21171
LCD - Plazma
-
Lbaxta #4556 azért nincs pip mert 1tuneres és csak PC sávon tudja,asszem!!! -
Cincér #4555 Üdv!
Nézegetem erősen mostanában a Samsung LE-32M87BD-t, ez 100 Hz-es, digi tuner meg egyéb nylánkságok.
Tudja valaki, hogy mi a különbség a LE-32M86BD meg eközött?
-
mounteverest #4554 Számítógéphez egyébként tényleg nagyon szép a tv, de egy kérdés felmerült bennem. Ha egyszerűen számítógépről akarom nézi a filmeket is és modjuk nem dvd lejátszóról, akkor monndjuk jobban megérné egy full hd-s tv, Amugy mondjuk egy letőltött BR lemezt simán tudok játszani pc-ről? -
#4553 SD adásra (TV, DVD) én sose ajánlottam FullHD TV-t... :)
Számítógéphez, konzolhoz, HD filmekhez igen. A felsorolásból TV-re szvsz a Sony S3000 talán a legjobb választás. -
#4552 Hello!
VAn egy Samsung lcd tv-m (típusa: LE32S81B).Bedugtam a videót a hátuljába és kép a képbent akarok nézni de azt írja ki rá hogy nincs jel. Valaki segítsen!
Elöre is köszi! -
mounteverest #4551 Sziasztok!
Rengeteg utánajárás, fórumozás és (NST)CIFU hatására végül is úgy döntöttem, hogy nem vszek full hd-s tv-t. Ráadásul most vett az egyik haverom egy SAMU LE-40M87-et és szó szerint siralmas rajta az analóg adás, a sima dvd kép, csak a pc képe szép rajta.
Szóval egyből adódik a kérdés, ha nem full hd akkor milyen?
Ezeket néztem ki:
Sony KDL-40S3000 LCD TV
Samsung LE-40R82BX LCD TV
Samsung LE-40M91B LCD TV
Samsung LE-40R86BD LCD TV
Ha esetleg valakinek van valamelyik az említettek közül akkor legyen szíves egy kis véleménnyel hozzászólni a dologhoz.
Ha esetleg más ötlet van akkor azt is szívesen veszem.
Amugy a tv leginkább tvzésre és dvd nézésre kell, mégpedig úgy hogy nem szerezném összekötni a pc-vel hanem dvd lejátszóról menne a dolog.
Ha esetleg tudtok ajánlani egy jó dvd lejátszót akkor azt is megköszönöm. -
boomerangtv #4550 érdekes, hogy kint Amerikában 300 dolcsi körül blu-ray lejátszó, 200 dolcsiért meg hd-dvd van. nálunk miért ilyen drága? meg a lemezek is iszonyat drágák itthon. -
Lbaxta #4549 digitális TV -
stephanus #4548 Ja, még valami a Samsung HD870-ről:
Olyan rémhíreket hallottam, hogy (egyes Samsung DVD lejátszók) kényes ízlésükben "válogatósak" :-) azaz nem játszanak le minden lemezt.
Nos, én ezt nem tapasztaltam, az írott DVD-ket, de még az AVI-kat is szépen játsza, mostanáig a feliratokat is kifogástalanul kezelte! -
Hitman #4547 Dual view-t használok, de így mindig csak az elsődleges megjelenítőn tudom futtatni a nem ablakban induló programokat, pl. játékok. Arra kellene valami megoldás, hogy a monitor maradjon az elsődleges megjelenítő, de a TV-n fussanak a játékok. -
#4546 Mondjuk úgy, hogy nem klón módot használsz, hanem dual viewet...
Klón módban ugyanaz lesz a két kijelző felbontása, ezt meg a TV (vagy a monitor) nem kultiválja. -
stephanus #4545 OK, az lesz előbb-utóbb, de most vár a munka... :-) -
#4544 mondom kérdezz rá sztem az nem tv-out kimenet, de lehet rosszul tudom
kézikönyvben is benne kell lennie
esetleg az itteni videokártya fórumon is megkérdezheted de a proharveres általában szakmailag jobb -
stephanus #4543 Szóval próbálkmoztam A DVI-ból is kivezetni a képet, átalakítóval de továbbra is VGA kábelen, VGA (TV oldali) bemenettel.
