69
-
Drawain #29 Kezdeményezések a DVDnél is voltak... -
dez #28 Talán azt gondolják, hogy az mp3-akat nagyrészt azok az átlagfelhasználók készítik, akiknek fogalmauk sincs, mi az az ISO image. Ebben én nem lennék olyan biztos. :)
De valami már most is lehet a firmware-ekkel, ha nem működik a sima lemásolás (Nero, EAC). És elképzelhető, hogy ezen még jobban szigorítanak majd. Bár a gyártóknak ez nem igazán érdeke, és csak tessék-lássék vetik alá magukat a RIAA-nak, stb. Viszont, elképzelhető, hogy a jövőben kikényszerítenek az (üzleti) jogvédők pl. egy chipet, ami spéci kódolást/dekódolást csinál, amit kötelezően be kell majd építeni. (Korábban is voltak erre kezdeményezések.) -
#27 XCP2 itself is a single session solution but is also able to integrate with second session technologies such as Windows Media Player, Real Player and others to accommodate their existing DRM features and, for example, supports Windows Media encoding on the fly. Our proprietary OD-DRM (On Disc Digital Rights Management) enables Record Labels and content owners to provide copying features such as controlled copying to hard drive, protected burning to CDR and transfer of protected files to portable devices. Consumers can therefore be enabled to make limited copies on CDR for personal use at the discretion of the Record Label but further copying is denied as these CDRs themselves are copy protected with no further OD-DRM.
Forrás: http://www.xcp-aurora.com -
#26 Éppen itt van a köd: nagyon valószínű hogy a Win Media Player alatt írható csak a cucc. Bár ez - ismerve a cd-író és grab szoftverek képességeit - igen tiszavirág életű lesz.
Snorbi: ezek szerint a BMG is terrorista, mert ha ők nem lennének, miből csinálnánk a sok-sok pénzt? :))) -
asdefge #25 Már évekkel ezelőtt csináltak audio CD-ből ISO-t. Mint ahogy ma is a legtöbb DTS cucc abban van. Na, innen kezdve aztán végleg nem értem, mi ellen véd a védelem. Vagy azt hiszik csak speckó, másolásvédett hardver lesz a világon? Mert még azzal el tudom ezt képzelni. Na, mind1... -
dez #24 Az mondjuk nem sima wma, hanem olyan kódolt típus, amit csak bizonyos programok tudnak lejátszani, amik közvetlenül a hangkártyához továbbítják a dekódolt adatot (így legalábbis nehéz hozzáférni). -
dez #23 "Állítólag csak speciális .wma formátumban engedi másolni magát"
Na de ezt hogy csinálja? Miért nem tudja leolvasni pl. egy Nero, vagy EAC? -
#22 wma-ból viszont egy lépés mp3-at készíteni...
-
snorbi #21 Mind terroristák vagytok, mert egy másolásvédelmi módszer kikerülésének módjait írtátok le! Ne felejtsétek, hogy akartak már perelni azért, mert valaki leírta, hogy az autorun funkciót hogy kell letiltani windows-on! Tehát az nem számít, hogy a módszer kikerülése triviális... -
#20 Állítólag csak speciális .wma formátumban engedi másolni magát (ezek szerint eredetiben csak Win alatt égethető), amely viszont tovább nem másolható (?).
Blokkonkénti olvasással átírható vinyóra, innét pedig már könnyen buherálható és konvertálható (mivel a merevlemezen írással is hozzáférhető, így kiemelhető a védelem) és kész. De a CD lejátszóba dugott, és digitális hangkártya-bemenetre kötött kábel még ennél is egyszerűbb. -
dez #19 buherált firmware-ek -
dez #18 De.
Azt még el tudnám képzelni, hogy pl. a mai PC-s olvasók nem tudják olvasni ezeket a lemezeket, csak olyan új típusok, amiket alább írtam. De bizonyára nem ez a helyzet. (És nem is akarok ötleteket adni.) -
#17 Ekkora F@szságot!
Lehet, hogy rosszul értelmeztem vmit de ha már egyszer is lehet rippelni a Cd-t utána akárhányszor lehet soxorosítani mp3-ként, nem? -
dez #16 Hogy mi van??? Ez hogy a csudában van? Mi az, hogy nem lehet lemásolni? Nem tudom leolvasni egy programmal a digitális adatot a CD-ről? Akkor az asztani lejátszó sem tudja... Mondjuk, az még lehet, hogy a hibajavító kódokat úgy manipulálják, hogy a PC-s olvasók szoftverét megbolondítja, vagy eleve úgy írják azokat, hogy adott esetben nem engedik ki hangot digitális úton, csak az analóg kimeneten... De akkor majd jönnek a buhgerált firmeare-ek... (Amik már most is vannak, csak nem ilyen mélységű buherálás van.) -
Hamlet #15 Én kérek elnézést :D -
Hamlet #14 Piackutatás... hölgyeim kérem térdeljenek le és mindeki fújja meg a szondát! :D -
Sword #13 Bocsánat :D -
Sword #12 Nőknél szájszag alapján mérhető jellemző :DDDDD
-
Sword #11 Ennek nyilván több oka van. Egyrészt nem tilos kölcsönadni egy cd-t. Másrészt kicsit bonyás lenne az értékesítés.
A cd másolás sztem leginkább cd->mp3 -internet- -> cd úton folyik, ergo felesleges is. -
Hamlet #10 ??? És minden CD vásárláshoz a neved, címed (személyi számod, politikai irányultságod, szemed színét stb.) meg kell adni? Végül majd azt is lekérdezhetik egy adatbázisból, hogy mikor vettél epres óvszert utoljára.... -
#9 Igen, mert terrorista! -
Mr. Perfect #8 Én Tesco-sat szoktam venni :))))) -
#7 Nemertem miert nem csinalnak egyedi ID-t minden egyes lemez peldanyra, es vasarlaskor egy nevvel osszekotni az adott ID-t. Ezutan ha lemasolod, akkor a masolatrol tudni fogjak kinek a peldanyarol masoltak, es maris le lehet csukni az illetot egy eletre (ekkora bunert ugye...). Ezekutan senki se adna oda az o peldanyat senkinek, nehogy bajba keruljon. -
#6 Akkor majd lemásoljuk a másolatot
Amúgy meg még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ha nem lenne ilyen k**va drága az eredeti CD, DVD, játék, programok stb stb akkor sokkal többen vásárolnák. És ha többen vásárolnák, npne a bevétel... -
fanatic #5 Olyan áron kéne adni, hogy ciki legyen lemásolni!
Pl.: a Tesco-s és egy márkás tej között azért árban van különbség, mégse a Tesco-sat vesszük, mert ciki! -
#4 Pff esélytelen probálkozás. -
snorbi #3 Annyira nem értem ezt a szenvedést!
-
Alec #2 ha le lehet játszani onnantól kezdve védhetik bárhogy -
HUmanEmber41st #1 Majd pont ezt nem törik fel