LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

55S9C Samsung OLED @ hdtvtest.co.uk

Reference meg minden, de.... 300 soros mozgókép felbontás... WTF? Ez így nem lesz mindentverõ... Minden elõnye ellenére egy szarfos LCD szintjén van a mozgásmegjelenítés...
cloud.strife
Sony KDL32W650, bár a fizikai méreteit így fejbõl nem vágom, de szinte 100% hogy kisebb mint amit írsz méret.

www.digimomentsvideography.com

Láma!
Sziasztok!

Szeretnénk venni egy Tv-t, eddig nem volt, meg is voltunk nélküle, de most kedvet kaptunk hozzá.
Tanácsra lenne szükségem mivel egyáltalán nem értek hozzá, hogy mit kéne ezeknél figyelni. A lényeg, hogy megbízható gyártó legyen, 85cm x 50cm-es méret max (tehát 32" gondolom, nagyobb már méretben túllép a határon), a rászánt pénz pedig max 120k. (3D nekem egyáltalán nem fontos)

Tudnátok ebben segíteni?
Elõre is köszi!

joshua
Látószögnél függõlegesen nem annyira nagy gond ha torzul, de vízszintesen nem túl elõnyös. A pénz meg 90 a max. Ha úgy gondoljátok, hogy ennyiért nem érdemes inkább venni, mert úgysem lenne annyira jó a minõség az se gond, akkor marad a várakozás.

cloud.strife
Függõleges 30 fokról van szó? És mi ez a szigorúan 80-90e kitétel? Ennyi a pénz rá és semmi több?

cloud.strife
Függõleges 30 fokról van szó? És mi ez a szigorúan 80-90e kitétel? Ennyi a pénz rá és semmi több?

joshua
Sziasztok. Otthonra szeretnék egy venni egy tévét. Nos amilyenre gondoltam paraméterek szerint: 82 cm, full hd, nem kell okosnak lennie(laptopot hdmi-vel rádugom és kész) és az ára szigorúan 80-90 ezer ft legyen max. Jelenleg UPC kábeltévével használnám, majd késõbb gondolom digi, nemtudom tehát ebben az árkategóriában mennyire elterjedt a kártya foglalat. Nos tudnátok ajánlani ilyen tévét? Ha van esetleg, aminek mondjuk jó panelja van, tehát 30 fokos eltérésnél nem lesz a fekete szürke. Elõre is köszi a választ!

Sony 3D tv vélemény?

Ez még egyáltalán nem világos, hogy mit és hogyan hagynak abba.
Az eddig is valószínû volt, hogy nem fejlesztik tovább, ahogy az LCD-t sem, mivel már csak az OLED-re lesz érdemes koncentrálniuk. Aztán hogy meddig és milyen formában lesz kapható az a technika ami ma is van, még kérdéses. Az egyik plazma panel gyár bezárása csak annyit sejtet, hogy túl sok energiát már nem fognak fektetni ebbe. Ettõl még egy 2014-es modellpalette simán elképzelhetõ, de érdemi fejlõdés már nem lesz, max dizájnban meg egyebekben. Az LCD panelek fejlesztése kifulladt már évekkel ezelõtt, ott sincs új a nap alatt. Évrõl évre ugyanazt adják el, csak pr bullshit körítés más.
Tibi7
Hát igen. Ma már számokkal, meg jó marketinggel bármit eladnak. És sajnos a plazma mögött áll kevesebb gyártó.
arty
sajnos a korai plazmák valóban sokat fogyasztottak, ezzel megalapozódott a rossz hírük, amit azóta se sikerült levetkõzni 😞

... nameg h nem neonfényes-hipermarket kompatibilis a képük 😊

Forza.

Tibi7
Köszönjük meg azoknak akik agyba-fõbe tolják az lcd-t, és mondvacsinált okokkal lehúzzák a plazmát.
nekem nem teljesen vilagos: ez azt jelenti, hogy mar nem is hoznak ki uj szeriat ev elejen? azt irjak marciusig felszamoljak a dolgot es a fejlesztes mar reg leallt...

