Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Daffit
Nagyon csalódtam a játékban, pedig még nem is játszottam vele.

Azt szeretném megtudni, hogy minden lény ugyan az? Ez alatt azt értem, hogy lehet-e olyan fajt létrehozni, ami csak a vízben él? vagy azt szereti ha a bolygó kéntartalma nagy, vagy tud repülni, vagy föld alatt él?

Ha ilyen nincs, akkor nekem az nem számít, hogy nincs keze vagy hat van, húst eszik vagy növényt, stb...

Nekem úgy tûnik, hogy nagyon jó volt az ötlet, de a megvalósítás évezredekkel van tõle.

Gyõzzetek meg, hogy érdemes kipróbálni!

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Carlos
Ûrfázisban, ha lényszintrõl hozol fel monolittal valakit, akkor eléri a törzsfázist (törzs), majd eléri a törzsfázist (civ), majd eléri az ûrfázist (ûr).
Nálam legalábbis ezt irogatja. Még nem láttam olyat, hogy valaki a civ fázist érné el...

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Mi írja ezt? :S

Lobsterman
Mondjuk annyi elég hogy minimum 3 fázis egyik irányba és harcos(P)-sámán(Z) kereskedõ(K) leszel, 2-2 és tudós(KP)-zealot(ZP)-diplomata(ZK), 1-1-1 mind a 3 fajtából, és 1 valamilyen szín lovag(P)-bárd(K)-ökológus(Z).

Carlos
És az amikor egy lény kétszer éri el a törzsfázist?
Ugyanis a civ fázisra is törzsfázist ir!

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Nekem ez. Kevesebbet kell keresgélni, és kisebb 😄

Lobsterman
Ez így van.
Viszont van egy hatalmas magyarítási hiba a sejtfázis-ragadozó ûrképességével kapcsolatban. Magyarban azt írja hogy megnöveli a fegyverek sebzését v valami ilyesmi. Viszont ez nem igaz. Az a képesség az energiatartalékát növeli meg a hajónak

Carlos
Én a hosszú listát szoktam amiben le van irva, hogy mikor mi legyél és akkor az leszel.
Nekem az jött be... 😄

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
Nekem is idõbe telt míg megfejtettem hogy mûködik, de biztos így van, mert ez alapján fejlesztgettem az utóbbi 3-4 lényemet, és az jött ki a végén mindig amit akartam 😄

bigapó
Közben megtaláltam Én is, gyengébbek közé tartozom, mivel nem néztem ezeket a dolgokat elsõ játék során😞(

Köszönöm Hmuda, hogy mire rájöttem Te is belinkelted a megfelelõ képeket, de legalább megcsináltad😊)

Megvan amit kerestem, lényfázisban kell Ragadozónak lenni, mert ott ad Elsõdleges egyed nevû tulajdonságot ûrfázisnál, ezzel lehet növelni az életerõt.

Kösz mindenkinek, egy rövid táblázat-szerû dologként mehetne a FAQ-ba Carlos.

Ui: Ha jól sejtem errõl beszélt Hmuda, hogy ezt kellene keresnem a kézikönyvben, nos a pdf-es verzióban nincs benne, sorry😊

The Matrix has you...

Carlos
Hmmm...

Þór vígi þessi rúnar

Lobsterman
De vándor vagy akkor is ha kapásból az ûrfázisban kezded, pont azért mert nem mozdulsz el egyik irányban sem.

Lobsterman
Nemnem. Ez pont azt mutatja h a 4 fázis alatt merre mozdulsz akkor mi lesz. 4 fázis van, mindig a kék-zöld-piros csúcs fele mozdulsz el egy egy fázissal egy pöttyel. A középsõ szürke pöttytõl indulsz az elején. Az a vándor. Az akkor lehetsz ha 3 fázist játszol le, 1et zöld, 1et kék, 1et piros befejezéssel. Akkor jutsz vissza oda.
Nézd meg. PPZZ->hittérítõ(zealot), ZpPZ->ugyanez, PPPP->harcos(warrior), PPPZ->ugyanez, PKZP->lovag(knight) és így tovább.

Lobsterman
Az én harcosomnak is 2250 az alapszintû életerõ csomaggal. Biztos vagyok benne hogy a lényfázisos képesség befolyásolja csak a hpt.

Carlos
Ez egy rossz kép.
Ugyanis nem arról szól, hogy hogy lehetsz vándor, hanem arról, hogy az ûrfázisban hogyan tudsz személyiséget váltani, milyen küldiket kell megcsinálnod ahhoz, hogy "megnyiljon" az a személyiségcsere.

