35066
-
ekre #18718 ajjaj, most kezdjem sorolni, hogy hány és hány játékot vettél látatlanba? :) pont ezzel nyavajogsz? :) gondolom, hogy már te sem veszel meg mindent, mint anno. sok volt a tanulópénz :)
amúgy lehet, hogy érdemesebb lenne a demót felraknod. abból hiányzik a fade, ami most lehet, hogy egy agyfasz generátor neked, oszt nem is tudsz róla, hogy azért olyan a játék, mert aktív a fade.
arról nem is beszélve, hogy a demó rendelkezik online résszel is, így legálisan kipróbálhatod, hogy milyen is onlány. állítólag az egyik dev is hostol külön egy demó szervert, onnan ismerhető meg, hogy ott vannak a legtöbben, ill jóval nagyobb a player limitje, mint a többi demó szervernek (ill valami egyedi multi nyenyenyunyát készített. érdemes lehet meglesni) -
heh próbáltam én mindent csak ezt nem pedig annyira egyértelmű :) köszi :) -
magyar -
pont tegnap néztem netes rendelős 7200 szóval ja occsó . de látatlanba semmit nem szeretek megvenni ezt meg ki kéne próbálni neten . úgy az igazi. meglátom mi lesz mert most még EVE-el is szoktam nyomulni .
jut eszembe bannerben lévő serverhez mi a jelszó ? :) kell hozzá regelni oldalon vagy mi ? -
ekre #18714 má' occsóé' lehet venni használtan (sok codder túl akar rajta adni, bár a cd kulcs miatt rizikós lehet), ill ne szarozzá' vazze, monnyad lefelé a SOE accaidat (nem kell a duma, golden premium limited edition staion accod van, abból is kettő, tudom :D) oszt irány a bótba megfelévennie! -
ekre #18713 személy szerint benne vagyok. ez is egy hatalmas előny, hogy mondhatni nem ugyanazok a "mappek" (khm, lol) vannak, hanem naponta jön mindig valami új kihívás, akár egy teljesen más játékstílussal, más és más egységekkel és felszerelésekkel (persze van amin érződik, hogy egy kezdő szárnypróbálgatásai, de vannak a vér profi alkotások is. mindenki kezdte valahol :))
a ts-t felrakom, ill szerintem mindenki telepíti a klánból (már tegnap felmerült :)), mert a hangkommunikáció elengedhetetlen (ventrin vagyunk)
igazából az elején féltem, hogy egy HC szerveren mennyire nem fog menni a játék, de meg kell, hogy valljam, sokkal sokkal sokkal jobb, mint az átlagban megszokott public szerverek. igaz, hogy tegnap már egy könnyedebb beállítás volt aktív, de így is érezhetően nehezebb volt a játékmenet (egy átlag public szerveren 1-2 óra alatt bőven 150 pont felett vagyok, itt estére 50 pontot szedtem össze, bár csak gyalogosokra mentem, PKP-t egyszerűen imádom :))
VS érdekes, mert bár játszottam ugyan az OFP-vel (azt max lanon), az arma1-el, de a VS az, amit soha az életben nem próbáltam. (ellenben más játékokban általában a pvp az, ami az első perctől érdekel. ezt is meg kell lesni, teljesen más hangulata lehet (és gondolom van is :))) -
marja #18712 "Srácok,elvakerolja nekem valaki miért nem akar a saját csapatom a "High-Command"stílusban reagálni a parancsokra?:(Mert ugyebár a másik 2 raj az csinálja amiket mondok az enyim meg szarik rá mit mondok:)"
Szerintem ennek viszonylag egyszerű magyarázata van: Ők már ismernek. :-)) -
Cactus73 #18711 Szó sincs róla. Ne gondold ,h mindenki megarambó. Az persze elvárás, h ne akadályozd a csapatmunkát szándékosan. Ne csináld direkt az ellenkezőjét amire kértek. Ne mészárold le a többieket. De ezek alap dolgok. Ha mégis becsuszik egy TK, és elnézést kérsz, azért még nem fognak lerugni a szerverről. Tény ,h jobban észnél kell lenni, de MEGÉRI !
