Spore

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
uhh😊
köszi

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Carlos
Egyetértek!

Þór vígi þessi rúnar

Hmuda
Bár a Societies-t szívbõl utáltam, mivel egy remek, összetett sorozatot kiddie szintre alacsonyított, ebben az egyszerûsített játékban el tudnám viselni.

Firerock: ezek afféle tesztprogramok, amikkel a különféle tudományos elméleteket tesztelik. Az elõzõvel a gravitációs kölcsönhatásokat, itt többek között a bioszférát és speciális beállításokkal a csillagképzõdést tanulmányozzák.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Firerock
ez miez?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Kicsikiraly
épülettípusok hasonlítanak a simcity societiesre 😄 ha olyan lesz a civilizáció fázis annak csak örülni lehet 😄

DFTBA ಠ_ಠ

Hmuda
Kijött a Biome prototype. Így elsõ ránézésre a millió éves "sejtszaporító" programocska egyik változata.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Nekem jobban tetszik így. Maga a "testrész-vadászat" elvileg még mindig benne van (nem emlékszem olyan idézetre ami megcáfolná), annyi a pláne, hogy csak azokat lehet használni ami nem ellentétes a lény beállítottságával (mint írtam, húsevõbõl nem lesz egyetlen editálás után növényevõ). Azt nem tudom, hogy lesz-e lehetõség lassú átmenetre, teszem azt növényevõként kezded, lassan átmész mindenevõbe majd onnan húsevõbe. Kétlem, hogy lehet majd ilyesmi, de kizárni se akarom még.

Hmuda
Rakd ki ha gondolod, csak ne felejtsd el kiszedni a magánvéleményeket. :-)

Köszi Hmuda a cikket és a fordítást is! 😊

Lobsterman
Egyetlen dolog nem tetszik így kapásból. Hogy a sejtfázisban eldõl a felhasználható cuccok mibenléte. Jobban tetszett az a rendszer amit pár régebbi videó sejtetett, hogy lény fázisban lehet "megtalálni" a fejlesztéseket, öldökléssel, növényevéssel, felfedezéssel meg hasonlók. Azzal a módszerrel is be lehetett volna határolni hogy monjuk harcászati fejlesztéseket többnyire csak harcias lények szerezhessenek meg. De sebaj. Így is biztos jó lesz.

Hmuda
Spore részletek.

A lényeg. Jó olvasást. 😛

Cell Phase:

Ahogy fejlõdsz, annak fényében nyílnak meg a testrészek az editorban. Elvileg a Creature Phase-ben ez dönti el, hogy mik lesznek elérhetõk. Szóval nem lehet megcsinálni, hogy növényevõként kezded, majd cakompakk, egyetlen evolúciós ugrással húsevõt csinálsz belõle.

Tribal Phase:

Lesznek ún. Sporecastok. Ezek amolyan összesített listák, amik egy bizonyos fajta tartalmat foglalnak magukba. Ilyesmi például egy StarWars sporecast, ami kizárólag SW dolgokat tartalmaz. Gondolom majd a játékosok csinálják õket (ami elõre jelzi, hogy annyi lesz mint a nyû).
Már tudtuk, de azért megerõsítették, hogy törzsi fázisban különféle cuccokat lehet aggatni a lényekre (sisakok, fegyverek, maszkok, fûszoknya, stb).
A lény felépítésétõl függ, hogy milyen fegyvereket használhat. Az egyéb kiegészítõk elvileg állandóak lesznek.

Civilization Phase:

Kétfajta városméret lesz, kicsi és nagy , mindkettõben elére meghatározott számú "épület-slot" lesz . Pontos számok még nincsenek. Három fajta épület lesz: lakóház, gyár és szórakozás . Kék vonalakkal lesznek elválasztva a nemzetek.
Mindegyik városnak külön zenét lehet berakni, ami akkor hangzik fel, amikor rázoomolsz.
Itt a lény már csak "NPC" státuszban tetszeleg, kizárólag jármûveket lehet irányítani. Három fajta van: katonai, vallási és kereskedelmi. Mindegyik a terjeszkedéshez kell. A kereskedõk megpróbálják felvásárolni az adott várost, a vallási jármûvek prédikációs hologramokat vetítenek ki, megtérítve a lakosságot, a katonai egységek pedig teadélutánt rendeznek a város határában, megmutatva milyen jófejek is õk.
Itt még mindig lesznek primitív törzsek amik megpróbálhatják átvenni az uralmat . Írtak valamit "epikus lényekrõl" amik a lényünk óriási változata speckó képességekkel, amiket jobb minél elõbb kiiktatni . Elvileg nem jár a legyõzésükért komolyabb jutalom azon kívül, hogy nem kell többet foglalkozni velük. 😛
A fajunk viselkedése alapján lesznek "szuperképességek". Példaként felhozták a kereskedelmi hirdetéseket az ellenséges városokban, reklámozva, hogy milyen jó is nálunk, illetve a vallásos "békaesõt", ami valamilyen másik lényt kezd el dobálni a városra .

