Agnitum Outpost Firewall
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem már az Outpost 4 van fent. Nagyon kellemes. Sokat kérdez, de sokat tud.
Fortuna fortes adiuvat.
A képeket egy dc-vel foglalkozó oldalról másoltam ide.
Link
http://www.winportal.net
Fortuna fortes adiuvat.
A hűség soha nem hal meg! In nomine imperatoris hominorum magistris ego te purgo et exorciso.

http://www.winportal.net
Eme topic miatt dobtam ki a zone alarm tûzfalam és cseréltem outpost-ra.
Most mégis a segítségetek kérném. DC közben és újabban torrentezés közben is Ethernet attack üzenetet kapok. Normálisan ben van configolva (szvsz) a fal, mégis ilyen üzit kapok :S Kerestem már sok helyen, hogy mi a luk lehet ez, de semmi :S
Ha korábban volt már róla szó, akkor bocsi, nem olvastam végig elejétõl fogva a topicot.
A hűség soha nem hal meg! In nomine imperatoris hominorum magistris ego te purgo et exorciso.
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
hát a legegyszerûbb, ha beállítod a megbízható, részben engedélyezett és a blokkolt alkalmazásokat elõre. Szépen hozzá lehet adogatni, illetve elvenni bármit. Továbbá én simán kikapcsoltam az összetevõ ellenõrzést is, mert az szokot ugrálgatni. A visszhang választ is kapcsold, be, mert az msn-nek kell. Ha továbbra is ugrálgatnak fel ablakok, pedig már beállítottad, akkor az valószínû a nyitott folyamatok miatt van, ezt is lehet állítani, meg van ott még egy beállítás, talán a rejtett folyamatok (most nem vagyok a saját gépemnél, ezért nemtom pontosan) és itt is be lehet álllítgatni a dolgokat. Remélem segítettem.
Néha kérdez csak.
/Gripen az égből/
AVIRA - \"More than security.\"
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.
Sok bosszankodástól megkíméled magad. (Hope no harm done😊
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
Mi a ráktól van ez????
Ld. it:
Prefetch-Cikk
Persze, ezt ismerem
Prefetching
A Windows XP gyorsaságának lelke az úgynevezett prefetch (elõtöltés): a rendszer elsõ indulásakor naplózza az összes lemezmûveletet. A legközelebbi induláskor pedig az elõzõ naplók alapján elõre, párhuzamos, kötegelt lemezmûveletekkel betölti a rendszerindítás során szükséges fájlokat, adatokat (eszközmeghajtók fájljait, a registry részeit, stb.), még mielõtt a rendszer rájönne, hogy szüksége van rá. Amikor pedig kell, rögtön kéznél (azaz a memóriában) van az adat. A betöltés a "rendes" indítással párhuzamosan mûködik, így míg például az eszközmeghajtók az eszközök felismeréséhez szükséges elkerülhetetlen üresjáratukat töltik, a Windows szépen elõkészíti a terepet a folytatáshoz. A Windows XP emellett a naplók alapján automatikusan átrendezi a rendszertöltésben résztvevõ fájlokat a merevlemezen (így lényegesen megnõ az egy mûveletben betölthet komponensek száma, és persze lecsökken a betöltésükhöz szükséges idõ ). Ennek köszönhetõen a boot loader máris négy-ötször gyorsabb lesz, mint a Windows 2000-ben. A mûveletekhez az XP (alapértelmezésben) az elõzõ nyolc rendszerindítás adatait veszi alapul.
Mindezeken túl a Windows XP optimalizálja az eszközmeghajtók betöltésének sorrendjét, hogy a felhasználó minél elõbb hozzájuthasson a bejelentkezõ képernyõhöz. Ha például a Windows XP nincs tartományban, és a bejelentkezéshez nincs szükség a hálózati komponensekre, azok indítása idõben hátrébb csúszik (a Winlogon tehát nem vár többé a hálózat elindítására!). Sok eszközmeghajtó már nem sorban, egymást megvárva, hanem egymással párhuzamosan indulhat el.
BootVis
A bootvis.exe sokmindent elárul a rendszerindítási folyamatról. A Windows XP rendszerindításának folyamatát figyelemmel kísérhetjük a bootvis.exe nevû eszközzel, amellyel nem csak a különféle indulási idõk, de a lemezmûveletek, a processzor terheltsége, a "lusta" eszközmeghajtók is megfigyelhetõk, sõt, akár módosíthatunk is az értékeken, de ez galibákat okozhat, s a végeredmény az lehet, hogy nem bírjuk életre lehelni a rendszerünket. (A Microsoft a BootVis segédalkalmazást le is vette a letölthetõ eszközök listájáról, mert sok otthoni felhasználó téves információk vagy félretájékoztatás miatt beleesett abba a hibába, hogy saját maga akarta még tovább gyorsítani a rendszert, aminek visszafordíthatatlan következményei lettek az operációs rendszerre nézve.)
Prefetching az alkalmazásoknál
Ezúttal tényleg igaz a marketingfogás: a Windows XP tényleg gyorsabban futtatja az alkalmazásokat! A prefetching algoritmus ugyanis nemcsak az operációs rendszer indításakor, de (hacsak kifejezetten le nem tiltjuk) minden egyes alkalmazás esetén is mûködik. Nézzünk csak bele a Windows XP \Windows\Prefetch könyvtárába! Jónéhány ".pf" kiterjesztésû fájlt találunk majd benne (és egy layout.ini-t, melyben összegzi a kapott eredményeket) Az egyes prefetch fájlok tartalmazzák az alkalmazások futása során használt lemezterületek adatait (fájlokat, .dll-eket, registry-kulcsot, stb.). Ha egy alkalmazáshoz már létezik prefetch-fájl, a Windows XP az alkalmazás indításakor automatikusan betölti a szükséges adatokat, hogy mire az alkalmazásnak szüksége lesz rá, kéznél legyen. (A rendszerindítás prefetch fájlja az notosboot-B00DFAAD.pf; ez a fájl tartalmazza az elõzõ nyolc rendszerindítás adatait. Ez a fájl a rendszerindítás után 1 perccel jön létre, illetve frissül. Ha letöröljük, a következõ rendszerindításnál nem lesz prefetch (ideális eszköz a prefetch hasznosságának kipróbálására).
Egy fontos dolgot jegyezzünk meg: a prefecth akkor képes igazán jól mûködni, ha van hova betölteni az adatokat. Éppen ezért a Windows XP memóriaigényének kielégítése teljesítmény-okokból fontosabb, mint az elõdöké volt. A minimális 128 megabájt a mai memóriaáraknál már nem okozhat gondot.
A lemezterület automatikus optimalizálása
A prefetch jó és gyors mûködésének fontos feltétele, hogy a betöltendõ adatok a lemezen is megfelelõ sorrendben legyenek. Mit sem ér a prefetch algoritmus, ha a gyors betöltés során ide-oda kell rángatni a winchester fejét! A Windows XP ezért a számítógép pihenõidejében ("idle" állapot esetén) folyamatosan optimalizálja a merevlemezek tartalmát. A prefetch szolgáltatás a prefetch fájlokból kiolvassa a boot és az alkalmazások indításának adatait, és ezek alapján felépíti a layout.ini fájlt. Az automatikus defragmentálás ezután ez alapján mûködik. A layout.ini fájl 32 alkalmazás elindítása után jön létre elõször, és a rendszerindítások során automatikusan frissül.
Több helyen téves információként olvasható, hogy használaton kívüli fájlok lepik el a Prefetch mappát és egy idõ után megtelik, lassítja a rendszert.
Ez nem igaz, a Prefetch hetenként kipucolja a felesleges fájlokat és három naponta, amikor a rendszerünket nem használjuk végrehajt egy optimalizációt. Az optimalizációt manuálisan is kierõszakolhatjuk a defrag -b c: paranccsal (ahol c: az XP installáció helye).
Némi "tuningra" azért van módunk.
A HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\...
...\PrefetchParameters\EnablePrefetcher registry-kulcs értékét az alábbiak szerint módosíthatjuk:
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett. (Alapértelmezett és javasolt)
Fortuna fortes adiuvat.
ja. a csekkdiszk és sok-sok bebootolás segít, mert ugynazt amit a bootvis tesz azt elvégzi az xp is azt hiszem minden 8 -ik bebootolás után a boot során betöltödõ fájlokat összeírja megfeleõ sorrendben egy helyre, egyébként ha f8 -al utolsó helyes beállítás alapján bootolsz pont ennek nyomán keletkezett korábbi állapotra tér vissza.
chkdsk /F promptra gondolsz, arany barátom?
Fortuna fortes adiuvat.
cooldoc!
Ha gyorsabb bootolásra vágysz van erre is mód de azt amit a bootvis csinál azt a csekkdiszk is elvégzi. ill majdnem.
Fortuna fortes adiuvat.
/Gripen az égből/
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
Egy példa: A NOD32-t nem engedem ki korlátlanul, ahogy õ javasolja, hanem csak az adott távoli címekre. Ugyanígy a többit. Az igazán nehéz egy torrent-alkalmazás szabályalkotása, de én olyat nem használok.Skype-ból, GoogleTalk-ból, Messengerbõl jó az Immprovenet-es.
Fortuna fortes adiuvat.
Ezt az improvenet-et hol találom?
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
Pedig benne van a megbízható alkalmazásokban. Csak akkor hajlandó elindulni, ha kiveszem és újra berakom...
Fortuna fortes adiuvat.
Számítógép orvos? 😄
Az látszik hogy érdekel, elég mélyen benne vagy. Én a köv progikat használom: Tûzfal-Outpost, Vírusirtó: Antivir, Spy: Pestpatrol 2005(active) és Ad-aware (passzív 1x a héten futtatva) + még az Outpost gyári kémprogi irtója (bár ezt nem hinném hogy ér valamit). Ezzel a kombóval még nem volt olyan vírus vagy más szemét, ami megfektette volna a gépem.
Te miket használsz, mi a véleményed?
Igen, érdekel, hogy mit csinál a gépem - alapos vagyok.
Jelentõsen redukáltam a biztonsági programjaim számát - ami maradt, attól maximumot várok. Kérdeztél, én válaszoltam. Nekem is sokszor segítettek, én is - csekély tudásommal-próbálom ezt tenni.
A tûzfal nem tréfadolog - ha ész nélkül állítgatod, több kárt teszel a rendszeredben, mit bölcselmed felfogni képes...
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
"Mivel a Microsoft BootVis programja SP2 mellett nem gyorsítja az indítást, így egy másik ilyen dologról írnék, amellyel az indítást meggyorsíthatjuk: Az XP – amennyiben indításkor nem használunk komoly vírusirtót és tûzfalat – gyorsabban indul, mint az elõzõ verziók. Ugyanis az XP egyik tulajdonsága, hogy a boot-fájlokat elõre tudja tenni, ezáltal az indulás gyorsabb lesz. Gyakran a XP maga is elkészíti a megfelelõ bejegyzést, ezt azonban ellenõriznünk kell.
Ez a következõképpen történjen: Indítsuk el a Registry szerkesztõt, menjünk a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg kulcsra és utána kattintsunk a BootOptimizerFunction kulcsra.
Ha ott a Windows még nem mutat egy Enable bejegyzést Y értékkel, kattintsunk kétszer az Eneble-re. Megnyílik a Karakterlánc szerkesztése ablak. Értéknek írjuk be ide: Y. Zárjuk OK-kal. Zárjuk be a Registryt és jelentkezzünk ki és újból be, hogy a változtatás életbe lépjen."
"
Leírás:
Egy rendszeroptimalizáló eszköz csak a Windows XP rendszerekhez (SP2 nem támogatott!). Segítségével optimalizálhatjuk a rendszer és az eszközmeghajtók betöltõdését, ezzel gyorsítva a Windows XP indítását. "
Nem támogatja az SP2-t???????
Múltkor Te kérdeztél tõlem, most hagy én kérdezzem már meg:
1. hogy honnan a jó életbõl tudod ezeket: Process Explorer,AppInitDLL,firewall/wl_hook.dll
2. Fanatik vagy? (nem gúnyból)
3. Vagy ennyire érdekel ez az egész védelem? Tökéletes védelem úgy sincs...
4. Ez a bootvis mit is csinál pontosan? Nincs kedvem szétcseszni az XP-m most mikor újrahúztam...
Abban hasonlítunk, hogy én is képes vagyok órákat utánaolvasgatni minden szarnak, de ez már engem is felülûberel 😄
(A dõlõ vonal másik irány, csak swiftes a "Q" betûm)
Az, hogy az tray-en az ikonja késõbb jelenik meg, nem jelent semmit. Védve van a rendszer a legelején. Ugyanígy, a plugin-ek kapják a legelsõnek az információt - az a legelsõ védelmi vonal. Tehát "Támadásészlelés", Aktív tartalom szûrése", "Blockpost" stb. A többi (Globális szabályok is) csak utána jön.
Fortuna fortes adiuvat.
Mondjuk utána nem zabál sok erõforrást és jó, havernak pont fordítva ment a norton, az villámgyorsan állt fel, de nagyon megfogta a rendszert menet közben neki.
Na visszatérve miért csinálhatja? Ez a ver.:3.51.759.6511 (462)
Fortuna fortes adiuvat.
Lenne egy olyan problémám hogy a tûzfalam mindig IP hamisítást észlel a routerem fizikai címérõl. Napi szinten olyan 30-40-szer. És elég idegesítõ ugye hogy mindig letiltja a routeremet 5 percre. Mitõl lehet ez?
A tûzfalad meg RST támadásnak véli ezt.
Vagy esetleg a levelezõkliensed hibájából fakad az egész, vagy rossz esetben bekaptál valami vírust (ami kicselezi a tüzfaladat). Végezz el egy teljeskörû vírus/spyware-írtást kikapcsolt rendszervisszaállítás mellet, csökkentett módban.
Fortuna fortes adiuvat.