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

arty
jövõre tényleg kell venni egy pana plazmát 😞

Forza.

tehat Panasonic is a csucson hagy fel a plazma gyartassal, mint anno a Pioneer. ez szomoru. vagyis hogy nem lesz alternativa elerheto aron... 😞

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=100433

Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360

ha mindenaron LCD kell, vegyel hasonlo kaliberu Sony-t!

kisfigi
üdvözlet.
valakinek van esetleg valami véleménye a samsung UE46F8000 modellszámú tv-rõl ? (az ártól eltekintve)a képminõségrõl szóló információk érdekelnének! fõleg konzolosra játékra illetve szgéppel összekötött filmezésre lenne használni, nem tv-zésre.

Destiny. The design is clearly ancient.

Nem kaptam hozzá
arty
+ha kábeltévé van, akkor a galvanikus leválasztó is kellhet

Forza.

Lehet hogy a koaxról szed össze valami zavart.
Ha minden igaz kaptál hozzá ilyen zavarszûrõ ferritgyûrûket is. Azokat felhasználtad?
Ja és ha kép beállításoknál "normál-ra teszem akkor nincs sipoló hang viszont dinamikus,tru cinema és a többin van:/
Üdv.
Van egy Pana X60 plazma tv-m és analóg adásnál halk sipoló hangot hallok.
Konzollal és más opcionális eszközzel,HDMI-vel nincs ez a hang.
Ez mitõl lehet?TV hiba esetleg?
Tibi7
Standby, Igen. Szerintem meg is találtam az opciót.
nincs bekapcsolva, de gondolom standby-ban van.
van valami internetes opcio (megnemmondomfejbolmianeveesmiazpontosan), ami miatt gyakorlatilag "alvo" uzemmodban van. ezt kell deaktivalnod. nekem is ezert kattant regebben. baaaaaar neha meg mindig szokott, meg is nezem a beallitasokat... 😊

Tibi7
Nem nézem alatt azt értettem, hogy nincs bekapcsolva 😊
Tibi7
Sziasztok!
Pana st50-es plazmám van. Mikor kikapcsolom, amikor a képet kikapcsolja lehet hallani egy kattanást. Gondolom valami relé lehet. Viszont ha nem nézem, akkor is néha hallani ezt a kattanást. Mit csinál ilyenkor a tv?
Köszi kinyomtam pár ilyet és tényleg jó lett😊 ideje volt
cloud.strife
Tehát akkor nem csinálja ezeket?

Ahham.

arty
kapcsolj ki minden képjavító szart, DNIe-t, stb

Forza.

Nem fogom neked újra leírni... ha nem akarod megérteni, azon nem segíthetek.
Sziasztok van egy Samsung Led tv-m 82 cm 200hz a frissítése... és ha usbrõl kötök rá filmet 1080 ast vagy 720 ast akkor nagyon gyors a kép.. mintha gyorsított lenne a film ez miért van??? a plazma tvn nem iylen... ez a technológiai különbségbõl adódik?? köszi a választ
cloud.strife
Új plazmákba már nincs foszfor? Azoknak már világosban is jó a feketéjük? Sima, hófehér képet is tudnak mutatni? Nem vibrálnak? (utóbbi egyéntõl változik, mint tudod, nekem vibrál, mint ahogy az aktív 3D is).

Sima egyszerû bullshit amit az elsõ bekezdésedben írsz. Egyik sem igaz egy modern plazmára. Ideje lenne már leszállnod errõl a lóról, mert virít hogy nem próbáltál semmilyen modern plazmát még...
EISA bazze... 😄

azert veszel Sony tv-t, mert huseges vagy a markahoz es szereted (en is amugy). meg mert a napocska megvilagiccsa a foszfort (bar tudnam ez mit jelent... 😄).

<#nezze>

cloud.strife
Basszus. Aszittem egy év alatt ötvenezret nyerek........ 😞

Ja és azért veszek ám otthonra Sony tévét mer szeretem szivatni magam. Mást nem tudnék ám venni. Másra nem futná. És azért veszek otthonra Sony-t, mert egy világsztár celeb vagyok és ha én Sony-t veszek otthonra, akkor a forgalmam a boltban megtízszerezõdik.