A DVI-HDMI kombó sikert hozhat? Van valakinek Samsung LCD / Nvidia tapasztalata? (Remélem, nincs kompatibilitási probléma!) -
#4542 meg kéne nézned a kézikönyvét illetve a prohardveres fórumnában megkérdezni a videokártyának
én mindig az s-video-ba dugtam (nem félreérteni:) -
stephanus #4541 Van még egy DVI és egy hagyományos (VGA?) kimenet.
Eddig ezzel kísérleteztem.
Illetve van egy átalakítóm, ami DVI csatlakozót csinál a VGA-ból. (Videokártya oldalán, természetesen.)
Ezzel sem jártam sikerrel. -
#4540 Én ilyenre emléxem
És lehet hülyeséget mondok, de úgy tudom csak az s-video a TV out
De már eladtam az ilyen kártyám így nem biztos -
#4539 milyen foglalatok vannak még? -
stephanus #4538 Igen.
Ez a foglalat kontakthibás a videokártyámon, de nem is ezt akartam használni a HDTV-hez!
A többinek elvileg működnie kell - működik is a monitorral! -
#4537 S-Video-ra ghondolsz?
-
stephanus #4536 Asszem svdieo a becsületes neve, korábban azzal kötöttem össze a CRT-t de (valszeg külső fizikai hatás eredményeképpen) először bizonytalanná vált a kontakt, -gyakran elment a szín- majd végleg elsötétült. A monitor viszont zavartalanul működik azóta is.
DVI-HDMI kábel vételezését fontolgatom, de bosszantana, ha az sem működne, és hiába adnám ki rá a pénzt. :-( -
#4535 én nem egészen értelek, miaz, hogy normál TVOUT kimenet nálad?
és miért nem működik
és ha nem működik minek kéne működnie?
DVI-HDMI-kábellel próbáltad?
-
stephanus #4534 Viszont továbbra sem sikerül összehoznom a Samu LE40R81-es LCD tévémet a számítógépemmel. (Nvidia INNO 6600GT videokártya.)
A TV észleli a csatlakoztatott monitorkábelt (fehéren világít a PC külső forrás) a számítógép is észleli a Samsung-ot, de sehogy sem sikerül előcsalnom a képet! Telepítettem új Nvidia drivert, semmi eredmény... :-(
Hagyományos monitorkábelt használok (nem tudom a nevét) ez lehet a baj?
Vennék egy HDMI átalakítós kábelt, van is hozzá foglalat (megint csak nem tudom a nevét) a vidikártyán, azonban semmi kedvem ezreket kidobni, ha nem biztos az eredmény. :-(
A normál TVOUT kimenetem a videokártyán kb 1 éve nem működik, de ennek ehhez -gondolom- semmi köze, hisz az a CRT-hez van, az LCD ez esetben pedig épp úgy kellene hogy működjön mint egy monitor, nem? -
#4533 17.000-et megér -
stephanus #4532 Sziasztok!
A választásom végül a Samsung HD870-es lejátszóra esett, és...
NEM BÁNTAM MEG! :-) A scart-os Panasonic-omhoz képest ÓRIÁSI a különbség! Szívből ajánlom mindenkinek, aki HD-ready TV-vel rendelkezik. (A Full HD-s TV-k felbontásához már ajánlott a nagyobb testvérét választani, ami még magasabb felbontásra konvertál.)
Alig akartam elhinni, de tényleg létezik ilyen: felskálázza a jeleket a magasabb felbontásnak megfelelően. Így nem kell kidobni az értékes DVD gyűjteményünket, hisz a mezei fapados DVD lemezeket _közel_(majdnem) HD minőségben élvezhetjük! Nem csak élesebb, simább a kép, nem csak szebbek a színek, nem csak tisztábbak az élek, hanem (alig hittem a szememnek) TÉNYLEG részletgazdagabb a kép!!!! :-) Azt hittem, hogy ez parasztvakítás, de valahogy tényleg kikalkulálja a hiányzó pixeleket.
Persze ez a konvertálás nem 1000%-os, ezért némi finom képzajt is generál, (ahol nem sikerül eltalálni a megfelelő pixelt) de ez csak közelről zavaró (ráadásul 40 colos LCD-n.) 3 méteres nézőtávról csak akkor veszem épphogy észre, ha erre koncentrálok!
