21171
LCD - Plazma
  • Breki33
    Egy példa

• Breki33
    HDMI-ről

link

• Nagy01
    Jah és még egy LG RZ-42LC51 <---ezen a tv-n amit még pár nappal ezelőtt ajánlottatok hogy ár érték arányban verhetetlen.Nah szóval ezen lesz olyan szép a ps3 mint egy Sony U2000-en? xD (sry de azt láttam először is azon vmi gyöngyörűen nézett ki...):D.
  • Yager01
    Sziasztok! LCD TV-t akarok venni! EZT: Samsung LE-32R84BX ! Érdekelne a véleményetek! Próbálok pl. képet találni, ami alapján megnézhetem a hátulját ( a csatlakozók miatt) DE nem találok! Pl. azt sem nagyon értem, hogy a HDMI az kimenet, vagy bemenet! Gondolok itt pl arra, hogy ha lesz egyszer egy DVD lejátszóm ami HDMI kimenettel rendelkezik, akkor rádugom a TV bemenetére és kész?

Vagy ha veszek egy erősítőt EZT: Sony STR-DG510. akkor hogy kötöm össze a TV-vel? Pl. a TV HDMI kimenetét rákötöm az erősítő bemenetére és kész..?

A TV-nek elvileg van PC bemenete. Ezek szerint lehet venni hozzá PC kábelt, amit a szgépbe bedugok, és a TV monitorként üzemel?

Bocs a buta kérdések miatt, de tudatlan vagyok .. :(
  • Nagy01
    Jah és még valami.A részlet fizetés is érdekel.Télleg van ilyen hogy 24.999 x 10 ? Vagyis hogy ugyanannyiból jön ki mintha egészben kifizetném?
  • Nagy01
    Megint én!
    Erről a tv-ről mi a véleményetek?Ha van egyáltalán.Vagy valami tapasztalat vagy bármi.Melyiket érdemesebb megvenni ezt vagy a Philips 42PFL5322 változatot ami egy kicsivel több?
  • Pharaoh
    Érdemes a DVD-t és a TV-t scart kábel helyett componenssel összekötni? Lesz érezhetó javulás?
  • [NST]Cifu
    A baj annyi, hogy én annyira nem értek a plazmákhoz, hülyeséget meg nem akarok mondani. Az LG PC51/55-ös plazmáit egy ismerős szídja, mert állítólag ez a sorozat eléggé érzékeny lett a beégésre. A korábbi PC1-essel nálunk a családon belül semmi probléma nincs.

A Pana relativa jó plazmákat gyárt, de persze a jobb minőségű modelljei már komolyabb összegbe kerülnek, a PV71-est érdemes lehet megnézni, vagy a Samsung Q91/97 sorozatát.
  • stephanus
    Természetesen VGA és video kártya emlegetésével a képre gondoltam.
    Bocsesz, hülyén fogalmaztam. (Idézőjelben írtam.)
    Szóval lényeg az, hogy semmi jel nem jön be.

A Samsung ügyfélszolgálat szerint frissítsek drivert, ha az sem segít, akkor a tv nem kompatibilis a kártyával.
    INNO 6600GT kártyám van.

• pkagi
    Ne felejtsetek el engem se.

"Mi plazma tv-t szeretnénk venni 42"-t.
    Mi kinéztük a Lg 42Pc35-t nektek mi a véleményetek róla?
    Nem nyúlok mellé nagyon vele, vagy olvasom itt nagyon dicséritek a panákat. Miért jobbak? Vagy csak lcd-ben és plazmában már nem?"
  • [NST]Cifu
    Miután a VGA kábel csak videojelet visz át, ez roppant meglepő. :DDD

Egy jack-jack kábel kell, az egyik vége a hangkártya kimenetére, a másik a TV-n a VGA bemenet melletti jack audio bemenetre.
  • stephanus
    Olyan gondom van még, hogy nem tudom a PC-vel "megszólaltatni" a TV-t, egyszerűen nem észleli a jelt, hiába kötöm rá a VGA kábelt!
    Nvidia videokártyám van.
    Tudna valaki ebben segíteni?
  • stephanus
    Tudom, hogy a kontúrok bezavarosodása (azért ez nem olyan tragikus mértékű) a válaszidővel van összefüggésben, de én úgy vettem észre, hogy az LCD tévémnél rosszabb minőségű jel esetén sincs (!) hangyásodás, csak haloványabb, fakóbb a kép, és a gyors mozgásoknál ilyenkor hajlamosabb picit szemetelni.
  • stephanus
    Köszi!

A DVD lejátszó vétele már csak azért is esedékes, mert a régi már kissé akadozva olvassa be a lemezeket (félek, hogy bemondja az unalmast) meg a lenti nappaliban sem ártana, ha maradna valami.

