21171
LCD - Plazma
-
#19001 Sziasztok, segitseget szeretnek kerni, nemreg vettem egy JVC LT-48C540 tv-t, es gondoltam kiprobalom egy full hd filmel, de nincs hang, arra mar rajottem hogy akkor nincs hang ha az audio codec tipusa DTS, ha AC3 akkor van hang rendesen, valahogy nem lehetne megoldani hogy a DTS tipusnal is legyen hang? -
Goldelf #19000 Köszi a választ!
LG-ből ezzel a kettővel szimpatizálok, így első keresésre:
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-47LB670V-smart-cinema-3d-tv
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-47LB679V-smart-cinema-3d-tv
-
#18999 nem érdemes másodlagos kijelzőként használni a tévét - pont a leírtak miatt! váltogasd a képet csak a tévé vagy csak a monitor közt!
bluray filmhez pl 24/48hz az ideális, saját pal házivideóidnak 50hz, usa rokon házivideoja, játék pedig 60hz-en lesz perfekt -
#18998 A tv maximum 60Hz-et kezel, tehát azt érdemes beállítani. -
#18997 Üdv
Egy 50"-os LG TV van nekem összekötve a géppel és másodlagos kijelzőnek van beállítva a monitor mellé. HD filmeket nézek rajta a neten. A kérdésem hogy mivel a monitor 60 Hz-es alap frissítési frekvencián működik, a Tv-nek milyet érdemes beállítani, mert úgy veszem észre mintha alacsony lenne a mostani... a kép tökéletes de néha csíkozódik az alja. Ha a monitoron nézem 1080p-be ugyanazt a filmet, ott nincs csíkozódás. -
#18996 3m nézési távolságos szoba az nem olyan kicsi ám, 50-55" is nyugodtan mehet - ha sok filmet nézel, a "mozihatás" miatt elég élvezetes lesz a nagy kép :)
márka meg olyan dolog, h meg kellene nézned.... sony-t, lg-t, samsungot-t, az említett ársáv tetején - ami csak kijön belőle!
nagyon más a képi világ a használt lcd-panelok (ips, va) miatt.
s bár én ips párti vagyok (lg és talán pár sony modell?), éjjeli sötétben az elég világítós nem-feketét tud csak... de ha ég egy kislámpa a szobában, az már helyrerakja az arányokat egy samu ellenében is :) boltban viszont ilyet nehéz meglátni... de akkor is menni kell, nézelődni, nem ránk hallgatni ;) ill. csak annyiban, h NAGYOT!!! :DD -
Goldelf #18995 3 méter. -
#18994 mit jelent a kicsi szoba? nézési távolság? -
Goldelf #18993 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni TV vásáláshoz.
Kiszemelt nincsen, szóval csak pár kritériumot adnék meg.
-Méretre min 102-es, de mivel a szobám kicsi, 119-esnél nagyobb felesleges.
-Árban 200 max 225.
-3D mindegy, nem hiszem, hogy nagyon ki lenne használva
-Multimédia lejátszás viszont fontos, mert szinta csak azt használom, TV ben csak focit szoktam.
-WIFI azért legyen
Előre is köszi! -
#18992 Igen. -
#18991 50W829B vagy 55W829B ? Ez a kettő csak a méretben különbözik? -
#18990 hali
tanácsot kérnék. Melyiket válasszam? ezt vagy emezt ?
esetleg jobb ajánlat?
köszi -
#18989 Ment újabb pm, ezúttal tv-ügyben :)) -
#18988 letisztult elegans design, nagyon szep keped ad, hangvezerles, touch taviranyito uhm 800euro volt tegnap vettuk media markt. meg csak tervbe se volt, mosogepert mentunk es ez is az is lett belole - igy igeny se volt :D wifi/stream/usb/tokom tudja :) csak kivancsi voltam ismeri -e valaki a panasonic viera csaladot.
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2014.11.30. 13:04:18 -
#18987 Neked mi tetszik benne? Miért választottad ezt? Nem olyan egyszerű véleményezni ha csak valaki bedob egy tipust. Ár? Honnan szerzed? Igények? Stb...
Utoljára szerkesztette: cloud.strife, 2014.11.30. 11:34:49 -
#18986 velemeny? :)
PANASONIC TX-47ASW654 -
#18985 Persze. A kulcsszó ebben a fogyasztói társadalomban az olcsó. Az nem lehet jó, különben minek lenne "drága" ugye? :D -
#18984 olcso 4k helyett inkabb nezzek full hd tevet? azoknak jobb a kepuk? -
#18983 TV adást ugye nem nézel rajta majd? :D -
#18982 Igaz nem TV témában, de ment pm! :) -
#18981 hello
melyik lenne jobb valasztas az lg 49ub830v vagy a samsung ue50hu6900 ? az lg 180 ezer alatt megtudnam venni. -
vazul001 #18980 Csinálsz egy asztal kiterjesztést, hogy monitorként kezelje a tv-t, elindítod a filmet mondjuk egy KM playerrel és már nézheted is. Ha nem full hd a monitorod akkor valószínűleg át kell állítani a felbontást 1920x1080-ra, hogy a tv-n pixelhelyesen jelenítse meg a filmet -
#18979 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a közeljövőben vásárolni fogok egy Samsung UE48H6400-as tévét. A kérdésem az lenne, hogy a 3D tartalmakat hogyan nézzem rajta számítógépen?
