35066
  • [NST]Cifu
    Tegnap sajna nem volt időm foglalkozni vele, ma este vagy holnap reggel megnézem, igérem. ^^
  • JohnnySmith
    Na a setup és a training 01 fordítása elkészült :)
    A trainig hamarosan tovább fordítjuk csak hát időőőő.....
    Icebird-nek és Cifu-nak tesztelésre elküldve.
  • HUmanHunter
    amd 64 3000+ 512 ram és 6600GT vel érdemes leszedni?
  • tpM
    Jah az baromi jó pálya :D asszem Finmod 1.4 kell hozzá.Egyébként Cifu, az a D30as ágyú meg bugos nem lehet elpusztítani :) 5szacseltól nem robban fel
  • Me0w
    Jajj.
  • Beers
    Kicsit jobb!
  • marcio mela
    A radeon9600pro-hoz képest jobb vagy rosszabb a connect3d radeon 9600 xt?
  • joebacsi
    kemény :)
  • pedro870
    Kicsit off:

Ha már ai: ofpben van egy szenzációs pálya, vmi sniper cucc. A lényeg:

- egyik oldalon van asszem kb 5-6 katona, mindegyiket alakíthatja player
    - másik oldalon van 1 db játszható civil, ő a sniper terrorista forradalmár
    - illetve van kb 10-20 sima civil ai

A lényeg: a városban el vannak rejtve dobozok, bennük dragunov. A mesterlövész célja, hogy az összes katonát kiszedje. A katonáknak pedig a túlélés a célja, illetve hogy elkapják a snipert. Ha civilt ölnek, vesztettek.

Na amiért az egészet felhoztam: a sniper ugye ide-oda kell hogy mászkáljon a városban, elvegyülve az ai tömegben, aztán egy fegyvert felvesz, háztetőre fel, lő, fegyvert eldob, vegyülés újra. Na és mi lett: a sniper játékosok elkezdtek ofp-s ait játszani, mint amiket Cifu is említ. Mész az utcán, majd hirtelen lefekszel, bár okod nincs rá. Sétálsz egy fal felé, majd mikor nekiütközöl, nézel ki a fejedből bambán. Futsz egy kicsit, majd megállsz és forgatod a fejed. Ennek az eredménye pedig az lett, hogy szimpla viselkedés alapján ritkán sikerült kiszűrni a snipert. :) Na ennek a pályának armában is lesz létjogosultsága.
  • obe
    rendben, részemről is befejezve, valóban ez már off...elnézést

cifu:
    bár általában követem a fórumot passzívan, de ugylátszik elkerülte a figyelmemet az obli kitárgyalása, és természetesen nem is álítom hogy ugyanarról lenne szó..bocs én voltam a figyelmetlen..köszönöm az udvarias válaszokat

• [NST]Cifu
    Obe: Az Oblivionos hasonlat már párszor ki volt tárgyalva a topicban, a topiclakóknak már a könyökükön jön ki. Ez kb. olyan, mint amikor az HL2 topicban 530x merült fel az a kérdés, hogy "mit kell csinálni a fehér garbós nővel a liftnél, mert nem történik semmi?".

Oda és vissza kitárgyalva lett, hogy mi az, ami miatt az ArmA egyedüli a piacon, eredetileg a kérdésem, amire válaszoltál költőinek indult, mert nincs igazán ehhez fogható játék (amiben amúgy meg tévedtem, mert a WWII Online végülis ilyesmi, ill. bizonyos részen még több is (dinamikus online háború)).

LizardX: Sajnos én úgy látom, hogy egy-két apróságtól eltekintve azért nem fejlesztettek rajta túl sokat. Szép, hogy csapatban mozognak, és látványosan fedezik egymást, vagy hogy nem áll neki az út közepén tárazni, hanem a ház oldalához megy (de nem feltétlen mögé), ám továbbra is csinál olyanokat, hogy zavarodottan lefekszik-feláll-tesz öt lépést-lefekszik-feláll... Az is zavaró, hogy a "mindent látó AI" effekt továbbra is benne maradt. Ha leraksz egy útra egy Satchelt, és felrobbantod a konvoj élén haladó BMP-2-őt, akkor a teherautókról leszálló gyalogosok két másodperc alatt kilőnek, mégha egy domboldal peremén, fák között kuksolsz. Továbbra is problémát jelent a sofőröknek néha a kormányzás, és nem, vagy csak hihetettlen szenvedések árán jutnak ki a szorult helyzetükből, ha például mögéjük állt egy másik jármű.

tpM'91: Azért az ArmA nem készül olyan hú de sok ideje. Tavaly tavasszal kezdék el a fejlesztését, és a grafikai újítások döntő többsége idén tavasztól került bele. Van pár dolog, amit a VBS1-ből még áthozhattak volna (mint a járművön való független mozgást) persze, tény. Nézd viszont a jó oldalát. Amit ígértek, azt azért belerakták. Van JiP, van végre rendes multi-gunner lehetőség, és van benne használható, valódi tüzérség például:

[center]
  • pedro870
    Mókásnak találom, hogy amikor video options-ben az általános beállítást very low-ra teszem, majd a terrain detailt, mivel így is normal marad, lenyomom very low-ra, az általános beállítás szerint a beállításaim megfelelnek a very highnak. Pedig very ocsmány :). Hát ez van. Mondjuk 800*600-ban így játszható, és csak kicsit rondább mint az ofp :). De legalább többször dob ki asztalra. Mindegy, mire lesz egy kicsit erősebb gépem, szerintem a BIS is javítja a hibákat.
  • tpM
    Hamár ennyit tologatták a megjelenést akkor már kibővíthették volna egy picit pl.: a 'kinetikus energiaszimuláció' ne az legyen ,h elpattan a lövedék meg átviszi a deszkakerítést ,hanem pl a páncéltörő lövedék átvihetné az UAZ-t stb , meg járműben való mozgás is jó lett volna (ural platójáról lövöldözhetnénk :D) meg persze az optimalizálás ;D
  • Sanyix
    Úristen! Most milesz? :D
  • tpM
    Meg a lövedék átütőerejének szimulálása LOL a 12.7es géppuska nem viszi át a fa villanyoszlopot meg a hordót se
  • bakvarnyu
    HAHA, fasza.
    Mellesleg tisztán emlékszek valamelyik ARMA programozó nyilatkozatára pár hónapja, hogy nem kell izgúlni ,egy mai átlag gépen is jól fog futni a játék. Persze kinek mi az átlag
  • Sanyix
    Arma képek athlon xp 2500+-on, 1 giga ddr400-al, radeon9600pro-val.
    A grafikai beállítások az egyik shoton láthatók.
    Eredmények:
    Paradisotól délkeletre lévő fenyőerdőből, hegyen át Paradiso központjáig: 2006-11-23 20:39:04 - arma
    Frames: 3535 - Time: 259341ms - Avg: 13.631 - Min: 0 - Max: 36

Paradisotól délre lévő hegyről humveeval be paradisot központjáig(az útvonal látható az egyik screenshoton), majd szédelgés a házak között: 2006-11-23 21:00:48 - arma
    Frames: 3869 - Time: 213511ms - Avg: 18.121 - Min: 5 - Max: 30

Az előző útvonal, de éjszaka: 2006-11-23 21:09:01 - arma
    Frames: 1508 - Time: 103638ms - Avg: 14.551 - Min: 7 - Max: 21

Valójában valamivel több is lehet az átlag fps, ugyanis benchmark közben többször kitaskoltam, ennek köszönhető a min 0 fps is :)

Sztem ez egész korrekt ilyen gépen, ha veszek egy új középkategóriás vkártyát még egész zsírul is futhat, ugyanis úgy tűnik inkább vga, mint processzorigényes.

