54
  • bmagyarkuti
    A földalászórt golyós hasonlat valóban találó, csak azt felejtitek el, hogy a Firefox nyílt forráskódú: nincs behintve földdel, szóval finoman szólva könnyebb megtalálni a hibákat.
    <br>Egyébként meg IE sebezhetőség is kijött a mai napon szóval 1:1 :)
  • FTeR
    ???
  • AtisH
    Azt kifelejtetted a példádból, hogy a méret is számít. Sőt... És ez nem az IE felé billenti a mérleg nyelvét.
  • FTeR
    megint hülye vagy.
    1. az SG cikkből is kiderűl, h 1 egyszer már javított hiba van benne. És ez semmin nem változtat.

2. "Mellesleg ha nem tetszik, senki sem kötelez a használatára."
    ez a lehető leggyengébb érvelés. Ennél talán nincs is szánalmasabb. Inkább maradtál volna csöndben.
  • Garfield
    F*szságokat beszélsz. Ami a javadra írható, hogy a cikk is teljesen pongyola.

A kérdéses hiba ugyanis elég hülye módon nem új dolog, hanem egész egyszerűen valami úton-módon újra előjött.

Ahogy a PCFórum cikke írja:

Az eset érdekessége, hogy bár az anno több másik böngészőt is érintő sérülékenységre a Secunia már tavaly nyáron felhívta a figyelmet, a Mozilla böngészői azonban akkor ezekkel szemben nem bizonyultak sebezhetőnek. A fejlesztőknek időközben azonban sikerült valamit elrontaniuk, mert a Firefox és Mozilla legújabb változataiban már probléma nélkül felhasználható ez - a többi böngészőben időközben már javított - sérülékenység is a felhasználók becsapására.

Az SG-s cikk és a hivatkozott Secuniás oldal egymásra vetítéséből kiderül, hogy a fenti probléma a Firefox 0.8 és azelőtti, valamint 1.0.4 és az azutáni böngészőket veszélyezteti.

Mellesleg ha nem tetszik, senki sem kötelez a használatára.
  • arschsg
    Hm, én is mindig ezt mondtam a MS szoftverhibáiról.
  • FTeR
    az egészről a buszon leszúrt roma srác ügye jut eszembe, amikor rasszizmust kiáltottak és még tüntettek is. Erre kiderűlt, h a másik is roma, sőt az "áldozatnak" még "piszkosabb" az előélete. Nagy beégés volt.

Egyébként én mindig is mondtam, h a felhasználókat nem érdekli a biztonság (böngi választásnál) és nem is emiatt váltottak ff-re. Állításomat semmmi sem támasztja alá jobban, mint, h továbbra is növekszik üdvöskénk népszerűsége, a kiderűlt "nehézségek" ellenére.
    Sőt ff pályafutása remekűl példázza azt, h attól mert GNU 1 sw még nem lesz jobb/tökéletesebb. Tehát igaz az, h pl M$ termékben azér találnak több hibát, mert többen használják és nem azért mert több van benne.

Ha veszünk 5db 100nm-es telket, mindegyiket véletlenszerűen beszorjuk 1000-1000 különböző méretű és színű üveggolyóval és "behintjük" 20cm földel. Majd veszünk 100 embert, ebből 90et az elsőre küldünk, majd a maradékot elosszuk a másik 4en. Vajon melyiken találnak több golyót és vajon jelenti-e ez azt, h azon több van elföldelve? Melyiken fognak több nagy-piros és/vagy kicsi-zöld golyókat taláni (kicsi-piros és a nagy-zöldek, sárgák stb. mellett)? Statisztikában és kombinatorikában jártasok előnyben.

De úgy is megmagyarázzátok, h nem úgy van az...
  • [HUN]PAStheLoD
    Ez hiba , ez egy rossz pont Mozillának, ha dumpproof appot akar csinálni, de amúgy akik beszopják a phising oldalakat, azok meg is érdemlik . . mikor bankozni megyek neten, akkor úgy ablakot nyitok és beírom a bank urljét nem kattingatok , ez a legtisztább és tényleg hülyebiztos.
  • Wilddog
    Mozillánál is az emberi tényezőre építettek: úgy gondolták, hogy a hibákat kihasználók abból indulnak ki, hogy hét éves but-ot biztos befoltoztak és addig sem strapálták magukat a javítással.

Ezek ellenére Mozilla ruleZ!!! Bárki bármit mond is.
  • immovable
    firefox akkor is rulez...IE kuka még ezek után is...
  • asysoft
    Engem nem a biztonsággal fogott meg-IE-vel sem volt ilyen téren problémám. 1X reinstall előtt kipróbáltam, s azóta ezt használom, számomra sokkal kényelmesebb, mint az IE. Tabbed browsing rulez:)
  • FTeR
    hahahahahaahháháháháháhááá
    a legnagyobb érv eddig az volt, hogy "ha van is hiba benne, perceken belűl jön a javítás. Bezzeg IE-ben 2 éves hiba is volt."
    én is fülesen használom, de pl pont itt SG-n a bejelentkező ablak popup és az külön nyíllik meg, ha rendesen van beállítva a FF.
  • smv
    Mozilla... Mit is várhattam volna tőlük... :)
  • rolika
    hmm, én mindig fülekben böngészek :)