54
  • ironmaiden
    IE-re épülő böngészőkben is van tabbad browsing, én már közel 5 éve használok ilyet. Ha valakinek csak ez kell, a sima IE-n kívül szinte minden böngésző tudja.
  • Cleawer
    Szerintem az FF et és az Operát azért szeretik/használják ,mert van benne tabbed browsing(én legalábbis ezért használok Operát)
    megkell venni? kibirom azt a 4-5 kattintást...
  • AtisH
    Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy 2 program közül amelyik nagyobb annál elméletileg nagyobb a hibalehetőség is.
  • dikki*yysw
    A copy meg a del is alkalmas fájlok mozgatására, de egy total commander mégis jobb filekezelő.
    Az IE is alkalmas html renderelésre, mégsem használható böngészésre.

Emiatt hülyeség azt állítani, hogy a Firefoxot csak a biztonsága miatt használják az emberek. Nem, azért, mert _sokkal_ biztonságosabb, még úgy 50 hiba kijöhet, akkor is (ráadásul ezeket pár napon belül javítják) ÉS kényelmesebb, jobb.
  • RpPRO
    Nem úgy van az....

• archkoven
    Baromság!
    Márpedig a Mozillában nincs hiba, punktum.
  • Yeti
    Hát az IEtől már nem is vártunk többet:)

Az extekhez még annyit hozzászólnék, hogy az IEnél is pont azért tud annyi szar feltelepedni, mert egyes hozzáértő júzerek mindenre nyomják izomból a yes-t. Gondolod a firefox esetében nem így lenne, mégha 1el többször kellene is rátenyerelni az enterre? Csak ugye még ezeket nemnagyon akarja senki kihasználni, még mindíg nagyságrendekkel többen használják az IE-t. Ráadásul arra már megvannak a jól bejáratott biztonság rések:)
  • Sil78
    Hmm, ha megnézitek kicsit jobban azt a tesztoldalat, tökugyanez a hétéves hiba benne van az IE-ben is, működik SP2-vel is, és csak workaround van rá (ki kell kapcsolni egy beállítást). Tehát befoltozva az IE-ben sincs.
  • fflx
    ezt a hulye dumat valami nyomi ujsagiro talalhatta ki, hogy az emberek csak azert hasznaljak az ff-et mert biztonsagos... ahogy en lattam embereket, midnenki a nyomi, eroszakos IE-t utalta meg es nem csak a biztonsagi szarakodasai miatt. mert ugye eveken at iszonyat bugos es patcheletlen volt. aztan most, hogy jott valami hangosan hirdetett alternativa szepen atszivargott oda az aki mar megcsomorlott tole. persze azota biztos sokat fejlesztettek rajta. ezt mar nem tudhatom mert nem hasznalom.

egyebkent fter, meg az a winxpsp2fanboy valami spreadIE szervezet tagjai?
  • Sil78
    Nyugi, a trollokat maximum ignorálni szoktam, nem szokásom flame-elni.
  • FTeR
    te figy, ezt nem kéne. vegyél vissza kicsit.
    azért szólok én, h ne legyen az, h esetleg Sil érthető sértődöttségében neked esik és elkezditek fikázni egymást.
    Nem a véleményeddel, hanem a stílusodal van a gond.
  • greekboy
    Ennyit a Firefoxról, hét éves hiba. És jellemző, hogy itt a legtöbb a hülye is. Silnek pedig további jó okoskodást kívánok, hogy a Firefox a világ legjobb, legfaszább, legstabillabb, leggyorsabb böngészője. Miért is??? No Comment...
  • PityBull
    helyesebben:

... (cégtől és terméktől függetlenül) ...
  • PityBull
    Átfutottam az itteni hozzászólásokat.
    Zömében azért normális hangvételűek voltak. A "legszélsőségesebb" kijelentés is csak annyi volt: rulez!

A reklámszövegeket (cégtől és terméktől függetélenül)inkább hagyjuk, meg sem kell hallani őket!
  • Sil78
    Átlagfelhasználónak megvan az az 1-2 megbízható oldal, ahonnan beszerzi a kiterjesztéseit. Pl a hivatalos oldal, esetleg még az Extensionsmirror. Nem telepítget összevissza, és ha megpróbálná, akkor megkapná a kis figyelmeztetőcsíkot, hogy annak az oldalnak nincs engedélyezve a szoftvertelepítés, tehát még egyszer külön engedélyeznie kéne, akkor meg már csak elgondolkozik rajta...
  • Sil78
    Szerintem inkább arra, hogy valamiért újra belekerült.
  • FTeR
    ja, azzal megen elérnék, h szétmenjenek az extjeim.
    egyébként, ez az újra felbukkanó hiba, arra enged következtetni, hogy eddig sem volt rendesen javítva, csak stoppolva.
  • FTeR
    tudom mi a különmbség, nem is hasonlítom össze. csak azt próbáltam kifejezni, h szerintem ez így veszélyes lehet (átlagfelhasználó nem nézi meg szövegszerkesztőben...).
    Ez a fekete lista érdekes dolog. Annak is megvannak a hátrányai, de még nem látom nem nyilatkozom.
  • FTeR
    nekem nem úgy tünt. még a reklámszövegekben is ilyeneket nyomtak...
  • PityBull
    Szerintem az 1.1-ben már kijavítják...
    De lehet, hogy már a jövő héten kiadják az 1.0.5-öt
  • Sil78
    Nem, nem is hasonlít az ActiveX-re. Kiterjesztéseket az ember néhány, jól ismert, megbízható oldalról telepít, ahol azok ellenőrizve is vannak. Egy kiterjesztés telepítőjét bárki sima Winzippel kicsomagolhatja és a fájlokat egy tetszőleges szövegszerkesztőben megnézheti, mit is csinál a kiterjesztés - nincs különösebben értelme megpróbálni benne bármit is elrejteni. Egyébként olvastam valami olyasmit pár napja, hogy az új kiterjesztéskezelőben terveznek bevezetni egyfajta központi feketelistát, hogy automatikusan le lehessen tiltatni az esetleges káros kiterjesztéseket (bár ilyenek még nem is léteznek).
  • PityBull
    "De a lényeg mint ti is beláttátok, az, h FF sem tökéletes és hibamentes, sőt a mozzilla sem jobb mint bármelyik más programozó csapat. Kicsit sajnálom azokat, akiknek ez csalódást okoz."
    Azt hiszem, senki sem állította itt, hogy FF tökéletes vagy hibamentes lenne...
  • FTeR
    ezért írtam, az 1szeri elemcserét. ;)
  • PityBull
    Ezt már Garfield tisztázta (#10), idézem: "Az SG-s cikk és a hivatkozott Secuniás oldal egymásra vetítéséből kiderül, hogy a fenti probléma a Firefox 0.8 és azelőtti, valamint 1.0.4 és az azutáni böngészőket veszélyezteti."
    Úgyhogy nem kell félni, hogy lemerül az órámban az elem.
  • FTeR
    "És nincs integrálva, ami messze, messze biztonságosabbá teszi, mint az IE."
    IE7 ben változtatnak ezen. 6osnál talán nem is tudnának. Egyébként integrálva pl azé tunhetett jónak, h a sima ablakba/intézőben, ha címhez URL-t írsz akkor átvált IEbe.
    Egyébként sztem a mindenki által készíthető extek legalább olyan veszélyesek mint az ActiveX, telepítés előtt figyelmeztet is és még vissza is számol. Ezt kb IE is megteszi.

"A 6 millió popup rendszerinduláskor, böngészésnél."
    1. sp2 óta blokkolja a popup-ot.
    2. rendszer indításkor nem a netről popupol, hanem az olyan bútoláskor induló progik mint FlashGet vagy Kazaa egyszerűen meghívják az IE-t. Ezt akár FFel is megtehetnék, csak IE biztos van a gépen. De sp2 óta ezeket is jószerint blokkolja, vagy legalább is jelzi.

