8545
Spore
-
Ace McCloud #7381 Nézd meg, hogy mi a bolygó pillanatnyi állása. Kevés légkör - sok légkör, Hideg - meleg. Ennek függvényében vegyél légkörgenerátort, vagy légkörcsökkentőt, Meteorhívót, vagy valami hőmérsékletcsökkentő kütyüt. Vigyél vagy 6 féle növényt(lehetőleg 10 - 10 db ot mindből) az anyabolygódról, amik még nincsenek a planétádon, és növény, mindenevő, vagy húsevő életformákat. Dobd le a gyarmaton a légkörcuccost, és ez elmozgatja a célkeresztben a pontot.
Amint beér a pont a célkeresztnél a T2 es mezőbe, kezd el ledobálni a növényeket. Lesz amire kiírja, hogy magasabb T-szint kell neki, értelemszerűen abból nem raksz többet. A T-szint igénye a növényeknek nem feltétlenül lesz az anyabolygóddal azonos mértékű. Érdemes 3-asával ledobálni kontinensenként, így hamar stabilizálja a T-szintet. Ezután jönnek a növényevők, majd a húsevők ugyan ezzel a stratégiával, így kialakul az ökoszisztéma. Vársz egy kicsit, míg teljesen stabilizálódik minden, és a végállapot státuszától függően veszed meg a következő terraformáló kütyüt. Amennyiben légkörnövelőt veszel, valszeg hűlni fog a bolygód, szal érdemes meteorhívót vinni. T3 szintnél már eléggé kell kapkodni, mert a meteorok nagyon elviszik a hőt a meleg felé. Amint megvan a 3. ökoszisztéma, szépen beáll magától középre a pont. -
Ace McCloud #7380 Köszi a tippet, és valamennyire segített is. A furi, hogy kb 500 mb-os fileről van szó...
Egy ideig megint ment a játék, aztán, miután a file ismét eléri a 180 MB-os körüli méretet, megint meghal a dolog..
Még megpróbálok pár másik filet is törölni párhuzamosan, hátha az segít. -
#7379 ugyanúgy, mint addig. meg kell nézni, hogy a piros pötty milyen helyzetben van a középponthoz képest és olyan terraformáló eszközt használni amivel középre terelheted. mindegyik eszköznél egy kis sárga nyíl mutatja, hogy merre fogja változtatni a klímát. amint megnyílik a T2-es kör, el kell kezdeni növényeket és állatokat lerakni, hogy stabilizálódjon az ökoszisztéma. ezt gondolom tudod hogy kell. -
#7378 Apropó terraformálás T1 után hogyan lehet még emelni a szintet? -
#7377 ha ugyanazon a gépen telepíted újra, nem használsz el lehetőséget. -
olcsy11 #7376 nálam már nem csak anyabolygónál, egyes más bolygónál is csinálja.. :S -
Zóanagyvarázsló #7375 Köszönöm a tippet, de sajnos a helyzet változatlan. Próbáltam más . package fájlokat is - backupolás után - törölgetni, de semmi eredmény. -
gyonax #7374 Van egy megoldás ami néhány embernek bevált: A C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\SPORE mappából töröljétek ki a GraphicsCache.package fájlt... A TÖRLÉS ELŐTT MINDENKÉPPEN KÉSZÍTSETEK BIZTONSÁGI MÁSOLATOT! A fájl törlése után néhány grafikai bug előfordulhat a játékban, de pár perc alatt(maximum a játék egyszeri újraindítása) megoldódnak. Ha mégsem csak egyszerűen visszamásoljátok az eredeti fájlt. Írjatok ha működik -
Zóanagyvarázsló #7373 Segíteni nem tudok, de megnyugtathatlak, én is pontosan ugyanezzel a problémával küzdök, pontosan ugyanebben a helyzetben. Sokaknál viszont a patch hozta elő, illetve tette gyakoribbá a fagyást, tehát egy reinstall megoldás lehet, talán viszi az 1.0 az újabb mentéseket. (Én várok az 1.02-re...) -
Ace McCloud #7372 Sziasztok!
Nagyon überfaxa a játék, főleg miután az ember eljut az űrkorszakig, csak volna egy problémám.
Egy idő után, ha bemegyek az anyabolygóm légkörébe, és bármit csinálok ott, miután kijönnék a bolygóközi térbe, kidob a játék. Bármilyen esemény következik, ha bemegyek az anyabolygóra, és kijövök, kidob.
Érdekes módon ezt nem teszi meg a gyarmati bolygóknál, csak az anyabolygónál, de az elvesztett városágyúk felszerelése miatt, kénytelen vagyok olykor bemenni az atmoszférába. Sajnos azóta menthetetlenül kidob, bármikor megyek oda vissza, bármit is teszek, ha kijövök a bolygóról, vége a játszadozásnak, és nézhetem a windows asztalt...
Valaki találkozott már ezzel a hibával??
Hálás lennék, ha segítenétek megoldani ezt a dolgot, mert mostmár, hogy kitapasztaltam hogyan lehet t0 -ás bolygóból t3 ast csinálni, igazán fajává kezdett válni a játék.
