5130
Holdra szállás- mi az igazság?

A trollkodást, provokációt és személyeskedést kérjük mellőzni, büntipont repül érte!
  • OKkultist
    Nagyon rossz példa, mert Kolumbusznál lehetett tudni, hogy nevetségesen kicsi befektetéssel (3 kisebb hajó) óriási haszon várható. Még annál is nagyobb lett ez a haszon, annyira, hogy a galaktikus mennyiségű beáramló arany hiperinflációt okozott, de addigra azért spanyolország nagyhatalom lett. Globalizáció sem volt, NEM IS TUDTAK egy csomó problémáról az akkori Európában. A HOLDRÓL mit hoztak????????????? Én CSAK KÖVEKRŐL TUDOK! (vagy volt valami, ami minden pénzt megért?) Semmivel sem lennénk kevesebbek, ha csak mostanában valósulna meg egy KÖZÖS (pl. usa, orosz, EU, japán, kínai) Holdutazás, ami ÉLŐBEN MENNE a tv-ben, hadd lássák a népek mire költik a pénzüket. Egyébként NINCS forrás, CSAK AZÉRT LEHET költeni mindenféle eszement b*romságokra, mert a NÉP, aki befizeti az adót, nem képes érvényt szerezni az akaratának, nem képes beleszólni, hogy az ő pénzét mire költsék el, ha már elvették tőle. Pl. közös megegyezés alapján lehetne csak elkölteni, akkor biztos nem erre meg fegyverkezésre költené, de ez már az NWO topik témája.
  • Molnibalage
    "Így van. Miért mentek oda? Túl sokba került, túl kevés értelme volt. Szerintem egy "igazi" civilizáció nem lép ekkorát feleslegesen, amíg olyan alapvető hiányosságai vannak, mint nekünk: energiatermelés nincs megoldva, energiatárolás primitív, élelmiszer nincs elég, és nem elég jó minőségű, van egy rakás eü. probléma, stb... Ha ezekre már nincs hova elkölteni pénzt, akkor mehet a Holdutazás."

Amikor Kolombusz átkel Amerikába hány államnak volt olyan hajója amivel megtehette ezt a mutatványt? Nem sok. Még akkori szemmel nézve is a világ fele folyamatosan éhezett. Mégis megcsinálták. Ha van forrás akkor odafent döntik el, hogy mire megy el és nem okkultist nézetei szerint döntik el, hogy milyen az igazi civilizáció...
  • OKkultist
    Így van. Miért mentek oda? Túl sokba került, túl kevés értelme volt. Szerintem egy "igazi" civilizáció nem lép ekkorát feleslegesen, amíg olyan alapvető hiányosságai vannak, mint nekünk: energiatermelés nincs megoldva, energiatárolás primitív, élelmiszer nincs elég, és nem elég jó minőségű, van egy rakás eü. probléma, stb... Ha ezekre már nincs hova elkölteni pénzt, akkor mehet a Holdutazás.
    HACSAK nem valami egészen más volt a célja, mint amiről mi tudunk.
    (még azt sem tudjuk, hogy a leghatalmasabb ország elnökét miért lőtték agyon, aki mellesleg meghirdette a Holdprogramot?)
  • mrzool
    "Ha már semmi értelme nem volt, hogy odamentek(?), lerakták(?) a lézeres méréshez a fényvisszaverőket, és csak köveket(?) hoztak vissza, akkor egy kis látványcirkusz lehetett volna a népnek,ha már ő fizette."

Ez a mondásod is tökéletesen alátámasztja, hogy halvány ibolyád nincs az egész Apollo-projektről. Egyékbént miért vársz el cirkuszt egy tudományos programtól?

