1179
Agnitum Outpost Firewall tűzfalak topikja
-
cooldoc #418 Figyu, végül is igazad van... De! valahol azt olvastam, hogy az Ewido profilja ÁLTALÁNOS malware, kevéssé spy-ill. adware, hanem minden más (főleg férgek és trójai). Szerinted kielégítő a spyware-ellenes hatása is? Nálam spyware-ként most egyedül az Outpost beépülő modulja fut. Na persze a Spybot és a Spywareblaster is belepakolja a registrybe a "persona non grata" oldalakat. Szűr még (igaz, IP-re, de arra nagyon komolyan), az Outpost beépülő "Blockpost" pluginja.És IE7-nek még ott van az IE-Spyad programocska registrybe épülő "restricted zones", majd 50,000 oldallal. Szóval elégnek tűnik...Sok "layer"-inkább így mondanám.
Egyébként Behatoló-blokkolás van a L'N'S-ban? -
#417 Ewido nekem néha szűr azért ezt-azt. Detected malware 1-2 előfordul. Mióta valósidőbe raktam, és alkalmi Spybot vagy Spyware terminator ellenőrzést végzek, azok semmit nem találnak. Lehet hogy majd rádobok próbából egy SpySweepert, ha az sem hoz semmit, asszem nem válok meg tőle, ugyanis a valós idejű spyware védelmek közűl eddig ez terheli legkevésbé a gépemet. -
cooldoc #416 Ugyanaz nekem is, csak Outpost van LNS helyett. Én néha már az Ewido-t is kikapcsolom. Több oka van. Nem jó az "Overkill".
Egyrészt sok valósidejű védelem (még ha komplementer is), nagyon lelassítja a rendszert. Másrészt minden böngésző, levelezőkliens csak DropMy Rights kezelés után (nem Rendszergazdai jogokkal) mehet a Netre.
A NOD is egyre inkább alkalmas Trójaiak ellen, ami a legnagyobb veszélyforrás. Az Ewido Guard még soha nem talált semmit, pedig a Shield maximumra van állítva (Heuresztika stb.) Persze a NOD is, az IMON-nál is állandóan fut a Kiterjesztett Heuresztika, és az egyes alkalmazások "Legnagyobb Hatékonyság" alatt jönnek be a netről, nem "Legnagyobb Kompatibilitás"-sal.
A Diamond Process Guard-ot leszedtem, a WinPatrolt most nem használom.
Look 'N' Stopról sok jót írnak. Ha valaha elhagyom az Előörsöt, csak ezt fogom használni, mert egyszerű, kis rendszerigényű, és biztonságos. Az Outpost CSAK Power User-eknek, gyakorlott felhasználóknak való! Nagyon sok bosszúság, ha vki rosszul konfigurálja. És nem is lehet mindenkinek elmaagyarázni minden egyes lépést, szabályt, portot, tevékenységet. -
#415 Mikor beleuntam az Outpost beállítgatásaiba, jött F-secure 6, aztán AVG pro, ( nem voltak rosszak )de aztán mióta L'N'S-t kipróbáltam az maradt fenn .
Jelenleg a NOD32 + L'N'S + EWIDO együttes valósidejű védelme nagyon bejött. -
cooldoc #414 Igaz, barátom! Én még kitartok az Előörs mellett - de nem sok jót hallok a 4-ről. A 3.51-es nálam is 35 MB-tal indul, aztán RAM Saver Pro-val leimádkozom 8-12 megára. Oszt úgy marad. De rohadt aprólékos, bonyolult egy tűzfal. -
#413 Csak gépigényben nem. -
paralzsolt #412 Sztem az Outpost a legjobb, A zoneAlarm free roszz, a próval baja van a gépemnek(ami pedig nem szar) KIS6 nem megy NOD-dal a Look1n'Stop is jó de a tűzfaltesztben az Agnitum mindig jobb volt nála. -
#411 Baró ez szépen létre hoz magának szabályokat. -
#410 Szerintem olyat nem fogsz találni.
És szerintem még mindig inkáb a biztonság az első. -
#409 Off:
Nezd meg akkor ezt az oldalt es az alapjan valassz egyet.
http://www.firewallleaktester.com/
Azt nem art tudni, hogy a KIS6 nem mukodik a NOD32-vel egyutt.
Ezert volt szamomra felejtos, bar az nyerte el a teszt "Best Choice" dijat. -
saitek #408 Comodo Personal Firewall -
#407 Look'n'Stop -
#406 nem a torrenttől lesz vírusos, csak ha az Outpost-ban kikapcsolom a behatolás védelmet akkor elég könnyen bejutnak a rendszerbe. Ergo olyan firewall kell amely mellett megy a torrent de korrekt védelmet is tud nyújtani.
Amúgy mindkettőre szükség van, tűzfalra meg torrentre is. :) -
#405 Vagy csak a nod nem veszi észre...........
Hidd csak el nem felesleges a tűzfal.