Public szervereken vannak vér istvánok,( velük nem kell foglalkozni ) de segitőkész normális arcok is. Itt messze nem árt ,ha vágod az angolt. Bár észre fogod venni, h sokan ugy kommunikálnak , ahogy sikerül :)
Multi gyakorláshoz szerintem a sokatt szídott EVO is bőven jó. A feladat nem bonyolult, és sokan játsszák. Értsd ezt ugy, h senki nem veled foglalkozik. Mész a többiek után és megprobálod magad hasznossá tenni.
De csak jó tapasztalatom van evvel a társasággal is. ( ARMAHU ) Jó a hangulat, és mégiscsak "hazai" :)
Viszont akkor fejhallgató mikrofon TS progi alapfelszereltség :)
Nem sokat játszottam velük de az élmény volt.
Mi inkább főleg helyi hálon játszunk szűk családi körben, meg föleg az editor előtt gyötröm magam.
Ha elsőre nem kapod el az ízét, NE ADD FEL ! Az annyit tesz ,h rossz szerveren voltál. Probálj ki egy másikat ! Ez egy jó játék. -
Cactus73 #18710 Akkor te nagyon professzionálisan álltál hozzá a kérdéshez :)
Nálam abban kimerült az utvonalterv, h tudtam hova akarok eljutni. És elöször térkép, aztán gps. Végül amikor jöttek a nyomjelzők, onnan tudtam teljes bizonyossággal ,h megérkeztünk. Ésakko' valahova tegyük le egyben sztjóvan :)
Másik dolog amit irtál, a szétlőhető farokrotor, meg üzatank. Engem ez teljesen lenyűgözött amikor felfedeztem. Nyilván ,h ettöl még nem lesz szimulátor, de ahogy te is mondtad: ERÖSEN FEELINGES !
Csak zárojelben, - zárojel nélkül - mondom, h én mindvégig Arma 1 röl beszéltem. Nem tudom a kettöben mik vannak. De rövidesen megtudom
-
mennék én csak :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!virágbolti verzióm van tudod az az újratöltve féle és hát izé azzal nincs pofám feltolakodni oda :) -
tpM #18708 De mondjuk tök jó lenne, ha valami komolyabb coopot (vagy VS-t!) is tolnánk, nem állandóen ezt a Domi/Evo végtelenszer respawnolós vonalat :) -
Srácok,elvakerolja nekem valaki miért nem akar a saját csapatom a "High-Command"stílusban reagálni a parancsokra?:(Mert ugyebár a másik 2 raj az csinálja amiket mondok az enyim meg szarik rá mit mondok:)
Illetve ha veszek egységeket azt a saját csapatomba osztja be,nem lehetne utánpótolni a már kihaló félben lévő csapatokhoz őket? -
Oks, semmi gond, megbeszéltük! :)
A multit kipróbálnám, de az egy dolog, hogy magam csendességében ellövöldözgetek, :) de szerintem nekem még magas a multi.. gondolom pörögni kell 1000-el.. :) -
Na igen az X-Plane más tészta, bár én magam csak hallomásból ismerem, de én is csak azt hallottam amit írtál.. jobb a repmodell.. ha lesz forintom majd beruházok arra is.. :)
Ha helis vagy, a Black Shark-ot gondolom ismered... :) Na, abban amit lebénázok, leszállni is alig tudok vele, csodálom azokat, akik mesterei.. :) -
ekre #18704 sajnos még bahtak kiadni a linuxos binárist, így nincs még szerverünk (bár asszem az lesz, hogy linuxra vbox telepít, arra meg feldobunk egy wint (bár a francnak sincs kedve ezért +1 win licenszt venni.....))
pedig de szép is lenne.... 100mbit le/fel, 4x intel xeon quad, 32gb ram, stb stb stb, csak hát szegénykém ott porosodik, mert arma2server nincs linuxra (jó anyjukat)
így most public szerverek, 2 napja arma.hu. jó a ping, jó a társaság és nincsenek "fejbelőllekme'beszátá'ahelibe'előttem" pistikék :)
Dio volt fent tegnap, este tod fe' pofád te is :) -
Ekre van saját szerveretek ? vagy hol szoktál nyomulni leginkább ? -
ekre #18702 hehe, nekem volt már, hogy beszóltak :)
általában ha csapatszállítót viszek, akkor szólok chaten, hogy x perc múlva indulunk ide vagy oda, addig lehet jönni. no nem azért állok a bázison, mert jájdejó, hanem tervezek 1 biztonságosnak mondható utat a kijelölt LZ pontig (lehetőleg úgy, hogy ne egy tisztás felől közelítsem meg a harc színterét, stb), ill ennek fényében egy visszautat is szeretek megtervezni, ill körülbelülire eltervezni.
no ez pár vérpistinek nem tetszett 1-2 nemzetközi nyílt szerveren, csak ment az anyázás, hogy "ménemmegyünkmán". lehet úgy is, csak annak általában az a vége, hogy levegőben leszedik az egész bandát, stb (egyébként az arma.hu-n épp ezért nem is nagyon vezettem még csapatszállító helit, nem tudom még, hogy hc módban mire számíthatok, azt a felelősséget meg nem akartam vállalni, hogy a csapat miattam pusztuljon). -
Cactus73 #18701 Bocs, ha túlreagáltam a dolgot, csak olyat irtál le amit nem hagyhattam szó nélkül. 
Egyébként meg KÖTELEZŐ kipróbálni a többjátékos módot !
Egyszer EVOban még a játék elején( nem röhög ) elsőként volt annyi pontom, h csak én vezethettem helikoptert. Bőven elég volt arra koncentrálnom, h kit
hova szállitsak, vagy honnan szedjem fel, meg ,h senki ne haljon meg miattam. Le ne löjenek, és ne verjem oda semminek a gépet, amig a levegöbe lövöldözö türelmetlen hangyaembereket probáltam betakaritani, akik teleírták a chatablakomat azzal , h merre menjek értük :)
Szóval az ugy más, hidd el ! -
ekre #18700 na na! nézz rá az x-plane-re :)
amiben nagyon jónak tartom az fsx-et, az a grafika. tömör gyönyör, vfr repkedéshez imádom. igaz, hogy most már 250 giga felett van, de valami eszméletlen szép és valóban vfr közeli élményt képes gerjeszteni (noha távol áll a valóságtól)
míg mondjuk az x-plane inkább a repülés modelljére lett kihegyezve, a grafika kevésbé látványos (aláírásomban lévő linket nézd meg, egyszer talán befejezem :)). ellenben a repüléshez köthető részek jóval jobbak. pl a gép viselkedése szélcsatorna elvén működik, a gépek alkatrészeire külön számolja a rájuk ható fizikai hatást, stb (pl nem mindegy, hogy a gép egyik futóján a kerék elpukkant, vagy hülye volt a pilóta és elhagyta a fél szárnyát, flaps-et, stb. fsx-ben ilyen nincs is)
csak némi kép arról, hogy mennyi a különbség fsx és x-plane között. fsx-ben olyan szinten vezetem a heliket (inkább a helik vonzanak), hogy öröm nézni (full realistic módban, semmi automatika, külön helis addonokkal). x-plane-ben alig tudom a gépet egyenesen tartani, egy kis fuvallat és izzadok, mint a ló, hogy ne crash legyen a vége. fsx-ben egy zsebkendőnyi helyen leszállok bármely helivel. x-plane-ben örülök, ha a kiszemelt LZ 100 méteres radiusán belül teszem le a helit :)
félreértés ne essék, nem az fs szériát fikázom, mert imádom. csak azért annak is bőőőőőőőven vannak hiányosságai (holott annak konkrétan a repülés a profilja), mint ahogyan természetesen az x-plane-nek is. -
JanáJ #18699 Szvsz i7 utáni vasak már röhögve el tudnák vinni a mindent leszimuláló csoda játékot, csak nem lesz aki ezt leprogramozza. :-S -
Bizony, az IL-2 nagy élmény!! :))
(Bocsi az OFF-ért... ) -
Hát az tény, hogy soha nem örültem azoknak a küldiknek, ahol technikát kellett vezetni.. Ízlések és pofonok.. :) -