És idehazudod-e a képünkbe, hogy ha látványcirkusz lett volna, akkor most meg azt fikáznád, hogy miért mentek a Holdra cirkuszosat játszani, hiszen az nem életszerű?
  • OKkultist
    Eddig az volt a kifogás, hogy az űrruha az sérülékeny, de azért a sziklákkal tudnak focizni, ugrálni nem (mertek)? Egy golflabdát nem tud eldobni, vagy valami, ehelyett megint értékelhetetlen valamiket látok, amiket egy bottal feldobnak, stb... Semmi olyan nincs (még mindig) amit ne lehetne ritkított légtérben megismételni. Nem látom, hogy eldobna egy golyót 3X-es távolságra (legalább) vagy egy nekifutásból szaltózás, vagy bármi ami hasonlítana az 1/6-od gravitációra. Golfütő+golflabda volt fent, de nem dobta, hanem ütötte, abból meg semmi nem látszik. Egyszerűen ennyire nem lehettek sz*rok látványtervezésben, ott volt Von Braun, ő azért még látta Goebbelst dolgozni, kikérhették volna a véleményét. Ha már semmi értelme nem volt, hogy odamentek(?), lerakták(?) a lézeres méréshez a fényvisszaverőket, és csak köveket(?) hoztak vissza, akkor egy kis látványcirkusz lehetett volna a népnek,ha már ő fizette.
  • [NST]Cifu
    Megint olyasmit vársz el, ami nem reális, és nem gondolod végig az egészet. Vegyél magadra négy téli kabátot és négy bundagatyát, majd próbálj meg zsákolni a kosárpalánk alatt. Szólj ha sikerül. Leírod, hogy nem tudod milyen lehet a Hold gravitációjában végül is, de elvárásaid vannak, hogy éljenek a kis gravitációval. Ugráljanak, köveket dobáljanak és ilyenek. Nyilván mindenkinek ez jut az eszébe, miután több ezer ember munkájával a háta mögött eljuttaták a Holdra...

Amúgy ha mégis ilyesmire vágysz, Google, két másodperc: És egy Youtube videó.
  • OKkultist
    Az a gixer, hogy nagyon gyorsan hullik ott le minden a talajra, hiába van 1/6 g, mintha a FÖLDÖN lenne az egész,csak légkör nélkül. (látszólag) Valahogy nem reális az egész, erre mondaná azt egy bíró, hogy NEM ÉLETSZERŰ. (mivel nem tudom, hogy milyennek kellene lennie, csak a Földi tapasztalotokból tudok kiindulni, és ha ahhoz viszonyítom, akkor nekem nem jön be a film. Hallottam már azt is, hogy milyen sérülékenyek azok a zűrruhák, itt meg SZIKLÁKKAL FOCIZNAK!!!!!!, de egyik zűrhajósnak sem jut eszébe, hogy ugorjon egy 5m-est, ami nem is lenne óriási, csak látványos.-VAGY ELDOBJON EGY KÖVET 100M-RE- SEMMI olyat nem látok, amit ne lehetne megcsinálni a FÖLDÖN VÁKUUMBAN, vagy ritkított légkörben, SEMMIT!)
  • [NST]Cifu
    A személyeskedést azért hanyagolni.
  • Gundark 1 1
    Általában az élet egy film mellett c kategóriás gagyinak megy el :) Nincsenek csillaghajóink, nem uraljuk az univerzumot, pedig számos filmben megtettük. Ami meg az egyhatod gét illeti. Minek vannak akkor benne ezek a "bénázások"? Amikor elesik, és a másik segit neki felállni. Ha én csináltam volna a hódfilmet, az biztos, hogy szép napsütötte táj, állok a komp ajtajában, egyik kezemben az ami zászló. Lemegyek (nem letöttögök mint Armstrong, hanem levonulok :) beszúrom a zászlót, tisztelgek, a társam meg tapsol mögöttem. És öröm boldogság :) Sokan csodálkoznak az űrállomás szerelésén. Húúdebonyolútt lehet ha órákig csinálják. Ja. Itt csavarozásokról van szó meg egyéb a fődön 10 perc alatt elvégezhető melókról. Csak ott nincs légkör, és nincs gravitáció. És minden erőre hat egy ellen erő :) Igy már nem is olyan vicces :)
  • OKkultist
    Biztos értetted, amit Dr. Mitchell mondott? (hahahaha, ha őt cáfolod, akkor egy olyan űrhajóst cáfolsz, aki járt a Holdon, ha nem, akkor meg velem értesz egyet! Mi lesz most? Tudathasadás?)
  • Molnibalage
    "Már vártam az ilyen balf*sz választ"

Tőled eddig mit kaptunk? Kb. 100 valóban balfasz hozzászólást..
    _____

"Edgar Mitchel szavaival válaszolnék"

Ja, mert hogy talán saját gondolat az nincs is ugye?

----

"Persze ha majd fordul a hivatalos vélemény, akkor te leszel az első, aki azt fogja mondani, hogy én már az elején megmondtam, csakhát azok az idióta szkeptikusok, pedig én próbáltam őket meggyőzni, stb... mint az utólag partizánná vedlett nyilas, 90után meg újabb átvedlés, mint titkos ellennálló."

??? Ezt részt meg nem értem. Zavaros amit leírsz. Mit mondtam meg az elején? Mindig is azt mondtam, hogy volt Holdraszállás. Arra leszek kíváncsi, hogy a sok összeekvüés elmélet híbő mit csinál majd mikor őket égeti be? Én a szart is kiperelném belőlük folyatatólagosan elkövetett rágalmazásért és hitelrontásért. Aztán csak lessenek.
  • OKkultist
    Már vártam az ilyen balf*sz választ, Edgar Mitchel szavaival válaszolnék: Mitchell interjú, 2008 július 23., Kerrang radio
    Ha ezt is elismerik lassan, akkor majd kiderül az Apollo missziókról is pár érdekesség. Persze ha majd fordul a hivatalos vélemény, akkor te leszel az első, aki azt fogja mondani, hogy én már az elején megmondtam, csakhát azok az idióta szkeptikusok, pedig én próbáltam őket meggyőzni, stb... mint az utólag partizánná vedlett nyilas, 90után meg újabb átvedlés, mint titkos ellennálló.
  • Molnibalage
    Egy nagyon buta ember tényleg ilyen? Mert egy sg topikban és az életben max. annak mész el...
  • Garga Pitic #1734
    Akarod mondani gagyi netes videón.

Ha kicsengeted a repülés árát a NASA-nak, ESA-nak vagy valami mindenre kapható orosz cégnek, csinálnak neked 1/6 g-t, igaz csak 20-40-60 másodpercekre, de megtapasztalhatod és fölveheted a csilivili HD-kameráddal vagy ízlésed szerint nagypapó filmes kamerájával.
    Mint ezek a srácok a szemed előtt: Mythbusters - Moon Hoax Gravity Test

És mi van, ha kipróbálod és az 1hatod gravitáció tényleg ilyen?
    Milyen irányba befolyásolná a véleményedet?
  • OKkultist
    Az 1hatod gravitáció tényleg ilyen? Mert egy filmben ez egy C kategóriás gagyinak menne csak el:
    NASA mozgóképek, gagyi TV kamerával
  • [NST]Cifu
    Top 10 Apollo Moon Hoax, és azok magyarázata @ Space.com
  • [NST]Cifu
    Az már magában bizonyíték lenne, mert ma ott tartunk, hogy nem tudnánk megismételni az 1969-es csúcstechnikai teljesítményt.

Ez is azt mutatja, hogy milyen hihetetlenül nagy teljesítmény volt az Apollo-program a maga idejében. Anno.
    Amúgy ahogy már azt párszor említettem, megismételhető, ha valaki állja a költségeket. Én felajánlottam neked, hogy ha előteremtesz mondjuk 2-2,5 milliárd dollárt, akkor megszervezek egy Hold-utat az Apollo-11 leszállóhelyéhez. Mondjuk 2013-2014 környékére reális, ha holnap kezdjük. :)

Nem az űrsiklós roncsderbire gondolsz, ami 300km magasra sem mindig jut el, a visszatérés is opcionális, vagy sikerül, vagy nem.

Hmmm... 124 fellövése volt az űrsiklónak, ebből egy sikertelen indítás (Challenger) és egy visszatérési katasztrófa (Columbia). Ha megnézed a többi űrjármű baleseti statisztikáit, akkor ez nem is olyan rossz arány. Az persze tény, hogy az űrsikló személyzetének biztonsági szempontból megkérdőjelezhetőek a mentési lehetőségei. Erre amúgy voltak ötletek, megoldások, de pénzügyi okokból ezekre nem került sor.
  • [NST]Cifu
    No, ma is tanultam valamit, mégiscsak volt celluloidszalagos kamera az Apollón, ez új volt nekem.

No, mégiscsak van értelme ennek a topcinak. :)
  • Gundark 1 1
    Még mindig nem érted meg. Meg tudnánk. De nincs rá elég pénz. Ennyire egyszerű. Az STS rendszer is azért jött létre hogy "takarékos" legyen. Hogy mennyire jött be az más kérdés. A rendszer létrehozásakor a NASA két hetes inditásokkal számolt. Cifu majd kijavit, de az első 3 gépet úgy gondolták hogy egy fenn, egy karbantartáson, egy pedig előkészitésen. De ismét jött a pénz. Ezenkivül a kedvenc témáitoknak, az adófizetőknek sem lehet elmagyarázni hogy minek a holdra menni. "eccemá vóótunknem? " Nézd csak meg a közvetitések nézettségét. Senkit nem érdekelt. Az első még milliós, a második már sokkal kevesebb, a harmadikat meg éppen hogy mondták. Az akkor lett "érdekes" mikor megkeverték az oxigén tartályt. Nagy szivességet tennél magadnak is, persze ha az összeesküvésen kivül más is érdekel, ha elolvasnád a két könyvet amit mondtam. Na azokat nem lehet részrehajlással vádolni. Ami meg a hulló alkatrészeket illeti.. Azt hiszem Aldrin nyilatkozta azt hogy majdnem ottmaradtak a holdon, mert letört az egyik műanyag kapcsolócska a holdkompban ami az inditáshoz kellett. (nem egy nagy csoda, lévén a hely nem sok, a szkafander a létfenntartással meg szép nagy. ) Aztán megoldották. Egy tollal.
  • OKkultist
    Elvinnének oda???????? Hova??? A Holdra? Az már magában bizonyíték lenne, mert ma ott tartunk, hogy nem tudnánk megismételni az 1969-es csúcstechnikai teljesítményt. Még 20év kell hozzá, stb.. hasonló dumákat hallani a NASA-tól is. Nem az űrsiklós roncsderbire gondolsz, ami 300km magasra sem mindig jut el, a visszatérés is opcionális, vagy sikerül, vagy nem. Hullanak róla az alkatrészek jó esetben is. Szánalmas, ehhez képest 1969 az egy csoda volt.
  • Gundark 1 1
    És? Ha szines élő adás lenne, akkor meg az jönne hogy igen mert stúdióban készült :) Ha elvinnék oda, és megmutatnák neki Armstrong lábnyomát meg a hódkomp alsó részét, akkor meg az lenne, igen, de most tették oda. Nem tudom rávenni hogy olvassa el akár csak az Igazak-ot is, mert akkor rájönne hogy minden egyes rohadt méter amit megtettek felfelé, rengeteg munka eredménye. Sokszor kerültek veszélyes helyzetekbe (Armstrong-Gemini ) mert az űrhajózás veszélyes üzem. Persze azt még nem értem hogy a csillogó dicsőséges hódraszállások közé hogyan illik bele az Apollo-13. De lehet hogy ez a forgatókönyvben úgy szerepel hogy ez az "emberi oldala". Mit meg nem tesznek ezek hogy hihető legyen az összeesküvés :)
  • dronkZero
    Nem, elvárható az lenne, hogy legyen az országnak normális pszichiátriai intézete... Neked jobb lenne, nekünk könnyebb...
  • OKkultist
    FF filmes kamera 1969-ben???? Amikor a JFK lelövésről is tucatnyi SZINES FELVÉTEL VAN??? Ami mind magánembereké??? A NASA csak jobban állt anyagilag, mint átlag Joe, nem telt egy szines profi kisméretű, könnyű kamerára??? Nem tudom hova tenni ezt a hatalmas böszmeséget, kb. mint a TV közvetítés, amikor a TV képernyőt vette egy TV kamera, és azt adták be a népnek, aki persze , akkor simán bevette, a fos minőséggel együtt.
  • OKkultist
    Elvárható, hogy ilyeneket kérjek, sokba került, és csak köveket hoztak, amire senki nem volt kiváncsi. (fele annyi kő, kétszer annyi színes-szélesvásznú felvétel, és mindenki jobban járt volna)
  • OKkultist
    Még óvodás (vagy alsós) koromban láttam, angolul, tehát te tévedsz, de én már akkor hozzájutottam olyan könyvekhez, amiben rengeteg fotó volt, és azt találgatták, hogy azok az érdekes forgástestek(csészealjhoz, diszkoszhoz hasonló) vajon titkos orosz, titkos amerikai, vagy valami egészen máshonnan eredő cuccok. Nem lehet tisztán látni, az izzadó bajnok, meg az összevissza beszélő másik bajnok, a "ha bemutatja azt a nemhivatalos NASA felvételt, akkor beperelem" fenyegetőzések, meg a szétcsúszott sajtótéjékoztató (egy mai sztárnál azt találgatná mindenki, hogy be van lőve, vagy részeg, vagy mindkettő?) mind azt mutatja, hogy valami nem úgy van, ahogy azt előadták a népnek. Aki mindezek ellenére csont nélkül beveszi az egészet, az ennyi erővel mindent bevehet, még azt is, hogy a politikusok a népért dolgoznak, hogy nekünk jobb legyen.
  • juzosch
    Nem értem, miért erőlködsz:) Inkább fordítsd az energiád értelmes emberek továbbokítására, mert ennek semmi értelme;)
  • dronkZero
    Akkor meg az lenne a bajod, hogy "színes, színes, de nem élő adás".
  • mrzool
    Hogy számodra a Capricorn-1 újdonság, abból max a fiatal életkorodra lehet következtetni. És gondolom megosztod velünk azt is, hogy egy a 70-es években készült (még volt hidegháború...) szvsz elég béna hollywoodi filmből pontosan mire is következtetsz?