Nem viccelek ám. <#banplz><#idiota><#kocsog>

cloud.strife
Ingyen Szoli baszod! 😄

Egyébként jó duma. Kár hogy mióta LCD tévém van, mindig be van kapcsolva a fényérzékelõ.

És kapott EISA díjat, nefeledd!!! <#idiota>

cloud.strife
Egy stoboszkópot tudok venni olcsóbban is, déli fekvésû a nappalink, qrvavilágos van, utálom hogy virít a foszfor a plazmapanelon ha fényt kap, idegesít hogy nincs rajta fehér csak valami tompa fos, a fogyasztást egyébként leszarom.

Mégvalami? Ezt 1-2 évente mindig el kell játszani? Vagy azért felfogod végre hogy nem a plazmatévé a legjobb. És nem is a LED tévé?

Borg. Próbálj meg nem ferdíteni. Ugyanolyan hivatalos Pana boltban egy 42GT60 az 369e
http://avland.hu/s_!prods/i__293/i__3392
Ehhez jön a Sony túlárazása, a 420-al.

Mégvalami? <#vigyor2>

Zephyr Retiring
Ép eszû. Ezt épp kiszúrtam 😊
Egyébként teljesen egyet értek.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Tibi7
Persze vannak olcsóbb lcd-k, drágább plazmák, de a lényeg akkor is az, hogy épp eszû ember nem fogyasztás miatt választ tv-t.
Tibi7
Pont emiatt számoltam ki. Megtérülni az ára nem fog.
"A differencia 8048 Ft, egy év alatt az LCD javára."

"40W9? Lássuk csak... 42GT60 290ezer. Te mennyiért is adod a Sonyt? 420-ért. Úgy, hogy a képminõsége gyengébb."

<#nezze>

Tibi7
Ha úgy veszem, hogy az én plazmám 130W-ot zabál óránként, egy átlagos napi 5 órás használatnál 650W-ot, azaz 0,65kW-ot eszik. Ez egy évben 237,25 kW-nyi áram, ami 49 Ft-os egységáron számolva évi 11625 Ft-omba fáj.

Egy 40 W-ot fogyasztó LCD masina, 5 óra alatt 200 W-ot, azaz 0,2 kW-ot fogyaszt el az ELMÛ-tõl. Ez 365 nap alatt 73 kW, ami 49 Ft-jával 3577 Ft.

A differencia 8048 Ft, egy év alatt az LCD javára.

Ergó tök felesleges a kisebb fogyasztással pedálozni. Persze az már más kérdés, hogy a világon üzemelõ összes TV-t figyelembe véve, van egy olyan oldala a dolognak, hogy környezetszennyezés, környezetvédelem.

Mindenesetre nekem semmi bajom sem az egyik, sem a másik technológiával, mindenki használja azt, amelyik jobban megfelel az igényeinek.
rendkivul FONTOS dolgokrol viszont megfeledkezel:
- a Sony-val lehet fogyasztast bencsmarkolni
- vekonyabb 1-2 centivel!!!
- napszemuveggel kell nezni mar 50% fenyeronel is. sunglasses at night, mert ugy cooool!!!

<#idiota>

40W9? Lássuk csak... 42GT60 290ezer. Te mennyiért is adod a Sonyt? 420-ért. Úgy, hogy a képminõsége gyengébb.
Nincs ezen mit nem érteni, akárhogy magyarázod félre...
te kezdted dzsudi! 😄

miert lenne szar? megnezegetnem szivesen.

cloud.strife
Ezt a balfasz szájkaratét..... 😊

Épp holnap hozok haza egy 40W9-est, tudjátok azzal a semmirevaló Triluminos panellal.

Biztos szar lesz a képe, hisz nem plazma. LOL

* kerdojel lemaradt 😊

ha mar fenyero, kis erdekesseg:
tudtatok, hogy LCD/LED televiziokban a panel megvilagitasanak csak nehany szazaleka jut at a kulonbozo szuro retegeken. es meg igy is milyen vilagosak tudnak lenni! siman retinat egeto fenyero lehet belul.

Valamire hegyezni kell, nincs mese. Ha a képminõségre nem lehet, akkor másra 😄