20-30 körül már lehet kapni Samsung-ot. Azért valamelyest érezhető javulást hoz? Milyen jellegű lesz a változás? Pontsabb kontúrok - színek - kisebb képzaj? Mondjuk az utóbbi nem jellemző, inkább a kontúrok zavarosak helyenként picit, de ez a DVD minőségétől is függ. Illetve nem bánnám, ha picit "intenzívebbé" válna a kép.
  • pkagi
    Sziasztok!

Mi plazma tv-t szeretnénk venni 42"-t.
    Mi kinéztük a Lg 42Pc35-t nektek mi a véleményetek róla?
    Nem nyúlok mellé nagyon vele, vagy olvasom itt nagyon dicséritek a panákat. Miért jobbak? Vagy csak lcd-ben és plazmában már nem?
  • [NST]Cifu
    Urban legend.

Nem akarlak nagyon lebeszélni, lelked rajta, de szvsz akkor már inkább egy olyan asztali lejátszóban gondolkodj, ami BR vagy HD DVD filmeket is lejátszik. Azok a DVD lejátszók, amik csak sima HDMI kimenettel rendelkeznek, nem valószinű, hogy látványosan jobb képet produkálnak, amik már érnének valamit, azok meg inkább 40e Ft-től kezdődnek.... Ha ennyit megér neked, hogy egy kicsivel jobban nézzenek ki a DVD filmjeid, akkor körülnézhetsz persze, én ismerősöktől két típusról hallottam jókat, a Pioneer DV-600-as és a Samsung DVD-HR753 (ha jól rémlik ez utóbbi), a Pio-t láttam élőben, tényleg elég korrekt volt a DVD-k képe rajta.
  • stephanus
    A Pana persze scart-os.
  • stephanus
    Mindenesetre azért DVD-n valamivel jobb minőséget is el tudnék viselni!

Kérdésem: Mit remélhetek attól, ha a kb 6 éves Panasonic, kissé fapados (no divix) lejátszómat egy HDMI-s korszerűbb lejátszóra cserélem?
    Számottevő javulást hozhat?

Azt sem bánnám, ha ajánlanátok valamit, az sem feltételenül baj, ha nem Samsung. Tényleg, annak van pozitív hozadéka, ha Samsung TV Samsung DVD lejátszóból kapja a jelet, vagy ez csak urban legend?
  • stephanus
    Sziasztok!

Nna, megvettem a 40 colos Samsung R81-est! Az analóg TV adás hatalmas pozitív meglepetés volt: Nem túl jó jel jön a kábelen (4 Tv van felcsatlakoztatva a házban erősítő nélkül.) A földszinten a pöpec Grundig crt-n a csatornák 90%-án enyhén hangyás a kép, a Samu viszont szépen szűri a zajokat! Persze így, analóg jellel még nem az igazi, de sokkal rosszabbra számítottam!

Nagyon fontos a jó (szín/kontraszt, dtb.) belövése a DVD minősége pl. eléggé csalódás volt, amiíg nem lőttem be a magam (film alapbeállításból kiinuló) beállítását.

• r4pt0r
    Sajna nem tudtam, de majd még megyek arra majd megnézem.
  • [NST]Cifu
    Foltosodást nem, de a képernyő láthatóan clouding effekttől szenvedett, de annyira nem volt feltünő, ha nem figyelt rá külön az ember. Samsung paneles TV volt, az általad látottnak nem nézted meg a hátsó matricáját?
  • r4pt0r
    A 10e az még nem is sok. Biztos van valami értelme de azt mi nem fogjuk észre venni. :D
  • Hitman
    Gondoltam, ekkora távolságon a digitálisan átvitt adatokat nem sok tényező tudja befolyásolni. Persze sok digitális hiba előfordulhat, de gondolom a kiadott és eladásra szánt kábelek átmennek egy alapvető vizsgálaton, ezért nem nagyon értem a 10e+ Ft-os 1,5m-es HDMI kábeleket. Már nagyon várom, hogy visszakapjam a gépet és megnézzem a különbséget!
  • JohnnySmith
    semmit
  • Hitman
    Köszönöm a választ. Amíg vissza nem jön a szervizből a PS3, addig sajnos már nem tudom a régi TV-hez hasonlítani (82cm, SD, 100Hz), de gondolom így is fogok némi különbséget tapasztalni majd. :) Még lenne egy kérdésem, számít a HDMI - HDMI, DVI - HDMI kábelek márkája, minősége? Azért gondolom, hogy nem sokat, mert digitális adatátvitel történik kb 2m-en.
  • JohnnySmith
    Ilyen tv-m van és PS3 megy alatta... nem láttam a hátrányát semmiben.
  • Hitman
    Sziasztok

