúcs fele mozdulsz el egy egy fázissal egy pöttyel. A középső szürke pöttytől indulsz az elején. Az a vándor. Az akkor lehetsz ha 3 fázist játszol le, 1et zöld, 1et kék, 1et piros befejezéssel. Akkor jutsz vissza oda.
    Nézd meg. PPZZ->hittérítő(zealot), ZpPZ->ugyanez, PPPP->harcos(warrior), PPPZ->ugyanez, PKZP->lovag(knight) és így tovább.
  • Lobsterman
    Az én harcosomnak is 2250 az alapszintű életerő csomaggal. Biztos vagyok benne hogy a lényfázisos képesség befolyásolja csak a hpt.
  • Carlos
    Ez egy rossz kép.
    Ugyanis nem arról szól, hogy hogy lehetsz vándor, hanem arról, hogy az űrfázisban hogyan tudsz személyiséget váltani, milyen küldiket kell megcsinálnod ahhoz, hogy "megnyiljon" az a személyiségcsere.
  • HErBY30y
    Köszönöm...aha látom vágom szedem le:)
  • Lobsterman
    Parancsolj
  • HErBY30y
    Ezt a részét én vágom, de van amit nem.
    Sokan írjátok itt, hogy: Sámán, Kereskedő, Vándor meg ilyenekké lehet válni...Ezt a játékban sehol nem találom. Egyszer belinkelte valaki ide azt az ábrát, hogy merre kell haladni, melyik ághoz, de nem lelem...a FAQ-ban nincs benne ugye? (neménvagyokvak):P
  • Hmuda
    Minden "beállítottság kártyán" ott vannak alul, hogy milyen extrákat kapsz a későbbi fázisokban.

Az első ikon az azt követő fázis jelzi mindig, az utolsó pedig az űr fázist, ez gondolom egyértelmű. Ha ráviszitek az egeret akkor egy rém egyszerű tooltip kiírja, hogy mi a neve, mit tud és milyen fázisban lesz elérhető.

Emellett minden fázis idővonalának végén ott van mind a három lehetőség, így lehet előre tervezgetni.

• Hmuda
    Nem a harcos kap extra életerőt hanem ha lény fázisban voltál ragadozó.

De a gyengébbek kedvéért mindjárt csinálok egy screenshotot hogy hol lehet játék közben megnézni milyen beállítottság milyen bónuszt ad később.
  • Carlos
    Csinálok egy listát a fajaim űrhajó hp-járól.
    10-15 perc. (megyek még vc-re előtte)
  • bigapó
    erről beszélek, a harcos "faj" kevesebb életerőt kap, Hmuda szerint filozófiai bónusz, csak azt nem tudjuk, hogy mi is az ami változtatja.

Nem lehet véletlen. Figy, végig piros voltam, próbáltam törzsi fázisnál fentebb vinni, de nem sikerült középre evickélni a fejlődési csíkon, így lettem harcos faj. Nekem most max életerővel (minden maxon van már a hajón) 2205 életerő pontom van, neked alapból, kezdésnél 1500 pont!!???

Ezért mondom, hogy ha kezdek újat, akkor a homlokegyenest másik irányt fogom csinálni, növényevő, diplomata, ilyesmi:) akkor majd kiderül, mert már figyelni fogom, hogy mikor mire mit ad.
  • Carlos
    Nálam a harcos 600 vagy 750-el kezdett!
    Köpni nyelni nem tudtam...
  • Venom
    Hát nemtudom nekemis 1500as volt a hajóm harcos fajjal, most hittérítő vagyok és szintén 1500 volt a kezdő löket. Ha sejtfázist húsevőként végzed onnan jön hajóra élet bónusz. Sajna arra nem emlékszem hogy kereskedővel mennyi volt a HP.
  • Carlos
    Nemtom miről beszélsz, sry.
    Az, hogy mennyi hp-ja van a hajómnak, az még mindig kérdés a számomra.
    Szerintem egyébként két lehetőség van:
    1, földi, légi, vizi jármüveid százalékos arányából öröklődik.
    2, rejtett értékeket vesz figyelembe az űrhajó elemeiből való építkezésnél. (mint a légi, földi stb, csak itt nincs kijelezve).
    Én magam az elsőre tippelnék, de közel sincs kizárva a második sem.
  • gyonax
    Köszönöm a segítséget, tökéletesen működik!
  • Lobsterman
    Elvileg már jó is. Remélem működni fog.
  • Lobsterman
    Pár perc és itt fent lesz a mentésem.
  • Lobsterman
    Az is fura mondjuk h csak onnan engedne. Én civ fázisban jártam először, de kíváncsi voltam, elmentettem, és már akkor engedett új játékban űrfázisból indulni :S
  • gyonax
    Az a bajom hogy csak törszi fázisban engedne újat kezdeni. Ezért is szeretnék kérni egy savegamet, mert úgy remélhetőleg enged majd rögtön űrfázisból kezdeni, de mivel új játékot kezdek szépen kiválaszthatom a saját lényemet. Ezért is köszönném meg ha valaki feltöltené saját mentését, vagy adna egy linket egy működő, űrfázisbeli mentéshez.