Szvsz nem olyan szörnyű a gépigény, sokaknál a lassúság hátterében inkább valami bug, vagy a háttérben futó programok, vagy kompatibilitási gondok állhatnak.
  • pe205
    egyenlőre jo a single player is mégegyszer thx müködik
  • SubZero911
    Ez nagyon jó !

Who whats play this game need NASA computer. At least 2 GB ram and very good graphics and . Even some guys who has NASA computer fps sucks fully.

Meg tegnap előtt a torrent nem futott, beírt valaki :

SEED !!! FORREST !!! SEED !!
  • MrTressy
    Ezzel a cdkeyel már nem lehet multizni bannolva van :)
  • pe205
    hát ahogy kersgéltem dc-n meg warez-en nemigen találtoam nyomaiban sem
  • SubZero911
    Ezek aztán naprakészek...
  • pe205
    Ebben is van valami de ezer köszönet a key-ért
  • Bucser
    Igazából nem szét kéne tenned a kezed és várni a megoldást hanem használni alul a keresőt. Talán ez is a normális fórumozáshoz tartozik?? dunno but maybe...
  • pe205
    thx:)
  • tpM
    Te meg olvass vissza.
  • bakvarnyu
    REDP-0R22S-15CR9-95TWT-L57KT
    majd írd le a játékélményt.
  • Rafia
    a jó szívem fog a sírba vinni
  • tpM
    ArmA AI : Hát OFP-hez képest viszonylag jó pl.: menetel egy osztag Safe állapotban járőröznek, lövést hallanak egyből hasra vágják magukat és megpróbálják a hang irányát betájolni. Aztán futáskor náhányan féltérdes lőállásban fedezik társaikat amíg futnak aztán csere stb de még mindig nem az igazi, az AI nak vannak irreális képességei átlát a bokron ,fán 300mről AK val fejbelő futás közben szal van még mit dolgozni rajta :)
  • pe205
    ettől a hozzáállástol kell hánynia az embereknek a forumoktol...gratulálok
  • Rafia
    hát...lehet van benne valami. Na majd szólj, ha sikerült, szorítok!
  • LizardX
    Szevasztok!
    Valami jó részleteset írjatok az AI-ról, légyszi, lehetőleg az OFP-hez viszonyítva! Mivel jobb? Előre is köszi!
  • pe205
    Érdekes én mindig azt hittem hogy egy forumban az adott témával kapcsolatban lehet kérdezni és válaszokat is lehet kapni...de kb az IRC szinvonalán állunk ...max lelámázzák az embert. Azonfelül meg el van foglalva mindenki Őn Ön nyagyságával.
  • Kaszi46
    Igen sokan ugy csinálják, hogy elindítanak 3 adobe alkalmazást, aztán valakik defragmentáló progival érik el a a100%-os procihasználot. De mivel a securom is felnyomja 100%-ra igy ezzel a kis trükkel is el lehet indítani:P
  • Rafia
    Ahhoz képest hogy nem is kérted, keményen megkritizáltad...
  • SubZero911
    Veit hozzászólását nézzétek meg. ?????
  • pe205
    Köszönöm a fantasztikus segitséget de olvasom a forumot attol függetlenül hogy nem okoskodok bele fantasztikus beszolásaimmal.Ennyit erről oldjam meg magatol.thx a segitséget
  • Icebird
    Nem kell lehúzni semmit meg restartolni, meg igazából a deamon beállítás se számít föleg hogy semmi köze a securomhoz meg a többihez mert anélkül is elindult. Én is azt hittem mikor többször egymás után elindítottam hogy az a megoldás a tuti, de nem. Abban viszont van valami hogy a meghajtókat lekell terhelni ne tudjon csekkolni.
  • tpM
    OFP feeling :D
  • bakvarnyu
    Nahát kurva jó, annyira szaggat még 800x600 low-on is hogy csak na=)