A napokban vettem egy LG 32LC51 típusú TV-t, aminek 1366x768 a felbontása. PS3-at szeretnék majd rákötni, de úgy hallottam, hogy csak 720p, 1080i-t tudok majd használni. Ha 1280x720-ban használom, akkor nem lesz rossz a képe? Azért gondolom, hogy rossz lesz, mert nem natív felbontásban hajtja. A másik dolog, hogy milyen formában fogja az 1080i-t megjeleníteni, ha nem tudja azt a felbontást? Ráadásul 1080p bemenete is van, amit gondolom le skáláz 720p-re. Ha volt már ilyen kérdés, akkor bocsánat, de még új vagyok LCD-ben.
  • r4pt0r
    Ez sok mindentől függ. Mert a tv-kben is van olyan ami felkonvertálja. De pl egy 500ezres dvdlejátszónak jobb a minősége, mint egy 200ezres tvnek. Bajod biztos nem lesz belőle. :D
  • Gerygrey
    ...ha a DVD lejátszó DVD-1080P-re konvertálja fel a DVD jelet?

Értelme nem sok van, de baj nem lesz belőle. Mondjuk én tegnap próbaképp betettem a Karib2 DVD-t, és kifejezetten szép. Azt hittem, szemcsésebb és pixelesebb lesz, de nem.
  • stephanus
    De jó, hogy hirtelen ilyen sokan lettetek, el ne menjetek mert kell a segítség:
    A kérdésem lényege, hogy egy HD (nem fullHD) LCD esetén
    HASZNOS - INDIFFERENS - (netán)KÁROS

...ha a DVD lejátszó DVD-1080P-re konvertálja fel a DVD jelet?

Konkrétan ezt írja az egyik forgalmazó:
    Ha az LCD televízióját maximálisan ki akarja használni egy DVD vetítés alatt, nagyon fontos, hogy jó lejátszót vegyen. A Samsung DVD-1080P7 lejátszó nagy felbontású minőséget kínál, minden hordozóhoz! A DivX formátumú fájlokkal és a video DVD-vel is kompatibilis DVD-1080P7 HDMI csatlakozóval és egy erős upscaller-rel rendelkezik mely a videókat 1080p-re alakítja, akármilyen hordozón legyen is. Így a televíziója tökéletesen visszaadja a film minőségét.

Ettől persze nem lesz 1080P a kép -ezt a hülye is látja- (főleg egy 1366 x 768-as TV-n!) de állítólag jobb lesz a kép!

Mit gondoltok?
  • patiang
    "Csamuval alapvetően nincs baj"

csak annyit, hogy egy német site-on olvastam, hody samuval akkor kezdődtek a bajok, amikor kb 2-3 évvel ezelőtt szinte az egész mérnöki gárdát lecserélték.
  • r4pt0r
    Amikor tesztelted az M87est nem vettél észre foltosodást HD anyagnál? Mert MMben néztem és ott pl egy teljesen kék ég tiszta folt volt, de szinte mind1 tv amin ua az adás ment. Szóval arra gondoltam hogy az elosztás a szar vagy amit adtak. De azért megkérdezem biztos ami biztos.
  • r4pt0r
    Már van, nem kell még 1. :D
  • Sheltem
    "muszájkabát" aszondja
  • Nexxuss
    fúúj száámszunggóóósss
    Csamuval alapvetően nincs baj, csak a magyar samsung árusokkal.:)
  • Gerygrey
    Próbálgattam én is egy ilyen képjavítós Samsungot, hát szerintem lóf*sz, simán rádob egy blurt meg egy kis kontrasztot oszt' jónapot. Szóval választhatsz hogy az analóg adás szemcsés vagy elmosódott legyen, végülis messziről nem látni a különbséget, közelről meg pont ugyanannyira zavaró mindkettő, úgyhogy nem sokat ér
  • Gerygrey
    Na én pont tegnap vettem egy majdnem ugyanilyet, eddig pozitív a tapasztalat, tényleg rohadt nagy :) A szobában mintha másfélszer nagyobbnak tűnne, mint a boltban. De vigyázz mert jó nagy kamu a belinkelt akció, a Saturnban ugyanez 350-be fáj akció nélkül. Anyját ennek a Velvet plázának, méghogy fél misi eredetileg...
  • stephanus
    Jah, igen. És Samsung ellenesek lehetőleg most ne tekintsenek céltáblának.
  • stephanus
    S.O.S!

Valaki ajánljon egy Samsung R81-es HD-Ready LCD tv-hez egy megfelelő (Samsung) DVD (HDMI) lejátszót!

A szolgáltatások (DVD írás, egyebek) nem érdekel, csak a kép/hang minőség, a házimozi (hang) csatlakoztatás és persze az ár.
    Hallottam erről a biz. képfelbontás feljívító funkcióról, ami persze nem szó szerint értendő (nem lesz tőle HD a jel :-) de javít a képminőségen.

Erről mit tudtok?

• cloud.strife
    :))))))))