Immár hivatalos: Intel processzorok kerülnek az Apple gépeibe

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre ki számított?! 5 éve fejlesztik az osx-et x86-ra is 😄D kezdhet félni az ms, de ez a szöveg nem semmi: "Szoros kapcsolatban állunk az Apple céggel, és együttmûködésünket tovább erôsítjük újabb kiemelkedô szoftverek fejlesztésére ezen a remek platformon." 😄 Szerintem mind2 cég vezetõje cinikusan röhög ezen a megnyilatkozáson. Végre, egy igazi, nagy ellenfél a microsoftnak az asztali gépeknél.
amd-vel csak annyi a baj, h kicsi a gyártókapacitása, de a legnagyobb poén az lenne, ha a fab36 átadásakor megjelenne jobs is, és tenne még egy meglepõ bejelentést. 😛
uu
igy legyen.

arty
intel meg az utitervei... jah... "lesz tejas 5ghz-en" ... "itanic idõvel leváltja az x86-ot" ... "nincs szükség x86 alá külön 64bitre" .... 😄

sztem AMD esélytelen ilyen megrendelésre. ahogyan be van tokosodva/gyepesedve/korrumpálodva a piac intel felé, reménytelen.

Forza.

neonlight
nem akarnak cell-re váltani. a váltás lényege, hogy mostantól az OS eladásból akar megélni az apple és nem a hw-bõl. Az mellékes, hogy a minden pc-n amúgy is elfutó OSX mellé kínál exklúzív hw-t is.
Mivel az x86-os mac nem lesz más mint egy exklúzív pc. Viszont az IBM és Dell pc-k is fogynak, mert nem mindenki vesz dzsunka pc-t. Így az Apple pc-k is fogyni fognak.
Az OSX eladásokból pedig megsokszorozza a bevételét.

Bár a prezentáció szerint a jelenlegi Office:mac és Photoshop CS2 is elég szépen fut az "Inteles-Tigeren".
Azért nem olyan halott ötlet ez. Csak reméljük, nem esnek bele a Microsoft hibáiba. Minden esetre, õk már dolgoznak hozzá az Office-on... <#worship>

Azért kíváncsi lennék az árak alakulására is.
uu
mondjuk varhattak volna 1-2 evet es akkor cell-re valthattak volna.

concrete
bár legalább a doboza szép marad 😊

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

concrete
apokalipszis most ...

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

uu
itanium2 elfogadhato aron <- bevagy te baszva fiam.

Szeritnem jobban jártak volna ha kisírnak az Inteltõl egy redukált cache-es Itanium2-t elfogadható áron, és arra csinálnak új gépeket és oprendszert.
Most megy máshová is a szutyok x86-os kód, ahelyett hogy elkezdene szép lassan kipusztulni. Ehh.

"a Mac OS X operációs rendszert kezdettõl fogva PPC és x86 vonalon egyaránt fejlesztették" <#wow1><#wow1><#nemtudom><#fejvakaras><#wilting><#conf>

Inkább a Microsoft kötheti a gatyót, ha az OS X valóban futni fog minden PC-n...
A Longhorn elég kiábrándító állapotban van, az OS X pedig szinte fénykorát éli.
Persze kérdés, miként viseli majd az OS X, ha "bármilyen" vasat alá lehet rakni. Ezen bukik el (több más mellett) a Windows is.
Hedgehunter
AMD kotheti a gatyat......<#ticking>
uu
hat az eddig is sima pc alkatreszekbol allt😊 egyetlen dolog ami properitary volt egy macben az az alaplap (meg a haz😄). egyebkent tuti hogy futni fog az osx mas x86 gepen is, es az is biztos hogy a maceken fog futni a rendes windows, mert mint ahogy lentebb emlitettek, kulonben 0 ertelme lenne. egyaltalan nem jobbak/olcsobbak az intel procik az ibm prociknal, sot. a valtasnak csak ez lehet a lenyege, hogy bovitsek azt a szuk tabort akik most macet hasznalnak. ha engem kerdeztek ezt 4 eve kellett volna megtenni amikor kijott az xp. de azert most is orulok neki.

Ha magának a konfigurációnak a többi része is sima pc-s alkatrészekbõl fog állni,akkor az elég könnyen átemelhetõ lesz más platformokra is.Lehet nem kell majd egy hét,és letölthetõ lesz a torrent oldalakról is...😄
Mondjuk ha az oprendszer hardver támogatása kifullad abban a néhány konfigban amit az apple árúsit...akkor halott ügy...
Biztos egyedi hardware-ekre épít, de reméljük jön a klónok támadása és megszabadulunk a windowstól 😊
Én nem voltam különösebben Apple rajongó...de szerintem ez a lépés a fanatikusok körében egyelõ a végitélettel...pont az veszik ki belõle...amire annyira nagyon büszkék voltak.
Így az apple nem lesz más...mint egy átlag PC konfig építõ,azzal a különbséggel hogy a pc-ire oprendszert és programokat is ír...
Mindenestre szerintem a legizgalmasabb része még mindig nincs tisztázva...vajon a windows konkurensének (is) szánja-e a Mac op rendszert,vagy csak a saját gépeiken lesz futtatható...mert ha az utóbbi....ami szerintem valószinübb,akkor kb zeró értelme van ennek az egésznek...<#nyes>
"Az Apple döntése - amely a korábbi híreszteléseknek köszönhetõen már nem különösebben meglepõ - mindenképpen érdekes, hiszen két évtizedes különállás után éppen akkor váltanak az Intel chipekre, amikor a processzorgyártó érezhetõ nehézségekkel küzd, és a legújabb asztali fejlesztések terén némi lemaradásban van örök riválisához, az AMD-hez képest."

Hogy ez mekkora egy baromság!

Nem INTEL-re vált, hanem x86 platformra. Az AMD meg INTEL is az! Az AMD-n is ugyanúgy el fognak futni a x86-os osX-ek, ha az INTEL-en is.

Csak gratulálni tudok a cikkhez...
Troll
Nem hiszem. Ha át is veszik az x86 procit, a többi alkatrészt még nem kell nekik. Pl. tutira veszem, hogy nem lesz BIOS olyan szinten Apple-ben, mint most egy PC-ben. Szinte biztos, hogy saját, egyedi alaplapi chipset-et fognak használni. Meg valószín továbbra is spec videokártyák kellenek majd a gépeikbe.

Jinx McHale
Lehet hülyeséget kérdezek: most akkor PC-ken is fog futni az OS X, vagy esetleg lesz az Apple gépekben valami hardware-elem ami miatt az OS X csak ezeken a gépeken fut? És fordítva (bár ez eléggé morbid): Windows is futni fog Apple gépeken?

steve jobs biztos tudja, mit csinál...

← ElőzőOldal 2 / 2