Þór vígi þessi rúnar

Köszönöm...aha látom vágom szedem le😊
Lobsterman
Parancsolj

Ezt a részét én vágom, de van amit nem.
Sokan írjátok itt, hogy: Sámán, Kereskedõ, Vándor meg ilyenekké lehet válni...Ezt a játékban sehol nem találom. Egyszer belinkelte valaki ide azt az ábrát, hogy merre kell haladni, melyik ághoz, de nem lelem...a FAQ-ban nincs benne ugye? (neménvagyokvak)😛
Hmuda
Minden "beállítottság kártyán" ott vannak alul, hogy milyen extrákat kapsz a késõbbi fázisokban.

Az elsõ ikon az azt követõ fázis jelzi mindig, az utolsó pedig az ûr fázist, ez gondolom egyértelmû. Ha ráviszitek az egeret akkor egy rém egyszerû tooltip kiírja, hogy mi a neve, mit tud és milyen fázisban lesz elérhetõ.

Emellett minden fázis idõvonalának végén ott van mind a három lehetõség, így lehet elõre tervezgetni.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Nem a harcos kap extra életerõt hanem ha lény fázisban voltál ragadozó.

De a gyengébbek kedvéért mindjárt csinálok egy screenshotot hogy hol lehet játék közben megnézni milyen beállítottság milyen bónuszt ad késõbb.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Carlos
Csinálok egy listát a fajaim ûrhajó hp-járól.
10-15 perc. (megyek még vc-re elõtte)

Þór vígi þessi rúnar

bigapó
errõl beszélek, a harcos "faj" kevesebb életerõt kap, Hmuda szerint filozófiai bónusz, csak azt nem tudjuk, hogy mi is az ami változtatja.

Nem lehet véletlen. Figy, végig piros voltam, próbáltam törzsi fázisnál fentebb vinni, de nem sikerült középre evickélni a fejlõdési csíkon, így lettem harcos faj. Nekem most max életerõvel (minden maxon van már a hajón) 2205 életerõ pontom van, neked alapból, kezdésnél 1500 pont!!???

Ezért mondom, hogy ha kezdek újat, akkor a homlokegyenest másik irányt fogom csinálni, növényevõ, diplomata, ilyesmi😊 akkor majd kiderül, mert már figyelni fogom, hogy mikor mire mit ad.

The Matrix has you...

Carlos
Nálam a harcos 600 vagy 750-el kezdett!
Köpni nyelni nem tudtam...

Þór vígi þessi rúnar

Venom
Hát nemtudom nekemis 1500as volt a hajóm harcos fajjal, most hittérítõ vagyok és szintén 1500 volt a kezdõ löket. Ha sejtfázist húsevõként végzed onnan jön hajóra élet bónusz. Sajna arra nem emlékszem hogy kereskedõvel mennyi volt a HP.

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Carlos
Nemtom mirõl beszélsz, sry.
Az, hogy mennyi hp-ja van a hajómnak, az még mindig kérdés a számomra.
Szerintem egyébként két lehetõség van:
1, földi, légi, vizi jármüveid százalékos arányából öröklõdik.
2, rejtett értékeket vesz figyelembe az ûrhajó elemeibõl való építkezésnél. (mint a légi, földi stb, csak itt nincs kijelezve).
Én magam az elsõre tippelnék, de közel sincs kizárva a második sem.

Þór vígi þessi rúnar

Köszönöm a segítséget, tökéletesen mûködik!
Lobsterman
Elvileg már jó is. Remélem mûködni fog.

Lobsterman
Pár perc és itt fent lesz a mentésem.

Lobsterman
Az is fura mondjuk h csak onnan engedne. Én civ fázisban jártam elõször, de kíváncsi voltam, elmentettem, és már akkor engedett új játékban ûrfázisból indulni :S

Az a bajom hogy csak törszi fázisban engedne újat kezdeni. Ezért is szeretnék kérni egy savegamet, mert úgy remélhetõleg enged majd rögtön ûrfázisból kezdeni, de mivel új játékot kezdek szépen kiválaszthatom a saját lényemet. Ezért is köszönném meg ha valaki feltöltené saját mentését, vagy adna egy linket egy mûködõ, ûrfázisbeli mentéshez.
bigapó
most olvasgatom az angol fórumot és azt hiszem igazad van, legalábbis más is hasonló gondokkal küzdött mint Te. Ott annyi elég volt, hogy kezdett egy új játékot, azt most nem tudom, hogy törölte a régit vagy egy másik "csápon" kezdett újat?

The Matrix has you...

bigapó
nem úgy értem, engem kifejezetten ez érdekelne, mert ahogy látom és mondtad is, éppen a kép készítésénél kezdted az ûrfázist és máris 1500 pontos hajód van😊

azt már eldöntöttem, hogy egy teljesen más úton fogok haladni a következõ játékomban, de addig még hátravan a mag felfedezése a mostaniban, szóval csak bizonyosságot szeretnék, hogy jól tippeltem-e egy dologban. homályosan fogalmazok, de megvan az oka😊

The Matrix has you...