És a töbség inkáb azt választhja. -
#404 Amugy meg nem értem a torrentöl miért lenne virusos a géped és mi benne a veszély -
#403 Én meg a torrentet választom! Kit érdekel hogy hogyan van bevédve a gép ha nem lehet vele semmitse csinálni? ennyi erövel menj ki a kertbe áss egy 5 méteres lyukat, és dobd bele a géped a virusok elöl!! sztem tök fölös a tüzfal már nem azért! nap mint nap járok serialos oldalakra és csak egy Nodom van és még semmi bajom! -
#402 Vagy nem torrentezel.....
Én inkáb a tűzfalat választanám ami védi a gépet. A torremt is szavatolja a biztonságot? -
#401 DC naggyából mindig megy. És amúgy bevan rakva az összes engedélyezett közé. De a torrent nem akar műkődni vele, lehet hogy kénytelen leszek lecserélni. -
#400 Érdekes nekem engedi hogy dc-zzek.
Torrentezni meg alapból nem szoktam mivel ha nem muszály nem vendégelem meg a trójaiakat. -
#399 Ertsd mar meg nem a helyekkel van a gond, hanem a tuzfal torrent fajlmegosztoval valo osszeferhetetlensegevel. -
#398 Akkor jó helyekre mászkálhatsz. -
#397 Mindegy mert akkor is, letiltja a tamadaseszleles a portot. :PPPP
Szal nem nyert. -
#396 ellenőrízze. helyett azt akarttam írni hogy engedélyezze.
sorry. -
#395 Rém egyszerű!!! Berakod a klienst abba részbe ahol s tűzfal mindent engedélyez neki. Ennyí Szépen megmondod a tűzfalnak hogy az alkalmazás összes tevékernységét ellenőrízze. (xp tűzfalat meg kapcsold ki mert állítólag nem jó ha két fal együtt megy) -
#394 En visszatettem a Keriot, azzal megvoltam eddig nagyreszt elegedve.
Vagy pedig kikapcsolod a behatolasszurest. -
#393 akkor mit tegyek? mert nálam majdnem mindig éjjel-nappal megy a torrent vagy DC attól függ mire van szükségem. És pár napja amióta felraktam az Outpost-ot, azóta nem nagyon akar menni, mert az Outpost mindent blokkol. ha meg kikapcsolom totál védtelen lesz a ház, marad kb a NOD+WIn tűzfal, router meg MS antispyware. És sztem ez enm elég. Hogyan oldjam meg hogy a rendszer védett maradjon és a töltés is menjen? rakjak fel netán mást? -
cooldoc #392 Ezért nem raktam fel a 4-est, mert a tűzfal kritikus ( a vírusölő mellett)része a rendszernek. Bétát szeretek kipróbálni minden másban (kivéve még az operációs rendszert és mondjukaz Office-). Pld. Internet Explorer7 is fent van. -
#391 Nem szeretem a béta cuccokat. -
#390 Felelőtlenség tüzfal nélkül lenni sztem. -
#389 Hát én felraktam de idegesitett hogy egyfojtába kérdezget meg stb...letöröltem! Idáig se volt tüzfalam és még élek remélem tovvábra is igy lesz! -
cooldoc #388 Ja...Nekem fél éve az van. Azt hittem, rácullantál a 4Bétára, mint egy igazi Pionír. -
#387 Ügyes vagy? -
#386 Eddig 2.7 volt.
De gondoltam eggyet és felraktam a legujabb magyar nyelvűt. 3.51---- est -
#385 Hááát nem tudom, mert én rendszeresen nyomom a "kék nyílhegy békát" és nem tapasztaltam ilyet, hogy behalt volna a letőltés max annyi, hogy azt a szálat blokkolta! De azt észrevettem, h az arányrontás nem felel meg a valóságnak!
pl. egy 1.5 GB letőltés után csak 0,001-0,002 számol...mondjuk ez nem épp baj, de a feltőltésnél viszont tényleg ki kell kapcsolnom, ha azt akarom, h minden szálon tólja vissza a cuccot...vagy legalábbis "engedélyező" módba kell állítanom. -
cooldoc #384 Melyik új? Felraktad a 4Bétát? Én nem merem a jól bevált 3,5-öt feláldozni.
Milyenek a tapasztalataid? -
#383 Nem ,errol van szo, hanem hogy nem tudsz tolteni ilyenkor tobbet az osszes torrent klienstol ami azon a trackeren megy.
Ergo meghal a letoltesed.
Ezen pedig csak a tamdaseszleles kikapcsolasa segit, valamint a blokkolas feloldasa. -
#382 Nekem egészjónak tűnik ez az új. -
#381 Priv ment! -
#380 Üdv a legújabbhoz van valakinek "gyógyszere"? (a legujab is magyxar ugye) -
#379 Sajna épp melózom és nem vagyok otthon, hogy megnézzem, de ha jól emléxem akkor ha kikapcsolod a támadáskori megszakítást, attól még a támadónak vélt kapcsolatot nem engedi tovább! Ergo blokkólja! Nem?