Egyszeri másolást engedélyez a Sony új másolásvédelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval milyen file-t módosít?
Hegyilecske:
Jaja... szar. Ráadásul, a Cd ettõl fogva nem is felel meg a szabványnak, a vicc, hogy NEM LEHETNE HASZNÁLNI A "CD" ELNEVEZÉST! <#nezze>#nezze>
(csak valami "Audio disc", "Music disc" stb...)<#vigyor2>#vigyor2>
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Nieleen
(persze lokálisan is elképzelhetõ...)
egyébként meg tegye fel a kezét az a fórumozó, akinek van CD írója, de nincs net-e<#beka2>#beka2>
Nem megy, mert ehhez internet is kell.
Nieleen
Nyilvánvalónak tûnik (mint azt lejjebb leírtam) hogy a sony a Red-Book-ot megkerülve nyomott CD-re "hibát" helyez el, ettõl a sima audió lejáccó megeszi, de a számítógép megkergül. Nyilván van egy saját szoftverük, amivel lehet pl errõl másolásvédett WMA állományt csinálni.
Ezt pl az interneten keresztül regisztrálja a sony szerverén "xxxxx sorozatszámú lemez 2. másolat"
persze lokálisan is elképzelhetõ, de akkor op rendszer cserével megkerülhetõ. Bár nem hiszem hogy valaki a Lagzy Lajtsy legújabb remekének sokszorosításáért újratelelpítené az összes proggiját.
Viszont ha bevezetnék qrva gázos lenne mer a végén lejátszani is nehéz lenne...
Amugy meg konvertálás? Veszteséges... Kábellel? Szintén veszteséges csak azt lehet csinálni h az eredeti formátum elõl eltávolítani a másolásvédelmet, viszont az odabaszna ha lekorlátoznának, már csak ezér se veszek eredetit, minek szenvedjek vele ha netrõl pillanatok alatt letölthem védelem nélkül... Maguk ellen játszanak, persze meg lehet érteni de akkor is ördögi kör...
Nieleen
A PC esetében persze tudnak trükközni, de az összes eddig próbálkozás dugába dõlt. A 3x-os másolás csak akkor lenne elképzelhetõ, ha a CD-re visszaírnak, ez pedig egy sima olvasóval nem valósítható meg. Az meg qrvára nem érdekel senkit, ha a PC-s sw naplóz, mert másik PC-ben ugyanúgy másolható marad, meg végülis a naplózás is törölhetõ. Elvégre senki sem olyan hülye, hogy majd a lejátszáshoz egy, a Sony által kreált és erre felkészített lejátszóprogit használjon (amivel a csak 3 másolat teljesül).
Mellesleg van AnyDVD, amivel az összes eddigi hülye védelem hatástalanítható, nem beszélve a többi progiról.
De az eddig leírtakat õk is tudják, viszont szeretik ijesztgetni az embereket. Nem véletlen, hogy nem merik elárulni, hogy mely lemezek tartalmazzák ezt a ratyi védelemt, mert kínos lenne számukra, ha az terjedne el, hogy a védelmük szart se ér, hisz bizonyítékként azonnal közszemlére feltennék az eredményes másolatokat és így nagyon beégnének. Már megint csak a szájhõsködés megy...
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Starcraft + Diablo III - esemve
Ennek tényleg semmi értelme. Az lenne igazán célravezetõ mindenki számára, ha olyan feltételeket alakítanának ki ami a fogyasztók számára is elõnyös, de ez egy olyan országban ahol a fogyasztó csak a 2. helyen áll, de leginkább az utolsó, nem valószínû. Nem az elõállítás költségei a drágák, hanem amit rápakolnak a harácsoló, bûnös és mocskos, lelkivilágú, erkölcsû magyarok. Majd ha tényleg sikerül - úgyse fog - olyan módszert kifejleszteni ami lehetetlenné teszi a másolást akkor koppannak igazán nagyot. Az lenne a fogyasztók, a mi gyõzelmünk napja. Nem lenne nagyobb a kereslet! Bár akkor sem saját magukban kersnék a hibát, valami társadalmi bojkottálásra gondolnának elsõ körben.<#idiota>#idiota>
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Ahogy a mai cd írók árait nézem már nincs nagy különbség a lejátszókhoz képest. Ezután már csak a lemezre kell valami olyan kis terület, ami írható...
Aki valamennyire konyít a CD lejátszók mûködési elvéhez az tudhatja, hogy a lejátszás szempontjából tök mindegy, hogy zenét másolok vagy zenét hallgatok. Kivétel lehet, ha grabbelek és nagyobb sebességgel hajtom a lemezt, akkor valami speciális anyag (ami pl. a lemez anyagába van belediffundálva) a centrifugális sebesség hatására tönkreteszi a tartalomjegyzéket (TOC-ot) vagy magát a track-eket. Valszeg ez pár jogi problémát is felvethet.<#nezze>#nezze>
A másik megoldás, hogyha a drive egy speciális elektronikát tartalmaz, ami ha visszajelzést kap a rendszertõl (legfõképpen a számítógéptõl), valami jelölést tesz a lemezre vagy a saját adatbázisába és a harmadik másolás után nem engedi a továbbiakat. Viszont aki ilyen meghajtót gyárt az rövid távon aláírja a halálos ítéletét.<#falbav>#falbav>
Na de nem nagyon akarok itt ötleteket adni a lemezkiadóknak...<#ejnye1>#ejnye1>
"A technológia ugyan lehetõvé teszi a megvásárolt CD lemez lemásolását, de mindössze három példányban, és a másolatokat már nem sokszorosíthatjuk."