De a lényeg mint ti is beláttátok, az, h FF sem tökéletes és hibamentes, sőt a mozzilla sem jobb mint bármelyik más programozó csapat. Kicsit sajnálom azokat, akiknek ez csalódást okoz.
    Nem baj, így is szeretjük, igaz? :)
  • FTeR
    7 év alatt lemerűl az elem az órádba, mégha 1x cseréled is benne.
  • FTeR
    a föld rétegnek semmi köze a nyíltsághoz vagy hogy milyen mélyen van. Csak azé írtam, h utaljak a takarásra, mivel a hibák rejtettek.
    Másrészt a hiba megtalálásában semilyen szerepet nem játszik, h rendelkezésre áll e a forráskód. Úgy nem lehet hibát találni, h olvasgatod a sorokat.
    A forráskód a hiba _okának_ megtalálásában játszik szerepet, meg az orvosolásban. Az, h a hiba kiderűlte után nyílt forrásból lelkes hobbi programozók keresik meg az okot, vagy hivatásosak (akik ezé kapják a fizetést) már nem lényeg. Főleg, h a beküldött hibajavítást, még úgysi átnézi a hivatalos fejlesztő.

A kissebb méret több funkciós dolog meg engem erősít nem titeket, mert teszemazt 50nm-es telken 2000 golyó 2-3 emberrel csak nehezebb. Több funkció, csak több hibalehetőséget jelent.
    Egy örök bölcsességgel élve: "Nem akkor lesz valami tökéletes, ha már nem tudsz hozzá rakni, hanem ha már nem tudsz elvenni belőle."
  • FTeR
    "Csak úgy megjegyezném, hogy a Secunia állandóan nézi a böngészőket. "
    ööö, és?

• FTeR
    haha, de egyszer be kell jelentkezni.
    sőt ha időközönként törlöm a sütiket akkor is...
  • noss
    Én Operálok.
  • PityBull
    "Ha IE-t látok, rókázok (ff)"

• PityBull
    OK! Kiborult a bili! Találtak egy hibát Rókában. Volt is ilyen, lesz is ilyen. Szeláví!
    Számomra az a kérdés, mikor foltozzák be! Óra indul!
  • Sil78
    Nem 20-20cm az a föld, az egyiknél jóval mélyebben vannak a golyók, merthogy zárt forráskódú. A másiknál pedig még 500 dollárt is kap, aki talál egy golyót, így az a 10 ember jóval lelkesebben fog keresgélni.
  • Sil78
    Ha rendesen van beállítva, nem is kell bejelentkezni, mert bejelentkezve maradsz... És akkor nincs bejelentkezőpopup. ;-)
  • fie
    Csak úgy megjegyezném, hogy a Secunia állandóan nézi a böngészőket. Ennyit az üveggolyókról.
    A nyílt forrásban az üveggolyót kikapod és visszaküldöd a közösségnek hogy ezt a telket terjessze, ne a másmilyen üveggolyósat. (De szar hasonlat .)
    Mindíg lesznek hibák az firefoxban (is).
    DE: Jobb szolgáltatások, kisebb méret. És nincs integrálva, ami messze, messze biztonságosabbá teszi, mint az IE.
    Itt vannak pl a hijack támadások. A 6 millió popup rendszerinduláskor, böngészésnél.
    Ha IE-t látok, rókázok (ff)
  • FTeR
    érdekes, ha ez egy IE hír lenne, már vagy 200 körűl járna a komment...
  • bmagyarkuti
    Az Operát azért nem használják sokan, mert fizetős, nem azért, mert rossz (mellesleg ettől függetlenül nem jobb a Firefoxnál, pl a földes hasonlat az Operára fokozottan érvényes, az tudniillik zárt forrás is, meg kevesen is használják).
    És a térképet nem a mozillások álmodták, bár ez is az SG tévedése, nem a tiéd. Ott kezdődik hogy a Firefox honlapja semmiféle térképet nem tartalmaz (ugyanis a hivatalos honlap a http://www.mozilla.org, vagy méginkább a http://www.getfirefox.com), a Spread Firefox, ami a Firefoxot terjesztő önkénteseket koordináló lap pedig a XiTi Monitor (Francia internet-figyelő cég) honlapjáról vette át a képet.
  • FTeR
    nem, nem.
    nyílt forrásnál sem szúrja ki a szemed a hiba.
    max egyiknél nyomja a talpad, a másiknál ha szerzel kapát megnézheted mi nyomja.
  • Emmegki
    Ezt a térképet is álmodták a mozillások.
  • Emmegki
    Ezért aztán használjatok Operát.