Na van egy ötletem😄 Kéne egy savegame egy nem bugos ûrfázis elejérõl(miután megvan a hajtómõ) majd egy új bolygón kezdek a saját fajommal egy játékot rögtön az ûrfázisba😄 Tehát légyszíves töltsön fel valaki egy savegamet, mert nagyon ki szeretném már próbálni az ûrfázist😄
Carlos
Egy kivétellel már minden voltam. Egyedül a vándor van hátra és a bárd mester (amit most csinálok)

Þór vígi þessi rúnar

Nem kezdhetek új játékot mert nem mentett az ûrrfázisban...
Lépj ki a fõmenübe és kezdj újjátékot az ûrfázistól kezdve.
Ezaz hogy azzal a mentéssel próbálkozok már 3 napja... 😞
bigapó
akkor hajrá, folytasd onnan, szerintem másodjára nem ad be bugot (ha ez az volt). csak most már figyelmesen olvasd el mit írnak és azt csináld, meglesz az😊)

The Matrix has you...

Pont az ûrfázis elõtt, mert nem engedett menteni az ûrfázisban 😊 Én se feltétlenül akarnék máséval játszani, de ha egyszer az enyém nem megy....
bigapó
hol van a mentésed?

csak azért, mert megpróbálhatnád betölteni, ha nem vagy túl messze ettõl a résztõl, nem az igazi másnak a játékát használni. mondjuk nekem pölö fagyás volt civ fázis elõtt, szóval kompletten végig kellett nyomnom a törzsfázist elõlrõl és nem tartott tovább 10 percnél😊 ha már tudod mi hogy mûködik pofonegyszerû és gyors az egész.

The Matrix has you...

bigapó
bocs, ûrfázis akarna lenni😊

be lehetne rakni faq-ba, hogy a HOME és az END gombokkal gyorsabban lehet ki/be lépkedni a bolygófelszín/rendszerek között.

The Matrix has you...

Na ilyet nem kaptam.... Amúgy millitaryba kezdtem az ûrfázist... Szerintem ez bug lesz😞 Valaki nem tudna küldeni egy savagemet egy rögtön training utáni helyrõl?
bigapó
milyen tulajdonsággal kezdted az úrfázist?
sorolhatod végig is, sejtbõl miként léptél át és így tovább.

The Matrix has you...

Carlos
No, akkor leirom.
Megépíted a hajót.
Ekkor kapsz egy olyan küldetést, hogy menny át a város feletti körökön. Ezután jön egy tapogass le egy lényt küldi, majd egy emelj fel egy lényt a rakteredbe, akit ezután le kell sugározni egy városba.
Ezek után jön egy irts ki a lézerrel 5 fertõzött állatot küldetés. Ha ez is kész, akkor asszem kapsz egy olyat, hogy menj át egy másik bolygóra a rendszeredben. Ha ezis megvan, akkor kapod meg a hajtómûvet, amivel elhagyhatod a rendszert.

Þór vígi þessi rúnar

Értem én de a bolygót nem tudom elhagyni nem a rendszert... vagy van valami különleges mód, ahogy el kéne hagynom a bolygót? Nem elég egérgörgõzni? Eszközeim ilyenek vannak: radar és a kalózok elleni dolog.
Carlos
A kezdõ rendszered egy másik bolygója!
Nem kell elhagyni a rendszert!
Ott van az, csak lehet, hogy nem látod, mert takarja egy gázóriás vagy valami!
Elõször a saját rendszered egy másik bolygójára kell elmenni és csak utánna kell elhagyni a rendszert!

Þór vígi þessi rúnar

Ez a baj, hogy ilyenem nincs! A küldetést megcsinálnám én, de azt kérik hogy menjek másik bolygóra, amit pedig nem tudok megtenni hajtómû nélkül. Amit eddig csináltam: Megterveztem az ûrhajót. Kiírt 2 üzenetet, majd rákattintottam a bejövõ adás gombra. Ott mondtam hogy az xxx fajból jöttem, köszöntöttek. Majd katt a küldetésekre, és ott felvettem az elsõt, ami arra kér hogy menjek másik bolygóra, és a SETI-vel keressek rajta életet. Ha valahol hibát fedeztek fel szóljatok😄 És ezután nem tudtam elmenni a bolygóról.
Carlos
Szerintem jobb lenne amúgy, dehát ti tudjátok.

Þór vígi þessi rúnar

Köszi a tanácsot. Még nem tudjuk igazán hogy legyen, de valószínû, hogy a zárójeles rejtett szöveget kiemelem sárgával, úgy majd feltûnõ lesz. 😊

Carlos
Oooops benéztem. Hirtelen, a jármûgyárosra hittem azt.

Tipp a linkre: a rejtetteket vedd külön szekcióba szerintem. Igy keresni kell, ha csak azok érdekelnek!

Þór vígi þessi rúnar