Szóval az előnyökhöz képest ez az alig észleléhető hátrány elenyésző jelentőségű. S mindez mindössze 20 rugóért... (+HDMI kábel)
Nyilván a scart-ról HDMI-re váltás, a régebbi modelről új modelre váltás is benne van ebben a javulásban, de számomra nyilvánvaló a felbontás felskálázása is. Egyértelmű bizonyíték erre pl. egyes DVD-k disk-menüje (Pl Gyűrű Szövetsége) ahol a korábban pixeles menü objektumok szépen, nagy felbontásban díszelegnek. De nagy élmény volt, ahogy először végigpásztázta a kép Zsáklak belterét, sokkal részletgazdagabb az egész, mintha nem is ugyanazt a filmet nézném, egészen más élmény! Nem HD, de talán majdnem, és csak egy szimpla, jó minőségű, _eredeti_(!) DVD kell hozzá! Úgy vettem észre, hogy a másolt, kevésbé jó minőségű DVD-k esetében is nagy a javulás, de a HD-szerű érzés itt valamelyest kevésbé jelentkezik. (Talán a tömörítés miatt?) Ez itt nem Samsung reklám akar lenni, gondolom más gyártók is készítenek ilyen "up-scalling" DVD lejátszókat, gondolom még jobbakat is. Arra gondolom nem árt odafigyelni, hogy a konvertálás tényleges (p) legyen ne pedig (i). -
Nagy01 #4531 LG42LC51-ről mi a véleményetek? Írta már vki hogy a legjobb ár/érték arányban;).DE vmi bővebb infó kéne ,mondjuk akinek van otthon egy ilyenje. -
elmerfudd #4530 Hmmmm. Meglepően jó az ára, mindenképpen megérne egy megnézést.
A leirtak alapján Best Buy szaga van. -
elmerfudd #4529 Ha szeretnéd összekötni a tv-t a szgéppel, akkor olvass vissza, vagy a videokártya dvi kimenetét használd, a tv HDMI bemenetével.
A többit pedig állitsd be. -
elmerfudd #4528 A samsung nem rossz, a sony erősítő már annyira nem jó. A tv elvileg HDMI bemenettel rendelkezik.
Tudsz rá pc-t kötni megfelelő kábellel, és beálitásokkal.
De a pixel mapping sem elhanyagolható. -
elmerfudd #4527 Philps-ből minimum pixel plus-osat vegyél, de apixel plusHD az még jobb lenne.
Ez egy alap készülék. Nem ajánlom. -
#4526 nvidia?
emlékeim szerint nemcsak clone mód van lehet két képernyőt is beállítani
ha minden igaz ott látod ahol a felbontást állítod be
de most ati-van itt így nem tudom pontosan megnézni -
Hitman #4525 Sziasztok
Lehet, hogy nem ide kellene írnom, de hátha tudtok válaszolni. Vettem egy LG 32Lc51-es TV-t, DVI-HDMI kábelt. Összekötöttem a PC-vel 1360x768-as felbontásban (1366x768-at nem akarja) és szeretnék PC-s játékokat a TV futtatni. A Clone mode nem jó, mert a monitornak nagyon más a felbontása (1280x1024). Hogy tudnám a játlkokat TV-n futtatni? -
re1212 #4524 Sziasztok!
Kinéztem egy lcd tv-t a típusa Philips PFL 5322.
Erről szeretnék vélemnyt kérni.
Előre is köszönöm mindenkinek! -
#4523 én? igen. megvettem a samsung plazmát 2 kilóért... -
#4522 végülis vettél tv-t? -
#4521 nem elég a sima VGA kábel? -
#4520 tényleg, ti hogyan nézitek a 16:9-es TVken a normál TV adást?
milyen módba állítjátok a TV kijelzőjét? -
#4519 talán ha megirnád, hogy TV-Out-os a videokarid és milyen pontosan
de csak kérdezel P
DVI-HDMI miért nem jó? -
Yager01 #4518 Ja...és még valami! Minden D-SUB kábel ugyanolyan? Úgy értem, hogy nincs több illetve kevesebb pólusú? Ha van akkor honnan tudom, hogy a TV-hez mekkora kell? (Samsung LE32R84B) -
Yager01 #4517 Ha szeretném összekötni a TV-t a szgéppel, akkor ha jól tudom egy D-SUB kábelra van szükésgem! Ilyenkor az történik, hogy a TV egy adott csatornára állítva 100%-ban monitorként funkcionál? Azaz tudok rajta játszani, filmet nézni...stb?