2428
Komoly, esztétikus, \'nyálcsurgatós\' hangszerek képei

A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
  • helmut
    ez csak természetes. hú de várom a hétvégét. már majd megőrülök. végre a kezembe foghatom a gyönyörű 1978-as Fender Jazz Bass-em. tényleg, az ismerősödet nem érdekli az 5 húrosom?
  • bens
    Te srác. Linkelj már magadról 1 videot, amin megmutatod hogy is kell ezt csinálni faszául. Mert nem teljesen értem abból, mit írsz...

Mellesleg én úgy tudtam, h gitárral csak dallamot lehet játszani (már ha pengetik). Csörögni csörgővel szokás.
  • McGrady
    nah nem szar, csak nem melódikus, nem dallamos kicsit kemény voltam :)
  • McGrady
    jah, nem elég hogy olyan teknikád legyen hogy az atyaúristen bevizel, dallam is kell bele különben rakat szar az egész.
  • Choty
    1. MM témáiban??
    2. Én nem fülessel halgattam és nem csak "csörgést" hallottam.
    3. az a szólós srác tényleg gyorsan tudott reszelni, dallamok nélkül.
    Neki már küldtem is egy adag sajtot... :-)
  • praksi
    nem, MM témáiban van valamiféle dallam, nem ész nélkül tépi a húrjait. én fülessel hallgattam, a csörgésen kívül semmi hang nem jött át.
    az ilyen videókkal sztem max. vagizni lehet a hozzá nem értők előtt, mást nem tok elképzelni. asszem a Gitározás topicban is votl egy 10-12 éves forma kissrác, aki ész nélkül tekert vmi szólót, nayon fasza meg minden, de nulla dallam volt benne, az én fülemet a végére teljesen bántotta...
  • Choty
    Helmut! THX! Végre valaki aki vállalja magát...
    Én is jártam már így...
  • hunbasser
    tud a csávó...azért azt a dallamtalan csapkodást megkérdőjelezném(Marcus Miller is dallamtalanul csapkod???),nekem tetszik a slapje is,meg mindent,amit csinál,bár csak a felét néztem meg!
  • helmut
    elnézésért esedezem! most nézegettem a Mystery Gang oldalát, és tényleg '51-es Fender Precision-t használ Singer. én nyáron láttam őket, akkor még csak kópiája volt, de végre beújított egyet. helyes, neki egy ilyen illik. csak az erősítője egy tranyós Ampeg. fasza, de csöves illene oda. mégis csak az '50-es éveket idézik.
  • Christiansen
    Ez a Me & My bassguitar,
    az ő stílusában...
    a legjobb amikor a lányok nézegetik magukat a tükörben
  • praksi
    videó

egy baszeros fórumon linkelték ezt a videót, bevallom, a srác slap-je kurvára nem tetszik, abszolút dallamtalanul csapkod össze-vissza. az üveghangos témái viszont nagyon ott vannak
  • helmut
    Egyik ismerősömnek van '76-os MusicMan gitárja. Vadállat egy hangszer. Az OLP-t viszont nem ismerem.
  • Choty
    Valaki próbálta már a Musicman gitárokat?
    Vagy azok Licence-s változatát az OLP-t???
    Elég jónak tűnnek, de megéri??
  • bens
    54-es és 51-es Gibson.

• bens
    jobbra: 64-es Fender Mustang
    balra: 73-as strat

• menyus77
    neeem, csak rákerestem
  • szunyisa
    Erről bizony !
    Neked is van ?
  • hunbasser
    OFF
    az oldalt az atw sajnos törölte,sztem azért mert vki töltött föl,és túlhaladta az 500 mb-ot...
    nem tom,h érdemes e újra megcsinálni...
    ON
  • hinar
    Ezt a SRV- videot nem lehet valahonan leszedni?
  • helmut
    üdv!
    az alábbi cuccokat eladásra meghirdetem:

-FENDER JAZZ BASS 5 húros basszusgitár (mexikói) midnight wine színben, 1 éves és 3 hónapos, kiváló állapotban, SKB keménytokkal. 155 ezer
    -CRATE BX-80 basszuskombó aktív/passzív csatorna, 7 sávos eq, jack/cannon dugós vonalkimenet 15" hangszóró, túlhajtás védelem. 55 ezer
    -csöves gitár/basszus erősítőfej, házi készítésű, vonalkimenettel. 45 ezer

érdeklődni lehet nálam a [email protected] címen.
  • menyus77
    ezen hamar megtanulnék:)
  • hunbasser
    OFF
    emberek szerdán törlöm a zenéket a tárhelyről,addig mindenki szedje le,amit le szeretne szedni még!szerdán jöhetnek az újabb cuccok ;)
    ON
  • hunbasser
    valószínüleg 25 bundos 2 húros basszgitár=)punk zenéhez ez is jó...
  • praksi
    a leégett gyárról nem valami beszédesek, nem sok infót lehet találni a neten...
  • praksi
    ezmegmiabánat?
  • helmut
    te jó ég!
  • Haamtahk
    ???

• helmut
    érdekes. mindenkitől más infót tudok a gyár leégésével kapcsolatban. én a '80-as évek elejét tudom. amit most akarok venni, az még kőrisből van. kb 7 kiló. a mostani 5 húrosom csak 4 kg. durva a különbség.
  • Christiansen
    Óóó félreértettél, egy szóval sem mondtam hogy rosszabb egy régi Fender,
    csak azt hogy vastagabb a nyakuk:D
    Egyetértek veled,a régi Fenderek tényleg jobbak,
    az évek alatt edződik a nyak, betörnek a bundok,
    a gitárnak erős karakteres hangja lesz, ráadásul tudjuk hogy
    amióta leégett a Fender gyár (90es évek) változott kicsit a
    faanyag...
  • helmut
    megmondom őszintén. attól függetlenül, hogy tényleg szépek, de mégiscsak az alap Tele a legszebb számomra. de ezek persze ízlések és pofonok.
  • Choty
    És ez jobb??
    http://cgi.ebay.at/Fender-Telecaster-Thinline-72-mit-Gibson-P-Ups-irre_W0QQitemZ7383992411QQcategoryZ46647QQrdZ1QQcmdZViewItem
  • Choty
    nekem viszont tetszik...
  • praksi
    Planet Waves heveder katalógus

van pár egész jó. (nekem Jerry Garcia Blue Iceberg van [vagizik :-)] )
  • helmut
    ja megnéztem én is. a kapcsoló csak tükörkép:-) bocs
  • helmut
    egyébként remélhetőleg meg van a '78-as Jazz Bass-om. ha Isten is úgy akarja, valamint a rokonság is és ad kölcsön, akkor a héten már büszke tulajdonosa leszek. mogyoró színű test, fekete koptató lap. pont a kedvenc szín összállításom. ja, és eredeti keménytok!!!
  • helmut
    hogyé' adják? hogy nevezhetik ezt '62-es vintage-nek? ez egy megbuhera új gitár. új húrlábak, dupla pickup és egy plusz kapcsoló. gondolom szétbontja a duplát egy szimplává. csak az eredeti a király.
  • Choty
    most láttam egy érdekes Telecastert az eBayen:
    http://cgi.ebay.at/Fender-62-custom-telecaster-american-vintage-series_W0QQitemZ7384524492QQcategoryZ46647QQrdZ1QQcmdZViewItem
  • helmut
    ráadásul a Telecaster a legalapabb gitár, éppen ezért tökéletes. semmi extra, csak azt hozza amit egy gitárnak kell. de azt a lehető legtökéletesebben. de én a kedves Christiansen-nem nem értek teljesen egyet, mert szerintem minél régebbi egy Fender annál jobb. a '70-es években kőris fából készültek, ma égerből. sokkal könnyebb a mai, de jobb minőségű a régi. mint már írtam én basszuson nyomom, én inkább a Jazz Bass-t ismerem jobban. ha megnézed az árakat azok tökéletesen tükrözik. a '60-as évekből valók azok 1,5 és 3 millió között vannak. a '70-es évek elejéről származók kb 1 misi, a közepétől kb 1980-ig 300 és 350 ezer között van. a nyolcvanas évek elejétől pedig már csak 200-250. azután már nagyon esik az ára. van egy európa szerte elismert Fender gyűjtő ismerősöm. ő már eladja azt ami '69 után készült. ő mindjuk már tényleg fanatikus. egy a lényeg, ha hozzá jutsz egy Fender-hez, akkor ne cserélj ki benne semmit, mert rögtön elveszti az értékét. most van egy eladó '75-ös Jazz Bass Bartolini pick up-al. hiába érne vagy 400 kilót, csak 250-ért hirdetik.
  • Christiansen
    Így szól egy Fender Telecaster, ritmus és szóló is:
    Future Cafe - Smile
    jazz-fusion
  • Christiansen
    Ezek a dolgok minden szériánál különböznek,
    sokféle fából készítik a fogólapjaikat,
    én a jávort szeretem, a rózsafa nekem kicsit túl kopogós.
    A húrláb is változó, Floyd-os tremolo rendszerekkel azért semmi
    gond nem szokott lenni. Szerintem ugorj be a legközelebbi hangszerboltba és próbálj ki vagy 5-6 Stratot, mind más és más...

vagy nézz körbe:
    a Fender honlapja