Miazhogy 3 példányban? Honnan tudja, hogy már hányszor másolta? A cd nem írható, akkor?
a kérdés csak az, hogy mennyire tartják be?
Meg is nyerte a pert.
Hol vagyunk mi ettõl????? asszem a havi CHIP-ben vagy PCWORLD-ben olvastam a cikket.
A témához szólva. Bár már biztos leírtam valami másik hasonló cikknél is, nekem az a véleményem, hogy a "cannot be played on pc" felirat (és társai ofkoz) például csak csökkenti az eladásokat, mintsem növeli. Ha az egekbe emelik az árakat, az szintén. És persze növelik az árakat, mert "senki" sem veszi, a másolásvédelmet meg fejleszteni és fizetni kell.
De miért akarják csökönyösen és görcsösen fenntartani azokat a kereteket, amiket egyszerûen nem lehet manapság. Inkább olyan megoldásokon kellene gondolkozni, amelyekkel "folyásirányban" tudnak haladni, nem árral szemben.
\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/
hibás szektor-track, végtelen hosszú elsõ track, lezáratlan session-ök stb.
Ennek lehetséges követezménye az, hogy a számítógép nem fogja olvasni. Ha viszont képes olvasni, másolni is képes.
A Sony itt eléggé ködösít.
Valószínûleg olyan eljárásról van szó amit a saját szoftverükkel kikerülve lehetséges egy (pl.) védett WMA állomány elkészítése - egyszer.
Viszont ebben az esetben nem lehet szó PC által teljesen olvashatatlanná tett lemezrõl.
Ami programot ember egyszer megírt....
(Crackerek <#eljen>#eljen>)
biztos van sok ember aki megpróbálja átmásolni, de ha 1 próbálkozással nem megy, megvonja a vállát és megveszi. persze nem biztos hogy Magyarországon. ez olyasmi mint a játékok másolásvédelme: a másolásvédelmi eljárást készítõ cég nem azt akarja, nem azt mondja hogy soha nem lehet feltörni, hanem hogy pl 2 hónapig tuti nem lesz elérhetõ törés. ez a késedelem elég arra, hogy megfelelõen sok ember megvegye a játékot.
lehet egyszerûen törni.
Nieleen
Persze ez sem másolhatatlan, nem is feltörhetetlen, de ez azért az átlag réteget jobban megfogná.
Starcraft + Diablo III - esemve
Attól hogy õk abban gondolkodnak, hogy az átlag láma csak a windows média player-ét ismeri, millió egy grabber program van és lesz ami gátlástatnul le fogja játszani (grabbelni) ezeket a cd-ket is, akármit is erõlködnek...
Az viszont jól betesz az eladásoknak, ha valaki vesz egy ilyen másolásvédett cuccot jó drágán és nem tudja meghallgatni. Ezek után persze vissza sem veszik tõle, mert csak ugyanolyanra cserélik... Legközelebb nem fogja megvenni az eredetit hanem leszedi a Netrõl az MP3-at ami legalább biztos mûködik.
Gratulálunk az okos megoldáshoz, errõl is lehetne egy piackutatásrt végezni, lehet hogy ez is az oka, hogy néha kevesebb eredeti CD fogy.
Aki egyszer megszívta egy másolásvédett CD-vel nem biztos hogy kísérletezgetni fog a következõvel...
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
De valami már most is lehet a firmware-ekkel, ha nem mûködik a sima lemásolás (Nero, EAC). És elképzelhetõ, hogy ezen még jobban szigorítanak majd. Bár a gyártóknak ez nem igazán érdeke, és csak tessék-lássék vetik alá magukat a RIAA-nak, stb. Viszont, elképzelhetõ, hogy a jövõben kikényszerítenek az (üzleti) jogvédõk pl. egy chipet, ami spéci kódolást/dekódolást csinál, amit kötelezõen be kell majd építeni. (Korábban is voltak erre kezdeményezések.)
Forrás: http://www.xcp-aurora.com
Snorbi: ezek szerint a BMG is terrorista, mert ha õk nem lennének, mibõl csinálnánk a sok-sok pénzt? 😊))
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Na de ezt hogy csinálja? Miért nem tudja leolvasni pl. egy Nero, vagy EAC?
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Blokkonkénti olvasással átírható vinyóra, innét pedig már könnyen buherálható és konvertálható (mivel a merevlemezen írással is hozzáférhetõ, így kiemelhetõ a védelem) és kész. De a CD lejátszóba dugott, és digitális hangkártya-bemenetre kötött kábel még ennél is egyszerûbb.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket