47
-
#7 Szerintem először a nagy nyomás légüres teret hoz létre, aztán a vízet ez a vákum visszaszippantja a hajótesttel együtt..
Zagyván sikerült leírnom, de azt hiszem értem. :) -
#6 A Deep Angel egy Sci-Fi (csapat?), akik egy számítógépes játékot (is) akarnak összehozni, csak kicsit lassan megy nekik. :)
Az elképzelésük azonban elég vad, ugyanis kombinált levegőben és víz alatt is működni képes vadászgépet álmodtak meg, víz alatti városokat, stb. (egyfajta modernebb SeaQuest, ha emlékszik még valaki a TV-sorozatra :)). Nézd meg linket, és ott a média részleget, nagyon látványosan néz ki, de inkább csak érdekességként említettem meg, ez ugyanis nem katonai fejlesztés, és kissé szkeptikusan állok ahhoz, hogy ilyen szintű dolgokat megcsinálnak az elkövetkező mondjuk 50 éven belül. -
Kazak #5 Az előzőekhez hasonlóan pazar cikk!
Ezt viszont nem értem: "Hajók esetén az ideális az, ha pont a hajó gerince alatt következik be a detonáció, ekkor a vízben létrejövő légüres tér miatt szabályosan kettétörik a hajó."
Milyen légüres tér? A robbanáskor a pusztítást (a hő mellett) nem a hirtelen keletkező nagy mennyiségű gáz nyomása okozza? -
pafi #4 Ez az orosz VA-111 nagyon kemény! Mostanában láttam a spekrumon egy m?sort, hogy ilyesmivel kísérleteznek, de nem nagyon tudják megcsinálni. Az oroszoknak meg már 77-ben volt ilyen... -
#3 Nagyon jó lett a cikk! Grat hozzá...
Nem is tudom, van egyáltalán még olyan téma, amit még nem vesézett ki Cifu? -
#2 Ezt mindig elmondom én is: jó cikk, grat. :) -
Sanza #1 Gratula, ismét szép összefoglaló cikk, köszönjük. Azért a Deep Angel-höz hasonló koncepciókról is lehetne egy folytatást írni (tudom, ne legyek telhetetlen:D).