Holdra szállás- mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szomorú. Köszi a kimerítõ összefoglalót.
Tehát a NASA vezetõi a haladás helyett a jól beváltat akarták..Grat innét is.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Egymás mellett az X-33, a Venture Star és az STS rendszer
Új megoldást kerestek az STS kiváltására, a kulcsszó az olcsóság, és a kész rendszerek alkalmazása minél nagyobb mértékben (angolban: off-the-shelf, kb. fiókból kivehetõ). Ez annyit tett, hogy a jelenlegi Titan / Atlas hordozórakéták orrára kell egy kis méretû, olcsó ûrhajó. Ez lett az OSP, Orbital Space Plane program. A NASA ki is hozott négy kocepciót, három ûrrepülõ, és egy Apollo CM szerû csonkagúla ûrhajót... Itt kezdõdött a visszafejlõdésre utaló jelek megjelenése.
A négy NASA koncepció, bal oldalt alul a csonkagúla alakú opció
O'Keefe 2005-ben ment, jött helyette Griffin, aki rendelkezett némi szakmai háttérrel, de mélyen elítélte az ûrrepülõgépet. Szerinte kockázatos, és a balesetek is azt bizonyítják, hogy életképtelen koncepció. Griffin annyira híve volt a visszakanyarodás az Apollo rendszerhez elvnek, hogy az OSP-bõl született CEV (Crew Exploration Vehicle) programra beérkezett, ûrrepülõ alapú terveket rövid úton kidobta, és kvázi közölték a tenderezõ cégekkel, hogy nekik nem ûrrepülõgép, hanem egy Apollo kapszula kell, csak legyen nagyob, hogy 6 ember beleférjen.
A Lockheed Martin CEV terve, 2005-bebn, ûrrepülõgép-alakú - ílyen nem érdekelte a NASA-t...
A vége az lett, hogy a Lockheed Martin megnyerte a CEV tendert, aminek a végére a három pályázó (Boeing, United Space Alliance és Lockheed) egyaránt ugyanolyan, Apollo-szerû ajánlatott nyújtott be.
A végeredmény: az Orion-ûrhajó.
Az Orion megszületett...
És ez csak az ûrhajó. Az indító ûrrakéták terén sem jobb a helyzet. Az Oriont az ûrbe juttató ARES I. például nem más, mint az STS program SBR-je (Solid Booster Rocket), vagyis gyorsítórakétája. Erre eddig több, mint két milliárd dollárt költöttek (csak a fejlesztésre!). A nehezebb eszközökhöz szánt ARES V. rakétahajtómûvére például 1,2 milliárdot adtak 2007-ben - ez csak a rakétahajtómû! Az Orion-ok darabára várhatóan eléri a két milliárd dollárt. Viszonyítás képpen az elsõ Venture Star 2000-es árakon cirka 10 milliárdból készen lett volna - 2007-re.
Hát így alakult...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Végül is már itt többször leírtam: voltak a Holdon, csak a képeket retusálták valamiért ( biztosan olyan dolgok láthatóak ott, amit nem szántak a nagyközönségnek..)
Bár az nagyon elgondolkodtató, h a mai technológiát még évekig akarják fejlesztgetni, h ugyanolyan cuccot építsenek, amit már egyszer a '60-as években. Mert elszórták a terveket..hát igen. Ki archivál ilyen semmiségeket, mint Apolló ûrhajó terve..
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azt hittem van valami újabb bizonyíték pro vagy kontra... 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
én arra gondoltam hogy egy idõben a zászlót akarták kiszúrni a Földrõl.
A tükrök bemérésére lézerrel persze jó ötlet, de amcsikon kívûl más is megtette már?
Mert hogy õk azt állítják az egy dolog.
Gagarin helyett is másvalaki repült, csak az a valaki olyan állapotba került, h nem szerepelhetet nyilvánosan. Aztán Gagarin elvtárs meg elõadta a nagy sztorit.
Mindkét oldalon hamisítottak 1000-rel.
Hogy miért hagyták abba a Holdutazásokat?
Megtudták azt, amire kíváncsiak voltak és kész.
Csak attól tartok, hogy megint másolagos lessz a tudomány, attól félve, hogy a kínaiak beleköpnek a levesbe. Mert azt a hülye is látja, hogy õk teljesen más utat járnak be. És az, hogy USA veszítsen ki van csukva, mármint szerintük. Lehet, hogy a kínaiak sokat másolnak, és lopnak, de térnyerésük egyre jobban nyílvánvaló, fõleg, ha ebben az ütemben történik.
Sõt még azt is megkockáztatom, hogy az NWO-t is / ha van ilyen?? / kívülrõl szemlélik, de úgy, hogy még abból is hasznot hajtanak.
Walk the Talk.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
persze ha addigra nem vallják be hogy hazudtak akkor már sosem tudjuk meg az igazat, hisz elég nekik nem egy, hanem 2 zászlót vinni és ráfogni hogy ottvolt már '69 óta.
fõleg hogy nem létezik olyan erõs lencse amivel le lehetne ellenõrizni hogy valóban ott vannak-e
Az is lehet, hogy ez egy teljesen más elven mûködõ valami lesz.
Walk the Talk.
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
A tükör nem elég? Biztos azt is a kis marsalkók tették oda. Akkor a fotók meg nem igaziak? Te magadnál vagy?
A többi csak fotó.
Mérlegelés: leszálás oldalon súlyos ténynek tünõ dolgok, nem leszálás oldalon találgatások és összeesküvés elméletek.
Szerintem nem nehéz igy oldalt választani.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Mindenesetre én tutira nem alkalmaznék olyan ember aki ebben hisz, mert a józan esze akkor nincs az tuti..
http://www.spacenow.org.uk/index.cfm?code=theplanets&subcode=article&recID=793
"Azért nem értelmetlen. Valami hidrogénizotóppal vagy mivel van dugig a hold, ami tökéletes fúziós nyersanyag.
Akinek több ideje van, az utánanéz és leírja nekünk, hogy pontosan hogy is van ez, mert most eléggé elnagyoltam😊 "
Szerény tudásomat meghaladja állitásod.Idõm pedig nincs keresgélésre.
Tehát Te nézz utána,ha efféle világrengetõ dolgokat állitasz.
Ellenkezõleg üres locsogás az egész,már megbocsáss.
Janez
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Akinek több ideje van, az utánanéz és leírja nekünk, hogy pontosan hogy is van ez, mert most eléggé elnagyoltam😊
Gracie Barra
A józan kormány minden pénzt megadhat az úrkutatóknak. De a ráksejteket vizsgálodóknak.. az egyébb orvosoknak. A mélytengeri tudósoknak, az alternativ üzemanyagót kutatóknak.. és még sorolhatnám. Nincs végtelen tõke a világon, de hát lássuk be, anélkül elképzelhetetlen lenne bármi kutató fejlesztõ munka a világon.
Szóval amig a bázist építgetõ tudosok nem szedik össze a pénzt, addig nem lesz ilyesmi a holdon, amig a politikusok úgy nem láttják, ez kell nekünk. Gyözd meg õket! 😉
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Megértenéd, h mi a különbség 1 tudós és 1 politikus között amikor dönteni kell. Józan kormány mindent megad az igazi ûrkutatóknak, amit csak kérnek. Ez nem politikai hõstett, hanem kutatómunka.
Már a Demjén is megmondta.. Szóval zoomoljatok rá teljesen😄 D:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Na ezt azért szerintem vond vissza, de gyorsan. Ha csak feleannyira lennél okos, mint az ott dolgozó mérnökök...
Gracie Barra