73
-
lowdog #73 értem már. csak nem értettem :)
hát reménykedni lehet... de ahogy közeledik a sorozatgyártás, egyre csökken az esély... :( -
dez #72 Úgy értem, hogy nem fognak most holnap beszüntetni minden fejlesztést a PowerPC-s gépekre sem. Épp ellenkezőleg, a meglévő gépek miatt még sokáig kell támogatni a PPC-t is. Csak bejön az x86 is. Ha - tegyük fel - időközben előáll az IBM valami új cuccal, ami újra jobb alternatívává teszi a PPC-s vonalat (pl. épp a Cell válik elérhetővé, és beválik), akkor könnyen lehet, hogy a felhasználók egy része ilyen gépet akar majd venni... (Remélhetőeg nem kötöttek olyan szerződést az Intellel, hogy ezután 10 évig [ennyit említett Jobs] csak Inteles gépeket gyárthatnak.) -
lowdog #71 lehet tompa vagyok, de nem értem mire érted azt hogy "nem teljesen lefutott" -
dez #70 Végülis ez talán még nem teljesen lefutott dolog, évekig párhuzamosan fognak futni a PPC-s és x86-os konfigok. Emiatt létre is hozták a Universal Binary-t (lásd 10-es kép). -
lowdog #69 nem mondta miért, az Apple mégis Intel mellett döntött, pedig akár az AMD is lehetett volna, gondolom csak nem voltak olyan idióták hogy meg se kérdezték őket, de nem sikerült megegyezniük valószínűleg...
ne felejtsük el hogy ez elsősorban a biznisszről szól :) -
lowdog #68 hát igen és az is lehet hogy holnap leigáznak minket az űrlények, de mindig vannak olyan dolgok amiket nem lehet előre tudni...
:)
az biztos, hogy az IBM nem haladt úgy a PowerPC processzorokkal ahogyan kellett volna (legalábbis a G5-ökkel), ezért úgy gondolták váltaniuk kellet.
én abban bíztam, hogy Cell-t fognak szerelni a kövekező generációs Mac-ekbe, mert Sony meg Toshiba ide vagy oda, szerintem meg lehetett volna oldani, csak lehet hogy olyan vonzatai lettek volna a dolognak, amiket az Apple nem akart vállalni, inkább más gyártót keresett...
-
Athlon64 #67 Egyébként meglepően erősebb procit pakolt össze az AMD az X2-esbe mint amit az Intel tudott felmutatni, a fogyasztásról ne is beszéljünk!
És akkor az Apple meg az Intelt választja?
Na azért ez még változni fog szerintem...
-
Athlon64 #66 De honnét tudják, hogy nem lesz egy olyan fejlesztés ami úgy befolyásolja a procitervezést, hogy arra nem is gondoltak?
-
lowdog #65 "Vagy elismerik, hogy túloztak?"
a jövő a lényeg: eddig valóban az volt a helyzet, hogy a G5-ök verték az x86-okat (persze árban is :)), de az IBM nem tudja úgy fejleszteni a PowerPC-ket hogy ez a jövőben is így maradjon... -
lowdog #64 "Steve Jobs -ha igaz amit mond- már lassan fél évtizede készül a váltásra, tehát nyilván nem igazak azok az állítások, hogy azért vált mert az Intelnek olyan nagy a jövőképe"
Szerintem ezt úgy kell érteni, hogy nem abszolút mértékben nagy az Intel jövőképe hanem relatíve, mondjuk az IBM-hez viszonyítva...
Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az OSX-et más platform(ok)ra is fejlesztgették párhuzamosan, és most ez jött ki a legjobb lehetőségnek -
Yeti #63 Nem muszáj azt cserélni, csak lehetőség. A winnél meg nincs ilyen. Azért szerintem nem rossz, hogy évente egyre fejlettebb lesz az X. -
FTeR #62 a 3. képnek mi a története?
mér van osX és win timeline?
mért is jobb az osx ha évente kell cserélni? -
lokko #61 jah és készítek egy MS DOS bootlemezt is hozzá, hátha rámjön hogy Ciscoval vagy Iron Mant akarok játszani CGA felbontásban a MAC-on :DD -
lokko #60 jah így érthető ... már tervezem is a fotoshopban a "nem vagyok hülye ... nyertem" feliratú matricát amit a MAC-om oldalára ragaszok, és csak utána telepítem rá a Longhornt :D -
Equ #59 hacsak nem nyer egy mac-et és szeretné normális programokkal használni is :)
vagy, ha mondjuk az apple kereskedelmi forgalomban nem kapható (mondjuk gyorsabb) pc-s hardvereket rak a gépbe, akkor is lehet értelme. -
lokko #58 megnézném azért azt a félkegyelműt, aki vesz egy mac PC-t és felrak rá winfost és ezt nem azért teszi mert éppen nincs jobb dolga ... (amúgy én is winXP-t használok jobb hijján (linux hívők kíméljenek) ) -
Yv@n #57 Ha nagyon érdekell, akkor irány hwsw fórum, linkek közt kikeresed video-t, leszeded megnézed, lefordítod/értelmezed, ahogy tetszik, utána interjukat elolvasol...stb. Ha érdekell a téma nézz utána magad. -
Equ #56 "Phil Schiller, az Apple alelnöke elmondta, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a felhasználók az Intel-alapú Apple számítógépeken Windowst futtassanak. "Nem fogunk semmit tenni, ami ezt megakadályozná" -- mondta, azonban azt is hozzátette, hogy az Apple nem fogja támogatni gépein a Windowst. A nagy becsben tartott OS X operációs rendszer viszont kizárólag az Apple hardvereken működhet majd. "Nem engedjük, hogy az OS X más gépeken fusson" -- mondta Schiller." -
FTeR #55 lehet billi keze van az egészben, biztos az EUnak akarja bizonyítani, h van konkurens .
Sztem ha megpróbálnák win alternatívának, billi egyből kinyírná. Alma nem egy megfoghatatlan közösség aki ingyé dolgozik. -
Athlon64 #54 Minden esetre az XP-re felraktam az Yz Dock-ot, mert az nagyon megtetszett a OS X-en -
#53 Aztat nemértem, hogy a M$ csak éppen hogy kezet nem csókolt Jobs-nak!
Jön a konkurencia a win mellé! jajdejó, jajdejó akkor máris készítjük a következő offiszt hozzá!
Beszarok!
Mi a frász folyik itt? -
Blamazs #52 En nagyon remelem,hogy Jobs vegre borsot tor Gates orra ala ezzel a valtassal.Jo lenne ha vegre lenne vmi elfogadhato alternativa a win melle, ami ugye nem valoszinu a kijelentesek alapjan, de remelem csak kodosites, hogy a microsoft ne kezdjen el ugralni egyenlore! XP-t hasznalok en is, es stabilan megy, de sok dolgaval nem ertek egyet, es jo lenne mast rendszert is megismerni vegre. Linuxot neztem mar, nem rossz, de nem igazan desktopra van meg mindig szvsz.
Udv:Balazs -
#51 Ha félévtizede készülnek erre, akkor végül sajnos lehet, hogy le is késnek róla.
Monnya már meg valaki, miért is nem lehetett cellre, de legalább a X360 3 magos ppc-jére váltani?
2-3szor (10x?) is "szarabb" lett volna egy ilyen mek mint, az a számtek "élvonalát" képviselő intel/x86 verzsön.
Istenem, de nagy az isten állatkertje!
Ebből akkora balhé lesz!!! -
dez #50 Csak a BIOS-ukban különböznek. -
dez #49 Az azért igaz, hogy az AltiVec jobb, mint az SSE1-3. -
dez #48 Ez (manapság) nem igazán a hw-től függ, hanem inkább az OS-től, meg a driverektől. -
dez #47 Jah, érdekes mondat. :) -
archkoven #46 Steve Jobs -ha igaz amit mond- már lassan fél évtizede készül a váltásra, tehát nyilván nem igazak azok az állítások, hogy azért vált mert az Intelnek olyan nagy a jövőképe, meg kevésbé melegednek mint az uj pentiumok, meg nem fejlesztik a processzorokat megfelelő ütemben az IBM-nél. Ő azt állítja ez nem egy hirtelen jött ötlet volt.
Én speciel értelmét nem sokat látom a dolognak és kicsit kalandor dolognak is érzem, de nem is én lettem önerőből amerika egyik leggazdagabb embere, szóval nem hiszem, hogy mi innen meg tudnánk ítélni a döntése helyességét, ill. a motivációit, pár hete még azt sem tudtuk, hogy ez a project egyáltalán létezik.
Én a dologban az egyetlen értelmet egyébként abban látnám, ha az OSX-et nem kötné harverhez, hanem konkurenséül állítaná a windowsnak. Lehet, hogy ez is a távlati terve. Azt hiszem, így a dolog egy csapásra értelmet nyerne. -
archkoven #45 A Fix TV-n mekkora kampány ment a MAC mellett pár hónappal ez előtt, ahol állítólagos szakértők ócsárolták a hagyományos PC-t és istenítették a MAC-et. A dolog lényege az volt, hogy a G5 lealáz minden x86-os processzort, azok nem jók semmire, nem is lenne verseny, igaz, hogy kétszer drágább, de háromszor gyorsabb stb.
Akkor most itt van uraim!
Esetleg egy újabb kifogás az elavult dzsunka PC ellen?
Az OSX viszont meg kell hagyni tényleg kurva jó azon a harveren, de vajon milyen lenne, ha minden hardveren futnia kellene?? Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan megtudjuk. -
#44 "a vállalat a következő évtől kezdve az IBM az Intel processzoraira építi saját konfigurációit"
??? :) -
#43 igen? hol? -
Yv@n #42 Mondjuk jobs koma kijelentette azt amit mondassz, szóval, ha venné a fáradtságot, hogy utána olvas, akkor nem szórna itt butaságot. -
FTeR #41 nem, de akarsz fogadni? -
Athlon64 #40 Én azt birtam, hogy a fix.tv-n volt egy PC vs. Mac műsor sorozat és a sznob Mac-esek - pláne a zenész Mac-kesek - legagyizták a PC-t.
Az mondták, hogy a metronom csúszik a PC-n és a Mac meg 100% pontos! Most akkor mi lesz?
Vagy elismerik, hogy túloztak?
Na mindegy...
Viszont én AMD párti vagyok (nevem alapján nem kétséges) és remélem azért még változnak a dolgok!
ill. az asztali gépeikbe idővel AMD (is) kerűl ha a laptopokba nem is!
-
throwthisaway #39 Az tetszik, hogy a mac fanatikusok olyan könnyen nem adják fel az álláspontjukat, hehe:
biztos 1-2 nagyságrenddel komolyabb (Itanium 2)procira gondolt Steve Jobs valójában amikor Intelt mondott... meg hasonlók.
Ilyen nehéz elhinni, hogy az aktuális PowerPC és x86 procik kb. egy teljesítmény-kategóriába tartoztak eddig is?
Viszont egy komoly kérdésem lenne:
Marad-e a piacon profi-, félprofi munkaállomásig bezárólag olyan gép amiben nem x86 alapú (akár Intel, akár AMD) ciripel?
A Silicon Graphics már 2002 környékén feladta a saját proci gyártását, és Intelre tért át.
A Sun agresszívan nyomatja a Barton alapú munkaállomásait (Solaris 8-tó felfelé már Intelen is ment az op.rendszere).
A Newtek is Intel alapú munkaállomást ad a Lightwave3D-hez. -
blackeagle #38 "Immár hivatalos" biztos nem veszek akkor mac-et. -
#37 mr. jobshoz van szerencsenk? -
FTeR #36 senki se higgye, h majd win helyett használhatja. ugyan úgy csak célhw-n fog futni, mint eddig, csak a proci intel lesz.
esetleg elképzelhető, h PC alkatrészekből össze lehet olyan gépet rakni amin fut, de valszeg olcsóbb megoldás lenne venni egy apple konfigot. -
Zolka #35 Ehe... ha beépített hardverkulcsosak lesznek az Intel Mac gépek, akkor biztos föltörik, és máris fut AMD alatt az X. Ez biztos. Nincs az a védelem, amit föl ne törnének hozzáértők. Szerintem. Kíváncsi leszek. :-) -
pafi #34 Szerintem sokminden van ennek a hátterében, amikről mi nem tudunk.
A Microsoftnak még mindig van részesedése az Apple-ben, és a mostanság nagyon szív, mert nem tud felmutatni egy konkurens oprendszert. Ha lenne konkurenciája, nem szorongatnák a trösztellenes perek, és az úniós hivatalnokok. Ez lehet egy ok.
Az IBM nemrég az évtized processzor bizniszébe vágott, amikor megkapta a PS3-at, és az Xbox 360-at. Valószin?leg egyszer?en hagyták a fenébe az Apple-t a nagyobb üzlet kedvéért. Az pedig most itt áll processzor nélkül.