1179
Agnitum Outpost Firewall tűzfalak topikja
-
cooldoc #458 Micsoda? Mit támadnak? Miért ? Hova? nem értelek... Nekem senki sem támadta az Outpostot, max. portvizsgálatot végeztek - azt sokszor.
chkdsk /F promptra gondolsz, arany barátom? -
7alvoo #457 Annó engem is érdekeltek a fw téma és én is a opp-nél kötöttem ki. Azt nem értem miért rakjátok a default könytárra, ha utánaolvastok 1-1 féregnek tudhatnátok, hogy a default outpost könyvtárat már nagyon sokszor támadták ezért éremes máshova pakolni.
cooldoc!
Ha gyorsabb bootolásra vágysz van erre is mód de azt amit a bootvis csinál azt a csekkdiszk is elvégzi. ill majdnem. -
cooldoc #456 Fú de jó Neked...Atyám! nagyon tehetséges ifjú ember lehetsz. -
#455 Nekem meg egész életemre... -
cooldoc #454 630 napig érvényes törésem van - nem kockáztatok:) -
#453 Azért én inkább várok amég már nem béta lesz.. -
#452 én már próbáltam a 4 beta-t de mivel nem frissítette a kémprogi adatbázist, visszaraktam 3.51-et egyelőre, maugy más gond nem volt -
cooldoc #451 Én nem merem megkockáztatni. -
#450 Agnitum Outpost Firewall Pro 4.0 Build 916/6727(570) Beta -
cooldoc #449 Az az Agnitum nagy "Szabály-adatbázisa". Automatikusan felajánlja az adott szabály létrehozásását. Ugyanis sok előre elkészített "Preset" szabály van. Ezek az én ízlésemnek elég tágak. Vagy általánosan hoz létre(Bögésző, Levelezőkliens, Letöltőmenedzse,Telnet stb.), vagy Te állítod be. Ez a három alternatíva van.
Egy példa: A NOD32-t nem engedem ki korlátlanul, ahogy ő javasolja, hanem csak az adott távoli címekre. Ugyanígy a többit. Az igazán nehéz egy torrent-alkalmazás szabályalkotása, de én olyat nem használok.Skype-ból, GoogleTalk-ból, Messengerből jó az Immprovenet-es. -
subcyka #448 Áhhh, ez biztos hogy nem kivitelezhető nálunk, ugyanis asszony is használja a gépet és szted Ő tudná, hogy mikor felugrálgatnának az ablakok mire nyomjon?? Semmi gondom nem volt vele, pedig nem csak origo-t nézegetek a neten és jópár alkalmazásom van megbízhatóban.
Ezt az improvenet-et hol találom? -
cooldoc #447 A legjobb, ha hagyod, hogy az Improvenet beállítsa. Először - ha nem vagy biztos-, hagy tanulón a tűzfalat. Engedd neki, ami szerinted legitim, aztán folyamatosan szűkítheted. Outpost-fórumon így csinálják a profik. -
cooldoc #446 Soha ne tegyél semmit megbízhatóba. Ha adsz Emilt, elküldöm a beállításom. -
subcyka #445 Egy gondom van csak ezzel a tűzfallal, hogy már kétszer is vmiért nem engedi ki az msn-t :S
Pedig benne van a megbízható alkalmazásokban. Csak akkor hajlandó elindulni, ha kiveszem és újra berakom... -
cooldoc #444 Privátban ment válasz. -
subcyka #443 Orvos? Ez komoly???
Számítógép orvos? :D
Az látszik hogy érdekel, elég mélyen benne vagy. Én a köv progikat használom: Tűzfal-Outpost, Vírusirtó: Antivir, Spy: Pestpatrol 2005(active) és Ad-aware (passzív 1x a héten futtatva) + még az Outpost gyári kémprogi irtója (bár ezt nem hinném hogy ér valamit). Ezzel a kombóval még nem volt olyan vírus vagy más szemét, ami megfektette volna a gépem.
Te miket használsz, mi a véleményed? -
cooldoc #442 orvos vagyok, nem fanatik:)
Igen, érdekel, hogy mit csinál a gépem - alapos vagyok.
Jelentősen redukáltam a biztonsági programjaim számát - ami maradt, attól maximumot várok. Kérdeztél, én válaszoltam. Nekem is sokszor segítettek, én is - csekély tudásommal-próbálom ezt tenni.
A tűzfal nem tréfadolog - ha ész nélkül állítgatod, több kárt teszel a rendszeredben, mit bölcselmed felfogni képes... -
cooldoc #441 Nálam működött... -
subcyka #440 Meg ezt:
"Mivel a Microsoft BootVis programja SP2 mellett nem gyorsítja az indítást, így egy másik ilyen dologról írnék, amellyel az indítást meggyorsíthatjuk: Az XP – amennyiben indításkor nem használunk komoly vírusirtót és tűzfalat – gyorsabban indul, mint az előző verziók. Ugyanis az XP egyik tulajdonsága, hogy a boot-fájlokat előre tudja tenni, ezáltal az indulás gyorsabb lesz. Gyakran a XP maga is elkészíti a megfelelő bejegyzést, ezt azonban ellenőriznünk kell.
Ez a következőképpen történjen: Indítsuk el a Registry szerkesztőt, menjünk a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg kulcsra és utána kattintsunk a BootOptimizerFunction kulcsra.