Nézegettem a neten programokat, amik lejátsszák a 3D-tartalmakat, még a laptop kijelzőjén is. Ha így játszatom le a tévén, akkor is működni fog? Nem sok tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, Blu Ray lejátszóm viszont nincs, így marad az ncore esetleg...
Tehát így összefoglalva. A PC-t HDMI kábellel tévére kötöm, és elindítom a programot, ami elindítja a 3D filmet. Rendesen fog ez működni, és így egyáltalán egy ilyen programmal van értelme a 3D-s tévének, ha nincsen jelenleg elérhető Blu Ray, vagy adás egyáltalán?
Remélem érthető volt a kérdés :D köszönöm a segítséget! -
#18978 azért az picit komolyabb árkategória, mint ezek a huszonharmincezres rádiósok :)
mondjuk nem a málástól való félelmem, hanem az analóg zavarok miatt nem vennék rádiós sennheisert ujra...
fura, h a BT-s tévék nem kezelnek BT-s headseteket
elég gány megoldás, de végülis nem annyira drága: bluetooth audio transmitter - erre rá lehet pároztatni egy BT fülest tutira :)
-
Borg #18977 HD555-öt 5 évesen adtam el, semmi baja nem volt. Ahogy az 598-nak sincs, mostmár 2 éves múlt... -
Borg #18976 Istenem... vedd már észre, hogy abban a hozzászólásban nem hozzád beszéltem... -
#18975 Nem nagyon bíznék egy ilyenbe, de biztosan nem rossz. :) -
#18974 nálam még nem málik (HDR119), de az anyagot elnézve ez csak idő kérdése (puha, szöszösödik)
kényelmes, de meg lesz az ára :( -
#18973 Volt a fejeden már Sony 1R? Kényelmetlen mi?
Hihetetlen a faszi, komolyan. :D -
#18972 Az egyik egy HD438, a másik egy HD650. Mind belépő, olcsó füles.
Faszért csinálsz mindig hülyét magadból? :D -
Borg #18971 Ahum... de a Sennheisernek nem csak belépő szintű fejhallgatója van ám... -
#18970 Akkor talán te vagy a szerencsés kivétel, mert nálam is málik a szivacs a fejtetőn és az egész fejemteteje olyan töle. HD202est használok. hangban tényleg nincs baja és a vezetékek is jól birják,csak a fejpárna rész lehetne tartósabb. -
Borg #18969 Jó, végülis persze. A Sony igaz hogy szar, meg kényelmetlen, de tartós! Pont mint a régi orosz gumik a ladán :D
Egyébként attól, hogy nálad probléma van a sennheiserrel, még nem jelenti, hogy másnál is. Többek között nálam se. Évek óta. Nem hogy elengedi magát, meg ledobja a szivacsot... nem a homokozóban kell lukat ásni vele. -
#18968 Furcsa hogy beleböfögsz mindenbe, mert annyi tapasztalatod van.
Köztudottan nem az összeszereléséről hanem a hangminőségéről híres a Sennheiser. Épp ami a fejemen van épp az is elengedte magát és a felső résznél eldobta a szivacsot, fater Sennheiser-e is hasonló gondokkal küzd. A kb. ugyanennyit használt AKG-mnak kutya baja, ahogy a Sony fülesem is hibátlan.
Továbbá testvérem hangmérnök egy neves stúdióban, onnan is akadnak infók.
Neked mi támasztotta alá a felbugyogó csatornaszagot? -
vazul001 #18967 Igen, a Sony is RF fejhallgatókat ajánl a tévéihez. Szemezek ezzel, meg a 855-össel. Az RF810RK-t nem dicsérik túlságosan, az felejtős. -
#18966 Nem épp TV készülék,de azért szorosan kapcsolódik hozzá. Nézegettem mostanában a youtubon és letölthető trailert ilyen sideby side filmeket 3d-ben. és az a furcsa, hogy ugye megjeleniti a 2 részt,de nem tartja meg az oldalarányt hanem összenyomja és majdnem négyzet lesz egy oldal, ezen hol vagy milyen lejátszóval lehet kiküszöbölni?
egy ilyen cuccon akaroom kiprobálni a 3d-s film nézést ez ugye alapból nem 3d a kijelzője tehát mind a 2 oldalt egyszerre kell hogy megjelenitse.
Egyébként visszatérve a TV-kre ami 3D képes és letöltök egy 3d-s filmet ott ez hogyan müködik ? Mert láttam, hogy van UO meg SBS verzió ,de mikor melyiket kell választani és ha PC-ről játszom le akkor hogy lesz teljes képernyőbe egyszer az egyik szemnek egyszer a másiknak?
-
Borg #18965 Te meg a meggyőződéseid, baszki :D
LG TV nem málik szét? -
#18964 BT fülest nem lehet párosítani, hiába a BT a tévébe.
vazul001: MDR-RF865. Ez egy jó füles. És az évek alatt nem málik szét mint a Sennheiser. :D -
#18963 Ez egy véletlen dolog de működik. ;) -
vazul001 #18962 Király! Erre rá nem jöttem volna....