Ebben ne legyél olyan biztos. Hatalmas feelingje van annak, ha egy gép irányításához összetett dolgokra van szükség. Én anno nem hittem volna, hogy a haverjaimat sikerül rábeszélni Il-2-re, mivel ugyebár nem egy annyira egyszerű játék (ívelőlapok, hűtőrostély állása, stb.), de azért csak elszórakoztunk vele. Igaz a Földről való felszállást egy idő után hanyagoltuk, nem másért, csak azért, mert embertelenül sok időt rabolt el, amíg mindenki megtalálta a helyét a földön a 109-essel. :) -
ekre #18695 bf-ben attól kaptam frászt, hogy a repülésnek sok értelme nem volt. a "pályák" adottsága miatt körbe-körbe kellett repkedni, nagy móka, mondhatom :) -
Persze, semmi nem tökéletes, :) azért az FSX-nek, vannak olyan jellemzői amelyek viszont más szimulátorokban nincsenek annyira kiemelve, lemodellezve. -
akkor csinálj magadnak olyan scernáriót amiben csak gyalogos egységek vannak. problem solved. :P -
JanáJ #18692 Szerintem nem lenne nyerő, ha flight simulátor szinten menne pl a repülés, mert akkor az olyan tahó bokorugrók mint én nem tudnának még pályaeditorban sem repkedni. :-D
Még a BF-ben volt vicces amikor 5 vadász, 4tank és 3 helikopter volt én meg egyedül gyalog. :-D -
ekre #18691 még valami, egy példa :)
fsx egy nagy hibája, hogy a gépet egy egésznek tekinti. nincs olyan, a gép egyes részei leszakadnának, tönkremennének (flaps leszakadás, stb).
de egy konkrét példa: arma-ban pl adott az a lehetőség, hogy a far rotor sérülése esetén igen komoly gondba kerül a pilóta, mert a gép masszívan pörgésnek indul. fsx-ben ilyen nincs. ez csak egy példa. az fsx pedig flight simulator ugye :) -
Igen. :) Szerintem nem kéne bele, de attól még másnak bejöhet..
Nem értem ezzel mi a gond? :D Nyilván az én véleményem egy a sok közül, ami pusztán egy vélemény és semmi több!
Vagy megbántottam ezzel valakit? Remélem, azért nem... :) -
Meg X-Wingeket felvonultató MMOkat. :) -
ekre #18688 ismét a repülők és helik témája. az aláírásomból, ill pár commentemből gondolom, hogy lerí, hogy biza imádom a repüléssel kapcsolatos szimulátorokat. igen, az arma, ofp repülés modellje nulla, illetve nincs is. ettől függetlenül nagyon feelinges, amikor az erdős részeken kolbászolunk, közben helik keringenek a fejünk felett, gépek kergetik egymást, stb.
noha a fizikája (túlzás fizikának nevezni) közel sincs egy fsx-hez (ami a szimulátorok közt a gyengébb minőségű szimulációt képviseli), mégis hatalmas élmény a helikkel, repülőkkel hadba vonulni.
noha ezen esetben egyáltalán nem a szimuláció minőségét veszem figyelembe, hanem magát az élményt. hatalmas.
akit ez irritál, az inkább ne vezesse. de azért, mert neki nem tetszik, mástól miért kéne megvonni ezt az élményt? egyébiránt ha már annyira ragaszkodunk a valós repmodellhez, érdekelne, hogy az, aki agyfrászt kap ettől a modelltől, az mit kezdene fsx-ben vagy x-plane-ben egy c-130-al (ami szintén távol áll a valóstól, legalábbis gondolom én :)). egyébként belefutottam pont az arma2 esetén abba, hogy valaki mondogatta, hogy csinál egy valósághű c130 takeoff-ot (nem igazán értettem, hogy hogy érti :)), majd amikor mondtam neki, hogy akkor a fékszárnyon állíts, csak pislogott, hogy miért, az fékezéshez kell. jah, mondom, akkor hagyjuk).
akkor meg az lenne a baj (bár én örülnék, mint majom a farkának, de az arma profilja nem a repülés pontos modellezése, leginkább a gyalogos fronton van toppon, de ezen felül mással is foglalatoskodhatunk, ha épp úgy tartja kedvünk. az arma varázsa pedig _szerintem_ a bő lehetőségekben rejlik. van ami egész jó, van ami gyenge. ettől függetlenül az egész egység hatalmas és teljes mértékben egyedi. -
Bár én is szeretem az ArmA-t, és jóval komolyabb játéknak gondolom, mit a COD4-et, de szerintem, ez a Helis/Repülős/Tankos vonal nagyon nem kéne ebbe a szimulációba..
Engem idegesít, mert szerintem nagyon arcade-stílusú, nem is értem miért tették bele..
Ezt te írtad a #18668-ban. :)
Szerintem emiatt "támadnak", ha lehet élni ezzel a kifejezéssel. :) -
Én a magam részéről tartom feleslegesnek, és hidd el nem akarok senki alól kivetetni semmit.. :) Nem hinném, hogy ilyet írtam volna. :)
Abban igazad van, hogy jócskán megdobná a játék HW igényét. Sajnos.
Üdv:
Papa01 -
Cactus73 #18685 Nem bántásból mondom, de mivel te nem játszol multiban, Neked tényleg mindegy ,h ki ül abban a tankban vagy repülőben. De azért alólunk ne akard már kivetetni, mert nekünk ez igy jó :)
Ha árnyaltabb lenne a járműszimuláció...
DE MILYEN ÁRON ?
Mindenféle gépre ható erőket és egyéb lófarkakat akarnál plusszba kiszámoltatni a procival,( per jármű ) mikor már igy is a legkeményebb gép kell a program alá ?
Hidd el ,h a többségnek ez igy nagyon megfelel. És PONT ez a poén benne ,h MINDENBE be lehet ülni. -
Vagy Harpoon. :)
Egyébként a DW-ben volt Perry Fregatt. ;) -
"Dangerous Waters szinten"
Azért ilyen mélységekbe ("tengeralattjáró szimulátor") nem kéne belemenni! :D
Elég lenne a Fleet Command rts része, megszemélyesítve. Ott is volt minden:
Seal és egyéb különleges alakulatok partra rakása
tomahawk
tengeralattjárók
repülőgépes csapások, backfire bombázók, helikopterek
rakéták és ellenrakéták
városok, repterek, támaszpontok
stb. -
ArmA1. IC. Minden héten 70 élő ember az egyik oldalon 70 a másikon. Nemzetközi csapat a világ minden tájáról (katonák, diákok, civilek vegyesen), tábornokkal, zászlóaljakkal, technikákkal, elfoglalandó területekkel, több tíz négyzetkilóméternyi hadműveleti területtel.
Szigorú parancsnoki hierarchia, TS kommunikáció, és mindenkinek meg van a dolga. Van aki csapatokat szállít helivel, van aki páncélost visz, de a többség egyszerű gyalogos baka, akiket felülről vezényelnek. Hétről-hétre átéled az izgalmat, a 3 órás meccs végén a diadalt vagy a teljes kudarcot.
S közben pezseg az egész, ugratjuk egymást vagy épp lebasszuk a másikat, pörög a chat bontogatjuk a söröket és közben jól érezzük magunkat. Hogy mennyire, arra nincs szó.
Igaz nem teljesen tökéletes a szimuláció, de még mindig a legnagyobb szabadságfokot adja egy ilyen eseménynek, lehetővé téve, hogy a repülő, a helik, az a pár páncélos és a sok-sok baka egymást támogatva foglalja el az egyik területet a másik után, odafigyelve a kis szoba napóleonok utasítására. -
#18681 Köszi!!!
-
Az az igazság, hogy én még nem multiztam sem az OFP-vel, sem az ARMA 1-2- vel... A küldetésekkel és a hadjáratokkal szoktam játszani.
Bár az tény, h csoportosan minden jobb mint egyedül... :))
Üdv:
Papa01 -
Szerintem finomabban ezzel a gyomlálási szándékkal, mielött az ofps veteránok szétcincálnak apró darabokra (köztük én is)!:)
Legnagyobb feelinget vennéd el mikor egy multis front pályán egymásnak feszülö tankok a sectorok között, felettük heliböl ugráló bakák próbálnak a tankokat alászacselezve sector közelébe férközni?
.png)