Immár hivatalos: Intel processzorok kerülnek az Apple gépeibe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hát reménykedni lehet... de ahogy közeledik a sorozatgyártás, egyre csökken az esély... 😞
ne felejtsük el hogy ez elsõsorban a biznisszrõl szól 😊
😊
az biztos, hogy az IBM nem haladt úgy a PowerPC processzorokkal ahogyan kellett volna (legalábbis a G5-ökkel), ezért úgy gondolták váltaniuk kellet.
én abban bíztam, hogy Cell-t fognak szerelni a kövekezõ generációs Mac-ekbe, mert Sony meg Toshiba ide vagy oda, szerintem meg lehetett volna oldani, csak lehet hogy olyan vonzatai lettek volna a dolognak, amiket az Apple nem akart vállalni, inkább más gyártót keresett...
És akkor az Apple meg az Intelt választja?
Na azért ez még változni fog szerintem...
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
a jövõ a lényeg: eddig valóban az volt a helyzet, hogy a G5-ök verték az x86-okat (persze árban is 😊), de az IBM nem tudja úgy fejleszteni a PowerPC-ket hogy ez a jövõben is így maradjon...
Szerintem ezt úgy kell érteni, hogy nem abszolút mértékben nagy az Intel jövõképe hanem relatíve, mondjuk az IBM-hez viszonyítva...
Még azt is elképzelhetõnek tartom, hogy az OSX-et más platform(ok)ra is fejlesztgették párhuzamosan, és most ez jött ki a legjobb lehetõségnek
mér van osX és win timeline?
mért is jobb az osx ha évente kell cserélni?
vagy, ha mondjuk az apple kereskedelmi forgalomban nem kapható (mondjuk gyorsabb) pc-s hardvereket rak a gépbe, akkor is lehet értelme.
Sztem ha megpróbálnák win alternatívának, billi egybõl kinyírná. Alma nem egy megfoghatatlan közösség aki ingyé dolgozik.<#nezze>#nezze>
Jön a konkurencia a win mellé! jajdejó, jajdejó akkor máris készítjük a következõ offiszt hozzá!
Beszarok!
Mi a frász folyik itt?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Udv:Balazs
Monnya már meg valaki, miért is nem lehetett cellre, de legalább a X360 3 magos ppc-jére váltani?
2-3szor (10x?) is "szarabb" lett volna egy ilyen mek mint, az a számtek "élvonalát" képviselõ intel/x86 verzsön.
Istenem, de nagy az isten állatkertje!
Ebbõl akkora balhé lesz!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én speciel értelmét nem sokat látom a dolognak és kicsit kalandor dolognak is érzem, de nem is én lettem önerõbõl amerika egyik leggazdagabb embere, szóval nem hiszem, hogy mi innen meg tudnánk ítélni a döntése helyességét, ill. a motivációit, pár hete még azt sem tudtuk, hogy ez a project egyáltalán létezik.
Én a dologban az egyetlen értelmet egyébként abban látnám, ha az OSX-et nem kötné harverhez, hanem konkurenséül állítaná a windowsnak. Lehet, hogy ez is a távlati terve. Azt hiszem, így a dolog egy csapásra értelmet nyerne.
Akkor most itt van uraim!
Esetleg egy újabb kifogás az elavult dzsunka PC ellen?
Az OSX viszont meg kell hagyni tényleg kurva jó azon a harveren, de vajon milyen lenne, ha minden hardveren futnia kellene?? Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan megtudjuk.
??? 😊
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Az mondták, hogy a metronom csúszik a PC-n és a Mac meg 100% pontos! Most akkor mi lesz?
Vagy elismerik, hogy túloztak?
Na mindegy...
Viszont én AMD párti vagyok (nevem alapján nem kétséges) és remélem azért még változnak a dolgok!
ill. az asztali gépeikbe idõvel AMD (is) kerûl ha a laptopokba nem is!
biztos 1-2 nagyságrenddel komolyabb (Itanium 2)procira gondolt Steve Jobs valójában amikor Intelt mondott... meg hasonlók.
Ilyen nehéz elhinni, hogy az aktuális PowerPC és x86 procik kb. egy teljesítmény-kategóriába tartoztak eddig is?
Viszont egy komoly kérdésem lenne:
Marad-e a piacon profi-, félprofi munkaállomásig bezárólag olyan gép amiben nem x86 alapú (akár Intel, akár AMD) ciripel?
A Silicon Graphics már 2002 környékén feladta a saját proci gyártását, és Intelre tért át.
A Sun agresszívan nyomatja a Barton alapú munkaállomásait (Solaris 8-tó felfelé már Intelen is ment az op.rendszere).
A Newtek is Intel alapú munkaállomást ad a Lightwave3D-hez.
esetleg elképzelhetõ, h PC alkatrészekbõl össze lehet olyan gépet rakni amin fut, de valszeg olcsóbb megoldás lenne venni egy apple konfigot.
A Microsoftnak még mindig van részesedése az Apple-ben, és a mostanság nagyon szív, mert nem tud felmutatni egy konkurens oprendszert. Ha lenne konkurenciája, nem szorongatnák a trösztellenes perek, és az úniós hivatalnokok. Ez lehet egy ok.
Az IBM nemrég az évtized processzor bizniszébe vágott, amikor megkapta a PS3-at, és az Xbox 360-at. Valószin?leg egyszer?en hagyták a fenébe az Apple-t a nagyobb üzlet kedvéért. Az pedig most itt áll processzor nélkül.
Én örülök neki,hogy lesz alternatíva,és végre nem kell a microsoft csöcsét szopnunk.
Ez a Jobs gyerek tudja mit csinál.
Mindent bele.<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
http://stream.apple.akadns.net/
P4 Dualcore@3,6Ghz,2 Gbyte DDR2, 4*160Gbyte SATA Hdd, GeForce PCX 6800 GT 256 MB DDR3 TV DVI,Belkin Wireless hálókártya,ASUS i945 P5LD2 DELUXE LGA 775 DDR2 PCX SATA 1394 ATX 2.0
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Rádobnak egy MacOSX-et meg egy Xp-t a MAC hardverre, azon persze meg gyõzni fog az X.
Egyébként én õszintén sajnálom az összes Macintoshon dolgozót. Õk hittek a powerpc-ben, hittek a G5-ben. Erre most a godfather bejelenti hogy sorry, váltunk intelre mer az nem olyan meleg.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!