Hiszen amennyire emlékszem a filmben egy triviális dolgon buktak le, és ugyancsak előjött az "amiről legalább ketten tudnak, az már nem titok" dolog. Ehhez képest (állítólag:)) 9-szer elmenni a Holdra és abból 6-szor le is szállni, hm, elég nagy bátorságra vagy inkább botorságra vall kamuzás esetén. Nem egyszerűbb elfogadni, hogy tényleg meg is történt?
  • mrzool
    Sanity-check, csak hogy jól értelek-e: hiába vittek magukkal (mindegyik küldetésen) több fényképezőgépet, LM-re szerelt kamerát, kézikamerákat és igen, 2 db FF filmes 16mm-es kamerát is, mindez semmit sem jelent, mert néhány ... azt mondja, ha nincs "színes-szélesvásznú", akkor az egész meg sem történt.

Gratulálok a következtetésedhez!

• OKkultist
    Ez egy KAMU KAMU-video, egy anti-moonhoax, amiben összevágtak egy csomó más célra felvett anyagot, hogy "bemutassák" mennyire manipulálhatók az emberek, de ez nekem nem újdonság, kár, hogy az eredeti kérdéseket ugyanúgy figyelmen kívül hagyja , mint a NASA embere. (aki így válaszolt a kérdésekre: Ott voltunk és kész!) Egyelőre a németek BELL kísérlete és a Holdraszállás nálam ugyanott vannak, a szürke kategória, valami történt, de nem tudjuk biztosan, hogy mi, az előbbit a szövetségesek ellopták,(amit megmaradt) és azóta is COSMIC TOP SECRET kategória, az utóbbiban meg a propaganda anyagok közül nem lehet kiválogatni a tényeket. Még jó, hogy nem a Marsra "mentek", az messzebb van, nagyobbat lehet hazudni, és még nehezebb ellenőrizni. Majdnem megtörtént szerintem, csak közben vége(?) lett a hiidegháborúnak, meg született pár ilyen film is, mint : Capricorn 1 (a kamu mars utazás)
  • OKkultist
    PONT nem a TV kamerát jiányoltam, mert az fos volt még akkor, hanem a FILMES KAMERÁT, ami színes-szélesvásznú és elég korrekt volt már akkor is, de a 6 út egyikébe sem fért bele valamiért egy 10-20perce hibátlan minőségű felvétel meggyőzne, de ilyen nincs. PONT. (a homályos szellemképeknek meg nem hiszek, és kész. Áttvettem a NASA stílust)
  • Dj Faustus #1716
    "az Apollón ( a súlyból következtetve) pedig a jóval könnyebb szilícium félvezetős ős IC-k voltak, amiket még akkor "nem találták fel"."
    "Noyce's chip, made at Fairchild, was made of silicon"
    Forrás
  • mrzool
    A Fairchild kutatói mindig is szilicium alapú IC-ket fejlesztettek (találtak fel az 50-es évek végén), a germánium alapanyag a Kilby / Texas Instruments féle chipekben volt. Szóval mi is a probléma? Mit találtak fel 69 után?
  • Molnibalage
    "No mindegy, ezt nem feszegetem tovább, te úgyis (sajnos) csakis a hivatalos verziót vagy hajlandó elhinni mindenben."