Space Phase:

A fejes szerint ez lesz a Spore "RPG" fázisa. Mikor eléred akkor kapsz egy raklapnyi random küldetést. Nem kaptak pontos számot, de piszkosul sok volt.
Itt is megemlítik a végcélt ami a galaxis közepének elérése. Azt írták, hogy nagyjából 15-20 óra megcsinálni és persze nem mondták el, hogy mi van ott, de szerintük nagy meglepetés lesz .

Egyéb Részletek:

A készítõk gondolkoznak, hogy betegyenek-e egy minimális, öt perces idõlimitet mindegyik fázisba, hogy ne lehessen csak úgy "végigrohanni" rajtuk. Nem tudják, hogy ez most csak az elsõ alkalommal lenne-e így, vagy mindig. Kikötötték még, hogy nem lehet visszamenni az idõben. Szóval ha egy fajjal elérted a civilizációs fázist, akkor már nem lehet ugyanazon a bolygón törzsi fázisba visszamenni .
Minden editor oldal úgy lett kialakítva, hogy sokkal több cucc elférjen rajtuk mint ami az alapjátékhoz jár majd. Ergó kiegészítõk tömkelege várható .
Az editorhoz képest a lény fázis sokkal több animációt és alapvetõen jobb rendszert fog használni az animálásra. Patch nem valószínû az editorhoz, úgyis visszaveszik.
Bolygókat egyelõre nem lehet importálni/exportálni a játékból. Terveznek ilyesmit, de amíg nem tudják úgy megcsinálni, hogy 100% elégedettek legyenek a rendszerrel addig megmaradnak a játékosok különbejáratú "instance" helyeinek.
Három nehézségi fokozat lesz, de ez a kihíváson kívül semmi mást nem befolyásol. Nem fogsz jobb cuccokat megnyitni Hardon, csak nehezebb lesz azoknak akik szeretnének egy kis kihívást a játékban.
Korlátozva lesz a maximális bolygószám .
Elképzelhetõ, hogy a kész lényeket exportálhatjuk a Maya szerkesztõbe. Ugyanez áll a zenék/zeneszerkesztõk párosra is, csak még a formátumot nem döntötték el.
A pörgõ Wright fej az editorban egy vicces kedvû fejlesztõ keze munkáját dicséri. Rajta kívül nem is tudta senki, hogy benne van (fõleg Will nem), de mikor meglátta, õ is viccesnek találta a dolgot. :-)
A cikk kiadásakor a játékosok 38%-os Isten-rátát értek el. :-)

Lobsterman
Creatures of Hell. part 2 😛

Bloodshark

El Diavolo

Lovecraftian

Meatbug

Sokai

Lobsterman
Creatures of Hell. part 1 😊

Rage

Beholder

Bhaal

Bird of Burden

Blood Spectre

Lobsterman
Érdekes. Nekem meg megjelenik. Lehet cache mondjuk
Itt a link a fórumhoz ahonnan szedtem

Carlos
trükkös...bug...

Þór vígi þessi rúnar

Kicsikiraly
nekem sárgabéka :S pedig cím alapján érdekes lehet

DFTBA ಠ_ಠ

Lobsterman
Hátha valakinek jól jön:

PS: nem én csináltam, csak találtam

Fantos
hát teljesel azért kõ játszani mert fejlõdik a lény kifele
egyébként csakazértis kötekedni akartam<#idiota>

Carlos
Akkor minek játszani?
Enni is lusta vagy? Úgyis kiszarod... <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Fantos
letöltök egy készet és alkotni se kell 😄

kispancs
Jó mondjuk lényeket eddig is tudtál készíteni, pl rajzolsz paintbe meg hasonló 😛 Itt viszont úgymond a szádba van adva hogy lényt alkoss, és így rávagy kényszerítve az alkotásra. (ha akarod persz 😊)

ilyen szempontból tényleg egyedinek mondható a Spore !
hellobello
igen kiadócég

Ilyet még senki nem csinált, ez lesz az eddigi idõk legegyedibb játéka!!:
kispancs
De az EA se tökéletes (Am, az EA és az EA Sports (fifa-nhl-nba)nem teljesen ugyanaz) pl a C&C 3 már alapból metálgáz, nemhogy még folytatták is. Bár ezzel a spore-al szerintem most belenyulnak a tutiba, amilyen cikkeket olvastam hát hogyismondjam nem emiatt mennek csõdbe 😄 Amúgy ha a nagyságos szoftver"gyártók" és kiadók nagyságáról van szó, sztem Blizzard viszi a pálmát starcraftal, diabloval, wowal, azt majd hamarosan starcraft2 vel!

hát biztos jó érzékük van ahhoz hogy megérezzék hogy miben van üzlet illetve miben nincs,de ugyanezt tudnám a hátrányukként is említeni,szerintem túlságosan profitorientáltak lettek az elmúlt pár évben és ez a minõség rovására ment... reméljük a Spore-ral nem ez lesz és tényleg kiadnak végre majd valami jót is.
Carlos
Mármint kiadócég.

Þór vígi þessi rúnar

hellobello
A Kane's Wrath tényleg nagyon gáz lett, szerintem a harmadik C&C már erõltetett és szar.
Viszont ennek ellenére az EA nagyon jó gyártócég !

Én is sok embertõl hallottam már NFS szidást... De hát nem tom.. én mindet végig játszottam és tetszett az összes. A sporet meg már nagyon várom. a lénylabort is megvettem a pénz beszámítós akció miatt és eddig bejön a dolog.
Carlos
Semmi.
Csak azt mondom, hogy attól még, hogy ea, nem biztos, hogy jó a játék.
(plö az NFS Underground 2 óta szénné unom az NFS-eket, C&C-k is egyre gyengébbek (Kane's Wrath röhej), az összes sportjátékban csak az évszám változik, meg az épp aktuális csapat adatbázis), Sims 2 kiegekrõl nem is beszélve.
Amúgy vannak nagyon jó EA cuccok is: Spore plö.

Þór vígi þessi rúnar

MIért mi a gondod az ea-val ?
Carlos
Azért nem feltétlen értek egyet a postod végével!

Þór vígi þessi rúnar

Pedig milyen jó lenne a strandon feszíteni egy felragaszthatós spores tetkóval😛 na jó nem... Nálam unokaöcsi kapta meg õket😄
A fõ célközönség a gyerekek, nekik meg szerintem nem az a lényeg, hogy mi van rajta, hanem hogy tetoválás😊 Amúgy meg szerintem nem vészesek, de persze nem raknám ki magamra, mert már kinõttem egybõl.

Az EA a legnagyobb? Azért ne felejtsük el, hogy a Spore-t csak kiadóként jegyzik, a gyártó a Maxis. De az EA neve ettõl függetlenül tényleg garancia a jó játékra.

te láttad már azokat a tetkókat ?
szeritnem tök gagyik !
Jah g*cc és még tetkot is addnak ajándék ba ,ez marketing fogás ! 😄😄
Enne a pénzvissza adásnak egyetlen oka van😄 hogy minnél többen barátkozzanak a játékkal mielõtt az megjelenik😄 És ha ezt ingyen is megteheti az ember akkor könnyebben megy az ismerkedés:d
hogy jönnek ide az éhezõ afrikai kis gyerekek ? Ez nem szociális segitség nyujtás topic? bár lehet h kreálok egy bengál nigger lényt ! 😄
AZ EA a legnagyobb !
A FIFA, NBA, NHL, CRYSSIS után megint nagyot ütött !
analfa
Éhezõ afrikai kisgyerekeknek adják, de hogy õk mit kezdnek vele...

kispancs
Félreértitek! Az EA nem kéri vissza a te megvásárolt lénylaborodat, csak abban az esetben, ha Megveszed az eredetit a lénylabor árával olcsóbban, mindezt úgy hogy a teljesben alapból benne van a lénylabor, így ezt a szivességet "visszakérik". Nem olyan bonyolult ez, az egészben ott a "csavar" hogy akkor kérik vissza a lénylabort, ha te annak az árát levontatod az eredetibõl. Még azt is lehet hogy megveszed most ezt, aztán a teljeset teljes áron, nem adsz vissza semmit, csak buktál 1500t. Nem ügy

hát nem tudom,passzolom,de mindennek van valami oka😊 aztán lehet hogy csak a kisforgalmazók fognak vele szórakozni és mondjuk egy nagyáruház az leszarja...
Sztem semmi céljuk nincs vele, s sztem vannak olyan helyek ahhol elég csak a számlát benyujtani, és csak az ilyen otvar 576 c szoftver forgalmazo cégek akarják behuzni a kisgyerekektõl a játékot.! de persze lehet h tévedek. De mi értelme lenne annak ,h vissza kérik a már te megvett játékodat?
Hát ezt megtekerték rendesen az EA-sek de szerintem ezzel nincs is baj,lehet hogy van valami céljuk a visszarendelt példányokkal
Jaja én is meglepõdtem, de igy szerintem jól jár az EA sokkal többen megveszik igy és kedvet kapnak a játékhoz mintha nem adnék vissza a pénzt😊 Fõleg h nem is egy nagy összeg ez az 1500 forunt😊
Carlos
Igy igaz.
Csak eddig még ilyen nem volt, hogy visszavonták volna a preordereket.

Þór vígi þessi rúnar

De ha a teljes játék tartalmazza majd a lénylabort is akkor tök mindegy hogy vissza kell adni vagy nem😊
Carlos
Naja. Nemtom a többi boltban mit mondtak, de a CD Galaxis visszakéri az eredeti spore lénylabort is, tokkal vonóval. (gondolom bezúzzák a cd-ket és a borítópapirt).
AMikor megkérdeztem, hogy ugyan miért, akkor aszonták, hogy az EA visszarendeli a kiment lénylaborokat, de õk se tuggyák miért, ilyen még sose volt...

Þór vígi þessi rúnar

Bizony!! ez a beszámítósdi valószinûleg EA akció és nem az egyes boltok akciója😉
Figyu, mindenhol így van, bárhol veszed,és számla alapján cserélik majd vissza,60Ft meg azért nem a világ 😊