Előre is köszönöm.. -
#7371 Utánozd, amit ők csinálnak. Ha bandában mész, több az esélyed. -
#7370 Ajánlom az egész topik végigolvasása helyett a FAQ-t elsősorban megtekintésra. -.- -
#7369 dehosszú a fórum...
még az elején vagyok, de énekkel és tánccal próbálom lenyűgözni a szomszédokat, elég kis eséllyel... mi a trükk? -
#7368 Magyar nyelvű kézikönyv engem is érdekelne, mert most mindenre úgy kell rájönni ha szerencsém van és egyáltalán találkozok a lehetőséggel. De mi van ha tehetnék valamit ami előnyt biztosít egy fázisban de nem is találkozok vele akkor nem is tudom hogy egyáltalán keresni kéne. -
#7367 nem lesz több patch, kiegészítőket kell venni 7500ért a javításokhoz ^^ -
Zóanagyvarázsló #7366 Ez nem kizárólag a befejezés hiányából fakad, hiszen az űrfázisban egyébként is 40-szer több lehetőség van, mint a "felvezető" fázisokban.
Rebesgetnek már valamit új patchről? Nálam a fagyások miatt teljesen élvezhetetlenné vált a játék, és nincs kedvem 1.01 nélkül újratelepíteni (és második installt ellőni), kipróbálandó, hátha a patch ludas. -
bartuczcsaba #7365 hy
nekem vmiért nem indul el...
ezt írja ki: videókártyád teljesítménye nem éri el a szükséges minimumot. a játék nem indul el. a részletekért lásd az olvassel fájlt [2001]
pedig mennie kéne a gépemen... mit csináljak? -
#7364 A végtelen végű játékok már csak ilyenek.
Ez olyan mondat volt, mintha azt mondtad volna:
"Nem szeretem, hogy a SimCity-ben akármeddig lehet építeni a várost." -
#7363 Engem csak az zavar, hogy úrkorszak aránytalanul elnyúlik időben a többi korszakhoz képest. -
olcsy11 #7362 valakinek nincs meg a magyarnyelvű kézikönyv .pdf-ben. nekem GE-s angol kézikönyvem van, de a magyart szívesen elolvasnám. -
#7361 Hehe. De igazuk van, baszus. A nagy ellenzők, meg a lehúzó kritikusok mit vártak? Egy hatalmas über áttörést. Egy Earth Worm Jim-Mario klónt, meg egy Civilization-War(Star)Craft utódot, utána meg Imperium Galactica-val? És még közben a Collectors Edition prezentálja a rák ellenszerét is????
Azt kell felfogni, hogy ez nem "5 játék egyben", ahogy egynémely kritikus prezentálta, hanem egy fantasztikus egység, amit nem lehet átlátni egy tesztelés folyamán. Igenis máshogy működnek a különböző játékstílusok, és más a világ is. Ugyanakkor pedig fantasztikusan összefüggő. Akiknek nem tetszik, azok vagy reménytelen Csé-függők, vagy nem élték bele magukat. Hozzátenném, én sem játszok sokat hetente. -
#7360 Kár pedig azt hittem csinálok egy aratógépet -
#7359 nem, annyi lessz a támadásod mint a legnagyobb szintű testrészed -
#7358 De miért is?!
Ez marketing.
...És még mindíg szivesebben nézem mint a lila szörny félrevezetéseit! -
#7357 Sziasztok most kaptam kézhez a gamet és érdekelne ha több karmot rakok a lényre akkor összeadósik pl a csapás érték? persze értem ezt a többire (harapás,éneklés stb) is. esetleg ráteszek tízegynéhány 1-es buzogányt az ér valamit vagy ráteszem az 5-öset azt az a plafon?
-
#7356 ehhh...
akkor felejtős...
Egy kis önfényezés spore módra:
Sux... -
#7355 Mondjuk hogy az oldal adminjai azzá teszik? :P -
#7354 És az hogy? -
#7353 Hát hogy bekerül a featured lények közé a weblapon. :S -
#7352 Igen. Énis ezen akadtam meg. Mi az, hogy featured?
Kiválasztják a készítők, hogy valamelyik kiegbe bennelegyen? -
#7351 Vagy akármid :P -
#7350 Akkor kapod ha van Featured lényed. -
#7349 Hogy lehet megszerezni ezt az achievmentet:
Címlapsztori: Egy alkotás vagy spóradásod megjelenjen a spore.com-on -
#7348 elvileg kapcsolatot teremtesz egy bolygón lévő fajjal (gondolom pozitív irányba tolja el a mutatót) -
HErBY30y #7347 Engem elkapott egy Gigász, nem evett meg, hanem eldobott a rákba a tenger közepébe. Meghaltam, de megadta a medált:) -
Zóanagyvarázsló #7346 Én úgy csináltam meg, hogy egy gejzír körül repkedtem, mire elfáradva leérkeztem volna, azzal újra fellövettem magam a magasba. A szárnyakkal pedig nem érdekes ész nélkül csapkodni, hacsak nem kolibrit alkottál :)
Egyébként a gabonakör jó valamire? -
Aragorn83 #7345 Azonkívül, hogy medálokat kapsz érte másra nem nagyon... -
Aragorn83 #7344 A legjobb szárnyon kívül válaszd ki az 5-ös szintű ugró alkalmatosságot, rakd fel lényedre és menj fel a bolygód legmagasabb pontjára. Onnanrugaszkodj el. -
#7343 Császtok.
Ezek a mesekönyv bolygók jók valamire?Találtam egyet de semmi különleges nem volt rajta. -
#7342 ja, lényeget, meg nem írtam, igaz már átléptem a lényfázison. szóval nektek hogy sikerült 200 métert repülni, hogy meglegyen az ach. ?
Nekem olyan 10 szárnycsapás után elfárad és nemtok a levegőben maradni tovább. maxi szárnyam volt, legnagyobbra felnöveltem méretileg is, hátha számít, de a fáradás miatt nem tudtam ezt megcsinálni.