Ez nem hit hanem technikai tudás kérdése. A számítógép nem azért működik, mert hiszel benne hanem azért mert okos emberek tervezték. A Saturn V-öt sem a hit emelte fel hanem 5 db bivalyerős hajtómű.
    ----

"Én meg nem bízok olyan hatalomban ami már nagyon sokszor tévedett."

Ó, taníts minket Mr. tévedhetetlen.
    ----

"Tévedéseit nem ismerte el, hanem további hazugságokkal és csalásokkal (hamisításokkal) próbálta leleplezni, míg a bírálók az igazukat be nem tudták bizonyítani."

És ezt csak az USA csinálta mi? Éljen az igazi kommunizmus és el fog jőni! Ez ismerős? Elismerték a tévedést? Ki leplezett mit és mivel? Eh...
    -----

"Valahogy alapból idegenkedek a Hivatalos Verziótól. Nem tudok hinni nekik."

Én meg az hozzád hasonlóaktól akik mindent "hitre" alapoznak és midig farkast kiáltanak. Mindenki hazudott már a világon. Akkor nem higyjél senkinek és élj boldog hülyeség tudatában. Mindig csodálkozok, hogy honnan jön annyi ember, mint te. Ekkor csak egy dolgot tudok csinálni.
  • HUmanEmber41st
    Nem keresek vissza, de akkor még csak germániumból voltak félvezetők, az Apollón ( a súlyból következtetve) pedig a jóval könnyebb szilícium félvezetős ős IC-k voltak, amiket még akkor "nem találták fel".
    No mindegy, ezt nem feszegetem tovább, te úgyis (sajnos) csakis a hivatalos verziót vagy hajlandó elhinni mindenben. Én meg nem bízok olyan hatalomban ami már nagyon sokszor tévedett.Tévedéseit nem ismerte el, hanem további hazugságokkal és csalásokkal (hamisításokkal) próbálta leleplezni, míg a bírálók az igazukat be nem tudták bizonyítani. Valahogy alapból idegenkedek a Hivatalos Verziótól. Nem tudok hinni nekik.
  • [NST]Cifu
    Már anno leírtam eme topicban, hogy az AGC "primitív integrált áramkörei" nem azonosak az IC-kkel. Kb. úgy viszonyulnak egymáshoz, mint Coanda sugárhajtóműve és White sugárhajtóműve...
  • Pares
    Ajánlom figyelmetekbe, nem a szokásos vid. Olvassátok le a vid. melletti szöveget.
  • Pares
    A kor szintjén ez csúcstechnek számitott. Még mindig jobb mind a golyótologatós módszer...
  • Sanyix
    ja, ez egy programozható számológép volt. Teljesítménye kb olyan is mint egy mai számológépé. orbiterben ezt is ki lehet próbálni, fantasztikus 2 perc verb noun és számok nyomogatása után eljutni oda, hogy végre beírd a tli időpontját, és a kívánt delta v-t :D 1x beállítottam, megcsináltam, többet nem, köszi kipróbáltam elég volt :)
  • mrzool
    Nem fáj neked, hogy félinformációk alapján teljesen téves következtetéseket szűrsz le, és ezekkel megszégyeníted magad ország-világ előtt? Ha már egyszer a megfelelő tudásod nincs meg, legalább az internetes keresőket ismernéd...

Golfütő: The golf club was a contingency sample extension handle (tehát mondhatni szükséges (pót)alkatrésze volt a tudományos felszerelésnek)
    Színes kamera:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_TV_camera#Westinghouse_Lunar_Color_Camera és http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_TV_camera#RCA_J-Series_Ground-Commanded_Television_Assembly_.28GCTA.29 Itt pedig még több infó: http://www.myspacemuseum.com/apollocams.htm

Nekem kb. fél perc volt megtalálni.