Ha ott a Windows még nem mutat egy Enable bejegyzést Y értékkel, kattintsunk kétszer az Eneble-re. Megnyílik a Karakterlánc szerkesztése ablak. Értéknek írjuk be ide: Y. Zárjuk OK-kal. Zárjuk be a Registryt és jelentkezzünk ki és újból be, hogy a változtatás életbe lépjen." -
subcyka #439 Na ezt most találtam a Bootvis-ről:
"
Leírás:
Egy rendszeroptimalizáló eszköz csak a Windows XP rendszerekhez (SP2 nem támogatott!). Segítségével optimalizálhatjuk a rendszer és az eszközmeghajtók betöltődését, ezzel gyorsítva a Windows XP indítását. "
Nem támogatja az SP2-t??????? -
subcyka #438 Hi cooldoc!
Múltkor Te kérdeztél tőlem, most hagy én kérdezzem már meg:
1. hogy honnan a jó életből tudod ezeket: Process Explorer,AppInitDLL,firewall/wl_hook.dll
2. Fanatik vagy? (nem gúnyból)
3. Vagy ennyire érdekel ez az egész védelem? Tökéletes védelem úgy sincs...
4. Ez a bootvis mit is csinál pontosan? Nincs kedvem szétcseszni az XP-m most mikor újrahúztam...
Abban hasonlítunk, hogy én is képes vagyok órákat utánaolvasgatni minden szarnak, de ez már engem is felülűberel :D
-
cooldoc #437 Futtass egy bootvis-t! Microsoft segédprogi, beállítja a bootolást. Nekem kb. 40 másodperccel gyorsabb lett. Egyébként csalóka az egész. Ha lenne Process Explorer-ed, látnád, hogy mivel Service - ként indul, ez áll fel a leggyorsabban. Ráadásul a legmélyebbről (AppInitDLL) indul, így: C: PROGRA~1/Agnitum/Outpost. A firewall/wl_hook.dll is itt indul...
(A dőlő vonal másik irány, csak swiftes a "Q" betűm)
Az, hogy az tray-en az ikonja később jelenik meg, nem jelent semmit. Védve van a rendszer a legelején. Ugyanígy, a plugin-ek kapják a legelsőnek az információt - az a legelső védelmi vonal. Tehát "Támadásészlelés", Aktív tartalom szűrése", "Blockpost" stb. A többi (Globális szabályok is) csak utána jön. -
subcyka #436 Nektek is az idő múlásával egyre nehezebben áll fel bootoláskor az Outpost? Mikor felinstallálom akkor tök gyors és szép lassan ez áll fel utoljára és nehezen :(
Mondjuk utána nem zabál sok erőforrást és jó, havernak pont fordítva ment a norton, az villámgyorsan állt fel, de nagyon megfogta a rendszert menet közben neki.
Na visszatérve miért csinálhatja? Ez a ver.:3.51.759.6511 (462) -
balcsi70 #435 Nekem nincs router-em de nekem is letiltja 5-percre.(de ezt csak akkor csinálja ha torrentet töltök le.(utána visszaáll) mit kellene beálitani? passz. -
cooldoc #434 Nem lehet, hogy a localhost loopback-kel van problémád? Nézd meg a naplót, hogy pontosan milyen szabály alapján tilt le. -
sanyiii #433 Sziasztok!!!
Lenne egy olyan problémám hogy a tűzfalam mindig IP hamisítást észlel a routerem fizikai címéről. Napi szinten olyan 30-40-szer. És elég idegesítő ugye hogy mindig letiltja a routeremet 5 percre. Mitől lehet ez? -
#432 Talán valaki a te IP címedet felhasználva próbál DoS támadást intézni a Freemailen irányába, aki erre RST flaggel ellátott TCP csomagok hadait küldi vissza neked.
A tűzfalad meg RST támadásnak véli ezt.
Vagy esetleg a levelezőkliensed hibájából fakad az egész, vagy rossz esetben bekaptál valami vírust (ami kicselezi a tüzfaladat). Végezz el egy teljeskörű vírus/spyware-írtást kikapcsolt rendszervisszaállítás mellet, csökkentett módban. -
subcyka #431 Azt vki nem tudja pontosan miért kapok RST támadást a www.freemail.hu-tól? Pedig betettem e megbízható távoli címekhez. -
cooldoc #430 Nem. Más elven működik. heuresztika. -
#429 Rég óta nem frissítették - szerinted nem baj ? -
cooldoc #428 Spywareguard-ot nézd meg! A Blaster párja! Kicsi, gyors, megbízható. -
#427 "Crack Bohuzial nefunguje !!!" - bizony bizony igy van ez :D
14.-én raktam fel - lehethogy akkor már csak néhány napom van.
Ha lejár - nem is tudom egyáltalán rakok e valós védelmet. - A más ilyen progi annyira nem szinpatikus. -
cooldoc #426 Nem egyedi a probléma. Watch this:
Softex-Ewido-Comments -
#425 Nekem még megy - ( 21.-i update )
Véletlenül a rendszerdátumot nem állítgattad ? -
#424 2-8 mega között -
#423 Sajna nem tudom - egykét jól bevált kiterjesztés (még) nem megy vele. -
cooldoc #422 Mára kilőtték az Ewido-patchet. Meghalt a Shield, az állandó védelem. Visszaálltam WindowsDefender-re. -
cooldoc #421 mennyi RAM-ot eszoik a Look 'N' Stop? -
cooldoc #420 Rakd fel a Firefox2 Bétát. Nagyon jó, gyors, memóriakezelésben is jó. Magyar build is van. meggyőzőn dolgozik nálam. -
#419 Védelmi szempontból nagyjából egy kerékre jár az agyunk. IE7 nekem is fenn van ( bár firefoxszal nyomulok) és Spywareblaster is gyakri vendég nálam - éppenséggel most - Ewido és NOD hatékonyság ellenőrzés céljából - a Spybot immunizáláson kívül más szűrést nem használok.
Look'n'Stop meg ezeket tudja. - Eddig nekem elég.