8545
Spore
  • Firerock
    uhh:)
    köszi
  • Carlos
    Egyetértek!
  • Hmuda
    Bár a Societies-t szívből utáltam, mivel egy remek, összetett sorozatot kiddie szintre alacsonyított, ebben az egyszerűsített játékban el tudnám viselni.

Firerock: ezek afféle tesztprogramok, amikkel a különféle tudományos elméleteket tesztelik. Az előzővel a gravitációs kölcsönhatásokat, itt többek között a bioszférát és speciális beállításokkal a csillagképződést tanulmányozzák.
  • Firerock
    ez miez?
  • Kicsikiraly
    épülettípusok hasonlítanak a simcity societiesre :D ha olyan lesz a civilizáció fázis annak csak örülni lehet :D
  • Hmuda
    Kijött a Biome prototype. Így első ránézésre a millió éves "sejtszaporító" programocska egyik változata.
  • Hmuda
    Nekem jobban tetszik így. Maga a "testrész-vadászat" elvileg még mindig benne van (nem emlékszem olyan idézetre ami megcáfolná), annyi a pláne, hogy csak azokat lehet használni ami nem ellentétes a lény beállítottságával (mint írtam, húsevőből nem lesz egyetlen editálás után növényevő). Azt nem tudom, hogy lesz-e lehetőség lassú átmenetre, teszem azt növényevőként kezded, lassan átmész mindenevőbe majd onnan húsevőbe. Kétlem, hogy lehet majd ilyesmi, de kizárni se akarom még.
  • Hmuda
    Rakd ki ha gondolod, csak ne felejtsd el kiszedni a magánvéleményeket. :-)
  • Aragorn83
    Köszi Hmuda a cikket és a fordítást is! :)
  • Lobsterman
    Egyetlen dolog nem tetszik így kapásból. Hogy a sejtfázisban eldől a felhasználható cuccok mibenléte. Jobban tetszett az a rendszer amit pár régebbi videó sejtetett, hogy lény fázisban lehet "megtalálni" a fejlesztéseket, öldökléssel, növényevéssel, felfedezéssel meg hasonlók. Azzal a módszerrel is be lehetett volna határolni hogy monjuk harcászati fejlesztéseket többnyire csak harcias lények szerezhessenek meg. De sebaj. Így is biztos jó lesz.
  • Hmuda
    Spore részletek.

A lényeg. Jó olvasást. :P

Cell Phase:

Ahogy fejlődsz, annak fényében nyílnak meg a testrészek az editorban. Elvileg a Creature Phase-ben ez dönti el, hogy mik lesznek elérhetők. Szóval nem lehet megcsinálni, hogy növényevőként kezded, majd cakompakk, egyetlen evolúciós ugrással húsevőt csinálsz belőle.

Tribal Phase:

Lesznek ún. Sporecastok. Ezek amolyan összesített listák, amik egy bizonyos fajta tartalmat foglalnak magukba. Ilyesmi például egy StarWars sporecast, ami kizárólag SW dolgokat tartalmaz. Gondolom majd a játékosok csinálják őket (ami előre jelzi, hogy annyi lesz mint a nyű).
    Már tudtuk, de azért megerősítették, hogy törzsi fázisban különféle cuccokat lehet aggatni a lényekre (sisakok, fegyverek, maszkok, fűszoknya, stb). [Ezért nem fogok olyan lényeket beengedni a játékomba amiken már alapból van ilyesmi.]
    A lény felépítésétől függ, hogy milyen fegyvereket használhat. Az egyéb kiegészítők elvileg állandóak lesznek.

Civilization Phase:

Kétfajta városméret lesz, kicsi és nagy [MEGLEPETÉS! :P], mindkettőben elére meghatározott számú "épület-slot" lesz [A régi rendszer jobban tetszett, ahhol a falak automatikusan bővültek ahogy nőtt a város. :-(]. Pontos számok még nincsenek. Három fajta épület lesz: lakóház, gyár és szórakozás [hogy ezen belül lesznek-e al-épületek, azt nem írták.]. Kék vonalakkal lesznek elválasztva a nemzetek.
    Mindegyik városnak külön zenét lehet berakni, ami akkor hangzik fel, amikor rázoomolsz.
    Itt a lény már csak "NPC" státuszban tetszeleg, kizárólag járműveket lehet irányítani. Három fajta van: katonai, vallási és kereskedelmi. Mindegyik a terjeszkedéshez kell. A kereskedők megpróbálják felvásárolni az adott várost, a vallási járművek prédikációs hologramokat vetítenek ki, megtérítve a lakosságot, a katonai egységek pedig teadélutánt rendeznek a város határában, megmutatva milyen jófejek is ők.
    Itt még mindig lesznek primitív törzsek amik megpróbálhatják átvenni az uralmat [Hogy ez most mekkora fenyegetés azt nem írták.]. Írtak valamit "epikus lényekről" amik a lényünk óriási változata speckó képességekkel, amiket jobb minél előbb kiiktatni [Gondolom Godzilla filmek inspirálták, jópofa ötlet. :D]. Elvileg nem jár a legyőzésükért komolyabb jutalom azon kívül, hogy nem kell többet foglalkozni velük. :P
    A fajunk viselkedése alapján lesznek "szuperképességek". Példaként felhozták a kereskedelmi hirdetéseket az ellenséges városokban, reklámozva, hogy milyen jó is nálunk, illetve a vallásos "békaesőt", ami valamilyen másik lényt kezd el dobálni a városra [Nem feltétlen békákat. :P].

Space Phase:

A fejes szerint ez lesz a Spore "RPG" fázisa. Mikor eléred akkor kapsz egy raklapnyi random küldetést. Nem kaptak pontos számot, de piszkosul sok volt.
    Itt is megemlítik a végcélt ami a galaxis közepének elérése. Azt írták, hogy nagyjából 15-20 óra megcsinálni [Nem semmi, az utolsó fázis végcélját elérni lesz olyan hosszú mint más játékok végigjátszása önmagukban.] és persze nem mondták el, hogy mi van ott, de szerintük nagy meglepetés lesz [Ha csak Will vigyorog ránk mint az editorban akkor valakit hókon vágok. :D].

Egyéb Részletek:

A készítők gondolkoznak, hogy betegyenek-e egy minimális, öt perces időlimitet mindegyik fázisba, hogy ne lehessen csak úgy "végigrohanni" rajtuk. Nem tudják, hogy ez most csak az első alkalommal lenne-e így, vagy mindig. Kikötötték még, hogy nem lehet visszamenni az időben. Szóval ha egy fajjal elérted a civilizációs fázist, akkor már nem lehet ugyanazon a bolygón törzsi fázisba visszamenni [Ez gondolom nem akadályoz meg senkit, hogy úgy Instance-t kezdjen azzal a lénnyel, még ha csak egy editoros "újraalkotásról" legyen is szó.].
    Minden editor oldal úgy lett kialakítva, hogy sokkal több cucc elférjen rajtuk mint ami az alapjátékhoz jár majd. Ergó kiegészítők tömkelege várható [Esküdjön meg bárki, hogy nem ezt várta, akkor se hiszem el neki. :P].
    Az editorhoz képest a lény fázis sokkal több animációt és alapvetően jobb rendszert fog használni az animálásra. Patch nem valószínű az editorhoz, úgyis visszaveszik.
    Bolygókat egyelőre nem lehet importálni/exportálni a játékból. Terveznek ilyesmit, de amíg nem tudják úgy megcsinálni, hogy 100% elégedettek legyenek a rendszerrel addig megmaradnak a játékosok különbejáratú "instance" helyeinek.
    Három nehézségi fokozat lesz, de ez a kihíváson kívül semmi mást nem befolyásol. Nem fogsz jobb cuccokat megnyitni Hardon, csak nehezebb lesz azoknak akik szeretnének egy kis kihívást a játékban.
    Korlátozva lesz a maximális bolygószám [A galaxis méretéből kiindulva úgyse éri el ezt a limitet senki, szóval nem nagy katasztrófa. :P].
    Elképzelhető, hogy a kész lényeket exportálhatjuk a Maya szerkesztőbe. Ugyanez áll a zenék/zeneszerkesztők párosra is, csak még a formátumot nem döntötték el.
    A pörgő Wright fej az editorban egy vicces kedvű fejlesztő keze munkáját dicséri. Rajta kívül nem is tudta senki, hogy benne van (főleg Will nem), de mikor meglátta, ő is viccesnek találta a dolgot. :-)
    A cikk kiadásakor a játékosok 38%-os Isten-rátát értek el. :-)
  • Lobsterman
    Creatures of Hell. part 2 :P

Bloodshark

El Diavolo

Lovecraftian

Meatbug

Sokai
  • Lobsterman
    Creatures of Hell. part 1 :)

Rage

Beholder

Bhaal

Bird of Burden

Blood Spectre
  • Lobsterman
    Érdekes. Nekem meg megjelenik. Lehet cache mondjuk
    Itt a link a fórumhoz ahonnan szedtem
  • Carlos
    trükkös...bug...
  • Kicsikiraly
    nekem sárgabéka :S pedig cím alapján érdekes lehet
  • Lobsterman
    Hátha valakinek jól jön:

PS: nem én csináltam, csak találtam
  • Fantos
    hát teljesel azért kő játszani mert fejlődik a lény kifele
    egyébként csakazértis kötekedni akartam
  • Carlos
    Akkor minek játszani?
    Enni is lusta vagy? Úgyis kiszarod...
  • Fantos
    letöltök egy készet és alkotni se kell :D
  • kispancs
    Jó mondjuk lényeket eddig is tudtál készíteni, pl rajzolsz paintbe meg hasonló :P Itt viszont úgymond a szádba van adva hogy lényt alkoss, és így rávagy kényszerítve az alkotásra. (ha akarod persz :))
  • mámászítá
    ilyen szempontból tényleg egyedinek mondható a Spore !
  • hellobello
    igen kiadócég
  • mahalo
    Ilyet még senki nem csinált, ez lesz az eddigi idők legegyedibb játéka!!:
  • kispancs
    De az EA se tökéletes (Am, az EA és az EA Sports (fifa-nhl-nba)nem teljesen ugyanaz) pl a C&C 3 már alapból metálgáz, nemhogy még folytatták is. Bár ezzel a spore-al szerintem most belenyulnak a tutiba, amilyen cikkeket olvastam hát hogyismondjam nem emiatt mennek csődbe :D Amúgy ha a nagyságos szoftver"gyártók" és kiadók nagyságáról van szó, sztem Blizzard viszi a pálmát starcraftal, diabloval, wowal, azt majd hamarosan starcraft2 vel!
  • vorrel
    hát biztos jó érzékük van ahhoz hogy megérezzék hogy miben van üzlet illetve miben nincs,de ugyanezt tudnám a hátrányukként is említeni,szerintem túlságosan profitorientáltak lettek az elmúlt pár évben és ez a minőség rovására ment... reméljük a Spore-ral nem ez lesz és tényleg kiadnak végre majd valami jót is.
  • Carlos
    Mármint kiadócég.
  • hellobello
    A Kane's Wrath tényleg nagyon gáz lett, szerintem a harmadik C&C már erőltetett és szar.
    Viszont ennek ellenére az EA nagyon jó gyártócég !
  • vexler
    Én is sok embertől hallottam már NFS szidást... De hát nem tom.. én mindet végig játszottam és tetszett az összes. A sporet meg már nagyon várom. a lénylabort is megvettem a pénz beszámítós akció miatt és eddig bejön a dolog.
  • Carlos
    Semmi.
    Csak azt mondom, hogy attól még, hogy ea, nem biztos, hogy jó a játék.
    (plö az NFS Underground 2 óta szénné unom az NFS-eket, C&C-k is egyre gyengébbek (Kane's Wrath röhej), az összes sportjátékban csak az évszám változik, meg az épp aktuális csapat adatbázis), Sims 2 kiegekről nem is beszélve.
    Amúgy vannak nagyon jó EA cuccok is: Spore plö.
  • mahalo
    MIért mi a gondod az ea-val ?
  • Carlos
    Azért nem feltétlen értek egyet a postod végével!
  • mekeggx
    Pedig milyen jó lenne a strandon feszíteni egy felragaszthatós spores tetkóval:P na jó nem... Nálam unokaöcsi kapta meg őket:D
  • penbutter
    A fő célközönség a gyerekek, nekik meg szerintem nem az a lényeg, hogy mi van rajta, hanem hogy tetoválás:) Amúgy meg szerintem nem vészesek, de persze nem raknám ki magamra, mert már kinőttem egyből.

Az EA a legnagyobb? Azért ne felejtsük el, hogy a Spore-t csak kiadóként jegyzik, a gyártó a Maxis. De az EA neve ettől függetlenül tényleg garancia a jó játékra.
  • mámászítá
    te láttad már azokat a tetkókat ?
    szeritnem tök gagyik !
  • mahalo
    Jah g*cc és még tetkot is addnak ajándék ba ,ez marketing fogás ! :D:D
  • mekeggx
    Enne a pénzvissza adásnak egyetlen oka van:D hogy minnél többen barátkozzanak a játékkal mielőtt az megjelenik:D És ha ezt ingyen is megteheti az ember akkor könnyebben megy az ismerkedés:d
  • mahalo
    hogy jönnek ide az éhező afrikai kis gyerekek ? Ez nem szociális segitség nyujtás topic? bár lehet h kreálok egy bengál nigger lényt ! :D
  • eliza99
    AZ EA a legnagyobb !
    A FIFA, NBA, NHL, CRYSSIS után megint nagyot ütött !
  • analfa
    Éhező afrikai kisgyerekeknek adják, de hogy ők mit kezdnek vele...